Blue Nose Pitbull – Feiten, plezier en voor- en nadelen

blue nose pitbull

Blue nose Pitbull honden zijn een zeldzaam Pitbull ras. Middelgroot, gedrongen met een blauw gekleurde neus van een , ze zijn slimme, actieve, aanhankelijke huisdieren. Raskenmerken zijn onder meer waak- en waakhondgedrag, evenals een sterk gevoel van loyaliteit aan hun gezin. Vandaag bekijken we de voor- en nadelen van het adopteren van een Pitbull met blauwe neus. We zullen zien hoe goed uw levensstijl past bij deze stoere maar liefdevolle hond, en waar u een gezonde, gelukkige blue nose Pitbull puppy kunt vinden die een lange levensduur heeft.

Inhoud

De blue nose Pitbull heeft een geschiedenis die verbonden is met de Bulldog, American Pitbull Terrier en Old English Terrier. Hoewel ze veel lijken op de Amerikaanse Bulldog en Staffordshire Bull Terrier zijn ze niet verwant. Blue nose Pitbulls met blauwe ogen zijn bijzonder prachtig, en de blue nose brindle Pitbull kleuring voegt een exotische flair toe. We zullen kijken naar de verschillende kleurvariaties bij de blue nose bully, en naar hoe je kunt verwachten dat blue pit pups eruit zien en zich gedragen als ze eenmaal volgroeid zijn.


Wat is een Blue Nose Pitbull?

Honden met een unieke kleur hebben een grote aantrekkingskracht. En Pitbull hondenrassen zijn erg populair. Het is dus geen wonder dat veel hondenliefhebbers geïnteresseerd zijn in Pitbulls met een blauwe neus. Deze honden hebben een opvallend uiterlijk dat hen helpt op te vallen in een menigte.

Blue nose Pitbulls zijn geen apart ras. Het zijn Amerikaanse Pitbull Terriers. Sommige worden ten onrechte aangeduid als American Staffordshire Terriers, hoewel de term Pitbull vaak wordt gegeven aan andere Bull rassen.

Ze kunnen dezelfde persoonlijkheidskenmerken hebben die American Pitbull Terriers geliefd maken bij liefhebbers. Officieel bestaat er niet zoiets als een ‘raszuivere Blue Nose Pitbull,’ maar je zou een raszuivere American Staffordshire Terrier met een blauwe neus kunnen vinden.

blue nose pitbull

Waar komen Blue Nose Pitbulls vandaan?

Elke wandeling in een hondenpark onthult het duizelingwekkende aantal mogelijke vachtkleurcombinaties. Het zal je dan ook verbazen dat er slechts twee basis pigmenten in de vacht zijn! Dit zijn eumelanine (zwart) en phaeomelanine (rood).

Deze pigmenten uiten zich verschillend, afhankelijk van andere genen, waardoor de caleidoscoop van kleuren ontstaat die wij met honden associëren. De blauwe kleur die geassocieerd wordt met de blauwe neus van de Pitbull is eigenlijk een verdunde zwarte pigmentatie.

Blauwe genen!

De Pitbull met blauwe neus is niet voor niets zeldzaam. De blauwe kleur is recessief, wat betekent dat er twee Pitbulls met het gen nodig zijn om een andere te maken.

Sommige fokkers van Pitbulls met blauwe neus zijn specifiek begonnen met het samen fokken van Pitbulls met blauwe neus om blauwe neus Pitbull pups te creëren. Hoewel dit mooi is, kan dit leiden tot gezondheidsproblemen, en daar zullen we het hieronder over hebben.

Pitbull met blauwe neus Levensduur

Een goede levensverwachting bij elk hondenras hangt af van drie belangrijke factoren: genetische diversiteit, de vorm en structuur van het lichaam van de hond, de kwaliteit van de voeding en de gezondheidszorg voor de hond.

Hoewel sommige Blue Nose Pitbulls kunnen lijden aan verhoogde gezondheidsproblemen, is de gemiddelde levensduur van een Pitbull 10 tot 15 jaar. De meeste Pitbulls erven een goede lichaamsbouw en structuur. Dit betekent dat hun poten niet te kort zijn, wat rugproblemen helpt voorkomen, en dat hun snuit niet te kort is, wat ademhalings- en oververhittingsproblemen helpt voorkomen.

