Beste Hondenvoer Voor Chihuahua Volwassenen en Senioren

beste hondenvoer voor chihuahua

Het vinden van het beste hondenvoer voor Chihuahua honden is niet de makkelijkste taak waar je als Chihuahua eigenaar voor komt te staan!

Deze tengere pups kunnen immers heel andere voedingseisen hebben dan grotere hondenrassen.

Dit artikel heeft tot doel het beste hondenvoer voor volwassen Chihuahua honden te identificeren.

Als u voor een Chihuahua puppy zorgt, nodigen wij u uit om ons Chihuahua puppyvoer artikel te bekijken.

Leer in de volgende secties wat je moet weten over Chihuahua voeding, inclusief de beste voeding voor Chihuahua senior honden, volwassen honden en Chihuahua’s met voedselallergieën of gevoelige maag problemen.

De producten in dit artikel zijn zorgvuldig en onafhankelijk geselecteerd door het Happy Puppy Site team. Als u besluit een aankoop te doen via een van de links met een sterretje, verdienen wij mogelijk een kleine commissie op die verkoop. Dit is zonder extra kosten voor u.

Wat is het beste hondenvoer voor Chihuahua honden?

Het beste hondenvoer voor volwassen Chihuahua honden moet altijd een bron zijn van complete en evenwichtige voeding voor uw kleine hond.

En rekening houden met de veel voorkomende gezondheidsproblemen van het ras.

Chihuahuas moeten vanwege hun kleine formaat meestal vaker eten in kleinere porties dan grotere hondenrassen.

Ze hebben ook chihuahua-voedingsrecepten nodig die zijn afgestemd op hun kleine mond en kaken.

Het is essentieel om een voeding van hoge kwaliteit te kiezen met echte volwaardige ingrediënten.

Het kleine buikje en het gevoelige systeem van de Chihuahua kunnen niet zoveel kunstmatige ingrediënten, vulstoffen en additieven verdragen.

Hoeveel voer moet een Chihuahua eten?

Misschien moet je experimenteren om erachter te komen hoe vaak je Chihuahua precies moet eten om een stabiele bloedsuiker te behouden. De algemene richtlijn stelt voor om vier tot zes keer per dag te voeden.

Chihuahuas kunnen tot 6+ pond wegen, en hoe kleiner je pup is, hoe vaker ze misschien gevoerd moet worden.

Omdat de maag van uw hond vrij klein is, moet u kleine voedselporties aanbieden die binnen ongeveer 15 minuten kunnen worden verorberd.

Door te kijken hoeveel voedsel uw hond in deze periode binnenkrijgt, kunt u de portiegrootte voor toekomstige voedingen aanpassen.

Wees terughoudend met het aanbieden van traktaties tussen de maaltijden door totdat u heeft uitgezocht wat een geschikte portiegrootte per voeding is – u wilt er zeker van zijn dat uw Chi alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt voordat u traktaties aanbiedt.

Probeer het aanbieden van “mensen” voedsel of tafelvoedsel traktaties te weerstaan – niet alleen kunnen deze gemakkelijk de spijsvertering van je Chi verstoren, maar ze kunnen ook snel leiden tot overgewicht.

Beste hondenvoer voor Chihuahua volwassenen: Droog

Het beste droogvoer voor Chihuahuas moet zich richten op het verpakken van een nutritionele punch bij elke hap. Deze merken droogvoer worden sterk aanbevolen door Chi eigenaren.

Dit hondenvoer is ontworpen om de opbouw van tandsteen op de tanden tegen te gaan en om vet te verbranden.

ROYAL CANIN BREED HEALTH NUTRITION Chihuahua Adult droog hondenvoer.* Royal Canin is een ander merk dat goed werk doet met het creëren van recepten die tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van individuele hondenrassen.

Dit voer heeft een Chi-formaat brokjes die gemakkelijk te pakken en door te slikken zijn, evenals extra voedingsstoffen voor een gezonde huid en vacht.

Wellness Complete Health Natural Dry Toy Breed Dog Food.* Dit eiwitrijke droogvoer voor speelgoedrassen heeft een kleiner formaat brokjes met volledig natuurlijke, volledige voedselingrediënten die afkomstig zijn uit de VS.

De beoordelingen zijn geweldig, dus waarom zou je het niet eens proberen!

Beste hondenvoer voor Chihuahua volwassenen: Nat

Vooral voor zeer kleine Chihuahua’s kan natvoer soms beter worden verdragen dan droge brokken.

Het is ook een goed idee om je Chihuahua te laten wennen aan het eten van natvoer, dat erg hydraterend kan zijn als je pup zich van tijd tot tijd slecht voelt.

BLUE Homestyle Recipe Wet Dog Food Toy Breed.* Dit natte hondenvoer voor speelgoedrassen is ontworpen om zeer smakelijk en voedzaam te zijn met zijn recept van hele, pure voedingsmiddelen en nul allergenen of bijproducten.

