Black And Tan Hondenrassen – De Top Prachtige Donker Gekleurde Pups

black and tan hond

De black and tan hond is een van de meest voorkomende kleurencombinaties in het hondenrijk.

Maar heeft de vachtkleur van een hond iets te maken met zijn temperament, gezondheid en algemene beminnelijkheid?

Dat is wat we gaan onderzoeken. Ga met ons mee als we leren over de black and tan hond en hoe u kunt beslissen of een black and tan hond geschikt is voor u!

Wat is een black and tan hond?

Een black and tan hond is elke hond met black and tan kleuren of markeringen. Sommige black and tan honden zijn een eigen ras, terwijl andere gewoon zwart en tan kleuren hebben.

Zoals gezegd, black and tan honden komen veel voor, en het aantal black and tan rassen, gemengde rassen, en mutts zijn bijna eindeloos.

Maar heeft de kleur van een hond invloed op zijn temperament en gezondheid? Laten we dat uitzoeken.

Beïnvloedt de kleur het temperament en de gezondheid?

Misschien heb je het gerucht gehoord dat zwarte huisdieren minder worden geadopteerd in asielen?

Of misschien heb je de mythe gehoord dat het zien van een zwarte kat ongeluk brengt, of dat het zien van een zwarte hond een voorteken van de dood is?

Misschien heb je zelfs ergens gelezen dat zwartgekleurde dieren agressiever zijn?

Is daar iets van waar?

Hoewel de geruchten welig tieren, is de waarheid dat er geen sluitende studies zijn die bewijzen dat zwarte of black and tan honden agressiever zijn dan andere gekleurde honden.

Helaas heerst er nog steeds bijgeloof en, zoals Dr. Stanley Cohen in dit artikel aangeeft, is het “Black Dog Syndrome” een echt verschijnsel.

Maar dat betekent niet dat zwarte honden slecht, gemeen, ongelukkig of agressief zijn.

Het betekent gewoon dat zwart gekleurde honden verkeerd worden bekeken, en daarom minder worden geadopteerd.
Laten we nu meer praten over de black and tan hond en de oorsprong van die specifieke kleurencombinatie.

Wat is de oorsprong van de Black and Tan hond?

Er zijn een aantal studies gedaan door wetenschappers om de oorsprong van de vachtkleur van honden te bepalen, en de bevindingen zijn vrij overtuigend.

Vachtkleur bij honden bestaat uit twee basiskleuren. Volgens Lynn Buzhardt, een gerenommeerd dierenarts, wordt de vachtkleur van een hond specifiek bepaald door zwart en rood.

De latere kleuren of kleurpatronen die zich bij honden ontwikkelen worden bepaald door DNA. Dat wil zeggen, van hun ouderrassen, genetica, en zorgvuldige fokpraktijken.

Dit betekent dat hondenrassen met zwarte en bruine aftekeningen vrij populair zijn, maar ze komen allemaal uit dezelfde bron.

Dus, welke soorten black and tan honden kun je tegenkomen? Laten we eens kijken naar een paar van onze opties!

black and tan hondDe Black and Tan Coonhound

Bij de grote black and tan rassen is de black and tan coonhound een van de meest voorkomende.

De American Black and Tan Coonhound is niet zomaar een kleur coonhound – het is eigenlijk een eigen ras.

Vernoemd naar zijn werkdagen als wasbeerjager, is de Black and Tan Coon hond een unieke pup. Zijn black and tan kleur, extra lange oren, droevig gezicht en lieve karakter zijn gemakkelijk te herkennen.

Overdag ontspannen en ’s nachts het meest actief, is het Black and Tan Coonhound temperament ideaal voor wie op zoek is naar een makkelijk lopend, gezinsgericht ras. Dit is een hond die net zo graag aan uw voeten ligt als dat hij graag in de achtertuin speelt.

De Oostenrijkse Black and Tan Hound

Hoewel deze black and tan jachthond op de Black and Tan Coonhound lijkt en een vergelijkbare naam heeft, zijn het twee heel verschillende rassen.

Afkomstig uit Oostenrijk, is de Austrian Black and Tan Hound nog niet erkend door de American Kennel Club (AKC). Hij is echter wel erkend door de United Kennel Club (UKC).

Dit is een ras dat werd en soms nog steeds wordt gebruikt door jagers om de geur van een gewonde prooi te volgen. Het meest fascinerende van alles is dat de Oostenrijkse Black and Tan Hound het meest verwant is aan de oude Keltische Hounds.

Door zijn geweldige persoonlijkheid is de Austrian Black and Tan Hound een goed gezinshuisdier en geniet hij van het plattelandsleven.

Maar wat als je geïnteresseerd bent in een kleinere black and tan hond die zich kan aanpassen aan het stadsleven? Lees dan verder!

De Black and Tan Teckel

Heb je ooit gehoord van de Black and tan Teckel? Nu wel!

De black and tan Teckel is een van de meest voorkomende kleurencombinaties van Teckels die er zijn. Andere populaire kleuren zijn rood, crème, zwart en crème, chocolate, tan, brindle, piebald, en sable.

Teckels zijn vriendelijke honden met aanstekelijke, uitgaande persoonlijkheden.

