Beste speelgoed voor Doberman Pinschers

Beste Speelgoed voor Doberman Pinschers

Uw Doberman Pinscher voorzien van veel speelgoedopties helpt hem (of haar) mentaal gestimuleerd te houden terwijl u weg bent, voorkomt dat hij op meubels of andere dingen in huis kauwt, helpt bij zijn gebit en kan een geweldige stressverlichter zijn. Uw pup zal veel meer ontspannen zijn als hij genoeg te kauwen heeft.

Dobermans zijn echter zeer uniek met hun speelgoedbehoeften. Het grootste probleem is hun ongelooflijke kaakkracht, die dat leuke dure speeltje dat je net hebt gekocht in een paar minuten kan verscheuren. Het kan zelfs van een leuk speeltje een gevaarlijk speeltje maken als het in stukken wordt gescheurd. Geloof me, het is veel te gemakkelijk om honderden dollars uit te geven aan hondenspeelgoed dat binnen enkele minuten kapot wordt gemaakt. Daarom heb ik deze lijst samengesteld van het beste hondenspeelgoed voor Dobermans dat ik tot nu toe heb ontdekt.

Het beste Doberman speelgoed dat ik tot nu toe gevonden heb

Ik heb het overgrote deel van het speelgoed voor grote honden uitgeprobeerd en ik heb deze lijst samengesteld van het speelgoed dat het beste lijkt te werken voor Dobermannen. Maar er komen altijd nieuwe producten uit en als ik nieuwe speeltjes ontdek die echt goed werken voor Dobies, zal ik ze hier toevoegen, zodat deze lijst altijd up-to-date is!

Beste Puzzel Speelgoed voor Dobermans:

Deze WestPaw Dog Puzzle – Dit is eigenlijk een rubberen puzzel speelgoed. Als uw Dobie leert om het speeltje precies goed in te knijpen en te draaien, komt de traktatie die u erin stopt vrij! Het is zeer mentaal stimulerend en houdt hem echt uren bezig. Het is gemaakt in de VS en volledig niet giftig.

Leeftijd van Doberman Grootte te krijgen
Puppy’s (8 – 16 weken) Klein
Jongeren (4 – 12 maanden) Grote
Volwassenen (1 jaar en ouder) Groot

Het beste gooi speelgoed voor Dobermans:

1. Deze Chuck-It ballen – Als je het nog niet wist, Dobermans splijten tennisballen in een mum van tijd doormidden. Ze zullen ook de huid schillen en het kan een gevaarlijk verstikkingsgevaar zijn. Ik gebruik deze Chuck-It ballen met mijn Dobie als alternatief voor tennisballen. Ze zijn geweldig om mee te nemen naar het park, de X-large 3,5 inch ballen zijn de perfecte maat voor een volwassen Dobie, en kunnen zonder problemen tegen krachtige kaken. Ik heb een paar van de mijne al meer dan twee jaar en ze zijn nog steeds perfect in orde.

Leeftijd van Doberman Grootte te krijgen
Puppy’s (8 – 16 weken) Medium
Jeugdigen (4 – 12 maanden) Grote
Volwassenen (1 jaar en ouder) X-Large

2. Deze Kong Flyer Frisbee – Dit is een van de weinige frisbees die ik heb gevonden die een Doberman lijkt te kunnen weerstaan. Het is echter niet onmogelijk om hem kapot te maken, dus je moet hem nog steeds niet de hele dag alleen laten met je Dobie. Maar dit is een geweldig speeltje om in een rugzak te bewaren voor een uitstapje naar het park. Hij vliegt ook heel goed!

Leeftijd van Doberman Grootte te krijgen
Puppy’s (8 – 16 weken) Klein
Jongeren (4 – 12 maanden) Grote
Volwassenen (1 jaar en ouder) Groot

Beste buitenspeelgoed voor Dobermans:

De Jolly Ball – Dit is het favoriete buitenspeelgoed van mijn hond in onze achtertuin. Verrassend genoeg is het gemaakt voor paarden, maar de 8 of 10-inch versie werkt geweldig voor volwassen Dobermans. Het is supersterk, dus ik hoef me geen zorgen te maken dat hij het kapot maakt en erin stikt als ik weg ben. Als je ooit ontdekt dat je pup een gat in de bal heeft gekauwd (zeldzaam, maar het kan gebeuren volgens enkele Doberman-eigenaars), zorg er dan voor dat je hem meteen vervangt.