Het krijgt ook geweldige recensies!

NUTRO ULTRA Wet Dog Food Small Breed Adult.* Dit natvoer voor kleine rassen biedt complete en evenwichtige voeding met een drievoudig recept ter ondersteuning van een gezond gezichtsvermogen/hart, immuunsysteem en huid/vacht.

Het pate recept is ontworpen om zacht en zeer smakelijk te zijn, zelfs voor kieskeurige eters.

Beste hondenvoer voor Chihuahua senioren

Gelukkig kunnen Chihuahuas 16+ jaar leven met de juiste voeding, beweging en toegang tot preventieve dierenartszorg.

Maar in de gouden jaren kun je merken dat je Chi het wat rustiger aan begint te doen.

Dit kan ook betekenen dat hij tussen de maaltijden door minder calorieën verbrandt.

Het voeren van het beste hondenvoer voor Chihuahua senioren kan helpen het voedingsgehalte hoog te houden zonder dat dit leidt tot problemen met overgewicht bij uw senior Chi.

Hill’s Science Diet Senior Dog Food Small & Toy Breed.* Dit senior hondenvoer voor speelgoedrassen is verrijkt met antioxidanten, vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren, voedingsstoffen en aminozuren ter ondersteuning van een gezonde hersenfunctie en een glanzende vacht.

Het helpt ook de algehele functie van het immuunsysteem te ondersteunen als uw Chi zijn gouden jaren ingaat.

EUKANUBA Senior Dry Dog Food Small Breed.* Dit senior hondenvoer voor kleine rassen is ontworpen ter ondersteuning van een sterk immuunsysteem, gezonde werking van het G.I. kanaal en een gezond metabolisme om de algehele opname van voedingsstoffen te maximaliseren.

De beoordelingen zijn geweldig voor deze!

Purina Pro Plan BRIGHT MIND Formula Adult 7+ Dry Dog Food Small Breed.* Dit speciale volwassen hondenvoer recept voor kleine rassen ondersteunt mentale alertheid en scherpte.

Het helpt ook bij het behoud van een gezonde vacht en huid, sterke botten en tanden, en een verbeterde opname van voedingsstoffen voor senior petite pups.

beste hondenvoer voor chihuahua

Beste hondenvoer voor Chihuahua met voedselallergieën

Als bij uw Chi gevoelige maagproblemen of vermoedelijke voedselallergieën zijn vastgesteld, heeft hij misschien een ander soort voer nodig.

Het behandelingsproces begint vaak met de invoering van een beperkt voedseldieet dat vrij is van bekende allergenen – zoals granen – om te zien of de symptomen verbeteren.

Misschien wilt u met uw dierenarts praten over deze graanvrije voeders met beperkte ingrediënten om te zien of een van deze merken geschikt is voor u!

Hill’s Science Diet Adult Sensitive Stomach & Skin Dog Food Small & Toy Breeds.* Dit hondenvoer voor speelgoedrassen met gevoelige maag is samengesteld door dierenartsen om te voldoen aan de voedingsbehoeften van speelgoedhonden die speciale voedsel- of huidproblemen hebben.

Deze voeding bevat extra prebiotica en antioxidanten voor een gezonde werking van het G.I. kanaal en het immuunsysteem.

Instinct Raw Boost Grain Free Recipe Natural Dry Dog Food for Small & Toy Breeds.* Dit graanvrije, raw boost dieet voor speelgoedrassen bevat pure rauwe gevriesdroogde eiwitten in een graanvrij, whole food recept.

Het bevat ook een passende calcium:fosfor verhouding voor gezonde botten en tanden.

Natural Balance Limited Ingredient Diets Dry Dog Food Small Breed Bites.* Dit droge hondenvoer met beperkte ingrediënten voor kleine rassen bevat kleinere brokjes die gemakkelijker te pakken en te kauwen zijn in een puur, volledig voedselrecept met slechts een handvol vertrouwde ingrediënten.

De reviewers vinden deze erg lekker!

Beste hondenvoer voor Chihuahua

Wij hopen dat u deze informatie over het beste hondenvoer voor Chihuahua volwassen honden nuttig en informatief heeft gevonden bij uw zoektocht naar het optimale Chihuahua hondenvoer!

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Referenties en verder lezen

  • Brooks, DVM, DABVP, “Hypoglycemia in Toy Breed Dogs,” Veterinary Information Network, 2005.
  • Yuill, DVM, MSC, CVH, “Algemene voedingsrichtlijnen voor honden,” VCA Animal Hospital, 2011.
  • Sanderson, L., BS, DVM, PhD, DACVIM, DACVN, “Nutritional Requirements and Related Diseases of Small Animals – Management and Nutrition,” Merck Veterinary Manual, 2018.