Bichon Poedel Mix – De Bichpoo Teddybeer Puppy

Ontdek meer over de Bichon Poedel mix.

De Bichon Poedel mix is klein, levendig en uitgaand. Bichpoo pups zijn erg pluizig, maar groeien meestal uit tot weinig verharende volwassen honden. Vandaag bekijken we de voor- en nadelen van Bichon Poedel mix honden. We zullen kijken naar het vinden en opvoeden van Bichon Poedels, en u helpen beslissen of het Poochon ras de juiste keuze voor u is.


Wat is een Bichon Poedel Mix?

De Bichpoo, of Poochon, combineert een Bichon Frise met een Toy Poedel. Een kleine hond, deze kruising is meestal vriendelijk, zelfverzekerd en heeft een weinig verharende vacht. Het doel van hun fokkers is om de intelligente, trotse kenmerken van de Poedel persoonlijkheid samen te voegen met de meer speelse, nieuwsgierige Bichon Frise. Het resultaat is een charmant, aanhankelijk en schattig ras, bekend als de Bich Poo, Poochon, of gewoon de Bichon Frise Poedel Mix.

Deze gids zal dienen als hulpmiddel voor potentiële eigenaren van deze teddybeerhond, maar ook voor huidige eigenaren die meer willen weten over hun huisdier. We behandelen gezondheidsproblemen, temperament, verzorgingseisen en meer. Er is veel te weten over deze unieke kleine hond!

Oorsprong van de Bichon Poedel Mix

De Bichpoo is ontstaan in Australië in de jaren 1990. Hij werd gefokt om een actief, liefhebbend huisdier te zijn dat het goed zou doen met kinderen en andere huisdieren. Het ras is een mix van de Bichon Frise en ofwel een Miniatuur of Toy Poedel.

Dit ras is de laatste jaren snel in populariteit toegenomen, nu meer mensen het aangename temperament en het schattige uiterlijk van de Bich Poo ontdekken. Voor meer informatie over de oorsprong van dit ras kunnen we kijken naar de geschiedenis van de twee ouderrassen.

De Bichon Poedel mix

Bichon geschiedenis

De Bichon Frise zou afstammen van de Bichon Tenerife, een lid van de Barbichon-rasfamilie (waartoe ook Bolognezers, Havanezers en Maltezers behoren). De Bichon is ontstaan op de Canarische Eilanden, meer bepaald op het eiland Tenerife.

Het ras heeft wortels die teruggaan tot minstens de 13e eeuw, toen ze heel populair werden bij de Europese adel. Uiteindelijk vond het ras zijn weg naar Amerika, waar het officieel werd erkend door de AKC in de vroege jaren 1970. Het blijft een populaire familiehond en showhond tot op de dag van vandaag.

Poedel verleden

De Poedel heeft een geschiedenis die minstens 400 jaar teruggaat. Hij zou zijn oorsprong hebben in Duitsland, waar hij werd gefokt voor het apporteren van watervogels voor jagers. Ondanks zijn Duitse oorsprong, werd de Poedel de Nationale Hond van Frankrijk, en behoudt deze titel tot op heden.

De Standaard Poedel, het oorspronkelijke ras, werd doorgefokt tot de Miniatuur, die weer werd doorgefokt tot de Toy variëteit. Tegenwoordig blijven alle drie versies van de Poedel – en hun verschillende kruisingen – populair. De Bich Poo is gefokt uit de Toy of Miniature variëteit van de Poedel.

Bichon Poedel Temperament

Dus, hoe is deze hond eigenlijk? Wat is het temperament van de Bich Poo? De Bich Poo neemt veel van de kenmerken van zijn ouderrassen over. De meeste Bichon Poedel mixen hebben een levendige, aanhankelijke en actieve aard. Ze zijn ook vrij intelligent.