U kunt helpen ervoor te zorgen dat uw baby blue nose Pitbull een lang en gezond leven leidt door ook een puppy te kiezen die niet inteelt is (een goede genetische diversiteit heeft) en door uw puppy op de juiste manier te voeden en te trainen en regelmatige gezondheidscontroles met een gekwalificeerde dierenarts te regelen.

Blauwe Neus Pitbull Maat

Er is nogal wat variatie in grootte tussen Pitbulls van verschillende lijnen. Als u naar de ouders van uw pup kijkt, krijgt u een goed idee van de uiteindelijke grootte, maar het is niet ongewoon om verrast te worden!

Hoeveel weegt een Pitbull met blauwe neus?

Een volgroeide Pitbull met blauwe neus weegt 40-80 pond. Mannetjes zijn zwaarder dan hun zusjes, en een blue nose Pitbull vrouwtje weegt waarschijnlijk meer aan de onderkant van dat bereik.

Hoe groot is een Pitbull met blauwe neus?

Een volwassen Pitbull met blauwe neus kan tot 21 centimeter op de schouder reiken. Vrouwtjes zijn kleiner en kunnen 19 tot 20 centimeter hoog worden als ze eenmaal volgroeid zijn.

Hoeveel kost een Pitbull met blauwe neus?

Naarmate de belangstelling voor de blue nose Pitbull is toegenomen, is ook de prijs gestegen. Je kunt nu verwachten dat je tussen de $1.000 en $3.500 betaalt voor een blue nose pit pup.

Meer betalen garandeert niet noodzakelijkerwijs een gezondere pup. Dat komt omdat “blauwe lust” ook heeft geleid tot enkele slechte fokpraktijken. Sommige fokkers vragen duizenden dollars voor Blue Nose Pitbull pups die inteelt zijn, en niet de genetische diversiteit hebben die nodig is voor een goede gezondheid.

Blue Nose Pitbull - Interessante feiten over hondenrassen

Blue Nose Pitbull Fokkers

Aangezien de blauwe kleur recessief is, kiezen sommige fokkers ervoor om selectief voor de kleur te fokken. Fokken op een specifieke kleur, in plaats van op gezondheid of temperament, kan tot problemen leiden. Vooral wanneer blauwe Pitbull fokkers vertrouwen op inteelt.

Het is gemakkelijk om een blauwe pup te maken als je twee ouders combineert die aan elkaar verwant zijn. Maar inteelt verhoogt het risico op gezondheidsproblemen.

Zoek een fokker die verantwoorde fokpraktijken hanteert en gezondheidscontroles uitvoert op hun fokreuen en -teven Blue Nose Pitbulls.

Er zijn gezondheidsproblemen bij een Blue Nose

Blue Nose Pitbulls hebben een hoger percentage allergieën en huidaandoeningen in vergelijking met andere Pitbulls. Ze zijn ook vatbaar voor andere veel voorkomende Pitbull gezondheidsproblemen.

Pitbulls zijn al vatbaar voor huidziekten, en American Blue Nose Pitbulls lopen een verhoogd risico. Deze ziekten omvatten allergieën, schurft, huidinfecties, ichthyosis, en huidaandoeningen veroorzaakt door schildklierproblemen.

Als u denkt zich geen medische behandeling voor huidproblemen of andere gezondheidsproblemen te kunnen veroorloven, weeg dan zorgvuldig af of een Pitbull het juiste huisdier voor u is. Een medische verzekering afsluiten voordat er problemen ontstaan is een goed idee.

Vraag een fokker altijd naar de gezondheid van de ouders. En over eventuele gezondheidstesten die ze hebben gedaan om hun foklijnen stabiel te houden.

Zijn Pitbulls met een blauwe neus goede huisdieren?

Zoals alle Pitbulls kan uw Blue Nose Pitbull met de juiste training een geweldig huisdier zijn. De beste manier om een hond te trainen, vooral een met een gevaarlijkere bijtstijl, is met positieve versterking.

Hierdoor kunt u met uw hond werken, niet tegen haar. Dat maakt trainen leuk, en ook een echt bindende ervaring.

Deze gezinsgerichte honden zijn een genot om bij te zijn, en u zult misschien merken dat uw Pitbull denkt dat ze een schoothondje is, zelfs als ze volgroeid is.

