Beste hondenvoer voor Goldendoodles Gezondheid en Geluk

beste hondenvoer voor goldendoodles

Het beste hondenvoer voor Goldendoodles bevat alle voedingsstoffen die ze nodig hebben, in een smakelijke vorm! We hebben tientallen winkels, online handelaren en zelfs slagerijen gecontroleerd om het perfecte voer voor uw Goldendoodle hond te vinden. De ingrediëntenlijst moet hoog zijn in eiwitten en vetten, laag in vezels en koolhydraten. Vitaminen en mineralen moeten uitgebalanceerd zijn op basis van de leeftijd van uw hond en helpen om hun vacht in goede conditie te houden. Het beste hondenvoer voor Goldendoodles is op maat gemaakt voor designer rassen met een hoog activiteitenniveau. Gelukkig zijn er verschillende merken die met geweldige producten komen die qua prijs, voeding en algemene kwaliteit bij uitstek geschikt zijn voor hun behoeften. We zullen ook kijken naar het beste hondenvoer voor Goldendoodles met gezondheidsproblemen zoals gevoelige magen en allergieën en we zullen ontdekken hoe droge versus natte hondendiëten zich verhouden.

Inhoud

Goldendoodles zijn er in drie maten, miniatuur, medium en standaard. U hebt een hondenvoer nodig dat is afgestemd op de volwassen lichaamsbouw van uw huisdier en de algemene conditie.


Goldendoodle hondenvoer per maat

De Goldendoodle is een designerras dat meestal is gefokt door kruising van een Golden Retriever en een Standaard Poedel. Goldendoodles zijn een zeer actief ras dat vol plezier en energie zit! Ze hebben vaak een weinig verharende vacht, maar zijn niet hypoallergeen. Het ras is nieuwsgierig en intelligent, en het zijn geweldige huisdieren. De grootte van elke individuele hond is direct gerelateerd aan de grootte van zijn ouders. Er zijn drie hoofdmaten Goldendoodles:

  • Miniatuur (15 tot 30 pond)
  • Medium (30 tot 45 pond)
  • Standaard (45 tot 100 pond)

Het beste hondenvoer voor Goldendoodles Groei

Een volwassen Goldendoodle van standaard formaat zal elke dag ongeveer 1.200 calorieën verbruiken. De leeftijd en het activiteitenniveau van uw huisdier zullen echter ook van invloed zijn op hoeveel calorieën hij nodig heeft.

Opgroeiende puppy’s verbruiken meer calorieën dan je zou denken, ook al zijn ze kleiner dan volwassen honden! Dat komt omdat ze energie nodig hebben om te spelen, terwijl ze ook de groei van spieren, botten en organen voeden. Vergeet niet hier rekening mee te houden bij het kiezen van het beste puppyvoer voor Goldendoodles.

Een van de meest aantrekkelijke dingen van het Goldendoodle ras is zijn gekrulde gouden vacht. Het voeren van hoogwaardig hondenvoer kan helpen om de kroon op het werk van uw huisdier in topconditie te houden, dus het is essentieel dat u de juiste keuze maakt.

beste hondenvoer voor goldendoodles

Het Beste Hondenvoer Voor Goldendoodles Gewicht

Houd uw Goldendoodle altijd op een gezond gewicht. Als hij te dik wordt, kunnen problemen met zijn gewrichten en botten daardoor verergeren.

Het beste hondenvoer voor Goldendoodles op het gebied van gewichtsbeheersing is een voer dat veel eiwitten en vet bevat, maar weinig koolhydraten. Door gewoon de instructies op de verpakking voor hoeveelheden op te volgen, komt u een heel eind om uw hond fit en gezond te houden. Hoewel u deze hoeveelheden soms zult moeten aanpassen als u denkt dat de stofwisseling van uw hond hem niet in toom houdt.

Goldendoodle voedsel berekenaar

Er is geen officiële calculator voor hoeveel u uw Goldendoodle moet voeren. Op elke verpakking of blik honden- en puppyvoer staan echter richtlijnen voor de hoeveelheid die u uw Goldendoodle moet voeren.

Voedingsgidsen zijn meestal gebaseerd op het gewicht van de hond. Als u niet zeker weet hoeveel uw hond weegt, neem hem dan mee naar uw plaatselijke dierenkliniek en vraag hen hem voor u te wegen op hun hondenweegschaal. Zij kunnen u ook helpen een Goldendoodle-voedingsschema op te stellen om uw leven gemakkelijker te maken.

Als alternatief, als je een mini Goldendoodle bezit of je huisdier nog een kleine puppy is, pak hem dan op en weeg jullie beiden op je badkamerweegschaal. Weeg dan jezelf in je eentje. Het verschil tussen de twee getallen is het gewicht van uw puppy.

Goldendoodle gevoelige maag

Ook Goldendoodles kunnen, net als andere rassen, van tijd tot tijd last hebben van voedselallergieën en buikpijn. Het voeren van een dieet dat is samengesteld om de gevoelige maag van de Goldendoodle te bestrijden, kan voorkomen dat dit soort episodes uw huisdier treffen.

