Beste voeding voor Chihuahua Puppy – Tips en beoordelingen om u te helpen kiezen

Beste voeding voor Chihuahua Puppy - Tips en beoordelingen om u te helpen kiezen

Het beste voer voor Chihuahua puppy – Elke puppy-eigenaar wil er zeker van zijn dat zijn puppy de voeding krijgt die het nodig heeft! Zelfs een kleine pup als de Chihuahua heeft speciale voedingsbehoeften tijdens de puppytijd om haar groei te ondersteunen! Er zijn vele soorten Chihuahua puppyvoeding die u moet overwegen voor zowel de voedingskeuze als het voedingspatroon. We zullen veel van deze opties bekijken, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken bij het voeden van uw jonge metgezel. In ieder geval, voor de jongste pups, zal schoon voedsel met veel vet en eiwit een gezonde groei en ontwikkeling ondersteunen.

De Top 3 Puppyvoeding voor Chihuahua’s

Heb je haast? Bekijk onze top drie hier:

Wil je meer weten over een van deze toppers? Klik op de items hierboven voor meer informatie.

Beste Puppyvoeding voor Chihuahua Inhoud

beste hondenvoer voor Chihuahua puppy

Hoeveel moet een chihuahua puppy eten?

Zoals iedereen die ooit een puppy heeft gehad weet, zitten ze zelden stil. Al dat rennen, springen en spelen vergt serieuze energie en serieuze brandstof.

Puppy’s eten veel. Ze moeten wel! Ze kweken hun spieren, ontwikkelen hun immuunsysteem en versterken hun botten. Maar je wilt niet dat je puppy overgewicht krijgt, want dat is slecht voor ze.

Puppy’s doen het het beste met meerdere kleine maaltijden per dag. Voer op regelmatige tijden, in regelmatige hoeveelheden.

Maak je geen zorgen als je puppy aan zijn eten pulkt, hij kan je gewoon vertellen dat je hem te veel geeft!

Portiegroottes verschillen per hond. Laat u leiden door uw puppy en houd zijn gewicht in de gaten.

Pups met overgewicht lopen meer risico op orthopedische problemen.

Chihuahua puppy voeding progressie

Dus, wat is de beste voeding voor Chihuahua pups in verschillende stadia?

Als je je Chihuahua-pup bij een fokker hebt gekocht, kunnen zij ook advies geven over de hoeveelheid en het soort voedsel dat de pup gewend is te eten. U kunt het beste doorgaan met hetzelfde voer en dezelfde frequentie die uw pup bij de fokker heeft gegeten. Als u veranderingen wilt aanbrengen, wacht dan minstens 2 weken, en ga dan geleidelijk over op het nieuwe voer terwijl u het oude voer afbouwt.

Tot 12 of 13 weken raadt de Amerikaanse Kennel Club aan vochtig voer te geven. Rond 12 of 13 weken kunt u beginnen met het geleidelijk invoeren van droog, niet bevochtigd voer.

Chihuahuas moeten puppy-specifiek voer krijgen tot ze 9 maanden oud zijn. Na 9 maanden, of eventueel 10 maanden voor reuen, omdat zij langzamer groeien, kunnen zij geleidelijk overgaan van puppyvoer naar volwassenvoer.

Beste voeding voor Chihuahua Puppy - Tips en beoordelingen om u te helpen kiezen

Chihuahua puppy voedingsschema

Chihuahua-puppy’s doen het vanwege hun kleine formaat het beste op frequentere voedingen dan hun grotere neven. Dit heeft verschillende redenen.

We hebben het al gehad over het belang van voedselfrequentie bij het voorkomen van hypoglykemie. Kleinere, frequentere maaltijden helpen ook om een opgeblazen gevoel te voorkomen.

De aanbeveling voor voedingsfrequentie voor een Chihuahua pup is 4-6 keer per dag.

beste hondenvoer voor Chihuahua puppy

Chihuahua Puppy Dieetvereisten

Hoewel ze over het algemeen een gezond ras zijn, heeft de Chihuahua een paar zwakke plekken in zijn gezondheid die met een dieet kunnen worden aangepakt. Laten we eens kijken!

Hypoglykemie

Pups van kleine rassen, zoals Chihuahua’s, lopen het risico op hypoglykemie of lage bloedsuikerspiegel. In feite is dit een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen voor de Chihuahua. Hoewel de oplossing eenvoudig is, kan het negeren van een hypoglycemische aanval leiden tot de dood van de pup.

