Beste hondenvoer voor teckels – Vind het juiste hondenvoer voor teckels

beste hondenvoer voor teckels

Teckels zijn kleine honden die neigen naar overgewicht en andere gezondheidsproblemen. Dit betekent dat het kiezen van teckelvoer voor honden erg belangrijk is om uw huisdier zo gezond en gelukkig mogelijk te houden.

Het beste hondenvoer voor Teckels zal evenwichtige voeding bieden zonder calorierijke vulstoffen. Het moet ook in de juiste verhouding worden gegeven.

De producten in dit artikel zijn zorgvuldig en onafhankelijk geselecteerd door het team van Happy Puppy Site. Als u besluit een aankoop te doen via een van de links met een sterretje, verdienen wij mogelijk een kleine commissie op die verkoop. Dit is zonder extra kosten voor u.

Beste hondenvoer voor teckels

Teckels zijn een iconisch en schattig hondenras. Ze hebben een unieke lichaamsvorm, wat bijdraagt tot hun populariteit, maar hen ook vatbaar maakt voor een aantal gezondheidsproblemen.

Voor Teckels is het eten van een correct uitgebalanceerd dieet uiterst belangrijk, meer dan voor veel andere hondenrassen.

Behalve dat het hen helpt een gezond gewicht te behouden, moet het hondenvoer van uw Teckel natuurlijk ook voldoen aan hun voedingsbehoeften.

Kleine honden hebben andere voedingsbehoeften dan grote honden. Kleine rassen hebben minder dagelijkse calorieën nodig dan grotere honden, en hebben misschien ook een kleiner formaat brokken nodig.

Bovendien moeten kleinere honden ook op oudere leeftijd beginnen met het eten van senior hondenvoer dan grote hondenrassen.

Teckel gezondheid en dieet

Veel van de gezondheidsaandoeningen waar teckels vatbaar voor zijn, kunnen worden voorkomen door ze de juiste voeding te geven, wat de keuze van de beste voeding voor teckels nog veel belangrijker maakt.

Als je een teckel hebt of overweegt er een te adopteren, kan het onderzoeken van welk voer je ze moet geven voelen als een enorme verantwoordelijkheid, vooral omdat het zo belangrijk is voor hun gezondheid.

Verderop zullen we kijken naar voedingsmiddelen die kunnen helpen om de kans op aan obesitas gerelateerde gezondheidsproblemen te verminderen.

Laten we één groot probleem bespreken waarmee teckels te maken hebben.

Teckelvoeding en tussenwervelschijfziekte

Teckels lijden vaak aan een rugprobleem, genaamd Intervertebrale Discusziekte. Ze zijn vatbaar voor deze ziekte door de vorm van hun lichaam. Hun rug is erg lang, en hun poten erg kort. Dit belast hun ruggengraat die bij andere honden niet voorkomt.

Na verloop van tijd kunnen de schijven in hun ruggengraat scheuren, wat schade aan hun wervelkolom kan veroorzaken. Als hun wervelkolom beschadigd of samengedrukt raakt, kan dat van alles veroorzaken, van pijn tot volledige verlamming.

Hoewel elke hond deze ziekte kan krijgen, zijn honden met een lange rug en korte poten, zoals een teckel, er vatbaarder voor dan anderen.

Toen mijn hond deze ziekte had, verloor ze plotseling het gebruik van haar achterpoten. Gelukkig waren we er op tijd bij en konden we voorkomen dat het zich verder ontwikkelde. Na wat afvallen en fysiotherapie kreeg ze het gebruik van haar achterpoten terug.

Maar als je deze ziekte eenmaal hebt gehad, is de kans groter dat het weer gebeurt. Preventie is echt het beste medicijn.

beste hondenvoer voor teckels

Teckel Hondenvoer – Voeding voor Preventie

Een belangrijke manier om deze ziekte te voorkomen is door uw Teckel op het juiste gewicht te houden. Het beste hondenvoer voor Teckels helpt daarbij.