Beste hondenvoer voor Goldendoodles op ingrediënten

Als het gaat om het kiezen van het beste voer voor Goldendoodles, zoek dan naar een voer dat vet- en eiwitbronnen van goede kwaliteit bevat.

Eiwit

Allereerst zal het ideale hondenvoer voor uw Goldendoodle twee of drie vleeseiwitten bevatten. Kijk naar de ingrediëntenlijst om te zien dat heel vlees of vis in de eerste paar ingrediënten op de verpakking staat.

Eiwit kan ook worden opgenomen in de vorm van vleesmeel, een geconcentreerde gedehydrateerde vorm van vlees. Hoewel vleeseiwit gemakkelijk te verteren is voor honden, bevatten veel vooraanstaande merken hondenvoer ook groenten. Controleer de voedingsanalysegegevens op de verpakking van het voer. Idealiter is er meer vleeseiwit dan plantaardig eiwit.

Vezel

Om de spijsvertering van uw hond goed te laten werken, moet hij een bepaalde hoeveelheid vezels eten. Een hoeveelheid vezels zit in vlees en vleesmeel.

Veel hondenvoer bevat een portie rijst of groenten om vezels en bulk toe te voegen. Vermijd voer dat veel granen bevat, vooral als het boven vlees en vleesmeel op de ingrediëntenlijst staat. Dit is slechts opvulling en heeft geen echte voedingswaarde.

Vet

Honden halen een groot deel van hun energiebehoefte uit het vet in hun voeding. Een vetarm dieet is misschien goed voor u, maar niet voor uw huisdier! Gezonde vetbronnen die zijn opgenomen in hondenvoer van hoge kwaliteit zijn onder meer canolaolie, kippenvet en lijnzaad.

Toevoegingen aan het voer, waaronder omega-3 vetzuren, zijn erg belangrijk om de huid en vacht van uw hond gehydrateerd en gezond te houden. De ontwikkeling van hersenen en ogen wordt ook ondersteund door omega-3 vetzuren.

Koolhydraten

Om uw Goldendoodle te helpen een correcte bloedsuikerspiegel te handhaven, moet het voedsel dat u voor hem kiest laag in koolhydraten zijn. Maar het mag wel laag-glycemische koolhydraten bevatten, zoals zoete aardappelen.

Graanvrij Goldendoodle voer

Net als mensen hebben sommige Goldendoodles een gevoelige maag. Soms kan het voeren van graanvrij hondenvoer hierbij helpen. Het is echter belangrijk om altijd uw dierenarts te raadplegen voordat u probeert een specifieke gezondheidstoestand te beheersen door het dieet van uw hond te veranderen.

Bij het kiezen van het beste hondenvoer voor Goldendoodles, wilt u misschien veel voorkomende allergenen zoals zuivelproducten, maïs, tarwe en soja vermijden. Probeer ook voedsel te kiezen zonder kunstmatige smaakstoffen, kleuren of conserveringsmiddelen.

Als u kiest voor een graanvrij dieet voor uw Goldendoodle, zorg er dan voor dat het product dat u koopt AAFCO goedgekeurd is.

Golden Retrievers en hun gemengde rassen blijken gevoelig voor taurinetekort op graanvrije diëten, wat op lange termijn congestief hartfalen kan veroorzaken.

Het kiezen van een AAFCO goedgekeurd dieet, of een dieet aanbevolen door uw dierenarts, zal ervoor zorgen dat uw Goldendoodle nog steeds alle voedingsstoffen krijgt die ze nodig hebben.

Goldendoodle Puppyvoeding

Het beste Goldendoodle puppyvoer moet een correcte fosfor/calcium verhouding bevatten van ongeveer 1,2 delen calcium op 1 deel fosfor.

Een tekort aan calcium in de voeding van uw Goldendoodle pup kan ernstige orthopedische problemen veroorzaken, zoals pijnlijke botsporen.

Nat vs droog Goldendoodle hondenvoer

Idealiter geeft u uw Goldendoodle droogvoer. Brokken bevatten alle voedingsstoffen die uw hond nodig heeft. Bovendien helpt het knarsen op de harde brokken bij het verwijderen van bacteriën die zich aan de tanden van de hond vastzetten.

Dit voorkomt de vorming van tandsteen en de ontwikkeling van mondgezondheidsproblemen zoals gingivitis en tandvleesproblemen bij honden. Een nat dieet is het beste voor oudere honden met een slecht gebit. Ook geven sommige kieskeurige eters vaak de voorkeur aan de afwisseling van een sappige, natte voeding als aanvulling op hun portie brokken.

Wat moet ik een Goldendoodle puppy voeren?

Wanneer uw puppy tandjes krijgt, kan het een goed idee zijn om hem nat hondenvoer aan te bieden dat zachter is voor zijn gevoelige tandvlees en tanden.

Hoeveel moet ik mijn Goldendoodle puppy voeden?

