Black and Tan Coonhound Ras Informatie, Geschiedenis, Gezondheid en Leuke Feiten.

Black and Tan Coonhound

De Black and Tan Coonhound is een Amerikaanse jachthond die is gefokt om wasberen op te sporen. Een actief, werkend ras, dit is een onvermoeibare, onafhankelijke hond die een serieuze hoeveelheid beweging nodig heeft. Hun vachtkleur, reukzin en lange zachte oren geven een knipoog naar hun Bloodhound voorouders. Maar dit is een grotere hond, met reuen die tot 27 inch hoog kunnen worden.

In een energiek gezin dat houdt van wandelen, jagen of rennen, kunnen Black and Tan Coonhounds geweldige metgezellen zijn. Ze zijn ontspannen, zachtaardig en vriendelijk in huis en schieten goed op met andere honden en kinderen. Zoals de meeste jachthonden is dit sociale ras niet echt een waakhond en kan hij luidruchtig zijn als hij alleen gelaten wordt. Het is niet het gemakkelijkste ras om te trainen en is misschien beter geschikt voor een meer ervaren eigenaar.

Inhoud

We gaan leren over de black and tan Coonhound, inclusief hoe vachtkleur, temperament, gezondheid en meer allemaal samenhangen met genetica. Hier zijn enkele schattige 3 weken oude Black and Tan Coonhound puppies die de wereld beginnen te verkennen.


Wat is de oorsprong van de Black and Tan Coonhound?

De Amerikaanse Kennel Club noemt de black and tan Coonhound een Amerikaans origineel. Maar wat is zijn achtergrond?

Zijn naam ontleend aan de prooi waarop hij joeg, was de black and tan Coonhound de ergste nachtmerrie van een wasbeer en de beste vriend van een jager. Hij achtervolgde wasberen ’s nachts en gebruikte zijn unieke Coonhound gehuil om zijn mens naar zijn vangst te leiden. De wasbeerhuid pet is een beroemd Amerikaans hoofdbestanddeel.

De black and tan Coonhound, en zijn andere Coonhound verwanten, zijn te danken aan dit interessante modestatement. De meesten geloven dat deze hond is ontstaan door het kruisen van een aantal jachthonden, waaronder de Bloedhond en de Foxhound.

De mix resulteerde in een welgemanierde, luie hond overdag die ’s nachts verandert in een onverschrokken, muzikale jager. De black and tan Coonhound was het eerste Coonhoundtype dat in 1945 door de Amerikaanse Kennel Club werd geregistreerd. Tegenwoordig staat hij op nummer 130 van de 194 op de lijst van meest populaire hondenrassen van de American Kennel Club.

Black and Tan Coonhound

Hoe ziet een Black and Tan Coonhound eruit?

Trouw aan zijn naam is de black and tan Coonhound een onmiskenbaar jachthondenras.

Zijn dichte, gladde vacht ligt plat op zijn huid. Het ras heeft lange oren; losse huid rond zijn gezicht, snuit en rug; expressieve bruine ogen; en een lange staart.

Hij is voornamelijk zwart met tan aftekeningen rond zijn neus, op zijn poten en de onderkant van zijn achterpoten. Hij is een evenredige hond met een lief gezicht dat past bij zijn gelijkmatige persoonlijkheid.

Hoe groot worden Black and Tan Coonhounds?

De grootte van de black and tan Coonhound kan variëren, afhankelijk van geslacht en genetica. Maar het zijn meestal langbenige honden.

Een reu kan tussen de 25 en 27 centimeter groot worden. En teven kunnen tussen de 23 en 25 centimeter worden.

Het gewicht kan ook variëren. Individuen kunnen overal wegen van 65 pond tot maar liefst 110 pond.

Wat is het temperament van de Black and Tan Coonhound?

Wanneer je een black and tan Coonhound puppy tegenkomt, zal je hart zeker smelten. Misschien zijn het de troosteloze ogen, die te lange oren of die grote persoonlijkheid.

Speels en onhandig, groeit een Amerikaanse black and tan Coonhound op tot een mellow en zachtaardige hond. Dit is een toegewijde, gelijkmoedige metgezel die het goed doet met kinderen en geduld en genegenheid toont.

