Bichon Frise Prijs – Hoeveel kosten Bichon Frise Puppies?

bichon frise prijs

De Bichon Frise prijs varieert sterk, afhankelijk van waar je woont, de stamboom van de pup en hoe ze zijn opgevoed. Ergens tussen $1,000 – $4,000 valt in een normaal bereik. Gezonde, door een dierenarts gecontroleerde Bichon Frise pups zijn duur, maar u weet dat de moeder goed verzorgd werd en dat de pup waarschijnlijk een gelukkig, lang leven zal leiden. De verkoopprijs van de puppy is echter niet het hele verhaal. Vandaag kijken we naar de kosten van de aanschaf van een Bichon Frise pup, en van de opvoeding en verzorging ervan. Van verzekering tot vaccinaties, voeding en verzorging, alles komt bij elkaar! We helpen je om een voordelige Bichon Frise puppy prijs te vinden, en wanneer je een bepaald nest of fokker moet vermijden.

Inhoud

Gezonde, goed opgevoede Bichon puppy’s zijn niet goedkoop. Dit komt omdat de juiste gezondheidstesten van hun ouders, en veterinaire zorg voor moederhond en haar nest duur zijn. De totale kosten van een Bichon Frise in hun eerste jaar, rekening houdend met vaccinaties, voeding en accessoires, kunnen gemakkelijk oplopen tot enkele duizenden dollars.


Het kopen van een Bichon Frise Puppy

Speels, klein en zo pluizig als maar kan, de Bichon Frise is een prachtige metgezel. Dit knuffelige ras wordt steeds populairder, en was zelfs een favoriet van Koning Hendrik III.

Bent u geïnteresseerd om een van deze pluizige vrienden in uw gezin op te nemen? Voordat je je opties gaat onderzoeken, moet je weten dat ze vaak een flinke prijs hebben! Lees verder om alles te weten te komen over hoeveel Bichon Frise puppies kosten, de redenen waarom de Bichon Frise prijs sterk kan variëren en eventuele bijkomende kosten.

bichon frise prijs

Hoe fokkers de Bichon Frise prijs berekenen

Kopen bij een betrouwbare en verantwoordelijke fokker is uw beste kans op een gezonde en gelukkige Bichon Frise pup.

Het fokken van een puppy op een verantwoorde manier komt met veel kosten. Niet alleen hebben puppy’s veel dure benodigdheden en medische aandacht nodig, maar hun ouders ook.

Verantwoordelijke en gerenommeerde fokkers zorgen ervoor dat de twee honden waarmee ze fokken in goede gezondheid verkeren. Dit vermindert sterk het risico dat hun nakomelingen genetische afwijkingen erven. Het is vooral belangrijk bij rashonden. De gesloten genenpool van hun stamboom betekent dat twee honden van hetzelfde ras meer kans hebben om dezelfde genen en dezelfde genetische ziekten te dragen.

Gezondheidstests van Bichon Frise Ouders

De Orthopedic Foundation for Animals Canine Health Information Center raadt fokkers aan hun Bichon vaders en moeders te testen op:

 • heupdysplasie
 • patella luxatie
 • en oogaandoeningen.

Verdere optionele tests, afhankelijk van de familiegeschiedenis van elke hond, omvatten:

 • een hartonderzoek
 • screening voor de Legg-Calves-Perthes (een degeneratieve ziekte van het dijbeen, waar het samenkomt met de heup)
 • urineonderzoek voor diabetes en blaasstenen
 • bloedonderzoek naar levershunts (waarbij de bloedvaten de lever omzeilen in plaats van er correct heen en weer te gaan)
 • en een algemeen panel van bloedtesten voor diverse andere aandoeningen (suites van dergelijke testen zijn verkrijgbaar bij dierenartsen).

Gezondheidsonderzoeken kunnen $200-300+ per hond kosten.

Bichon Frise Dekkingen

Als een fokker alleen de teef bezit waarmee hij hoopt te fokken, zal hij een partner voor haar moeten vinden om een nestje pups te produceren.

