Bossi Poo – De Boston Terrier Poedel Mix

Bossi Poo

De Bossi Poo is een combinatie van een rasechte poedel en een Boston Terrier.

Ook bekend als de Boston Poedel of Boston Poo, heeft dit kleine hondje zeker de schattigheidsfactor.

Klein van gestalte maar groot van persoonlijkheid, deze hond past perfect in vele huizen.

Maar hoe meten zijn temperament en gezondheid zich?

Maak kennis met de Bossi Poo!

Wat is een Bossi Poo precies? De Bossi Poo is de nakomeling van de raszuivere Boston Terrier en de raszuivere Poedel.

Omdat de Bossi Poo een kruising is, zijn er veel aspecten van zijn persoonlijkheid, temperament, fysieke kenmerken, en meer, die aan het toeval kunnen worden overgelaten, afhankelijk van welke raszuivere ouder hij het meest prefereert.

Dus wat is een kruising, en bovendien, wat is er aan de hand met de controverse? Laten we dat uitzoeken!

Kruisen – De controverse

Een kruising, ook wel “designerhond” of “hybride” genoemd, is een nakomeling van twee raszuivere ouders.

Kruisen is een relatief nieuwe praktijk, die pas de laatste tien jaar of zo in populariteit is toegenomen.

Sommigen beschouwen kruisingen en mormels als één en hetzelfde.

Anderen houden echter vol dat gekruiste honden het resultaat zijn van slechts twee raszuivere ouders, terwijl mormels een afstamming van verschillende rassen in hun bloedlijn hebben.

Voorstanders beweren ook dat kruisingen minder kans hebben om de genetische gezondheidsgebreken van hun raszuivere ouders te erven.

Twijfelaars zeggen dat deze generatiegebonden gezondheidsgebreken net zo wijdverspreid kunnen zijn bij gekruiste honden, zo niet meer.

U kunt hier meer te weten komen over enkele gangbare bezwaren tegen kruisingen.

Of u nu voorstander bent van kruisingen of niet, één ding is zeker: voordat u een nieuwe hond aan uw huishouden toevoegt, is het belangrijk om zo veel mogelijk te weten te komen over uw gewenste ras – of kruising -!

Oorsprong van de Boston Terrier Poedel Mix

Bossi Poo

Omdat de Bossi Poo nog een relatief nieuwe kruising is, is er weinig bekend over zijn afkomst.

Zijn beide raszuivere ouders hebben echter een fascinerende geschiedenis, en elk van hun unieke lijnen kan ons helpen om enig inzicht te geven in wat voor soort persoonlijkheidskenmerken en instincten hun Bossi Poo pup zou kunnen erven.

Laten we beginnen met de Boston Terrier

Het verhaal van de Boston Terrier begint in het begin van de 19e eeuw in Engeland, waar terriers en bull-type honden speciaal werden gefokt voor pit gevechten en ratting wedstrijden.

Rond de late jaren 1860, werd een indrukwekkend gebouwde hond genaamd Judge, die een kruising was tussen een Bull Dog en de sindsdien uitgestorven White English Terrier, verkocht aan een Amerikaanse man genaamd William O’Brien.

William O’Brien bracht Judge terug naar Boston, waar de hond vervolgens de aartsvader werd voor de hedendaagse Boston Terrier.

Vandaag de dag is de Boston Terrier een bron van trots onder de inwoners van Boston.

In feite is de Boston Terrier al 100 jaar de officiële mascotte van de Universiteit van Boston!

Hoe zit het met de poedel?

Hoewel de poedel de nationale hond van Frankrijk is, komt hij oorspronkelijk uit Duitsland, waar hij meer dan 400 jaar geleden werd gefokt voor de eendenjacht.

De poedel staat bekend om zijn fantasierijke vacht, maar wist u dat de snit van de dikke krullende vacht van de poedel in zijn vroege geschiedenis eigenlijk meer voor het praktische nut was dan voor het uiterlijk?

Dat klopt! In zijn tijd was het kapsel van de Poedel ingewikkeld ontworpen om hem te helpen gemakkelijk door watermassa’s te zwemmen en tegelijkertijd de kwetsbare delen van zijn lichaam te beschermen tegen de elementen.

Afgezien van de jacht, maakte het showachtige karakter van de Poedel hem een uitstekende circushond, terwijl zijn neus hem een favoriete metgezel maakte op truffeljachten!

Naarmate de jaren verstreken, werden Standaard en Miniatuur Poedels een symbool van adel in heel Frankrijk en Europa.

Hun extravagante vachten werden een soort mode statement voor honden.

De Toy Poedel, specifiek gefokt voor gezelschap, ontstond pas in het begin van de 20e eeuw in de Verenigde Staten van Amerika.

Met twee rassen die zo’n unieke geschiedenis hebben als de Boston Terrier en de Poedel, kan men zich alleen maar voorstellen hoe hun nakomelingen zullen zijn!

Laten we verder lezen om meer te weten te komen over hun nakomelingen, de Bossi Poo kruising.