Uw hond een uitgebalanceerd dieet geven en hem helpen een gezond gewicht te behouden kan de stress op zijn rug verminderen en voorkomen dat schijven scheuren.

Maar helaas hebben teckels volgens een studie meer kans op overgewicht dan bijna alle andere hondenrassen.

Dit is waarschijnlijk te wijten aan een combinatie van slechte voeding en een gebrek aan activiteit. Dieetcontrole en het geven van het juiste hondenvoer aan uw hond zijn de hoeksteen van het beheersen van overgewicht bij honden.

Met de behoefte van een teckel om op een gezond gewicht te blijven en hun aanleg om overgewicht te krijgen, is het nog dringender om hen een uitgebalanceerde voeding te geven die is afgestemd op hun behoeften.

Teckelvoer ter voorkoming van overgewicht

Het beste hondenvoer voor Teckels moet in de eerste plaats uw hond op een gezond gewicht houden.

Volgens een van de studies die we eerder bespraken, hadden honden die zelfgemaakte diëten, nat hondenvoer en “ander” voedsel aten meer kans op overgewicht dan degenen die andere diëten consumeerden.

Daarom raden wij ten zeerste aan uw hond droogvoer te geven om de kans op overgewicht te verminderen.

In sommige gevallen is het echter onvermijdelijk om natvoer te geven. Als u vragen heeft over wat uw specifieke hond zou moeten eten, spreek dan met uw dierenarts.

Als uw pooch al overgewicht heeft, spreek dan met uw dierenarts over het beginnen met een dieet hondenvoer. Hoe langer uw hond te zwaar is, hoe groter de kans dat hij ernstige rugproblemen krijgt.

Teckel hondenvoer keuzes

Ongeacht welk type hond je voert, er zijn genoeg keuzes beschikbaar. Niet alleen verschillende merken en ingrediënten, maar zelfs verschillende soorten voer.

In dit artikel behandelen we enkele van onze favorieten in elke categorie, waaronder graanvrije, volledige voeding, natvoer en droogvoer opties.

Het moet worden opgemerkt dat er geen objectief, wetenschappelijk bewijs is voor het voeren van uw hond graanvrije, natuurlijke, holistische, biologische, of rauwe diëten als ze verder gezond zijn.

Zolang de hond echter de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt, komt het vaak neer op een persoonlijke voorkeur.

Beste droogvoer voor teckel volwassenen

Droog hondenvoer is vaak een populaire keuze voor honden met een neiging tot overgewicht. Brokken bevatten niet zoveel calorieën als natvoer.

Het is ook gemakkelijker op te slaan en kan sneller worden gevoerd.

Hier zijn een paar verschillende droge hondenvoeders voor Teckels.

Royal Canin Teckel Hondenvoer

Royal Canin* heeft een hondenvoer dat speciaal ontwikkeld is voor teckels.

royal canin adult teckelvoer

Dit hondenvoer is speciaal ontworpen om uw teckel te helpen op een gezond gewicht te blijven om de stress op hun rug te verminderen.

Het bevat ook veel vitaminen en mineralen voor de gezondheid van botten en gewrichten om hun ruggengraat en gewrichten zo gezond mogelijk te houden.

Eukanuba Breed Specific Droog Hondenvoer

Een ander rasspecifiek hondenvoer voor Teckels, Eukanuba* biedt een droogvoer voor Doxies in een zak van drie of tien pond.

Dit voer is ook ontworpen om te helpen bij gebitsproblemen waar kleine honden vaak mee te maken hebben, en bevat calcium voor sterkere botten.

Hill’s Science Diet Maritime Blues

Sterk aanbevolen door dierenartsen, Hill’s Science Diet producten* omvatten deze optie voor kleine honden zoals teckels. Gemaakt met natuurlijke ingrediënten van betrouwbare bronnen, is deze voeding ontworpen om te helpen bij het handhaven van een gezond gewicht.

Net als veel andere kleine hondenvoeders is deze formule ook gericht op het voorkomen van gebitsproblemen.

