Beste trainingshalsbanden kopen

Trainingshalsbanden zijn nuttige hulpmiddelen bij de hondentraining en bij het corrigeren van ongewenst gedrag bij hoektanden. Echter, vanwege de aard van het leveren van een of andere vorm van elektriciteit aan het lichaam van onze huisdieren, is het een zeer controversieel gadget. In de handen van een bekwame en toegewijde hondentrainer of -geleider kan een elektrische hondenhalsband van onschatbare waarde zijn. Helaas neemt deze kracht op de een of andere manier af als men de ware implicaties van een dergelijk apparaat niet volledig begrijpt, vooral als het gaat om de juiste omstandigheden waarin het gebruik ervan als laatste redmiddel kan worden beschouwd. Daarom hebben we met deskundigen over deze kwestie gesproken om hun mening over dit controversiële apparaat met u te delen en hoe u ook het vertrouwen kunt krijgen om het oordeelkundig te gebruiken. En we beginnen met een presentatie van de beste trainingshalsbanden die we hebben beoordeeld en getest.
beste trainingshalsband

Beste trainingshalsband kopen overzicht

Premium Diervriendelijke Anti Blafband – Passend voor zowel Grote en kleine Honden – Waterproef en Verstelbaar – Veelzijdige Blaf band met zowel Audio als Vibratie Tril correctie| B&H

Premium Diervriendelijke Anti Blafband - Passend voor zowel Grote en kleine Honden - Waterproef en Verstelbaar - Veelzijdige Blaf band met zowel Audio als Vibratie Tril correctie B&H

Bekijk de dagprijs

Van nu af aan gaan jij, je buren en je gezin onverstoorde nachten en rustige dagen tegemoet. Hoofdpijn door het eindeloos geblaf van je hond is verleden tijd dankzij de exclusieve B&H anti-blaf band!

 • VEILIGHEID – De gezondheid van je hond gaat voor alles. Traditionele blafbanden geven elektrische schokken waar je hond erg gestrest van wordt of zelfs brandwonden van kan krijgen. Dit willen we je hond niet aandoen waardoor wij met een beter alternatief zijn gekomen!
 • DIERVRIENDELIJK – De B&H anti-blaf band heeft alles wat je nodig hebt om je honden op een diervriendelijke manier te laten stoppen met blaffen en jou en je familie de rust te geven die jullie verdienen. Zo heeft deze halsband een zeer sterke trilfunctie die erg oncomfortabel is maar je hond niet beschadigd. Daarnaast heeft de band een ultrasone piep frequentie. Deze vinden honden vervelend maar is niet schadelijk. De krachtige combinatie van trillen en de ultrasone piep toon zorgen ervoor dat zelfs de meest koppige honden stoppen met blaffen.
 • VOOR ELK FORMAAT HOND – De B&H anti-blaf band is geschikt voor zowel kleine, middel als grote honden, De verstelbare halsband maakt de corrigerende band altijd passend.
 • KWALITEIT – Kwaliteit staat voorop en staat ver voor kostenbesparing. Daarom is de B&H halsband gefabriceerd van hoogwaardig en kwalitatief materiaal waardoor deze waterproef en stootvast is. Kwaliteit gegarandeerd!
 • SNELLE VERZENDING – Voor 23:59 besteld (op werkdagen)? Dan heb je de corrigerende band de volgende dag al in huis! Daarnaast wordt deze set gratis verzonden!
 • RISICOLOOS BESTELLEN – Wij willen alleen maar klanten die 100% tevreden zijn. Na aankoop niet 100% tevreden? Dat lossen we op. De eerste 30 dagen na aankoop mag je de band kosteloos retourneren, dit is geen enkel probleem.

De B&H blaf band combineert functioneel design met topkwaliteit. Druk op ”in winkelwagen” en neem niet langer genoegen met tweederangs namaakproducten!

Canine-Tech™ – Geavanceerd 4 in1 Premium Antiblafband | Diervriendelijk | Zonder schok

Canine-Tech™ - Geavanceerd 4 in1 Premium Antiblafband - Diervriendelijk - Zonder schok

Bekijk de dagprijs

Nu beschikbaar in 4 verschillende kleuren!

Reageert uw hond in veel situaties met onnodig blaffen? De Canine-Tech ™ Anti-blaf halsband ondersteunt u bij de opvoeding van uw hond, zodat u uw hond duidelijk aangeeft wanneer hij zich rustig dient te gedragen.
De opvoedhalsband reageert op blaffen met lichte, ongevaarlijke vibraties (dus geen elektrische schokken) en een pieptoon, die uw hond helpen heropvoeden. Uw hond zal snel de irriterende vibratie/prikkel met het getoonde gedrag associëren en dit niet nogmaals herhalen.

Iedere blaf wordt geregistreerd door de sensor en veroorzaakt een veilige vibratie. Deze vibratie wordt in zes stappen langer, afhankelijk van het blafgedrag van uw hond. Tevens hoort uw hond een storende pieptoon.Tot 30 seconden na de laatste blaf is de sensor geactiveerd – gedraagt uw hond zich in deze fase rustig, dan reguleert het systeem zich automatisch en begint bij hernieuwd blaffen na deze periode weer bij het eerste niveau.

De anti-blaf halsband Canine-Tech is bovendien regenbestendig (maar niet compleet waterdicht) en voor alle hondenrassen geschikt (niet geschikt voor honden onder de 3,6 kg en een leeftijd van minder dan zes maanden).

Attentie:het systeem is niet bedoeld als strafmaatregel, maar als opvoedkundige maatregel bij ongewenst gedrag. De vibraties zijn pijnloos en dient als irriterend signaal voor uw hond om aan te geven in welke situaties zijn blaffen ongewenst is.Voor een succesvol leerproces zijn geleidelijk wennen aan het gebruik van de opvoedhalsband en consequent gebruik noodzakelijk. Sommige honden reageren bij de eerste training of onder bepaalde omstandigheden met versterkt, aanhoudend blaffen. Neemt de sensor binnen 50 seconden 15 of meer geluiden waar, dan schakelt de functie voor de zekerheid drie minuten uit om uw hond op deze manier niet onnodig op te winden.

 • Functionele nylonband voor effectieve anti-blaf training
 • Ondersteunt de opvoeding van uw hond
 • Consequent gebruik vermindert storend geblaf
 • Blaffen zet de volgende trainingsfunctie’s in werking:
 • Pijnloze vibraties, stijgend in zes niveau’s
 • Pieptoon als extra opvoedmaatregel
 • Veiligheidsfunctie: kortstondig uitblijven van de prikkel bij aanhoudend blaffen (≥15 keer/50 seconden)
 • Regenbestendig
 • 2 x Batterij (1 x Extra) inbegrepen
 • Batterij-statuswijzer
 • Geschikt voor een halsomvang van 20-52 cm
 • Bruikbaar voor alle hondenrassen vanaf 3,6 kg

Petsafe Batterijen Type RFA-67 – 2 Stuks

Petsafe Batterijen Type RFA-67 - 2 Stuks

Bekijk de dagprijs

Twee reserve batterijen voor de Petsafe anti-blafband.