Typisch zal een Bichon Toy Poedel een meegaand, geduldig karakter hebben. Dit maakt ze een goede keuze voor huishoudens met kinderen of andere huisdieren. Ze zijn geneigd tot plotselinge uitbarstingen van energie, dus je zult ze vaak voor korte periodes zien rondzoeven. Ze hebben ook de neiging om veel te blaffen. Dit kan ze tot goede waakhonden maken. Maar het betekent ook dat als ze op jonge leeftijd niet goed worden afgericht, het blaffen excessief kan worden.

Poochons doen het doorgaans niet goed als ze alleen gelaten worden. Ze zijn gevoelig voor verlatingsangst en hebben de neiging om voortdurend te blaffen als ze alleen gelaten worden. Dat gezegd hebbende, is het goed om in gedachten te houden dat elke gekruiste hond een zekere mate van onvoorspelbaarheid heeft. Bichon Poedel pups kunnen meer kenmerken aannemen van het ene of het andere ouderras. Het is dus moeilijk om precies te weten welke persoonlijkheid uw hond zal hebben, want hij kan meer poedel of meer Bichon Frise zijn, of ergens daartussenin.

Bichon en Poedel Mix Fysieke Kenmerken

De fysieke kenmerken en het uiterlijk van dit ras kunnen variëren, net zoals de gedragsneigingen kunnen verschillen. Het hangt ervan af welk ouderras sterker naar voren komt. Met dat gezegd, het grootste deel van deze honden zijn klein, gemiddeld 6 tot 12 pond. Ze hebben meestal een hoogte van 9 tot 14 centimeter als ze volwassen zijn. De grootte van een Bichpoo hond zal ook variëren afhankelijk van de grootte van de ouders, en of de Poedel ouder van het Miniatuur of Toy ras was.

Bichon Poedel Vacht & Kleurstelling

De Poochon heeft een halflange, krullende vacht. Hun schattige knoopneus is het enige kenmerk dat uit de dikke krullen naar voren komt. Hun vacht is doorgaans vrij zacht, zolang hij goed wordt onderhouden en verzorgd. Ze erven ook de neiging van de poedel om minimaal te verharen. De vacht van de Bichon Poedel is typisch wit of abrikooskleurig, met verschillende andere lichte tinten die mogelijk zijn, maar niet gebruikelijk.

Bichon Poedel Verzorgingsvereisten

De Bichon Poedel moet regelmatig geborsteld worden om zijn vacht zacht te houden en vervilting te voorkomen. Idealiter zou u zijn vacht dagelijks moeten borstelen. Regelmatige Bichon Poo kapsels zijn een noodzaak. De vacht moet ongeveer om de twee maanden worden getrimd om een handelbare lengte te behouden en klitten te voorkomen. Het verharen is bij dit ras zeer minimaal, maar regelmatig borstelen is nog steeds essentieel. Tandverzorging is ook belangrijk voor dit ras, want ze kunnen gevoelig zijn voor tandvleesontstekingen en aanverwante gebitsproblemen.

Bichon poedel gezondheidsproblemen

Bichon Poedel mixen zijn gevoelig voor veel van de gezondheidsproblemen die voorkomen bij hun ouderrassen. Oogproblemen komen vaak voor, waaronder progressieve netvliesatrofie en staar. Gebitsproblemen zijn een ander veel voorkomend probleem. Vooral Bichons zijn gevoelig voor tandvleesontstekingen en tandverlies. Het is belangrijk om de tanden van uw hond regelmatig te poetsen. Andere problemen zoals patella luxatie, heupdysplasie, adenitis sebaceae en de ziekte van Von Willebrand komen ook vaak voor.

Veel van deze gezondheidsproblemen kunnen worden getest. Gerenommeerde fokkers voeren gezondheidstests uit op hun fokdieren om het risico op complicaties te minimaliseren. Interessant is dat er aanwijzingen zijn dat eerste generatie mixen (d.w.z. een directe afstammeling van Poedel en Bichon Frise ouders) minder kans hebben om gezondheidsproblemen van hun ouderrassen te erven.