Beste natvoer voor teckels

Zoals we hierboven hebben vermeld, kan uw dierenarts aanbevelen nat hondenvoer te vermijden als uw hond overgewicht heeft. Of, op zijn minst, kan ze aanraden een combinatie van voedingsmiddelen te geven, in plaats van alleen blikvoer.

Honden geven echter vaak de voorkeur aan natvoer. En het kan gemakkelijker voor ze zijn als ze een slecht gebit hebben of een gevoelige mond.

Royal Canin Health Nutrition Teckel

Nog een rasspecifieke keuze van Royal Canin*, deze keuze is ontworpen voor de voedingsbehoeften van teckels van ten minste tien maanden of ouder.

Het komt in een verpakking van vier blikken, van drie ons elk. En het heeft voedingsstoffen om de gezondheid van botten en gewrichten te bevorderen, zoals glucosamine en chondroïtine.

Purina Beneful Incredibites

Voor kieskeurige honden die een beetje variatie nodig hebben om hun interesse in voedsel te behouden, kan Purina’s variatiepakket* natvoer precies het juiste zijn.

Deze keuzes zijn gemaakt met echt rundvlees, kip of zalm. Ze bieden 100% complete en uitgebalanceerde voeding voor kleine volwassen honden.

Hill’s Science Diet Wet Dog Food Small Paws Voor Kleine Rassen

Dit natvoer van Hill’s Science Diet* bevat een kip en gerst recept met hoogwaardige eiwitten.

Dit beste hondenvoer voor teckels kan worden gebruikt als aanvulling op droogvoer of als een complete maaltijd op zichzelf.

Beste rauwe hondenvoer voor teckels

Rauw hondenvoer is een populaire trend, omdat hondeneigenaren manieren zoeken om hun huisdieren een natuurlijker dieet te geven waarbij vulstoffen en andere ongezonde toevoegingen worden vermeden.

De meeste rauwe diëten worden echter meestal thuis gemaakt. Het is dus altijd raadzaam om deze verandering van dieet te bespreken met uw dierenarts voordat u wijzigingen aanbrengt.

Veel van de “rauwe” dieetproducten die in de winkel te vinden zijn, zijn ontworpen om naast andere voeding te worden gebruikt, en kunnen zelfs droogvoer zoals brokken bevatten als onderdeel van de formule.

Instinct Gevriesdroogd Natuurlijk

Deze toppers* zijn er in een paar verschillende smaken, waaronder rundvlees, kip, kalkoen en lam.

Toppers zijn gevriesdroogd rauw hondenvoer dat gemaakt is om samen met ander hondenvoer gevoerd te worden, zoals een compleet dieet droog hondenvoer. Ze kunnen ook worden gebruikt als een rauwe hondensnack.

Instinct Recept Raw Boost Met Brokken

Dit product van Instinct Raw* bestaat uit een mix van natuurlijke droge hondenbrokken en gevriesdroogd rauw Amerikaans rundvlees.

De rauwe voeding in dit product is gemaakt van echt vlees, zonder toevoegingen.

Primal Gevriesdroogd Hondenvoer Kip Nuggets

Deze optie van Primal Pets betreft gevriesdroogde kipnuggets.*

De formule bestaat uit 78% echte kip, en 22% vitaminen, mineralen, producten en supplementen voor een complete voeding en een evenwichtige voeding voor uw kleine hond.

Beste graanvrije voeding voor teckels

Graanvrije voeding wordt ook steeds meer gezocht. Hoewel er verschillende aanbevelingen zijn over het wel of niet voeren van granen, is het duidelijk dat honden meer voedingsstoffen nodig hebben dan alleen in voer op basis van granen.

Ook bestaat de kans dat uw hond bepaalde allergieën of een intolerantie heeft voor granen en andere vulstoffen.

Nature’s Recept Grain Free Chicken And Pumpkin

Dit graanvrije recept* wordt aangeprezen als licht verteerbaar.

Deze formule, evenals enkele andere van dezelfde fabrikant, gebruikt pompoen en zoete aardappel als graanvrije bron van koolhydraten voor energie.