MAXTRONICS™ Anti-blafband 7 niveaus – Incl. 4 Opzetstukjes en 2 batterijen – Trainingsband – Opvoedingshalsband

MAXTRONICS™ Anti-blafband 7 niveaus - Incl. 4 Opzetstukjes en 2 batterijen - Trainingsband – Opvoedingshalsband

Bekijk de dagprijs

Ben jij op zoek naar een anti-blafband voor je hond? Je bent hier aan het goede adres! Je wilt natuurlijk de beste band met je hond! Vaak hebben jij, je buren of andere mensen last van het onnodige geblaf. Dit wil je natuurlijk niet! Voorkom dit probleem met deze opvoedingshalsband van MAXTRONICS. Lees hieronder meer!

De MAXTRONICS Anti-blafband
Reageert jouw hond in veel situaties met onnodig blaffen? De MAXTRONICS Anti-blaf halsband ondersteunt je bij de opvoeding van je hond, zodat je je hond duidelijk aangeeft wanneer hij zich rustig dient te gedragen. De opvoedingshalsband reageert op blaffen met lichte, ongevaarlijke vibraties (dus geen elektrische schokken) en een pieptoon, die je hond helpen heropvoeden. Jouw hond zal snel de irriterende vibratie/prikkel met het getoonde gedrag associëren en dit niet nogmaals herhalen.

Hoe werkt het?

Iedere blaf wordt geregistreerd door de sensor en veroorzaakt een veilige vibratie. Deze vibratie wordt in zes stappen langer, afhankelijk van het blafgedrag van je hond. Tevens hoort je hond een storende pieptoon. Tot 30 seconden na de laatste blaf is de sensor geactiveerd. Gedraagt je hond zich in deze fase rustig, dan reguleert het systeem zich automatisch en begint bij hernieuwd blaffen na deze periode weer bij het eerste niveau.

De anti-blaf halsband van MAXTRONICS is bovendien regenbestendig (maar niet compleet waterdicht) en voor bijna alle hondenrassen geschikt (niet geschikt voor honden onder de 3,6 kg en een leeftijd van minder dan zes maanden).

Attentie: het systeem is niet bedoeld als strafmaatregel, maar als opvoedkundige maatregel bij ongewenst gedrag. De vibraties zijn pijnloos en dient als irriterend signaal voor je hond om aan te geven in welke situaties zijn blaffen ongewenst is. Voor een succesvol leerproces zijn geleidelijk wennen aan het gebruik van de opvoedhalsband en consequent gebruik noodzakelijk. Sommige honden reageren bij de eerste training of onder bepaalde omstandigheden met versterkt, aanhoudend blaffen. Neemt de sensor binnen 50 seconden 15 of meer geluiden waar, dan schakelt de functie voor de zekerheid drie minuten uit om je hond op deze manier niet onnodig op te winden.

 • Diervriendelijk
 • Strak design
 • Kwaliteitsgarantie
 • Reflecterende halsband
 • Regenbestendig
 • Pijnloos
 • 3 extra opzetstukjes in verschillende kleuren erbij om af te wisselen
 • Verbeterd de band tussen baasje en hond
 • Zelf meer rust in je huis
 • Verbeterd de band met je buren
 • Optimaal genieten van je beste maatje
 • Voor 22:00 besteld (op werkdagen)? Morgen in huis! Daarnaast wordt deze set gratis verzonden!
 • De eerste 30 dagen na aankoop mag je de band kosteloos retourneren, dit is geen enkel probleem.

Anti Blafband -Anti Blaf Halsband – Honden – Anti Blaffen – Stopt Agressie & Blaffen – Trainingsband Honden – Diervriendelijk – Broomer

Anti Blafband -Anti Blaf Halsband - Honden - Anti Blaffen - Stopt Agressie & Blaffen - Trainingsband Honden - Diervriendelijk - Broomer

Bekijk de dagprijs

De Broomer Anti Blafband tegen irritant geblaf

Altijd al op zoek geweest naar een diervriendelijke methode om je hond te trainen en het irritante blaffen en ongewenst gedrag af te leren? Dan ben je bij Broomer aan het juiste adres! Wij hebben de oplossing met deze vernieuwde anti blaf band voor kleine honden maar ook is deze uitermate geschikt als anti blafband en trainingsband voor grote honden. Veilig, efficient, zonder schok en huisdiervriendelijk zijn de pijlers van deze anti blafband. Ontdek nu zelf het plezier met deze trainingsband voor honden. Uitermate geschikt en stopt agressie en blaffen van jouw hond. Bereik stap voor stap de resultaten en train jouw hond om ongewenst gedrag af te leren met deze anti blafband en trainingsband voor honden.

 • Diervriendelijk
 • Waterbestendig
 • Zonder schok
 • Helpt ongewenst gedrag van jouw hond te verminderen
 • Ideaal met afstandsbediening
 • Nieuwste apparaat
 • Duurzame trainingsband voor honden

Pet Corrector Stop Barking – Antiblafmiddel – 50 ml

Pet Corrector Stop Barking - Antiblafmiddel - 50 ml

Bekijk de dagprijs

Welke hond vertoont soms geen storende gewoontes. Denken we maar aan blaffen naar voorbijrijdende auto’s, op de zetel klimmen, je deuren van een originele omlijsting voorzien, enz…

De Petcorrector lost dit op door een luid gesis te laten horen. Indien het baasje de Petcorrector op het juiste moment gebruikt, zal de hond dit onaangename geluid (waarschuwing voor gevaar) associëren met het ongewenste gedrag, en er mee ophouden.

MAXTRONICS™ Premium Anti-blafband – Waterproof en Verstelbaar – Oplaadbaar – Vibratie en geluid – Zonder Schok – Diervriendelijk – Inclusief 2 bandjes – Geel/Blauw

MAXTRONICS™ Premium Anti-blafband - Waterproof en Verstelbaar - Oplaadbaar - Vibratie en geluid - Zonder Schok - Diervriendelijk - Inclusief 2 bandjes - Geel-Blauw

Bekijk de dagprijs

Ben jij op zoek naar een anti-blafband voor je hond? Je bent hier aan het goede adres! Je wilt natuurlijk de beste band met je hond! Vaak hebben jij, je buren of andere mensen last van het onnodige geblaf. Dit wil je natuurlijk niet! Voorkom dit probleem met deze opvoedingshalsband van MAXTRONICS. Lees hieronder meer!