Het beste is preventie. Door je jonge Chihuahua 4-6 keer per dag te voeden, zal ze een constante aanvoer van voedsel-energie hebben om voldoende suiker in haar bloed te houden.

Tekenen van hypoglykemie zijn zwakte, verwarring, desoriëntatie en spiertrillingen of toevallen. Als je deze tekenen bij je jonge chihuahua ziet, kun je haar het beste voedsel aanbieden als ze er klaar voor is, of haar onmiddellijk naar de dierenarts brengen als dat niet het geval is.

Praat op lange termijn met een dierenarts als je bang bent dat je puppy niet genoeg eet.

Tracheale instorting en gewrichtsproblemen

De luchtpijp wordt ondersteund door ringen van kraakbeen. Bij de Chihuahua zijn deze gevoelig voor verzwakking en instorting. Als ze inzakken, veroorzaakt dat een ontsteking en pijn in de luchtpijp.

Eén ding dat kan helpen de sterkte van het kraakbeen van uw pup te behouden is glucosamine en chondroïtine. Deze ondersteunen ook het kraakbeen in de gewrichten, wat geweldig is omdat de Chihuahua ook een paar soorten gewrichtsproblemen kan krijgen.

Gebitsproblemen

Terwijl één studie waarin verschillende commerciële voeders met elkaar werden vergeleken, geen verschil in gebitsproblemen tussen verschillende commerciële voeders heeft aangetoond (rauwe diëten werden niet meegenomen). Het is waarschijnlijk een goed idee om uw pup geen suikerhoudende traktaties te geven.

Het is ook essentieel om te investeren in een Chihuahua tandenborstel en haar vroeg aan de routine te laten wennen.

Beste Hondenvoer Voor Chihuahua Puppy

Wat is het beste hondenvoer om je Chihuahua puppy te voeren? Er zijn veel keuzes die er zijn!

beste hondenvoer voor Chihuahua puppy

Wat is het beste voer voor Chihuahua puppy? Dat hangt af van de pup. Hondenvoer voor Chihuahua-pups kan in vele vormen voorkomen. Sommige eigenaren kiezen ervoor om hun honden droogvoer te geven, sommige natvoer, en anderen een combinatie van beide.

Alleen u kunt beslissen wat het beste is voor uw hond. Lees verder om uw opties te ontdekken en de informatie te krijgen die u zal helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Van tarwevrij tot volledig natuurlijk, de vele keuzes kunnen overweldigend zijn.

Er zijn cocerns dat vlees in blik misschien niet alle voeding levert die een puppy nodig heeft.

Brokken, of droogvoer, is de voordeligste en populairste keuze. Er zijn vele merken, met verschillende smaken en talrijke gespecialiseerde opties.

Praat met je fokker en je dierenarts als je vragen hebt over wat goed is voor je pup. Zij kunnen u helpen beslissen wat het beste Chihuahua puppyvoer is voor uw pup.

Er is niet één beste hondenvoeding voor Chihuahua pups, maar er zijn er een paar die beter zijn dan andere.

Speelgoedhondjes zoals de Chihuahua hebben kleinere brokjes nodig om het risico op verstikking te verminderen. Kies dus zeker een puppyvoeding die geschikt is voor kleine rassen.

Beste Natte Chihuahua Puppyvoeding

Veel puppyverzorgers geven hun pup graag een beetje of veel van hun voer als natvoer.

In sommige gevallen kan dit echt helpen bij een puppy die minder eetlust heeft of moeite heeft met droge brokken.

Het kan ook zorgen voor wat extra variatie en aantrekkingskracht om uw pup een aangenamere voedselervaring te geven.

Wellness Complete Health Natural Nat Blik Hondenvoer Puppy Kip & Zalm

Deze voeding van Wellness Complete* bevat een verscheidenheid aan ingrediënten van echt voedsel en aanvullende voedingsstoffen voor een complete en evenwichtige voeding. Wij houden van de afwezigheid van vulstoffen en het feit dat het in Noord-Amerika wordt gemaakt.