Dit ras heeft echter wel veel beweging nodig, ondanks zijn kleine formaat. Hoewel teckels ongelooflijk intelligent zijn, kunnen ze ook een beetje koppig zijn.

De Black and Tan Chihuahua

Hoewel de meest voorkomende kleur van een Chihuahua meestal goud of amber is, is de combinatie van zwart en tan nog steeds behoorlijk populair.

Bekend als de nationale hond van Mexico, zijn Chihuahua’s enorme persoonlijkheden verpakt in kleine lichamen. Ze vragen veel tijd en aandacht van hun menselijke gezinsleden en kunnen moeilijk te trainen zijn.

Ze zijn echter zeer mensachtig in hun emoties en raken zeer gehecht aan hun mensen.

Chihuahuas zijn uitstekende metgezellen voor alleenstaanden of oudere stellen die een hond zoeken om te verwennen en te vertroetelen.

De Black and Tan Beagle

Beagles zijn beroemde familie honden, 5e plaats op de lijst van de American Kennel Club van Amerika’s meest populaire hondenrassen.

Het is moeilijk te geloven dat de lieve en vrolijke Beagle een van de beste jachthonden ter wereld is.

Natuurlijk, velen van ons zijn bekend met de Beagle die meestal wit is met zwarte en tan aftekeningen op zijn rug, staart, oren en poten. De black and tan Beagle is echter alles behalve dat!

Veel black and tan Beagles zijn voornamelijk, nou ja, zwart en bruin. Daardoor lijken ze bijna helemaal niet op een Beagle!

Maar laat hun unieke kleuring je niet afschrikken! Black and tan Beagles hebben hetzelfde loyale en vriendelijke karakter als elke andere Beagle hond.

Black and Tan Virginia Foxhound

Een van de vier Foxhound rassen, de Black and Tan Virginia Foxhound is een andere raszuivere hond met zwart en tan kleuren ingebouwd in zijn naam!

En hoewel de Black and Tan Virginia Foxhound op een Beagle lijkt, is hij enkele centimeters en kilo’s groter.

Dit is een ras dat werd ontwikkeld voor de jacht in de jaren 1700 en is nauw verwant aan de Bloedhond.

Black and Tan Labrador

De meesten van ons weten dat Labradors er zijn in drie basiskleuren – zwart, chocolade en geel.

Maar wist je dat er zoiets bestaat als een black and tan lab?

Dat klopt, deze schattige en unieke kleur Labrador heeft de kleur van een Rottweiler. Tan aftekeningen sieren zijn poten, wenkbrauwen, borst en snuit.

Black and tan Labrador Retrievers mogen dan wel schattig zijn. Ze mogen echter niet meedoen aan shows. Dat komt omdat de black and tan kleuring in hun rasstandaard niet als wenselijk wordt beschouwd.

Black and Tan Border Collie

Een van de meest intelligente black and tan honden op deze lijst is de black and tan Collie.

Dit Schotse herdersras staat bekend om zijn werklust en zijn schoonheid. Hij zal het het beste doen in huizen met grote achtertuinen waar hij kan spelen. Het is ook belangrijk dat hij eigenaren heeft die hem veel beweging en consequente training kunnen bieden.

De black and tan Border Collie is een uitstekende hond voor de show en is super gemakkelijk te trainen. Hij moet echter al vroeg gesocialiseerd worden vanwege zijn kudde-instincten.

Moet ik een Black and Tan hond nemen?

Een aantal van de black and tan honden op deze lijst zijn jachthonden, maar sommige zijn herdersrassen.

Dit betekent dat deze black and tan honden atletisch en intelligent zullen zijn. Om deze reden zullen ze het het beste doen in huizen met eigenaars die hen beweging, socialisatie en veel training kunnen bieden.

Ook, terwijl studies niet onomstotelijk hebben aangetoond dat het hebben van een black and tan vacht het temperament of de gezondheid zal beïnvloeden, is het belangrijk om via een gerenommeerde fokker of bron de beste black and tan hond te vinden.

Gerenommeerde fokkers vragen doorgaans ongeveer 500 tot meer dan 1500 dollar voor bepaalde hondenrassen.

Als u uw hond echter wilt redden en wilt kijken naar black and tan kennels, bereid u dan voor op een uitgave van ongeveer $50 tot $300.

Ken jij een black and tan hondenras dat we gemist hebben? Laat ons weten in de commentaren hieronder!

Referenties

Stanford University Medical Center, Science News, Genetica van vachtkleur bij honden kan menselijke stress en gewicht helpen verklaren.

Stanley Coren PhD, Psychology Today, Zijn zwarte honden minder geliefd?

Lynn Buzhardt, DVM, Genetics Basics – Coat Color Genetics in Dogs, VCA Hospitals,

A. Ruvinsky, J.Sampson, De genetica van de hond, Hoofdstuk 4, Pagina 81, Genetica van vachtkleur en haartextuur.

S. M. Schmutz, T. G. Berryere, Genen die van invloed zijn op vachtkleur en -patroon bij huishonden: een overzicht, Animal Genetics,

Tiffani J Howell, Tammie King, Pauleen C Bennett, Puppy Parties and Beyond: the role of early age socialization practices on adult dog behavior, Volume 6, blz. 143-153.