Fokkers maken gebruik van dekdiensten om geschikte reuen te vinden. Dekdiensten kunnen $100-200+ kosten, afhankelijk van de dekreu.

Goede zorg voor de moeder verhoogt de prijs van de Bichon Frise

Het is belangrijk dat de zwangere moeder een evenwichtige voeding krijgt. Dit geeft haar lichaam de extra energie die het nodig heeft voor een gezonde zwangerschap. Voor voeding voor zwangere moeders of moeders die borstvoeding geven, wordt een hogere prijs betaald dan voor gewone voeding.

Daar komt nog bij dat de geboortebenodigdheden en de kosten van complicaties, zoals de noodzaak van een keizersnede, wel $7.000+ kunnen kosten!

Goede nestverzorging verhoogt de prijs van de Bichon Frise

Wanneer een Bichon Frise puppy geboren wordt, zal het vaccinaties, ontwormingsbehandelingen, dierenartscontroles en microchips nodig hebben. Deze diensten kosten de fokker ongeveer 180 dollar per pup. Daarnaast kan puppyvoer, speelgoed en werpbenodigdheden meer dan $50 kosten.

Als uw fokker zijn nest registreert bij de Amerikaanse Kennel Club, kost het hem $25 om het nest te registreren plus $2 per puppy. Ze kunnen ook betalen voor advertenties of hun eigen website beheren, wat meer dan $25 kan kosten.

Zoals u kunt zien, is het fokken van een Bichon Frise pup geen sinecure en er hangt een hoge prijs aan vast! Een goede fokker zal bereid zijn veel tijd en geld te investeren in zijn nest. Dit resulteert vaak in een duurdere pup.

Goedkope vs Dure Bichon Frise Prijs

Dus, zoals we hebben vastgesteld, kan een Bichon Frise pup van een gerenommeerde fokker behoorlijk prijzig zijn. Maar is het dat waard?

Behandel Goedkope Bichon Frise Prijskaartjes met voorzichtigheid

Om deze vraag te beantwoorden, moet je kijken naar de alternatieven. Deze omvatten honden gefokt door achtertuin fokkers, in puppy mills of uit dierenwinkels.

Honden uit deze bronnen worden vaak onverantwoord gefokt, waardoor de kans groter is dat ze slechte genen of genetische afwijkingen erven. Dit verslechtert niet alleen de levenskwaliteit van uw pup, maar kan op de lange termijn ook duurder voor u uitpakken met dierenartsrekeningen en medicijnkosten.

Honden uit deze plaatsen worden niet alleen onverantwoord gefokt, maar ook vaak gehouden in onethische omstandigheden met een slechte welzijnsnorm. Om dergelijke schadelijke bedrijven niet te steunen, is het beste wat u kunt doen om hun puppies niet te kopen. Het aanbod zal stoppen wanneer de vraag stopt.

Dure Bichon Frise Puppies

Om uw kansen op een gelukkige en gezonde pup te maximaliseren, is uw beste gok altijd om naar een verantwoordelijke en ethische fokker te gaan, zelfs als de prijs van de Bichon Frise duurder is.

Om een gerenommeerde Bichon Frise fokker te vinden, kijk eens op de lijst van verzekerde fokkers van The American Kennel Club. Deze fokkers moeten zich houden aan een bepaalde reeks normen om ervoor te zorgen dat hun pups gezond zijn en verantwoord gefokt worden.

Zorg ervoor dat u fokkers gedetailleerde vragen stelt over hoe zij hun pups hebben opgevoed. Een verantwoordelijke fokker zal u altijd graag de resultaten van de gezondheidsonderzoeken geven en u met trots de omgeving laten zien waarin zij hun nest hebben grootgebracht.

Als iemand ontwijkend of geheimzinnig doet over hun faciliteiten of de genetische geschiedenis van hun honden, wees dan sterk en loop weg.

Bichon Frise Puppy Prijs

Fokkers die zijn goedgekeurd door de Amerikaanse Kennel Club verkopen Bichon Frise pups van zo goedkoop als $ 1.000 tot zo duur als meer dan $ 4.000. De prijzen variëren van fokker tot fokker, dus zorg ervoor dat u die in uw omgeving controleert.