Leeftijd van Doberman Grootte te krijgen
Puppy’s (8 – 16 weken) 4,5 inch
Jongeren (4 – 12 maanden) 6 of 8 inch
Volwassenen (1 jaar en ouder) 8 of 10 inch

Beste Stress Verlichtend Speelgoed voor Dobermans:

1. Deze Kong Extreme Goodie Bone – Mijn Dobie Cooper is er dol op en heeft hem al twee jaar lang niet meer kapot gemaakt. Het is een zwaar, rubberen hondenbot met sleuven aan beide uiteinden voor traktaties. Canine Carry Outs Beef Flavored treats lijken er goed in te passen en houden hem een hele tijd bezig. Je kunt er ook andere dingen in doen, zoals baby wortels of pindakaas.

Leeftijd van Doberman Grootte te krijgen
Puppy’s (8 – 16 weken) Medium
Jeugdigen (4 – 12 maanden) Grote
Volwassenen (1 jaar en ouder) Groot

2. Deze Nylabone met kipsmaak – Mijn hond houdt absoluut van de versie met kipsmaak en het extra grote bot lijkt perfect te zijn voor mijn volwassen Doberman. Nylabones gaan lang mee en omdat het materiaal tijdens het kauwen “borstelt” helpt het om tandsteen en tandplak van de tanden van uw hond te verwijderen.

Leeftijd van Doberman Grootte te krijgen
Puppy’s (8 – 16 weken) Medium
Jeugdigen (4 – 12 maanden) Grote
Volwassenen (1 jaar en ouder) X-Large

3. Deze Spikey Squeaker Ballen – Dit is niet het meest duurzame speelgoed in de wereld, maar het moet geweldig aanvoelen op het tandvlees, want mijn Dobie is er vrij voorzichtig mee en draagt het overal mee naartoe. Eigenlijk gebruikt hij het als een fopspeen. Er zit een zeer luide pieper in (die ik heb uitgeschakeld – ik heb gewoon een ijspriem in het piepgaatje geduwd). Houd het speeltje in de gaten, want uiteindelijk kauwen ze er een gat in. Gelukkig zijn deze speeltjes erg goedkoop! Mijn Dobie doet er minstens 6 maanden mee en het is zijn favoriete speeltje, dus ik bewaar een voorraadje in de kast. Hij hield van een kleinere, zelfs als volwassene (de medium), dus kijk welke maat werkt voor jouw hond.

Leeftijd van Doberman Grootte te krijgen
Puppy’s (8 – 16 weken) Small (2,5 inch) of Medium (3,5 inch)
Jonge dieren (4 – 12 maanden) Medium (3,5 inch)
Volwassenen (1 jaar en ouder) X-Large (4,5 inch) of Medium (3,5 inch)

Speelgoedtijd veilig houden voor uw Doberman

Sommige speeltjes (veel eigenlijk) zijn gewoon niet bestand tegen de bijtkracht van een Doberman en zullen snel uit elkaar vallen. Dobermanns zijn gevoelig voor darmverstoppingen en tot overmaat van ramp slikken ze graag dingen in die ze niet zouden moeten inslikken.

Hier zijn de basisregels om de dingen veilig te houden:

 1. Speelgoed moet te groot zijn om achter in hun mond te passen, bij de keel.
 2. Alles wat uit elkaar kan vallen en kan worden ingeslikt, mag alleen worden gegeven terwijl u toezicht houdt op uw pup.
 3. Alleen het meest vertrouwde en duurzame speelgoed mag bij hen achtergelaten worden als ze alleen zijn.
 4. Vermijd touwspeelgoed, tenzij onder zeer streng toezicht. Losse touwtjes die worden ingeslikt kunnen darmverstoppingen veroorzaken die zeer ernstig kunnen zijn.

Het is dus heel belangrijk dat u ervoor zorgt dat welk speeltje u uw pup ook geeft, het veilig is. Als er enige twijfel is of het bestand is tegen hun krachtige kaken, geef het dan alleen aan hen terwijl u toezicht houdt en haal het weg als het op enigerlei wijze beschadigd begint te raken.