Blue Buffalo Freedom Graanvrij Kip Recept

Blue Buffalo* is een populaire keuze bij zowel eigenaren als huisdieren, en deze graanvrije optie is daarop geen uitzondering.

Dit beste hondenvoer voor Teckels bevat echte kip als eerste ingrediënt, en is speciaal samengesteld om te voldoen aan de energiebehoefte die uniek is voor honden van kleine rassen.

Beste hondenvoer voor teckelpups

Als puppy’s groeien, hebben ze andere voedingsstoffen nodig dan volwassen honden. Dit geldt vooral voor honden die gevoelig zijn voor bot- of gewrichtsproblemen, zoals teckels.

Het beste hondenvoer voor teckelpups zal complete puppyvoeding zijn om hen te helpen sterke botten te kweken.

Royal Canin Teckel Puppyvoeding

Speciaal geformuleerd voor teckelpups*, dit is een droge hondenvoeding die speciaal is afgestemd op de voedingsbehoeften van pups van acht weken tot tien maanden, op welk moment de hond kan worden overgeschakeld op volwassen voer.

Het bevat fosfor en calcium om een gezonde botgroei te bevorderen.

Hill’s Science Diet Puppyvoeding

Dit product van Hill’s Science Diet is gericht op een gezonde ontwikkeling van puppy’s* en is gemaakt op basis van kip en gerst.

Dit beste hondenvoer voor Teckels bevat ook supplementen zoals DHA uit visolie, dat helpt bij de gezonde ontwikkeling van de hersenen en de ogen.

Eukanuba Puppy voor kleine rassen

Deze optie van Eukanuba* is voor honden tot twaalf maanden oud met een verwacht volwassen gewicht van minder dan 23 pond.

Dat maakt het een ideale beste hondenvoeding voor Teckels.

Het bevat supplementen die helpen bij een gezonde ontwikkeling van de hersenen en de groei van sterke botten en tanden.

Beste hondenvoer voor teckels

Beste Hondenvoer voor Teckels Senioren

Net als bij puppy’s hebben oudere honden andere voedingsstoffen in hun voeding nodig dan gezonde volwassen honden.

Om uw senior hond zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te houden, raden wij u aan op zoek te gaan naar hondenvoer dat speciaal is samengesteld met oudere honden in gedachten.

Als uw hond ouder is dan 11, moet u hem overschakelen op senior hondenvoer zodat hij de maximale voordelen uit zijn voeding kan halen.

Hill’s Science Diet Age Defying Chicken

Hill’s Science Diet voor kleine en speelgoedhonden* is een uitstekende keuze en kan uw teckel helpen om waardig oud te worden.

hill's science small paws food

Het bevat alles wat uw ouder wordende hond nodig heeft, van antioxidanten tot omega-6 vetzuren en een assortiment immuunversterkende vitaminen.

Beste hondenvoer voor teckels

Royal Canin Small Aging Droog Hondenvoer

Voor honden van twaalf jaar en ouder*, vooral voor kleinere rassen, kan dit voer van Royal Canin een goede optie zijn.

Hoewel het een droogvoer is, zijn de brokjes kleiner van formaat dan normaal, zodat het gemakkelijker is voor oudere honden die te maken kunnen krijgen met een slecht gebit.

Purina Pro Plan Bright Mind Formula

Een seniorenvoedingsoptie van Purina*, deze optie wordt geleverd in droog- of natvoer, of kan zelfs samen als bundel worden besteld voor een gemengd dieet.

Ook deze optie heeft verschillende ingrediëntenlijsten, waaronder kip, rundvlees en kalkoen, meestal gecombineerd met bruine rijst.

Dit is dus misschien wel het beste hondenvoer voor Teckels die kieskeurig zijn!

Beste voer voor honden met IVDD

Zoals we hebben behandeld, kan uw teckel te maken krijgen met IVDD en andere rug- of gewrichtsproblemen, vooral als hij overgewicht heeft.