GoodDog Anti-blafband – Antiblafmiddel – Anti Blaf Apparaat – Voor Grote en Kleine Honden – Diervriendelijk – Inclusief batterijen – Waterdicht

GoodDog Anti-blafband - Antiblafmiddel - Anti Blaf Apparaat - Voor Grote en Kleine Honden – Diervriendelijk - Inclusief batterijen - Waterdicht

Bekijk de dagprijs

Hebben jij en ook je buren last van je blaffende hond? Is je hond erg onrustig? De GoodDog™ Anti-Blafband zorgt ervoor dat jouw hond stopt met blaffen! De Anti-Blafband van GoodDog™ is als beste getest en zal je hond snel en gemakkelijk leren niet te blaffen. Door een intelligent systeem van 7 niveau’s vibratie en geluid wordt je hond diervriendelijk getraind om niet te blaffen. De Anti-Blafband van GoodDog™ maakt dus geen gebruik van schokken.

De Anti-Blafband van GoodDog™heeft 7 verschillende correctie niveaus. Elk niveau heeft een andere combinatie van een pieptoon en vibratie. Blaffen zet het volgende correctie niveau in werking. Op deze manier leert je hond op een diervriendelijke manier te stoppen met onnodig blaffen.

 • 7 niveau’s vibratie en geluid
 • Geen elektrische schokken
 • Hoogwaardig nylon en veilige materialen
 • 100% waterdicht
 • Voor kleine en grote honden

Diervriendelijke Anti-Blafband voor Grote en Kleine Honden – Blafband – Anti Blaf Apparaat – Geluid & Vibratie – Tril Correctie – Zonder Schok – Zwart – Waterproof en Verstelbaar

Diervriendelijke Anti-Blafband voor Grote en Kleine Honden – Blafband - Anti Blaf Apparaat – Geluid & Vibratie - Tril Correctie - Zonder Schok – Zwart - Waterproof en Verstelbaar

Bekijk de dagprijs

Is jouw viervoeter onrustig en word je gek van al dat geblaf? Geniet weer van rust met de JC Pets diervriendelijke anti-blafband!

Waar traditionele banden met elektrische schokken jouw hond vaak juist extra stress en soms zelfs brandwonden bezorgen, biedt JC Pets jou een diervriendelijke oplossing en houd je jouw trouwe vriend blij en gezond.

Diervriendelijk
Deze slimme anti-blafband stopt geblaf met behulp van geavanceerde techniek en kalmeert zo jouw hond op een diervriendelijke manier. Met een combinatie van ultrasone piepfrequenties en lichte trillingen worden zelfs de meest koppige honden gecorrigeerd zonder schade toe te brengen.

Hoe het werkt
De band is voorzien van een hoog gevoelige sensor en pikt zo de geluidstrillingen van zelfs de zachtste blaf op. Wanneer de hond twee keer achter elkaar blaft produceert de band een correctiepiep. Na de derde keer blaffen wordt ook de pijnloze vibratiemodus geactiveerd en nemen de piepjes en trillingen op milde wijze toe totdat het blaffen is gecorrigeerd.

Multifunctioneel
Jouw nieuwe anti blaf apparaat is geschikt voor alle hondensoorten, groot én klein! Met zeven verschillende gevoeligheidsstanden, twee maten vibratiedopjes en een verstelbare halsband kan de anti-blafband precies op jouw hond worden afgesteld.

Nauwkeurige correctie
De JC Pets diervriendelijke anti-blafband pikt geblaf nauwkeurig op en weet zo precies wanneer correctie moet worden toegepast. Zo zal jouw hond alleen vibraties voelen wanneer dat echt nodig is en bezorg je jouw viervoeter geen onnodige stress.

Front covers
De anti-blafband is voorzien van drie opzetstukken in verschillende kleuren zodat jij de halsband aan de hand van jouw persoonlijke stijl kunt opfleuren. Kies uit zwart, roze of blauw en selecteer de cover die past bij jou!

Krachtige batterij
Jouw anti blaf apparaat werkt op een sterke 4LR44 alkalinebatterij welke bij continue gebruik tot wel 14 dagen meegaat! Bovendien schakelt jouw halsband na de 7 verschillende niveaus te hebben doorlopen automatisch over naar een slaapstand van 1 minuut om optimaal energie te kunnen besparen.

Optimale kwaliteit
De JC Pets halsband bestaat volledig uit hoogwaardig materiaal en is met krachtig nylon ontzettend duurzaam. Bovendien is de band voorzien van reflecterende details en zal jouw hond altijd veilig zijn.

Testen voor gebruik
Wil je de halsband voor gebruik testen? Ook dat is mogelijk. Blaas zacht in de richting van het kleine gaatje dat zich tussen de 2 trillingssondes bevindt tot een piep te horen is. Blaas nogmaals en je zult een tweede piepje horen. Na drie keer blazen voel je een lichte trilling. Herhaal deze stappen tot de 7 correctieniveaus zijn bereikt.

 • Hoog gevoelige sensor
 • 7 niveaus vibratie & geluid
 • Krachtige batterij
 • 3 verschillende kleuren front covers
 • Géén elektrische schokken
 • Veilig & diervriendelijk
 • Optimale kwaliteit

Petsafe RFA 188 Blafband – Batterij voor Nano – Kleine Hond

Petsafe RFA 188 Blafband - Batterij voor Nano - Kleine Hond

Bekijk de dagprijs

Vervangende batterij voor de Nano Anti-Bark collar.

anti blaf apparaat antiblafband Trainingshalsband anti blafband opvoedingsband- opvoedingshalsband -DIERVRIENDELIJKE- voor grote en kleine honden met geluid en trilling – oplaadbaar – waterdicht – zeer effectief

q-line anti blaf apparaat antiblafband

Bekijk de dagprijs

Deze compacte en diervriendelijke trainer is geschikt om uw hond in het gareel te krijgen zonder stroomcorrecties met alleen maar gebruik van geluid en vibratie.

U kunt de set voor diverse doeleinde gebruiken waaronder: trekken aan de riem, poep eten, de hond terug roepen als deze los loopt, blaffen afleren, opspringen afleren.
Diverse commando’s aanleren en ander ongewesnt gedrag afleren.