Andere geweldige speelgoedopties

Deze speeltjes zijn geweldige opties waar andere Doberman eigenaren bij zweren, maar ofwel vielen ze niet zo op als de top keuzes, of ik heb er gewoon geen ervaring mee en kan ze niet persoonlijk aanbevelen. Ik weet zeker dat elk van deze geweldig zou zijn voor uw Dobie.

 • Goughnuts Onverwoestbaar Kauw Speelgoed. De Goughnuts lijn bestaat uit ongelooflijk duurzaam rubber speelgoed dat jaren meegaat. Als uw hond elk speeltje dat u hem geeft vernietigt, zijn deze misschien het proberen waard. Verbazingwekkend, hun speelgoed is gegarandeerd voor het leven. Als uw hond het kapot kauwt, stuur het terug en ze sturen u een vervangend speelgoed. Kijk eens naar hun Stick (Amazon link), Virtually Indestructible Ball (Amazon link), en Chew Rings (Amazon link). Vergeet niet op Chewy te kauwen om de prijs te vergelijken, soms is het wat goedkoper: Zie Goughnuts op Chewy.com.
 • Nylabone Dura Chew Textured Dog Bones. Deze zijn geweldig omdat ze helpen tegen tandsteen en komen in verschillende smaken waaronder rundvlees, kip, spek en pindakaas. De extra grote maat past goed bij een Dobie. Gewoon in de gaten houden en wegnemen als ze brokken afkauwen of als het te klein wordt (niet gemakkelijk te doen, want het is erg duurzaam). Bekijk hier de versie met smaakje (Amazon link).
 • Kong Extreme. De Kong speeltjes zijn een klassieker, maar de extreme lijn is nog duurzamer dan het origineel. Geweldig voor echt krachtige kauwers. Stop er traktaties in om uw Dobie urenlang bezig te houden. Als je niet de traktaties koopt die voor dit doel gemaakt zijn, kun je hem altijd vullen met pindakaas of invriezen voor een koude traktatie! Koop de extra grote maat voor Dobermans. Bekijk de Kong Extreme hier (Amazon link).
 • Our Pets Buster Food Cube. Dit speeltje is zeer mentaal stimulerend voor uw Dobie. Het zal het voedsel dat u erin stopt vrijgeven als u het een aantal keren op een bepaalde manier draait. Ze zullen uiteindelijk het patroon leren dat nodig is om de traktatie vrij te geven. Hij is zeer duurzaam, maar gemaakt van harder plastic en kan een beetje luidruchtig zijn op hardhouten of betegelde vloeren. Bekijk de Buster Food Cube hier (Amazon link).
 • Opgezette dieren. Elk knuffeldier dat u aan uw pup kunt geven zal waarschijnlijk gewaardeerd worden. Zorg er wel voor dat u ze onder toezicht houdt, want Dobermanns hebben de neiging om vulling en andere stoffen in te slikken, wat gevaarlijk kan zijn als het in hun darmen terechtkomt. Het is leuk om ze van tijd tot tijd een speeltje met een ander gevoel te geven (zoals een knuffeldier). Misschien vindt uw pup er wel een die hij leuk vindt en besluit hij het niet kapot te maken. Bekijk hier enkele pluchen speelgoedopties (Chewy link).
 • Snug Brand Rubber Hondenbal. Een goed, vrijwel onverwoestbaar, alternatief voor tennisballen. Als u iets zoekt dat zo dicht mogelijk bij het formaat van een tennisbal ligt, maar dat onverwoestbaar is, is dit misschien uw beste gok.
 • Planet Dog Orbee Tuff Diamond Plate Hondenbal. Sommige Doberman eigenaren houden absoluut van hun Orbee hondenballen. Ze zijn springerig, doordrenkt met munt of andere smaken, niet giftig, en ze drijven. Ze kunnen uiteindelijk wel barsten, dus houd ze in de gaten en vervang ze als dat gebeurt. Maar het kan zomaar het favoriete speeltje van je Dobie worden vanwege het unieke gevoel en de smaak. Hier is de oranje versie op Amazon.