Het beste is om een gezond gewicht te behouden. Daartoe hebben we hieronder aanbevolen voedingsmiddelen voor gewichtsverlies.

Als dit een probleem is, of als het later een probleem kan worden, adviseren wij zeker dat u de situatie met uw dierenarts bespreekt om de beste aanbeveling te krijgen over hoe dit probleem te behandelen.

Hoeveel moet ik mijn teckel voeren?

Hoeveel u uw hond voert, hangt af van de individuele grootte en gezondheidsproblemen van de hond, de leeftijd van de hond, en welk voer u kiest.

Voor meer informatie over hoeveel je een teckelpup moet voeren, bekijk ons artikel hier.

Teckels zijn over het algemeen vrij actieve honden, maar ze hebben vaak een eetlust die daarbij past. Laten we eens kijken naar gezonde gewichten voor dit ras en hoe we kunnen zien of we de juiste hoeveelheid voeren.

Teckel gewicht en dieet

Het ideale gewicht voor een Teckel schommelt rond de 11 pond voor een miniatuur Doxie, terwijl de rasstandaard stelt dat standaard Doxies tussen de 16 en 32 pond kunnen wegen, afhankelijk van hun grootte.

Dit is nogal een groot bereik, wat het moeilijk maakt om een gezond gewicht vast te stellen zonder rekening te houden met individuele honden. Het advies is dus om uw dierenarts te raadplegen en uw teckel regelmatig te laten wegen.

Als er sprake lijkt te zijn van een plotselinge gewichtstoename, of als uw hond moeite heeft met ademhalen of niet zo actief lijkt als normaal, raden we u ook aan dat met uw dierenarts te bespreken.

Laten we eens kijken naar het beste hondenvoer voor Teckels met overgewicht en ondergewicht.

Beste teckelvoer voor gewichtsverlies

We hebben al uitgebreid besproken hoe teckels meer neigen naar zwaarlijvigheid en gewichtstoename. Dit kan ook leiden tot andere gezondheidsproblemen, wat betekent dat gewichtspreventie en gewichtsverlies beide belangrijke aspecten zijn om in overweging te nemen bij het kiezen van hondenvoer.

Gewichtsbeheersing hondenvoer beperkt het caloriegehalte van het voer en kiest voor een formule die minder vet bevat. Het moet ook in gematigde hoeveelheden worden gegeven.

Lees verder voor het beste hondenvoer voor Teckels dat ontworpen is om honden te helpen hun gewicht te verliezen en te behouden.

Purina Pro Plan Management

Een nat hondenvoer voor gewichtsbeheersing zoals Purina Pro Plan Weight Management* kan de kans op overgewicht van uw hond helpen verminderen. Deze populaire optie is gemaakt met kalkoen en rijst, en is een natvoer geserveerd in jus.

purina pro plan focus natvoer

Wellness Complete Gezondheid Kleine Fok

Wellness Complete Health Small Breed voor Gezond Gewicht* is een uitstekende optie voor uw teckel als ze al overgewicht hebben.

wellness voeding voor kleine rassen

Het biedt uitgebalanceerde voeding, terwijl het ook minder calorieën bevat om uw huisdier te helpen afvallen.

Bovendien is het volledig natuurlijk en bevat het alleen hoogwaardige ingrediënten.

Beste hondenvoer voor teckels om aan te komen

Dit scenario is veel minder waarschijnlijk voor dit ras. Maar er is nog steeds een kans dat uw Doxie gewicht verliest, of niet genoeg aankomt naarmate hij ouder wordt.

Als er sprake is van onverklaarbaar gewichtsverlies, is het zeker aan te raden met uw dierenarts te spreken om na te gaan waarom dit gebeurt.

Uw dierenarts zal waarschijnlijk samen met u werken aan het dieet van uw hond om ervoor te zorgen dat hij een passend gewicht behoudt. Sommige van de beste hondenvoeropties voor Teckels kunnen daarbij helpen, zodat uw hond op een gezonde manier in gewicht kan toenemen.