Bossi Poo Temperament

Bij elke kruising kan het resultaat met betrekking tot zaken als temperament onvoorspelbaar zijn, en de Bossi Poo is daarop geen uitzondering.

Echter, zowel de Boston Terrier als de Poedel delen een aantal vergelijkbare kwaliteiten. Een toekomstige eigenaar kan bijvoorbeeld verwachten dat zijn Bossi Poo pup zeer intelligent, gretig en vrij actief is.

Maar welke andere temperamentvolle eigenschappen kan de Bossi Poo erven van zijn raszuivere ouders?

Laten we beginnen met de Boston Terrier

De Boston Terrier is een uiterst intelligente hond die bekend staat om zijn komische persoonlijkheid en vriendelijke karakter.

Hij is een uitstekende stadshond, maar hij is actief en heeft beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Dit betekent dat hij meer nodig heeft dan alleen buiten in de tuin te mogen spelen.

We moeten ook in gedachten houden dat als de Boston Terrier zich verveelt of te lang alleen wordt gelaten, hij hyperactief kan worden of angstig of destructief gedrag kan ontwikkelen.

Toch, met de juiste speeltjes, training en beweging, is de Boston Terrier een geweldig familie huisdier die ervan geniet om bij mensen te zijn en zijn familie aan het lachen te maken!

Maar hoe zit het met de poedel?

Net als zijn Boston Terrier tegenhanger is de poedel ongelooflijk slim en zijn gretigheid maakt hem gemakkelijk te trainen.

De Poedel is actief en atletisch en heeft voldoende beweging en stimulatie nodig om gezond en gelukkig te blijven.

Gezien de geschiedenis van de Poedel in de eendenjacht, is het geen wonder dat de Poedel van het buitenleven en het water houdt!

Houd in gedachten dat uw Bossi Poo deze zelfde verlangens kan erven.

Bossi Poo Kenmerken

Net als het temperament, erft de Bossi Poo een breed scala aan fysieke eigenschappen van beide ouders.

Dit betekent dat kenmerken als vachtkleur, gewicht en hoogte, aan het toeval worden overgelaten, afhankelijk van welke ouder de Bossi Poo het meest op hem lijkt.

De Boston Terrier en de Poedel konden niet meer van elkaar verschillen!

De Boston Terrier is een compacte hond met een korte, glanzende vacht die in drie standaard aftekeningen voorkomt:

  • zwart en wit
  • donkerbruin en wit
  • gestroomd en wit.

De volgroeide Boston Terrier wordt 15-17 cm groot en weegt tussen de 12-25 pond.

De poedel is er in drie verschillende maten:

  • tοy (Onder de 10 inches en 4-10 lbs)
  • miniatuur (10-15 inches en 10-15 lbs)
  • standaard (meer dan 15 inch lang en 40-70 pond).

De Poedel is atletisch gebouwd met een dikke, krullende vacht die in drie standaardkleuren voorkomt:

Bossi Poo Verzorging

De Boston Terrier is een milde verhuizer, en eenvoudig borstelen met een kam helpt om losse haren van meubels en vloeren te houden en zijn zwierige ‘smoking’ gestileerde vacht mooi en glanzend te houden!

Afgezien daarvan is de Boston Terrier een hond die weinig onderhoud vergt en alleen af en toe in bad moet.

De Poedel, daarentegen, zal wat meer onderhoud vergen. Hoewel de poedel hypoallergeen is, vereist zijn dikke, krullende vacht regelmatig borstelen om te voorkomen dat hij mat wordt.

Met de bovenstaande informatie in gedachten, moet een toekomstige Bossi Poo eigenaar zich er ook op voorbereiden om de oren van zijn Bossi Poo regelmatig schoon te maken om was en vocht op afstand te houden.

Hij zal ook zijn nagels moeten trimmen om splijten en barsten te voorkomen.

Bossi Poo Trainings- en trainingsvereisten

Omdat zowel de Boston Terrier als de Poedel zo intelligent en gretig zijn, kunnen we verwachten dat de Bossi Poo kruising hetzelfde is, waardoor training gemakkelijk en leuk is!

De Bossi Poo is een actieve kruising, vooral als hij zijn Poedelouder overneemt.

Juiste beweging zoals dagelijkse wandelingen of loopjes naar het hondenpark kunnen leuk en gezond zijn voor uw Bossi Poo.

Zowel de Boston Terrier als de Poedel staan bekend als uitstekende familiehonden, maar we raden toch aan om uw Bossi Poo pup vroeg te socialiseren en goed te trainen.

Gezondheidsproblemen en levensduur van de Bossi Poo

Zoals bij alle honden kan de Bossi Poo gezondheidsproblemen erven van beide raszuivere ouders.

Wij raden u aan te onderzoeken voor welke gezondheidsproblemen de raszuivere ouders van uw kruising vatbaar zijn.

In dit geval beginnen we met de Boston Terrier.