 • Erchonomisch gevormd.
 • Aan/Uit knop
 • Waterdicht: kan mee gezwommen worden
 • Afmeting ontvanger: 4.7×4.0x2.8cm
 • Gewicht: 47 gram
 • Halsband lengte: Variabel van 20 cm tot 51 cm
 • Inclusief usb kabel voor op te laden.
 • Nederlandse handleiding
 • 5 jaar garantie op technische compontenten
 • Standby tijd ontvanger 5 dagen bij een volle accu

Samait Anti-Blafband | Alle soorten Honden | Verstelbaar| 7 niveaus aan correcties | Geluid en Vibraties | Diervriendelijk Blafband zonder Schok | Trainingsmiddelen voor honden | Veelzijdige Blafband met Audio en Vibratie correctie

Samait Anti-Blafband

Bekijk de dagprijs

Uw hond gaat blaft meestal om u en uw huis te bewaken. Meestal blaft de hond ook al is er geen gevaar dat kan irritant zijn. U heeft liever rust in het huis ZONDER geblaf! Met de Anti-blafband , traint u uw hond in een zeer korte peroide om te stoppen met blaffen zonder dat de hond daaronder lijd. Met deze trainingsband, die er ook nog eens leuk uit ziet met reflecterend materiaal, leert uw hond op de meest humane manier mogelijk dat het blaffen niet ge-apprecieert word.

 • Biedt hulp bij het opvoeden van uw hond
 • Werkt via een ultrasoundpiep en vibratie;
 • Is diervriendelijk, ZONDER SCHOK
 • Geeft in een korte periode snel resultaat;
 • Heeft een sensor met 7 gevoeligheidsniveaus;
 • Gaat na 7 keer te zijn geactiveerd 1 minuut uit, zodat uw hond niet gestrest raakt;
 • One Size halsband
 • Heeft een Frontje in de kleuren Roze en Blauw
 • Heeft een reflecterende halsband
 • Word geleverd met een batterij
 • Er gaat een lichtje branden als de batterij bijna op is zodat u optijd een nieuwe erin kan doen

Anti blafband – Diervriendelijk – GEEN Schok – Anti blafmiddel – Hondenhalsband – Voor Grote en Kleine Honden- Comecita

Anti blafband - Diervriendelijk - GEEN Schok - Anti blafmiddel - Hondenhalsband - Voor Grote en Kleine Honden- Comecita

Bekijk de dagprijs

Hebben jij en ook je buren last van je blaffende hond? Is je hond erg onrustig? De Comecita Anti-Blafband zorgt ervoor dat jouw hond stopt met blaffen! De Anti-Blafband Comecita is als beste getest en zal je hond snel en gemakkelijk leren niet te blaffen. Door een intelligent systeem van 7 niveau’s vibratie en geluid wordt je hond diervriendelijk getraind om niet te blaffen. De Anti-Blafband van Comecita maakt dus geen gebruik van schokken.

anti blaf apparaat Trainingshalsband antiblafband – 400m bereik – 100 levels – Trainingsband – Teletac – Geluid en vibratie/trillig – grote en kleine honden – volledig waterdicht – anti blafband Q-Line

anti blaf apparaat Trainingshalsband antiblafband - 400m bereik - 100 levels - Trainingsband - Teletac - Geluid en vibratie-trillig - grote en kleine honden - volledig waterdicht - anti blafband

Bekijk de dagprijs

Trainingshalsband voor honden om het wangedrag van uw hond tegen te gaan en gewenst gedrag aan te leren. Heb je geprobeerd je ondeugende hond te trainen, maar al je inspanningen waren tevergeefs? Heb je het gevoel dat de dagelijkse wandeling naar het park een stressvolle en gênante ervaring is, aangezien je hond nooit je commando’s reageert? Dan is een trainingshalsband de juiset oplossing.
Met deze set kun je de hond geluid en trilling correcties geven. Op die manier kan je ongewenst gedrag afleren zoals trekken, poep eten, blaffen, opspringen en ander ongewenst gedrag.

M-Iconic Anti-Blafband – Diervriendelijk – Vibratie én geluid – Anti blafband voor kleine honden en grote honden – Anti blaf halsband – Halsband voor hond – Trainingshalsband – Anti blaf middelen – Waterdicht – Zonder schok – Oranje – Incl. batterij

M-Iconic Anti-Blafband - Diervriendelijk - Vibratie én geluid

Bekijk de dagprijs

Blaft jouw trouwe viervoeter te veel? De M-Iconic Anti-Blafband helpt jouw hond om te stoppen met blaffen. Hierdoor kun jij in alle rust visite verwelkomen en voortaan ’s nachts weer genieten van je nachtrust. De anti blafband ondersteunt de hond om het blaffen af te leren door middel van vibratie én een corrigerende pieptoon. Deze trainingshalsband is schokvrij en bestaat uit een hoogwaardige nylon reflecterende band. Dit maakt het anti blaf middel diervriendelijk en veilig.

Intelligente blaf detectie chip
Deze anti-blafband reageert onmiddellijk op het blaffen van jouw hond en negeert het blaffen van andere honden. Er is geen sprake van vals alarm met deze blafband door de intelligente blaf chip die normale geluiden en geblaf kan onderscheiden. Je hond leert gaandeweg dat blaffen niet goed is en uiteindelijk zal hij ook zonder band gehoorzaam zijn. Zie de halsband als ondersteunend middel in het proces om je hond te leren stoppen met blaffen.

 • Diervriendelijk en veilig
 • Pijnloze correcties
 • Verstelbare reflecterende halsband
 • 7 Gevoeligheidsniveaus
 • Regenbestendig en waterdicht
 • Eenvoudig in gebruik
 • Geschikt voor kleine én grote honden

Pet Përfect Premium Anti Blafband – Geschikt voor Kleine en Grote Honden – Inclusief Batterijen – Zonder Schok Anti Blaf Apparaat

Pet Përfect Premium Anti Blafband - Geschikt voor Kleine en Grote Honden - Inclusief Batterijen - Zonder Schok Anti Blaf Apparaat

Bekijk de dagprijs

Reageert uw hond in veel situaties met onnodig blaffen? Wil jij jezelf en je hond terug rustige dagen en nachten bezorgen? Dan is de Diervriendelijke Anti-Blafband van Pet Perfect de perfecte oplossing!

Premium Diervriendelijke Blafband – Voor grote en kleine honden – Waterdicht en verstelbaar – Blaf band met zowel audio als tril correctie – Trainingshalsband – Anti blafmiddelen – Zonder schok – Incl. batterij | HAPPY DOG

Happy Dog Premium Diervriendelijke Blafband - Voor grote en kleine honden

Bekijk de dagprijs

Heeft u een onrustige hond?

Vanaf nu hebben u en uw buren geen last meer van uw blaffende hond.

Dit intelligente systeem met 7 niveau’s van vibratie en geluid zorgt er voor dat je hond op een diervriendelijke manier wordt getraind om niet te blaffen.

Elke blaf schakelt het volgende niveau in dat elk een andere combinatie van pieptonen en vibratie’s heeft.