Hoe maak je een speeltje aantrekkelijker

Er zijn veel leuke dingen die je kunt doen om een speeltje aantrekkelijker te maken voor je Dobie. Veel speeltjes hebben gleuven waar je traktaties in kunt stoppen. Experimenteer met verschillende traktaties om er een te vinden waar uw hond dol op is en om het interessant te houden. Naast traktaties die voor dit doel zijn gemaakt, kunt u ook babywortels, pindakaas of ander gezond voedsel voor honden gebruiken. Wees wel voorzichtig, want sommige voedingsmiddelen die mensen eten kunnen giftig zijn voor honden, dus controleer dat voordat u ze aan uw pup geeft.

Op een warme dag kun je ook hun favoriete speeltje even in de vriezer gooien, zodat ze een leuke, koude traktatie hebben om mee te spelen. Als het een gebied heeft voor een traktatie, probeer het dan te vullen met water en het in te vriezen. Zorg ervoor dat het speelgoed een beetje meegeeft (en niet gemaakt is van extreem stijf materiaal) zodat het niet breekt als het water bevriest.

Dingen die u uw Doberman niet moet geven om mee te spelen

Er zijn zeker een paar dingen die verleidelijk kunnen zijn om aan je Dobie te geven, maar die echt heel gevaarlijk kunnen zijn. Dobermans zijn gevoelig voor maagproblemen en darmverstoppingen, dus je wilt er zeker van zijn dat ze niets inslikken dat mogelijk schadelijk is. Voorbeelden van dingen die je je Dobie niet moet geven om mee te spelen zijn:

 • Tennisballen -De krachtige kaken van de Doberman zullen een tennisbal snel in tweeën breken en ze kunnen hem verscheuren met hun tanden.
 • Oude sokken – Ik weet uit persoonlijke ervaring dat Dobies graag sokken inslikken. Ze kunnen heel gemakkelijk een darmprobleem vormen of vast komen te zitten in hun keel en verstikkingsgevaar opleveren. Geef ze dus geen oude sokken om mee te spelen, bovendien leren ze dan dat je sokken goed zijn om op te kauwen.
 • Touwtjes of speelgoed – Deze kunnen leuk zijn voor een Doberman, maar ze zijn gevaarlijk als ze de touwtjes uit elkaar gaan trekken en inslikken. Ik zou zeggen dat ze onder streng toezicht best in orde zijn, maar laat ze nooit lang alleen met een touwspeeltje.
 • Rauwe huiden – Deze kunnen gemakkelijk stikken of achter in de bek of keel van uw Dobie blijven steken.

Meubelkauwen voorkomen

Gelukkig voor jou zijn Dobermans niet geneigd om op meubels te kauwen en doen ze dat over het algemeen alleen uit frustratie, verveling of omdat ze niet weten wat er van hen verwacht wordt. Als u merkt dat ze in huis op meubels (of iets anders waar ze niet op mogen kauwen) kauwen, maak dan uw verwachtingen duidelijk door met een ferme stem “Nee!” te zeggen. Leid ze dan naar een speeltje waar ze wel op mogen kauwen. Het is natuurlijk nooit een goed idee om uw hond te slaan.

De beste manier om te voorkomen dat ze in huis destructief kauwen, is ervoor te zorgen dat ze altijd voldoende hondenspeelgoed van verschillende texturen in de buurt hebben om op te kauwen. Zorg er ook voor dat andere verleidelijke dingen waar uw pup niet op mag kauwen worden opgeraapt en opgeborgen, zodat u uw hond niet in verwarring brengt.

U kunt ook de verschillende “niet kauwen” sprays met bittere smaak proberen die veel dierenwinkels verkopen om uw hond te ontmoedigen op dingen te kauwen waar hij niet op mag kauwen. Mijn ervaring is echter dat die meestal maar matig succesvol zijn. U kunt beter op zoek gaan naar de oorzaak waarom uw Dobie op meubels kauwt en dat corrigeren.

Denk eraan, altijd tonnen kauwspeelgoed voor hen beschikbaar te hebben. Dit is vooral belangrijk als ze een puppy zijn. Het ergste wat je kunt doen is je hond achterlaten zonder een goede manier om spanning los te laten.