Purina Moist And Meaty Steak Flavor

Purina Moist and Meaty Steak Flavor* is een nat hondenvoer, dat honden die gewicht hebben verloren vaak helpt dit weer aan te komen.

Dit zou het beste hondenvoer kunnen zijn voor Teckels met ondergewicht.

Dit voer kan worden gebruikt als aanvulling op de gewone voeding van uw hond voor extra calorie-inname, als topper of traktatie.

Beste hondenvoer voor teckels met allergieën

Sommige honden krijgen te maken met allergische reacties, hetzij door voedselintolerantie of gevoeligheid, hetzij door externe factoren zoals de omgeving.

En sommige individuele honden lijken gevoeliger voor allergieën dan andere!

Allergieën kunnen de huid, de ademhaling en andere aspecten van de gezondheid van een hond beïnvloeden.

U zou een dieet met beperkte ingrediënten kunnen proberen als allergiesymptomen uw hond het leven zuur of moeilijk maken.

Het kiezen van het beste hondenvoer voor Teckels met allergieën kan ook bij deze symptomen helpen.

Natural Balance Beperkt Ingrediënt Voor Kleine Rassen

Als uw hond last heeft van huidallergieën, kunt u kijken naar Natural Balance Limited Ingredient for Small Breeds*.

natural balance beperkt ingrediënt diëten

Het bevat geen kunstmatige smaakstoffen, kleuren of conserveringsmiddelen en heeft ook kleinere brokjes om ervoor te zorgen dat uw teckel geen moeite heeft met eten.

Het ondersteunt zelfs schone tanden en gezond tandvlees.

Hill’s Science Diet Gevoelige Maag en Huid

Als u tekenen van gevoeligheid* bij uw hond ziet, kan dit product van Hill’s Science Diet een grote hulp zijn.

Het vermijdt problematische ingrediënten. Het bevat prebiotische vezels, omega-6 vetzuren en andere voedingsstoffen ter bevordering van een stabiele spijsvertering en een gezonde huid en vacht.

Dit is zeker een van de beste hondenvoeders voor Teckels.

Beste voer voor Mini Teckels

Dwergteckels zijn meestal rond de elf pond of minder. Dit betekent dat ze aanzienlijk minder voedsel nodig hebben dan een grotere teckel.

U kunt uw mini teckel echter dezelfde voeding geven als een Doxie van standaard formaat.

Zorg er alleen voor dat je matigt met hoeveel je je pup voert, en houd zijn gewicht in de gaten. Vergeet niet om meteen met uw dierenarts te praten als u tekenen ziet van onverklaarbare gewichtstoename of -verlies, of van voedselintolerantie of -allergie.

Beste hondenvoer voor teckels Samenvatting

Vanwege de veel voorkomende gezondheidsproblemen waarmee teckels te maken hebben, vooral die van overgewicht, heeft hun dieet iets meer aandacht nodig dan dat van veel andere rassen.

Het voeren van een gezond, compleet dieet dat hen niet volstopt met lege calorieën is een van de beste manieren om gewichtgerelateerde gezondheidsproblemen af te wenden.

Maar dat betekent niet dat het beste hondenvoer voor teckels voor iedereen hetzelfde is!

Wat geef jij je teckel te eten? Laat hieronder een reactie achter!

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Referenties en verder lezen

  • “Intervertebrale Discusziekte bij Honden.” Diergeneeskunde & Biomedische Wetenschappen. 2015.
  • Duits, Alexander. “Het groeiende probleem van obesitas bij honden en katten.” The Journal of Nutrition. 2006.
  • Lund, Elizabeth. “Prevalence and Risk Factors for Obesity in Adult Dogs from Private US Veterinary Practices.” Universiteit van Minnesota.
  • “Mythes en misvattingen over voeding voor huisdieren.” The Ohio State University Veterinary Medical Clinic.
  • “Hondenvoeding.” Metairia Small Animal Hospital.
  • Genetische welzijnsproblemen van gezelschapsdieren – IVDD

Dit artikel is uitgebreid herzien en bijgewerkt voor 2019.

Inhoudsopgave