De levensduur van een gezonde Boston Terrier is 11-13 jaar, met verschillende erfelijke gezondheidsproblemen om rekening mee te houden, waaronder patellaire luxatie, hemivertebrae, perceptieve doofheid, staar, hoornvlieszweren en glaucoom.

Vanwege zijn kortere, platter gevormde snuit is de Boston Terrier ook meer vatbaar voor het Brachycephalic Syndrome, een syndroom dat ademhalingsmoeilijkheden en pijn kan veroorzaken.

Wees u ervan bewust dat uw pup dit syndroom kan erven en de juiste zorg nodig heeft als de symptomen zich voordoen.

De raszuivere Poedel heeft een levensduur van 10-18 jaar en kan gevoelig zijn voor heupdysplasie, epilepsie, progressieve retinale atrofie, de ziekte van Addison, schildklierproblemen, opgeblazen gevoel en hypoglykemie.

Met het bovenstaande in gedachten kan de levensduur van uw Bossi Poo variëren van 10 tot 18 jaar. Gezondheidsproblemen variëren, afhankelijk van wat zijn ouders aan hem hebben doorgegeven.

Een vroeg gezondheidsonderzoek bij uw Bossi Poo kan helpen toekomstige gezondheidsproblemen te voorkomen of zich erop voor te bereiden.

Vergeet niet dat gerenommeerde fokkers certificaten kunnen overleggen betreffende de gezondheid van de ouderrassen, waaruit blijkt dat ze zijn gescreend en vrijgesteld van bepaalde gezondheidsproblemen.

U kunt hier meer te weten komen over de gezondheidstestvereisten zoals die door de American Kennel Club (AKC) zijn gespecificeerd.

Ideaal thuis voor de Bossi Poo

De raszuivere ouders van de Bossi Poo zijn zowel actief als intelligent. Elke hondenliefhebber die graag buiten is en het geduld heeft voor training zal van deze kruising houden!

Omdat ze atletisch en fel zijn, zijn ze het beste met een eigenaar die hen kan meenemen op consistente wandelingen of jogs.

De Bossi Poo zou het uitstekend moeten doen in huizen met jonge kinderen en hij kan zich aanpassen aan verschillende groottes van huizen. Hij zal alleen aan zijn bewegingsbehoefte moeten voldoen!

Het vinden van een Bossi Poo Puppy

Uw Bossi Poo bij een gerenommeerde bron halen is van het grootste belang. Wij raden u aan veel onderzoek te doen voordat u beslist waar u uw nieuwe vriend vandaan haalt.

Schuilplaatsen voeren alle soorten rassen en kruisingen, maar je bent niet verzekerd van een Bossi Poo.

Hoewel de meeste asielen kosten in rekening brengen, zijn deze vaak een fractie van wat sommige Bossi Poo fokkers in rekening brengen. De meeste adoptiekosten liggen tussen de 50 en 100 dollar.

De meeste asielen dekken zelfs de eerste dierenartskosten, zodat de hond klaar is voor zijn nieuwe thuis!

Als je een Bossi Poo zoekt bij een fokker, wees dan bereid om tussen de $500 en meer dan $1.000 uit te geven. Dit hangt af van de fokker en de ouderlijke geschiedenis van de pup.

Nogmaals, doe je onderzoek en zorg ervoor dat je de geschiedenis van de ouders van de Bossi Poo bekijkt als je met een fokker te maken hebt.

Het is altijd verstandig om te vragen naar temperamentvolle problemen bij de ouders van de Bossi Poo en vorige nesten. Eventuele gezondheidsproblemen die zich in het verleden hebben voorgedaan kunnen weer opduiken.

Zoals eerder vermeld zullen gerenommeerde fokkers certificaten kunnen overleggen waaruit blijkt dat hun honden op hun gezondheid zijn onderzocht.

Denkt u erover om uw eigen Bossi Poo mee naar huis te nemen? Vertel ons uw unieke verhaal in het commentaarveld hieronder.

Bekijk hier de meer dan populaire poedelmengsels!

Referenties en verder lezen

Packer D en Tivers M. 2015. Strategieën voor het beheer en de preventie van Conformation-Related Respiratory Disorders in Brachycephalic Dogs. Diergeneeskunde: Research and Reports.

Bannasch D et al. 2010. Lokalisatie van Canine Brachycephalie met behulp van een Across Breed Mapping Approach. PLoS One.

Turcsan B et al. 2004. Owner Perceived Differences Between Mixed-Breed and Purebred Dogs. Tijdschrift voor Erfelijkheid.

Howell T et al. 2015. Puppy Parties and Beyond: de rol van vroegtijdige socialisatiepraktijken op volwassen hondengedrag. Journal of Heredity.

Sutter N & Ostrander E. 2004. Dog Star Rising: The Canine Genetic System. Nature Reviews Genetics.

Irion D et al. 2003. Analysis of Genetic Variation in 28 Dog Breed Populations With 100 Microsatellite Markers. Journal of Heredity.

Acumen L. 2011. The Genetic Connection; a Guide to Health Problems in Purebred Dogs, Second Edition.