Canidae Grain Free Pure Dog and Puppy Wet Food

Met eiwitten bedekt met hoge omega 3-vis, waaronder zalm en makreel, zijn we dol op dit natuurlijke natvoer* dat goed is voor zowel puppy’s als honden. Gebaseerd op een handvol echte voedselingrediënten, bevat het ook voedingssupplementen om het een complete en evenwichtige voeding voor uw pup te maken!

Nutro Grain Free Wet Dog Food Adult & Puppy

Op basis van rundvlees of kipNutro heeft een uitgebalanceerd nat puppyvoer* gemaakt voor degenen die hun beste vriend gezond en veilig voedsel willen geven. Het wordt geproduceerd in de VS en weet GMO’s te vermijden, naast vulmiddelen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Beste droogvoer voor Chihuahua Puppy’s

Droogvoer is misschien wel de meest klassieke optie en mogelijk een geweldige basis voor het dieet van uw puppy. Het is handig om op te slaan, kan de hele dag in een schaaltje blijven liggen, en gemakkelijk mee te nemen op de weg of onderweg. Deze keuzes worden ook beschouwd als volledige en evenwichtige diëten, dus u hoeft zich niet al te veel zorgen te maken of uw pup de voedingsstoffen binnenkrijgt die ze nodig heeft.

Wellness Complete Puppyvoeding voor kleine rassen

Een populaire natuurlijke voedingskeuze is Wellness Complete droog puppyvoer*. Deze is gebaseerd op kip en rijst, maar bevat ook omega 3 uit vlas en gegarandeerde hoeveelheden glucosamine en chondroïtine voor gezonde gewrichten. U kunt er ook gerust op zijn dat het in de VS wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten.
Wellness voer voor kleine rassen

Blue Buffalo Life Protection Formula Puppy Hondenvoer voor kleine rassen
Blue Buffalo is een betrouwbaar merk voor gezond hondenvoer.

puppyvoer voor kleine rassen*. Het bevat vlees als eerste ingrediënt en gezonde granen en groenten. Het heeft toegevoegde DHA voor gezonde hersenen en toegevoegde antioxidanten ter ondersteuning van het zich ontwikkelende immuunsysteem. Wij waarderen het ontbreken van vulstoffen en kunstmatige toevoegingen.

Nutro Wholesome Essentials Natural Puppy Droog Hondenvoer

Dit natuurlijke droge puppyvoer* is gebaseerd op kip, bruine rijst en zoete aardappelen.
Wij waarderen vooral de zorg om ervoor te zorgen dat de ingrediënten afkomstig zijn van niet genetisch gemodificeerde organismen.

Beste Graanvrije Chihuahua Puppyvoeding

Allergieën behoren tot de top drie van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij rashonden. Vaak worden deze allergieën veroorzaakt of verergerd door voedsel, vooral granen.

Als u denkt dat uw puppy een allergie kan hebben, kunt u het beste uw dierenarts raadplegen.

Gelukkig zijn er veel opties beschikbaar van gezond commercieel voedsel dat tegemoet komt aan de behoeften van graanvrije of dieet met beperkte ingrediënten.

Hier zijn een paar van onze favorieten.

Blue Freedom Grain Free Small Breed Puppy Food

Blue Freedom Grain Free Small Breed Puppy Food* heeft een strikt beleid als het gaat om ingrediënten.

Freedom graanvrij puppyvoer

Geen bijproducten, geen maïs, tarwe of soja. In feite, helemaal niets kunstmatigs.

Deze formule is ontworpen om een gezonde groei en ontwikkeling te ondersteunen en tegelijkertijd granen te vermijden. Als hoofdingrediënt wordt heerlijke uitgebeende kip gebruikt.

Instinct Raw Boost Small Breed & Toy Breed Grain Free Recipe Natural Dry Dog Food
Graanvrij en gevriesdroogd in plaats van verhit

dit puppyvoer speciaal voor kleine pups* is een geweldige keuze voor een natuurlijk voedingsstoffenrijk voer. Het bevat alle voedingsstoffen die uw pup nodig heeft om goed te groeien en geen kunstmatige troep.

Blue Buffalo Wilderness High Protein Grain Free, Natural Puppy Droog Hondenvoer

Deze eiwitrijke graanvrije puppyvoeding* is een goed doordachte mix van echt vlees en antioxidanten die alle voedingsbehoeften van uw kleine puppy dekt. De ingrediënten zijn zorgvuldig verkregen.