Blauwe Neus Pitbull Temperament

Pitbulls hebben een slechte reputatie, maar de waarheid is dat deze honden niet werden gefokt om waakhonden te zijn. De meeste spelen liever met een indringer dan dat ze hun terrein verdedigen. Ondanks hun intimiderend uiterlijk. Hun reputatie komt voort uit de manier waarop ze grijpen en vasthouden, niet uit een nare aard.

blue nose pitbulls

Pitbulls verkiezen mensen boven andere huisdieren

Pitbulls zijn terriers, en zoals de meeste terriers hebben ze de neiging mensen te verkiezen boven andere dieren. Ze kunnen niet altijd goed opschieten met andere honden.

Daarom is het een goed idee om hondenparken en speelterreinen met uw Pitbull te vermijden. Als u niet erg zeker bent van de reactie van uw hond, moeten ze in het openbaar worden aangelijnd.

Dat komt omdat prooidrift de training kan overstemmen. De Pitbull heeft krachtige kaken en een grijpbeet die in een gevecht ernstige verwondingen kan veroorzaken.

Blauwe Neus Pitbull Training

De meeste honden die in dierenasielen terechtkomen, hebben nooit enige gehoorzaamheidstraining gehad. Alle honden moeten getraind worden zodat ze veilig en gelukkig kunnen leven in onze mensenwereld. Het is vooral belangrijk om een krachtige hond als een Pitbull te trainen.

Zijn Blauwe Neus Pitbulls Slim?

Laat je niet misleiden door al die spieren. Deze honden zijn even intelligent als gespierd en hebben mentale stimulatie nodig om gelukkig te blijven. Dat betekent een grondig trainingsprogramma

Verveelde Pitbulls kunnen destructief zijn. Zorg er dus voor dat u uw hond regelmatig traint en tijd in uw schema vrijmaakt om te spelen. Laat uw hond met de blauwe neus niet voor lange periodes alleen. En zorg ervoor dat ze veel leuke, maar duurzame speeltjes hebben.

Blauwe Neus Pitbull Socialisatie

Zoals alle honden hebben Blue Nose Pitbulls vanaf jonge leeftijd training en socialisatie nodig om hen te helpen goed aangepaste hondengezellen te worden.

Honden zonder socialisatie kunnen nieuwe situaties eng vinden, en bezoekers in hun huis zenuwslopend.

Ze ontwikkelen vaak gedragsproblemen, waardoor ze een uitdaging vormen om mee te leven.

Gelukkig houden baby Blue Nose Pitbulls van trainingstijd, en zijn ze leergierig.

Een Blue Nose Pitbull trainen

Blue Nose Pit Bulls zijn atleten. Deze honden hebben regelmatige, intensieve beweging nodig om ze gezond te houden.

Honden met overgewicht zijn vatbaar voor gezondheidsproblemen.

Verveelde Pitbulls kunnen opgekropte energie uiten door destructief gedrag en agressie.

blue nose pitbull puppy

Blue Nose Pitbulls zijn beperkt in sommige plaatsen

Dezelfde rasbeperkingen waarmee American Pitbull Terriers of Pitbull mixen geconfronteerd worden, gelden voor Blue Nose Pitbulls. Zorg ervoor dat uw appartement, huiseigenarenverzekering en provincie of stad Pitbulls toestaan voordat u ze koopt of adopteert. In sommige landen is het ras volledig verboden.

Pitbulls met blauwe neus zijn sterk

Het gemiddelde gewicht van een Blue Nose Pitbull kan variëren van 30 tot meer dan 50 pond. Zelfs kleine Pitbulls zijn omvangrijk, en deze honden zijn fysiek sterk.

Ze zijn ook koppig, en deinzen niet terug voor een uitdaging. Het trainen van uw Pitbull maakt haar gemakkelijker hanteerbaar, en wees niet bang om een gedragstherapeut of trainer om hulp te vragen.

Pitbulls waren vroeger boerenhonden

U weet waarschijnlijk dat pitbulls werden gebruikt als vechthonden. Je weet misschien niet dat ze ook populair waren op boerderijen, waar ze op ratten joegen en hielpen bij de jacht op gevaarlijk wild zoals wilde varkens en beren.

Daarom is hun prooidrift zo hoog!

Blue Nose Pitbulls zijn gemakkelijk te verzorgen.