Wordt niet geactiveerd door andere blaffende honden of omgevingsgeluiden!

Daarnaast is de halsband ook eenvoudig via de knopjes aan de bovenkant met de hand op de 7 verschillende gevoeligheidsniveaus in te stellen.

De diervriendelijke HAPPY DOG blafband maakt dus geen gebruik van schokken.

Waterdicht en als beste getest!

Inclusief batterij en twee kleuren opzetkapjes.

Wij streven naar 100% tevreden klanten, bent u niet 100% tevreden? dan lossen we dit op.

30 dagen na aankoop kosteloos retourneren.

MAXTRONICS™ Anti-blafband 7 niveaus – Incl. 2 batterijen en 5 gekleurde frontjes – Trainingsband – Opvoedingshalsband

MAXTRONICS™ Anti-blafband 7 niveaus - Incl. 2 batterijen en 5 gekleurde frontjes - Trainingsband – Opvoedingshalsband

Bekijk de dagprijs

Ben jij op zoek naar een anti-blafband voor je hond? Je bent hier aan het goede adres! Je wilt natuurlijk de beste band met je hond! Vaak hebben jij, je buren of andere mensen last van het onnodige geblaf. Dit wil je natuurlijk niet! Voorkom dit probleem met deze opvoedingshalsband van MAXTRONICS. Lees hieronder meer!

MAXTRONICS™ Diervriendelijke Ultrasone Anti-Blaf Apparaat – Alternatief Anti-Blafband – Inclusief 9V batterij – Zwart

MAXTRONICS™ Diervriendelijke Ultrasone Anti-Blaf Apparaat - Alternatief Anti-Blafband - Inclusief 9V batterij - Zwart

Bekijk de dagprijs

Reageert jouw hond in veel situaties met onnodig blaffen? En heb je altijd al je hond willen trainen of corrigeren op bepaalde acties? Bijvoorbeeld een pootje geven of het onnodig blaffen afleren? Dan ben je hier op het goede adres! Krijg de volledige controle over je viervoeter. Lees hieronder meer!

Petsafe Antiblaf Oplossing Ultrasonic – Binnenshuis – Tot 8 m

Petsafe Antiblaf Oplossing Ultrasonic - Binnenshuis - Tot 8 m

Bekijk de dagprijs

Wanneer de PetSafe® Blafcontrole binnenshuis zich binnen het bereik van een blaffende hond bevindt, pikt een interne microfoon het geluid op. Het apparaat zendt automatisch een ultrasone toon uit die honden wel kunnen horen, maar de meeste mensen niet. De hond schrikt van het ultrasone geluid en stopt met blaffen. Na verloop van tijd legt hij het verband tussen zijn blaffen en dit onplezierige geluid. Wanneer de hond stopt met blaffen, stopt ook de ultrasone toon. De toon werkt tot op 8 meter afstand.

 • Ontmoedigt automatisch overmatig blaffen
 • Geen halsband nodig
 • Herkent blaffen tot een afstand van 8 meter
 • Controlelicht voor laag batterijniveau
 • Vrijstaand of te bevestigen aan deur- of raamkozijnen, enz.
 • Bevat twee apparaten voor plaatsing in meerdere ruimtes

WOOF Boss® Diervriendelijk Anti Blaf Apparaat – 2020 – Anti-blafband – Blafband – Ultrasone frequentie – Anti-Blaf

WOOF Boss® Diervriendelijk Anti Blaf Apparaat - 2020 - Anti-blafband - Blafband - Ultrasone frequentie - Anti-Blaf

Bekijk de dagprijs

Leer nu het vervelend blaffen af met het diervriendelijke anti blaf apparaat van Woof Boss.

Dat honden blaffen, bijten & springen, dat weten we. Dat het vervelend is, weten we ook. Vindt u een blafband toch net iets te streng? Train nu uw hond op een diervriendelijke, snelle en makkelijke manier door gebruik te maken van het anti-blaf apparaat.

 • Ledlamp ( voor extra visuele stimulatie)
 • Kan gebruikt worden binnen, maar ook als je de hond gaat uitlaten
 • Leer commando’s aan
 • Stop vervelend blaffen
 • Diervriendelijk
 • Geleverd met gratis batterij
 • Te gebruiken voor kleine, middelgrote en grote hondenrassen
 • Inclusief 9V batterij (Batterij merk van de afbeelding is anders dan wat u krijgt)

Pet Lifestyle 2-in-1 Anti Blafband met Afstandsbediening – Blaf Apparaat voor Kleine & Grote Honden – LED lamp – Verstelbare Halsband met Vibratie & Ultrasoon Geluid – Hond Trainingshalsband – Blaffen & Ongewenst Gedrag Automatisch, Snel & Effectief Afleren

Pet Lifestyle 2-in-1 Anti Blafband met Afstandsbediening

Bekijk de dagprijs

Heb je last van onnodig blaffen? Wil je dat je dat je hond stopt met jagen, graven en/of dingen kapot maakt? Train je hond met deze intelligente anti blafband om te stoppen met blaffen en leer je hond agressief en/of ongewenst gedrag af zoals op mensen springen!

Dit anti blaf apparaat is geschikt voor kleine, middelgrote en grote honden en beschikt over een trainingsmodus die automatisch reageert tijdens het blaffen en steeds vervelender wordt als je hond doorgaat met blaffen. Zo leert je hond op een effectieve manier dat hij per direct moet stoppen met blaffen.

De blafband heeft 99 niveaus voor trillingen en ultrasoon geluiden om ongewenst gedrag af te leren. Gebruik de afstandsbediening en al zijn functies om je hond effectief te trainen.

Deze hondentrainer is voorzien van grote capaciteit USB oplaadbare batterijen en is zeer energiezuinig dankzij een signaal-wek en waarschuwing technologie.

 • Je hond met gemak trainen
 • Altijd de baas over je hond
 • Met automatisch anti blaf trainingsmodus
 • Eenvoudig te bedienen
 • Geen onnodig blaffen, jagen en graven
 • Agressief gedrag afleren
 • Opspringen effectief afleren
 • Te gebruiken als zaklamp
 • Lange batterijduur
 • USB oplaadbare set
 • Verstelbare halsband
 • Geschikt voor kleine, middelgrote & grote honden
 • Bereik tot 1000 meter afstand
 • Waterdichte halsband
 • 0-99 niveaus instelbare vibratie & piep functie (ultrasoon geluid)
 • Bestendig tegen extreme kou en warmte
 • Hoge kwaliteit en duurzaam
 • Multifunctionele afstandsbediening

Anti Blaf Apparaat – Hondentrainer – Ultrasoon – Stop Blaffen – Honden Trainer – Geel – Rapid Meteor®

Anti Blaf Apparaat - Hondentrainer - Ultrasoon - Stop Blaffen - Honden Trainer - Geel - Rapid Meteor®

Bekijk de dagprijs

laft jouw hond non-stop? Of is de hond van de buren de schrik van de wijk?!