Als een prijs te mooi is om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo! Vermijd fokkers die Bichon Frise pups verkopen voor verdacht lage prijzen. Als u het zich niet kunt veroorloven een hoog Bichon Frise prijskaartje uit te geven aan een meer gezonde hond, is dit misschien niet het moment om een Bichon Frise te nemen.

Voordat u een Bichon Frise pup koopt, zorg ervoor dat u rekening houdt met de andere kosten die u zult moeten uitgeven.

Lopende Bichon Frise kosten

Hoewel de eerste aanschaf van uw Bichon Frise puppy waarschijnlijk de grootste kostenpost is die u zult moeten betalen, houden de uitgaven daar niet op.

Extra benodigdheden, zoals speelgoed, riemen en een bench kosten ongeveer 100 dollar. Dierenartskosten en controles kunnen erg duur zijn. De eerste inenting van een puppy kost meestal rond de 100 dollar, en sommige klinieken kunnen daar nog advieskosten bovenop leggen.

Huisdierenverzekeringen kunnen zo goedkoop zijn als $10, tot zo duur als $100, maar meestal variëren ze tussen $30-50 per maand. Als u trainingssessies voor uw nieuwe gezinslid wenst, kunnen deze meer dan $50 kosten.

U mag de prachtige krullende vacht van de Bichon Frise niet vergeten. Verzorgingsproducten kunnen rond de $15+ kosten, maar u zult uw pup ook ongeveer één keer per maand moeten meenemen voor een trimbeurt. De prijs van de Bichon Frise hangt af van de trimsalon, maar is meestal minstens $20.

Als uw Bichon Frise een puppy is, zal hij waarschijnlijk ongeveer 3-4 kleine maaltijden per dag nodig hebben om zijn kleine maag te ontzien. Naarmate hij ouder wordt, zullen de maaltijden minder frequent en groter moeten worden. Puppyvoer voor kleine honden kan variëren van dertig cent tot twee dollar per dag, maar denk eraan dat je krijgt waar je voor betaalt.

Hoeveel kost een Bichon Frise?

Nog steeds geïnteresseerd in het krijgen van een Bichon Frise puppy? Zoals u kunt zien, zal de tol op uw bankrekening variëren afhankelijk van de fokker waar u naartoe gaat en de benodigdheden die u aanschaft.

Als u naar een gerenommeerde fokker gaat en de beste benodigdheden koopt, kan de prijs van een Bichon Frise variëren van zo weinig als ongeveer $ 1.500, tot zo veel als meer dan $ 4.500. En dat is alleen nog maar in de eerste paar maanden!

Zorg ervoor dat u rekening houdt met alle maandelijkse kosten die u gedurende het hele leven van uw Bichon Frise moet betalen.

Je kunt een goedkopere hond vinden bij een puppy-molen of dierenwinkel, maar de beste manier om een gelukkige en gezonde pup te krijgen is door naar een gerenommeerde fokker te gaan.

Onthoud vooral dat een hond een vriend voor het leven is. Neem er alleen een als je bereid bent om tijd en geld te investeren om hem de best mogelijke levenskwaliteit te geven.

Veel succes in uw zoektocht naar een Bichon Frise. Laat ons zeker weten in de commentaren hoe het u vergaat!

Referenties en bronnen

 • Gelatt K. et al. “Cataracten bij de Bichon Frise”. Journal of Veterinary Ophthalmology. 2003.
 • Braus B. et al. “Cataracts are not associated with retinal detachment in the Bichon Frise in the UK – a retrospective study of preoperative findings and outcomes in 40 eyes”. Journal of Veterinary Ophthalmology. 2011.
 • Nilsson K. et al. “Erfelijkheid van patellaire luxatie bij de hondenrassen Chihuahua en Bichon Frise en effectiviteit van een Zweeds screeningsprogramma”. The Veterinary Journal. 2018.