Hij zal echter niet meer zo speels zijn als zijn puppy-zelf ooit was. Hij kijkt liever toe vanaf de haard dan dat hij meedoet.

Toch is dit een hond die dagelijks veel beweging nodig heeft.

Gezondheidsproblemen en levensverwachting van de Black and Tan Coonhound

Zoals bij veel grotere rassen is de levensverwachting van de Black and Tan Coonhound niet uitzonderlijk. Dit ras leeft ergens tussen de 10 en 12 jaar en is goed gebouwd en relatief gezond.

Zoals alle honden kan dit ras vatbaar zijn voor enkele genetische gezondheidsproblemen waar een potentiële eigenaar zich bewust van moet zijn.Houd een oogje in het zeil voor ectropion, hypothyreoïdie en canine heupdysplasie.

De oren van uw black and tan Coonhound hebben speciale aandacht nodig. Ze zijn gevoelig voor oorontstekingen als ze niet goed verzorgd worden. Houd ze schoon en droog met een hoogwaardig reinigingsmiddel voor de oren. Pas op tijdens het baden dat er niet teveel vocht in zijn diepe gehoorgangen komt.

Uw black and tan Coonhound kan ook aanleg hebben voor gebitsproblemen, dus zijn gebit moet vaak worden verzorgd en gereinigd.

De Black and Tan Coonhound – Beïnvloedt de kleur het temperament?

Heb je ooit gehoord van wat bekend staat als het “zwarte hond syndroom”? Velen speculeren dat zwarte of donkerder gekleurde honden minder worden geadopteerd of gekocht vanwege het stigma van hun zwarte vacht. Bijgeloof en geruchten zijn debet aan de mythe dat zwarte of donkerharige honden agressiever zijn en negatieve entiteiten vertegenwoordigen. Sommigen speculeren ook dat dieren met een zwarte vacht een voorteken van de dood zijn.

De wetenschap van de zwarte vacht

Volgens Stanley Cohen, Ph.D., is er echter geen echte correlatie tussen vachtkleur en temperament. Geen enkele legitieme wetenschappelijke studie bewijst dat donkere vachtkleuren bij honden kleuren zijn om bang van te worden. In feite tonen veel studies aan dat honden met een zwarte vacht, zoals de zwarte Labrador Retriever, eigenlijk lager scoren op een schaal van agressie.

Als u wilt weten wat het beste hondenras zou zijn voor u en uw gezin, is onderzoek bij een gerenommeerde fokker aan te bevelen. Maar als het gaat om daadwerkelijk gedrag, is onderzoek doen naar het trainen en socialiseren van uw hond zeer aan te bevelen. Volg deze stappen hieronder, en u zult zeker een veel gelukkiger en gezondere hond hebben, ongeacht de vachtkleur.

Hoe verzorg je een Black and Tan Coonhound?

Het verzorgen van uw black and tan Coonhound is eenvoudig. Dit is een wash-and-wear hond wiens korte vacht plat op zijn huid ligt.

Hoewel dit een verharend ras is, verhaart hij het meest één of twee keer per jaar tijdens het verharingsseizoen. Black and tan Coonhound verharing is gemakkelijk te beheersen zolang hij wekelijks geborsteld en af en toe gebaad wordt. Wekelijks borstelen zou voldoende moeten zijn om te voorkomen dat losse haren uw meubels en kleding bedekken, hoewel een dagelijkse verzorging, als u daar tijd voor heeft, een plezierige manier is om een band met uw hond op te bouwen.

Zoals alle honden, tenzij hij wordt uitgeoefend op harde oppervlakken, moet ook de black and tan Coonhound regelmatig zijn nagels laten knippen.

Het socialiseren van de Black and Tan Coonhound

De black and tan Coonhound is sociaal, en hij kan gevoelig zijn voor verveling en houdt er niet van om alleen te zijn. Dit is een vocaal ras dat u laat weten als hij eenzaam is.

Een Black and Tan Coonhound blaf is niet te negeren. Hondenbroertjes en -zusjes zijn een geweldige manier om dit ras gelukkig te houden als u niet in staat bent om thuis bij hem te zijn en hem gezelschap te houden. En hoewel de black and tan Coonhound een gelijkmoedige en aanhankelijke persoonlijkheid heeft, moet hij vroeg worden getraind en gesocialiseerd.