Een van de beste dingen aan die blauwe vacht is dat hij gemakkelijk te verzorgen is.

Hun vacht klit of matteert niet, en ze hoeven niet getrimd te worden.

Ze verharen wel.

Borstel uw Pitbull een paar keer per week met een eenvoudige borstel of een want om het verharen te verminderen en de gezondheid van de vacht te verbeteren.

Waarom zijn er zoveel Blue Nose Pitbulls voor adoptie?

Blauwe neus Pitbull pups kunnen veel werk zijn.

Als je ervaring hebt met Pitbulls, is adoptie misschien een goede keuze.

Door te adopteren krijg je gevoel voor de persoonlijkheid van een hond, en je weet dat je een thuis biedt aan een hond in nood.

Maar zorg ervoor dat je werkt met een gerenommeerde rescue, die begrijpt of jouw behoeften en die van de hond overeenkomen.

Pitbulls hebben een sterke prooidrift

Sommige Pitbulls houden van alles en iedereen. Andere kunnen agressief zijn tegen andere honden en huisdieren.

Training en socialisatie kunnen dit helpen voorkomen, maar het adopteren van een Pitbull met een onbekende achtergrond kan een aantal onverwachte gedragsproblemen in de toekomst betekenen.

Weten dat het ras een prooidrift heeft en begrijpen hoe die te beheersen zal helpen je pup en andere dieren veilig te houden.

Het stigma rond Pitbulls kan moeilijk zijn voor eigenaars

Het bezitten van een Pitbull is in vele opzichten lonend, maar het bezitten van een ras met een stigma kan voor sommige eigenaren moeilijk zijn.

Je weet dat je hond een lieverd is. Maar anderen kunnen bang zijn voor Pitbull rassen. Zelfs schattige blauwe neus Pitbull pups zijn niet altijd immuun.

Toekijken hoe een moeder haar kind uit angst wegsleurt van je hond is niet gemakkelijk om mee om te gaan. Als je een Pitbull in huis wilt halen, zul je je moeten voorbereiden. Er zijn dingen die je kunt doen om de angst weg te nemen.

Zoals ervoor zorgen dat je een puppy kiest zonder afgeknipte oren, of haar in een fel ‘ik ben vriendelijk’ jasje steken.

Pitbull eigenaren hebben een plan nodig

Sommige mensen zullen aannemen dat uw hond gevaarlijk is, en kunnen slecht reageren op uw huisdier. Het is dus een goed idee om een plan te hebben voor hoe je rustig omgaat met dit soort conflicten.

Neem lekkernijen mee. Stel mensen gerust dat je je hond niet loslaat.

Als en wanneer ze dan rustig zijn, kunt u hen toestaan uw huisdier een traktatie aan te bieden. En zelf ontdekken hoe aardig en vriendelijk uw hond is.

Pitbulls met een blauwe neus zijn expressief

Pitbulls staan bekend om hun speelse, komische gedrag. En om hun expressieve gezichten

Dit helpt hen om hun wensen en behoeften aan hun baasjes kenbaar te maken.

En helpt ervoor te zorgen dat hun baasjes smoorverliefd op hen worden!

Pitbulls graven graag

Pitbulls zijn terriers, en terriers graven graag.

Dat is handig bij het jagen op ratten, maar slecht nieuws voor je tuin.

Als u niet wilt dat uw hond gaat graven, houd dan toezicht op hem als hij buiten is.

Of geef hem een aangewezen “hondenzone” waar hij naar hartelust kan graven.

blue nose pitbull

Blue Nose Pitbulls zijn geweldige trainingsmaatjes.

Pitties brengen graag tijd door met hun baasjes, en gezonde honden zijn geweldige joggingmaatjes.

U kunt ook merken dat uw Pitbull houdt van wandelingen, watersporten, of het likken van uw gezicht terwijl u push-ups probeert te doen.

Het bezit van een Blue Nose Pitbull kan je veranderen in een rasambassadeur.

Als je eenmaal verliefd bent geworden op Pitbulls, kan het zijn dat je anderen probeert te overtuigen van hoe geweldig ze werkelijk zijn.

Niets zal je gelukkiger maken dan iemand te horen zeggen: “Ik had geen idee dat Pitbulls zo lief waren” nadat ze je hond hebben ontmoet.

Referenties en verder lezen