Tweede generaties en verder (de nakomelingen van twee Bichon Poedel mixen) hebben meer kans om gezondheidsproblemen te vertonen die gebruikelijk zijn bij Poedel en Bichon Frise honden. Daarom raden sommige deskundigen aan om specifiek op zoek te gaan naar gerenommeerde fokkers die puppies van de eerste generatie aanbieden.

Zoals bij elk ras, zijn frequente veterinaire controles belangrijk en moeten ze ten minste eenmaal per jaar worden gepland. Als u specifieke vragen hebt over de gezondheid van uw hond, raadpleeg dan een erkende dierenarts.

Poochon Oefening & Trainingsvereisten

Zowel pups als volwassen Bichon Poo honden zijn vrij actief. Ze hebben een gemiddeld tot hoog energieniveau en genieten van regelmatige wandelingen en speeltijd. Vanwege hun kleine formaat doen ze het beter met regelmatige kortere wandelingen, in plaats van lange ventures één keer per dag.

Ze hebben ook de neiging om snelle uitbarstingen van energie te hebben, gedurende welke tijd ze graag rondrennen en spelen. Wat de training betreft, is deze mix meestal gretig om te behagen. Combineer dit met hun intelligentie, en je hebt een ras dat meestal goed reageert op training.

Met dat gezegd, als het op training aankomt, hoe vroeger u begint, hoe beter de resultaten zullen zijn. Dit geldt vooral voor probleemgedrag zoals overmatig blaffen. Het is belangrijk om uw pup van jongs af aan te trainen en te socialiseren. Als u geen ervaring hebt met training, is het de moeite waard om een trainer of gehoorzaamheidsschool in te huren om u te helpen.

Ideaal thuis voor de Bichon Poedel Hond

De Poochon kan een geweldig gezinshuisdier en metgezel zijn voor het juiste type persoon. Het is belangrijk om een paar dingen in gedachten te houden bij het overwegen van dit ras. Ten eerste is het energieniveau vrij hoog. Dat betekent dat u voldoende tijd moet uittrekken voor beweging en spel.

Ten tweede doet de Bichon Poedel mix het niet erg goed als hij lange tijd alleen gelaten wordt. Ten derde is dit ras gevoelig voor veelvuldig blaffen. Dit kan worden geminimaliseerd met een goede training, maar het komt erop neer dat dit een erg kefferig ras kan zijn dat een zekere mate van geduld vereist.

Ten slotte moeten potentiële eigenaren rekening houden met de gezondheidsproblemen die bij dit ras veel voorkomen. De Bichon Poo is een relatief gezond ras, maar het is toch belangrijk om bewust te zijn van mogelijke gezondheidsproblemen waarmee uw hond te maken kan krijgen. Verder is dit een geweldig ras. Ze zijn aanhankelijk en meegaand, en kunnen meestal goed opschieten met andere huisdieren. Ze doen het goed met oudere kinderen, maar voorzichtigheid is geboden met zeer kleine kinderen.

Hoe Bichon Poedel Puppy’s te vinden

Het vinden van Bichoodle pups kan een uitdaging zijn, afhankelijk van waar u woont. Het is belangrijk om waar mogelijk gerenommeerde Bichon Poedel fokkers te zoeken. Een goede fokker voert gezondheidstests uit op zijn fokdieren om het risico op verschillende erfelijke gezondheidsproblemen te verminderen. Om fokkers te vinden, zoekt u op internet naar bronnen in uw omgeving. Dat kan de website van een fokker zijn, een plaatselijke hondenclub, of zelfs het plaatselijke dierenasiel.

Voordat je je vestigt op een fokker, moet je wat onderzoek doen naar de achtergrond en reputatie van het bedrijf of individu. Wees ook niet bang om te vragen naar gegevens over de gezondheid van de hond. Gerenommeerde fokkers zullen niet aarzelen om u gezondheidsgegevens en testresultaten te laten zien.

Heeft u ervaring met deze mix? Laat het ons weten in de commentaren!

Ontdek meer!

Bronnen