Honden zijn de beste vriend van de mens, maar soms kunnen ze behoorlijk vervelend worden als ze gaan blaffen. Af en toe blaffen is oké, maar als het continue blijft blaffen, moet er iets gebeuren!
Stop het blaffen met dit nieuwste en krachtigste ultrasone anti-blafapparaat tot nu toe. Of het nu jouw hond, of de hond van de buurman is, het anti-blafapparaat helpt je de rust terug te krijgen die wordt verstoord door hinderlijk geblaf.
Het anti-blafapparaat dat is uitgevoerd in een handformaat, geeft een krachtig (maar onschadelijk) ultrasoon geluid af en leert jouw hond het onaangename geluid te associëren met het commando om te stoppen met blaffen.
Het is ook effectief in het afschrikken van ander destructief gedrag, zoals kauwen op meubels en springen tegen gasten. Je bedient hem als een afstandsbediening en kunt hem gebruiken als een hulpmiddel in je trainingsroutine.

De Ultrasone Anti Blaf is geschikt voor de meeste honden, maar zeker niet alle. Ondanks de kwaliteit, reageert ongeveer 30% van de honden er niet goed genoeg op. Wij adviseren wel om het ten minste een maand te proberen.
Heeft u meerdere honden dan moet u ze apart trainen met dit apparaat zij begrijpen anders niet dat hun eigen geblaf het geluid laat afgaan.

 • Ontmoedigt automatisch overmatig blaffen
 • Geen halsband nodig
 • Stopt blaffen tot een afstand tot minimaal 8 meter
 • Controlelicht/Zaklamp (het lampje werkt ook als batterij indicator)

Best hondentrainingshalsband koopgids & FAQ

Het kopen van een hondenhalsband kan een behoorlijke hoofdpijn zijn. Er zijn veel dingen die je je eerst moet afvragen voordat je de beste voor je poep gaat uitzoeken. Voor veel nieuwelingen is het begrijpen van wat een halsband voor een hond is, cruciaal voor het maken van een aankoopbeslissing. Net zo belangrijk is een begrip van hoe deze gadgets werken en de verschillende soorten elektrische schok halsbanden die op de markt verkrijgbaar zijn. Pas dan kun je gaan piekeren over de verschillende overwegingen voor het kopen van zo’n apparaat voor jou en je pooch.

Waarvoor worden ze gebruikt?

Ondanks herhaalde waarschuwingen van dierenexperts en dierenrechtengroepen tegen het gebruik van elektrische halsbanden voor honden, zoeken veel mensen nog steeds actief naar dergelijke apparaten. Volgens de Humane Society of the United States, zijn halsbanden voor honden een soort hondenhandschoenen die veel lijken op een standaard halsband die om de nek van een hond wordt gedragen, en worden ze meestal gebruikt bij gehoorzaamheidstrainingen en gedragsveranderingstherapie voor problematische hoektanden, zoals die met hinderlijk geblaf.

Maar waarom zou u een hondenhalsband willen? Hier zijn enkele van de meer gebruikelijke toepassingen van een halsband.

Huisdierenbescherming

Als u niet wilt dat uw huisdier over uw erfgrens heen zwerft, kan een halsband heel nuttig zijn, vooral wanneer deze samen met een onzichtbaar of elektronisch omheiningssysteem wordt gebruikt. Deze gadgets geven een stimulans aan honden als ze in de buurt komen van een vooraf aangewezen off-limits zone. U heeft geen fysieke omheining meer nodig om uw huisdier goed binnen uw eigendom te houden.

Anti-barking

Er zijn een aantal apparaten die elke keer als een hond blaft een correctie geven. Deze zijn meestal ingebed met een sensor die het mogelijk maakt om het geblaf van de hond die de halsband draagt te identificeren en niet een andere hond die in de buurt kan zijn. Als de hond blijft blaffen, levert het apparaat krachtiger, langer en zelfs frequenter correcties totdat de hond stopt met blaffen of totdat een vooraf ingestelde tijd is bereikt.

Hondentraining en gedragsverandering

Zoals we hierboven al hebben gezegd, is het belangrijkste gebruik van deze apparaten in de training en de aanpassing van het gedrag van honden door middel van het proces van aversieve training. Het wordt meestal gebruikt in off-leash dog training waar de pooch wordt losgelaten van de lijn om rond te zwerven en aandacht te besteden aan verbale signalen of commando’s uitgegeven door de meester. Het wordt ook gebruikt door eigenaren van huisdieren in het corrigeren van gedragsproblemen bij honden, zoals agressie tegen andere honden en zelfs voedsel agressie. Wat het doet is dat het de correctie op het juiste moment levert om het agressieve gedrag van de hond een halt toe te roepen. Begrijp echter dat dit de reden achter dergelijk probleemgedrag niet aanpakt. Het stopt alleen het huidige gedrag op dat moment.

Gerelateerd bericht: Beste hondenriem

Training over hoektandveiligheid

Veel jagers en buitenavonturiers gebruiken shock halsbanden om hun honden te trainen om gevaarlijke voorwerpen en dieren te vermijden. Zo leren ze bijvoorbeeld om ratelslangen te vermijden door ze te conditioneren aan het geluid van een ratelslang. Een gekooide ratelslang wordt vaak gebruikt in dergelijke trainingen en de hond wordt vrij hard geschokt als hij in de buurt van de gekooide ratelslang komt. Hij associeert de schok dan met het geluid van de ratelslang, zodat hij, als hij buiten is en een rammelaar hoort, niet naar dat gebied gaat waar het geluid vandaan komt.

Hoe werkt een hondentrainingshalsband?

We hebben het gehad over shock of elektrische halsbanden voor honden. Maar hoe werken ze precies?

Zoals de naam al aangeeft, zijn schok halsbanden apparaten die het lichaam van honden een elektrische stimulans geven om ze te laten schrikken en ze te stoppen met wat ze ook aan het doen zijn. Afhankelijk van het type halsband hebben deze apparaten altijd een elektronische eenheid die verschillende soorten stimulatie levert, zoals visuele, auditieve, vibratie- en statische elektriciteit. Wanneer een vooraf ingestelde drempelwaarde wordt bereikt, wordt het apparaat geactiveerd. Als het bijvoorbeeld een anti-blafhalsband is, dan geeft het de stimulans alleen wanneer de juiste trigger – de blaf van uw hond – wordt geregistreerd in de sensor van het apparaat.