Black and Tan Coonhound Oefeningen

Hij zal het geweldig doen met een goede speelsessie in de achtertuin of een mooie lange wandeling aan de lijn.

Vergeet niet dat de black and tan Coonhound een jachthond in hart en nieren is. Hij zal instinctief jagen op kleinere dieren zoals eekhoorns en konijnen. Dus totdat uw hond een betrouwbare recall heeft, zal hij altijd een lange lijn moeten dragen als hij buiten het huis of een ander beveiligd gebied wordt uitgelaten.

Zijn achtertuin moet veilig omheind zijn met een mooie, hoge hondveilige omheining.

Training van de Black and Tan Coonhound

Een toekomstige eigenaar moet er ook rekening mee houden dat, hoewel intelligent, de black and tan Coonhound een onafhankelijke inslag kan hebben.

Hij zal niet zozeer regels willen volgen, maar ze in plaats daarvan tolereren.

Positieve bekrachtiging doet wonderen, en het is belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen, door uw hond te leren zich op u te richten, en aandacht aan u te besteden, alvorens over te gaan tot gehoorzaamheidstraining.

Is de Black and Tan Coonhound geschikt voor uw gezin?

Als u op zoek bent naar een makkelijke hond die geduldig is met kinderen en graag bij zijn gezin is, zoek dan niet verder.

Deze hond is niet agressief of dominant, hoewel hij koppig en vastberaden kan zijn.

Hij zal het goed doen met kinderen, maar houd er rekening mee dat hij zeker uit zijn speelse puppyfase zal groeien tot een kalme, mellow hond.

Minder speels en meer stoïcijns, de black and tan Coonhound is een geweldige metgezel voor gemoedelijke gezinnen.

Geniet met hem van wandelingen en ravotten in de achtertuin. Zijn gezin moet er niet tegen opzien om vaak thuis te zijn met deze hond.

Of, op zijn minst de black and tan Coonhound een hondenmaatje geven om hem gezelschap te houden.

Het ideale huis voor dit ras is een grote, veilig omheinde achtertuin waar de black and tan Coonhound kan rennen en spelen zonder te ontsnappen.

Anders zal hij zijn dagen doorbrengen met het afschrikken van vogels en eekhoorns die voet durven zetten op zijn grondgebied.

Tips voor het kiezen van een Black and Tan Coonhound Puppy

Ga voor de gezondste en gelukkigste pups naar een gerenommeerde fokker of asiel.

Vergeet niet dat black and tan Coonhounds gemakkelijke honden zijn die relatief gezond zijn.

Maar dat betekent niet dat fokken niet belangrijk is.

Gerenommeerde fokkers screenen hun nesten op gezondheid en kunnen u het bewijs leveren dat hun pups gezond en adoptabel zijn.

De meeste black and tan Coonhounds kunnen van een fokker worden gekocht voor ongeveer $500 tot $1000.

Soms kan een black and tan Coonhound meer kosten, afhankelijk van de kwaliteit van zijn ouders en de reputatie van de fokker.

Als u liever uw black and tan Coonhound redt, zijn de adoptiekosten meestal 100 tot 200 dollar.

Bent u een fan van de black and tan Coonhound? Vertel ons wat je leuk vindt aan dit ras in de commentaarsectie hieronder.

Bekijk ook zeker onze gids voor Coonhound mixen!

Referenties en verder lezen:

Buzhardt, L., “Genetics Basics – Coat Color Genetics in Dogs,” VCA Hospitals.

Coren, S., “Zijn zwarte honden minder geliefd?” Psychology Today

“Genetica van vachtkleur bij honden kan menselijke stress en gewicht helpen verklaren,” Stanford University Medical Center, Science News.

Howell, T.J., et al., 2015, “Puppy Parties and Beyond: The Role of Early Age Socialization Practices on Adult Dog Behavior,” Dovepress, Vol. 6, pgs. 143-153

Ruvinsky, A. en Sampson, J., 2001, “Genetics of Coat Color and Hair Texture,” The Genetics of the Dog, blz. 61.

Schmutz, S.M. en Berryere, T.G., 2007, “Genen van invloed op vachtkleur en -patroon bij huishonden: een overzicht,” Animal Genetics