Beste voeding voor chihuahua-pups met een gevoelige maag

Sommige puppy’s hebben de neiging om een meer gevoelige maag te hebben. Voor hen kan het helpen om een minder complexe (en volledig natuurlijke) voeding te proberen. Dan blijven er gewoon minder dingen over die hun maag kunnen verergeren. Natuurlijk, als je pup voortdurend spijsverteringsproblemen heeft, raden we je aan om ook even langs de dierenarts te gaan om er zeker van te zijn dat er niets aan de hand is.

Hier zijn een paar voedingsmiddelen die we aanraden voor de meer gevoelige Chihuahua pup.

Castor & Pollux graanvrij biologisch voer

Voor sommige pups kunnen resten van bestrijdingsmiddelen in het voer bijdragen tot maag-darmstoornissen. Voor een biologische optie dekt dit voer* de basis. Het is gebaseerd op biologische, scharrelkip en bevat vlas voor omega 3 en bosbessen voor fytonutriënten en antioxidanten.

Organix graanvrij puppyvoer

Nutro Ultra Puppy Voedsel

Nutro Ultra puppyvoer* is een relatief eenvoudig recept dat zalm en kip bevat en veel zeer voedingsrijke voedingsmiddelen, waaronder chia, boerenkool en bosbessen! Wij vinden het fijn dat het vrij is van veel voorkomende irriterende factoren zoals kunstmatige conserveringsmiddelen of kleuren. Het zijn kleine brokjes die speciaal ontworpen zijn voor het eetgemak van jongere honden.
Ultra chihuahua puppy voer

Ontdek hier meer op Amazon.*

Raw Feeding Chihuahua Puppies

Een groeiend aantal eigenaren voeden hun huisdieren nu met een rauw voedsel dieet. Dit soort diëten bestaat meestal uit botten en orgaanvlees met extra groenten.

De voordelen van dit dieet zijn niet wetenschappelijk onderzocht, maar veel hondenliefhebbers zeggen dat hun huisdieren er goed op gedijen.

U kunt de voor- en nadelen van rauwe voeding voor honden bekijken in onze gids.

Beste Puppyvoeding voor Chihuahua

Wat is nu het beste voer voor een Chihuahua pup?

We hebben gekeken naar droge en natte voeding en voeding voor mensen met een gevoelige maag en allergieën en naar rauwe diëten.

Samengevat is de beste voeding voor Chihuahua puppy honden een voeding die alle voedingsstoffen bevat die ze nodig hebben, in kleine hapjes die gemakkelijk in hun kleine mondjes passen.

Vergeet niet, als wat je eerst probeert om wat voor reden dan ook niet het beste lijkt te zijn voor je pup, kun je altijd nog iets anders proberen!

Omdat je Chihuahua pup nog jong is en zijn spijsverteringsstelsel zich aan het ontwikkelen is, introduceer nieuw voedsel geleidelijk.

Oh, en de puppytijd is zo kort! Zodra uw Chihuahua puppy haar puppy stadium ontgroeid is, bekijk dan onze gids voor het beste hondenvoer voor de Chihuahua!

Welk puppyvoer gebruikt u?

Heeft u een voeding gevonden waar uw Chihuahua pup goed op gedijt? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Lezers hielden ook van

Referenties en bronnen

  • Hoe uw puppy brokken te geven
  • 5 eenvoudige regels voor het voeden van uw puppy
  • Wiles, B.M, et al, “Large-scale survey to estimate the prevalence of disorders for 192 Kennel Club registered breeds.”, Canine Genetics and Epidemiology, 2017.
  • Hawthorne, AJ et al. 2004. Body-Weight Changes during Growth in Puppies of Different Breeds. The Journal of Nutrition.
  • American Veterinary Medical Association
  • Borreau, J et al 2004 De maagledigingssnelheid is omgekeerd evenredig met het lichaamsgewicht bij hondenrassen van verschillende grootte.
  • Raghavan, M et al 2004 Diet Related Risk Factors For Gastric Dilatation- Volvulus in Dogs of High Risk Breeds. Journal Of The American Animal Hospital Assocation.
  • Capik, I. 2010 Parodontale gezondheid versus verschillende preventieve middelen bij speelgoedhondenrassen. Acta Veterinaria Brno.
  • Lonsdale, T 1995 Parodontale aandoeningen en leukopenie. Journal of Small Animal Practice.