Hondentrainingshalsbanden zijn meestal een combinatie van een elektrisch apparaat op de halsband en een afstandsbedieningszender die door de persoon wordt vastgehouden en bediend. Als een bepaald commando niet wordt opgevolgd door de hond of als hij wordt afgeleid van zijn training door andere voorwerpen of omstandigheden, kan de hondentrainer het apparaat activeren met behulp van de afstandsbediening. Het apparaat geeft dan een vooraf ingestelde stimulans om de pooch te corrigeren of om de pooch te laten heroriënteren op de betreffende taak.

Zoals we in het vorige hoofdstuk hebben uitgelegd, levert een halsband niet alleen statische elektriciteit. Het kan ook andere vormen van stimulatie geven, zoals licht, toon en trilling. Het mechanisme is echter nog steeds hetzelfde. De hond voert een ongewenste actie uit, het apparaat voelt het of u merkt het, en een stimulans wordt toegepast om het gedrag te corrigeren of uw hond te stoppen met wat hij doet. De statische trainingsmodus van deze apparaten moet alleen worden gebruikt wanneer alle andere modi ineffectief zijn gebleken of niet meer werken.

Soorten Hondenschokkragen

Er zijn op dit moment drie fundamentele soorten schokdempers op de markt. Deze zijn vaak gerelateerd aan hun primaire gebruik.

Opleidingskragen

Zoals de naam al aangeeft, worden dit soort halsbanden vooral gebruikt bij de training en soms bij gedragsverandering van honden. Deze leveren statische stimulatie aan honden om hun handelingen te corrigeren of om hun gedrag aan te passen.

Een van de meest cruciale aspecten van de opleiding die de training van schok halsbanden adres is de tijd. Veel huisdiereigenaren begrijpen de noodzaak van hoektraining. Helaas, conventionele trainingsmethoden waarbij u gebruik maakt van een mix van stimulus-respons-positieve versterking looping hebben vaak tijd nodig. Zelfs de meest doorgewinterde hondengeleider kan het trainen van een poepje bijzonder uitdagend vinden en zal enkele weken tot enkele maanden nodig hebben om de hond te laten doen waar hij voor getraind wordt. Een hondentrainer is echter een professional die het grootste deel van zijn tijd besteedt aan het trainen van poep. Gewone huisdiereigenaren hebben gewoonweg niet de luxe van tijd. Het zou al geweldig zijn als ze een uurtje of wat kunnen wandelen of zelfs spelen met hun honden. Nu, als je de training meeneemt, dan kijk je naar extra tijd die ze moeten krijgen van de tijd die ze voor zichzelf en hun familie zouden moeten doorbrengen.

Een hondenhalsband kan de tijd die nodig is om de resultaten van huisdieren te zien aanzienlijk verminderen. En het zijn deze snellere resultaten die zowel hondeneigenaren als aspirant-geleiders echt aanspreken.

Trainingshalsbanden worden gebruikt bij off-leash training en moeten als zodanig voldoende dekking bieden voor een optimale controle. Over het algemeen is het bereik ongeveer 1000 meter tot 500 meter, hoewel het niet ongebruikelijk is dat sommige producten de dekking verder uitbreiden. Dit betekent eenvoudigweg dat u correcties kunt aanbrengen, zelfs van veraf, zolang het binnen het bereik van het product ligt.

Anti-blaf kragen

Zoals we hierboven al beschreven hebben, zijn dit hondenhalsbanden die vaak gebruikt worden om het blaffen onder controle te houden. Het is natuurlijk dat hoektanden blaffen omdat het hun manier is om iets te communiceren. Maar als je al in bed ligt en je poep ineens de drang voelt om te blaffen, wil je dan liever gaan kijken waar je huisdier naar blaft? Voor de meeste huisdiereigenaren is het schreeuwen naar hun honden om te zwijgen een stuk makkelijker dan opstaan en controleren wat er mis is. Helaas weten we allemaal dat dit niet de juiste manier is om het blaffen van honden aan te pakken. Als je dus gewoon aan je bed gekluisterd bent, zou je blij zijn dat een anti-blafhalsband werkt om je poep te stoppen met blaffen.

Gerelateerd bericht: Beste hondengeluidsdemper

Onzichtbare omheiningskragen

Dit soort schokkragen kan eigenlijk worden beschouwd als een trainingskraag, behalve dat de trekker een onzichtbare omheining is die constant signalen uitzendt over een vooraf bepaald gebied. Wanneer uw pooch in de buurt van dit gebied komt, stuurt het signaal een bericht naar de ontvanger op de halsband van uw huisdier dat effectief de toepassing van de correctie triggert. Dit kan in de vorm van een pieptoon. Als uw hond dit negeert, dan trilt het apparaat. Als uw huisdier dit nog steeds negeert en besluit door te gaan in de richting van het onzichtbare hek, dan wordt er een statische stimulans gegeven.

Het ding over dit soort systemen is dat ze duurder zijn dan andere soorten elektrische halsbanden, omdat je het ook hebt over draden die onder de grond moeten worden geplaatst. Goed dat er andere modellen zijn die u kunt kiezen en waarvoor u niet hoeft te graven. Ze zullen echter nog steeds iets duurder zijn dan andere systemen.

Dingen die u moet overwegen bij de aankoop van een hondentrainingshalsband

Als je kijkt naar de markt voor hondenshockbanden is het vrij eenvoudig om te verdwalen van de veelheid aan modellen en varianten. Er zullen altijd producten zijn die opvallen. Een manier om te bepalen wat voor u en uw huisdier het beste is, is door de volgende dingen te overwegen voordat u zelfs maar begint met het vernauwen van uw opties.

Meerdere signaleringsmodus

Naast het schokmechanisme bevatten veel producten ook nog 2 tot 3 andere signaleringsmodi. Deze kunnen bestaan uit licht, toon en trilling. De ideale progressie is om altijd te beginnen met trainingsmodi die minder bedreigend zijn voor uw hond. In dergelijke gevallen kunt u beginnen met licht- of toonmodi voordat u vibratiestimulatie toepast. Net als bij schokstimulatie kunnen toon- en vibratiestimulatie worden verfijnd tot verschillende niveaus, waardoor het nut van het apparaat bij het trainen van uw hond of zelfs bij het corrigeren van zijn gedrag nog verder wordt uitgebreid. Het is dus belangrijk om te zoeken naar producten die u kunnen voorzien van het grootste aantal verschillende soorten stimulatie, zodat u niet meteen uw toevlucht hoeft te nemen tot de toepassing van statische elektriciteit.

Niveaus van stimulatie

Een van de belangrijkste ontwikkelingen in de huidige elektrische kraagtechnologie is de integratie van processoren en sensoren die de gebruiker in staat stellen in te bellen of het niveau van de intensiteit van de geleverde schok aan te passen. Zo kan een apparaat bijvoorbeeld 100 verschillende niveaus van toenemende intensiteit hebben met behulp van alleen statische elektriciteit. Dit kan zelfs een grote stap zijn in de richting van het trainen van uw pooch. Laten we zeggen dat uw hond zich meestal kan acclimatiseren aan een bepaalde instelling elke trainingssessie die u hebt. Dit betekent in wezen dat u ongeveer 100 trainingssessies hebt voordat u het maximale niveau van statische elektriciteit gaat gebruiken. En als u toevallig 3 keer per week traint, dan kijkt u in wezen naar ongeveer 33 weken gebruik voordat u niveau 100 moet toepassen. Dit is natuurlijk slechts hypothetisch. Het punt is om een apparaat te krijgen waarmee je de intensiteit van de stimulans die wordt gegeven kunt verfijnen.

Maximaal effectief bereik

U wilt zoveel mogelijk een apparaat waarmee u uw huisdier over grotere afstanden kunt controleren. Dit zou u de kans moeten geven om de beheersing van uw pooch uit te proberen. Zoals we in het vorige hoofdstuk al hebben aangegeven, hebben veel halsbanden voor hondenhonden meestal een bereik van ongeveer 1000 meter, hoewel er ook halsbanden zijn die dit tot 500 meter of zelfs verder reiken. Technisch gezien is het allemaal afhankelijk van de locatie waar u uw hond gaat trainen of ‘controleren’. Als je kijkt naar een heuvelachtig terrein, dan heb je misschien zelfs een apparaat nodig met een afstand van een mijl. Anders, als u het alleen bij u in de buurt gaat gebruiken, zou de gebruikelijke 330 meter moeten volstaan.

Waterdichtheid

Misschien wil je wel een schokkraag die volledig weerbestendig is. Dit is vooral handig als je een poepie hebt die gewoon van het water houdt of zelfs in plassen speelt. Maar, als je een huisdier hebt dat zijn voeten niet echt nat wil maken, dan kun je deze helemaal overslaan.

Kosten

In de wereld van de honden wordt gezegd dat echt dure apparaten veiliger ‘schokken’ voor je poep kunnen garanderen. Helaas kunnen we echt niet meten hoe ‘veilig’ de schok is, aangezien geen enkele fabrikant ooit de werkelijke spanningswaarden van zijn producten heeft gepubliceerd. Dat gezegd hebbende, maakt het echt niet uit of je een goedkoop apparaat van $25 of een echt duur apparaat van $200 krijgt, zolang je er maar zeker van kunt zijn dat je de mogelijkheid hebt om de toegepaste stimulatie te fine-tunen en een groter aantal wisselende stimulatie te bezitten.

Zal de elektrische stimulatie van een hondentrainingshalsband mijn hond pijn doen?

Hier is het ding: er is echt geen manier om te meten of de elektriciteit die door dergelijke apparaten wordt geleverd, onze honden pijn zal doen. Helaas is er ook geen objectief bewijs dat dit niet het geval is. Misschien is ‘pijn’ niet de juiste term.

Elektriciteit, hoe miniscuul ook, kan leiden tot weefselontsteking en letsel. Daarom is een van de meest voorkomende zorgen, en een die naar behoren wordt erkend door hondenhandschokfabrikanten, het optreden van elektrische brandwonden, vooral in gebieden waar de elektroden in contact komen met de huid van de hond. Dit komt meestal voor als de shock halsband vaker dan nodig is gebruikt of als deze voor langere tijd door de hond wordt gedragen. In tegenstelling tot chemische of thermische brandwonden, zijn elektrische brandwonden vrij moeilijk te diagnosticeren omdat het weefselletsel zeer snel en over een diffuus gebied gebeurt. Ook de aangetaste weefsels bevinden zich veel, veel dieper. Dit betekent dat uw hond geen brandwonden kan hebben op het gebied waar de elektroden zijn huid raken, maar de schade kan zich al dieper in de huid en de onderliggende weefsels vormen.

Het is om deze reden dat velen het gebruik van een halsband niet aanraden. En als u een meerderheid van de aanbevelingen van de fabrikanten heeft gelezen, raden zij het gebruik van statische correctie alleen aan als laatste redmiddel. Zelfs bedrijven zeggen dat andere signaleringsmodi eerst moeten worden gebruikt voordat er een schok wordt afgegeven. Hoewel ze het niet openlijk toegeven, zeggen deze fabrikanten dat het gebruik van het statische schokmechanisme alleen al kan leiden tot weefselletsels die secundair zijn aan elektrische brandwonden. Daarom raden ze sterk aan om eerst de toon- en trillingsfuncties te gebruiken. En als ze de statische correctie wel aanraden, zal deze altijd op de laagste stand staan.

Zal de elektrische stimulatie van een schokhalsband uw huisdier pijn doen? Natuurlijk! Het enige probleem is dat we echt niet kunnen meten hoeveel ‘pijn’ uw huisdier krijgt voor elk niveau van statische correctie. Alleen omdat het niet zeurt of huilt, betekent dit niet dat het niets voelt.

Gerelateerd bericht: Beste Hondenfluitjes

Zijn hondentrainingshalsbanden veilig?

In het verlengde van het bovenstaande gedeelte over de vraag of de elektrische stimulatie van een schokhalsband uw hond al dan niet pijn zal doen, is het voor de hand liggende antwoord op de vraag of schokhalsbanden veilig zijn of niet, ‘nee’.

Alleen schokbestendige halsbanden zijn nooit veilig, omdat ze nog steeds elektrische stroom leveren aan uw hond. Val ook niet voor woorden als ‘humaan’, want er is echt niets menselijks aan het doorgeven van elektriciteit in het lichaam van een hond.

Als u echter de toon- en/of trillingscorrectiemodi van het apparaat gebruikt, zouden we zeggen dat het volkomen veilig is, omdat uw hond alleen maar geschrokken is. Er zijn geen weefselbeschadigingen die optreden bij de tril- en toonmodi.

Het gebruik van hondenhalsbanden voor de training en het aanpassen van het gedrag van de hond is zeer emotioneel. Zelfs fabrikanten geven indirect toe dat schokcorrectie niet de beste manier is om honden te trainen; anders hadden ze hun producten alleen als shock-apparaat gemaakt. Dit betekent echter niet dat het niet nuttig is. Er zullen altijd problematische honden zijn die nooit zullen reageren op traditionele trainings- en gedragsaanpassingsstrategieën. In dergelijke gevallen kan de aversieve aard van de halsbanden voor hondenschokken heel goed het enige antwoord zijn.

Je mag ook graag: Tips om uw hond meer gehoorzaam te maken

Inhoudsopgave