Zodra uw Goldendoodle puppy gespeend is, kan hij beginnen met het eten van puppyvoer. Na een paar maanden kunt u een levensfase voedsel aan uw huisdier introduceren. U moet uw Goldendoodle pup drie tot vier kleine maaltijden per dag geven. Als uw Goldendoodle pup zes maanden oud is, kunt u overgaan op tweemaal daags voeren.

Het is altijd nuttig om met de fokker van uw Goldendoodle pup te spreken voor advies over voeding. Zo kunt u het dieet van uw huisdier baseren op dat van zijn ouders. Tussen de dierenarts en de fokker kunt u te weten komen hoeveel u een Goldendoodle pup moet voeren.

Beste hondenvoer voor Goldendoodle Puppy’s

Nu we een begrip hebben van wat het beste hondenvoer voor Goldendoodles zou zijn, laten we eens kijken naar enkele opties.

Pedigree Puppy Gemalen Diner

PEDIGREE Puppy Ground Dinner* bevat gemalen lam en rijst. Het bevat ook alle vitaminen, mineralen, eiwitten en koolhydraten die uw groeiende pup nodig heeft.

Blauwe Wildernis

Deze Wet Puppy Food* is speciaal samengesteld voor puppy’s en is gemaakt van volledig natuurlijke ingrediënten. Het voer is gemaakt van uitgebeende kalkoen en bevat DHA voor de gezonde ontwikkeling van de hersenen en ogen van uw puppy. De toevoeging van omega-3 en -6 vetzuren helpt een gezonde huid en glanzende vacht te bevorderen. Het voer is 100% graanvrij, waardoor het ideaal is voor pups met een gevoelige maag.

Droogvoer voor Goldendoodle Puppy’s

Wanneer uw Goldendoodle puppy klaar is om over te stappen op harde voeding, kunt u overwegen hem een van onze onderstaande suggesties te geven. Wij houden van de manier waarop deze puppyvoeding met zorg en precisie is samengesteld. Ontworpen om ervoor te zorgen dat uw kleintje de allerbeste voeding krijgt voor een gezonde groei en ontwikkeling!

Hills Science Diet

Deze voeding* van Hill’s Science Diet is gebaseerd op kippenvleesmeel met toegevoegde haver voor extra vezels.

Hill’s Science Diet Puppy Food is een puppyvoeding van zeer goede kwaliteit, gebracht door een van ’s werelds beste diervoederfabrikanten. Het bevat ook veel extra, zorgvuldig uitgebalanceerde vitaminen, mineralen en andere goodies om de groei van uw Goldendoodle pup te stimuleren en te voldoen aan zijn energiebehoefte.

Beste hondenvoer voor volwassen Goldendoodles

Als uw puppy eenmaal volwassen is, kunt u hem eindelijk volwassen hondenvoer gaan geven. Droogvoer is het beste, omdat het de tanden van uw hond helpt reinigen terwijl hij eet.

Wellness CORE

Dit droge hondenvoer* is ons favoriete beste hondenvoer voor Goldendoodles. Dit voer is Amazon’s top pick en is ook een zeer populaire bestseller op hun site. Het bevat eiwitrijke voeding voor uw levendige hond!

Het eiwitgehalte is voornamelijk afkomstig van kalkoenmeel, uitgebeende kalkoen en kippenmeel. Groene groenten worden toegevoegd voor een extra vitamine boost.

Het niveau van calorieën en vetten is zorgvuldig uitgebalanceerd en elk individueel brokstuk is gecoat met probiotica om een gezonde darm en een goede spijsvertering te bevorderen. Het voer profiteert van de toegevoegde voedingsboost van omega vetzuren voor een gezonde huid en glanzende vacht. En er is chondroïtine en glucosamine voor goede gewrichten en botten!

Acana Singles

Acana Singles* is een van de hoogste kwaliteit Goldendoodle voeding op de markt. Dat maakt het een van de beste hondenvoeders voor Goldendoodles. De ingrediënten zijn beperkt en de eiwitten zijn afkomstig van een enkele bron, waardoor het een geweldige keuze is voor mini Goldendoodle allergieën.

Beste hondenvoer voor Goldendoodles

Als je een Goldendoodle bezit, ben je een zeer gelukkige huisdierouder! En het vinden van het beste hondenvoer voor Goldendoodles is slechts één deel van je werk. U moet uw hond vanaf zijn puppytijd tot aan zijn volwassenheid de juiste voeding geven.

Dit zal helpen om uw geliefde hondenmaatje in de allerbeste gezondheid te houden gedurende zijn hele leven. Een evenwichtige voeding voor uw Goldendoodle moet bestaan uit:

  • Eiwit van hoogwaardig vlees of vleesmeel
  • Vetten en vetzuren
  • Vitaminen en mineralen

Alle producten die we in deze gids hebben opgenomen kunnen de titel van beste hondenvoer voor Goldendoodles krijgen.

Dus welke heb jij gekozen? Vertel ons over uw Goldendoodle en welk voer u het beste voor hem vindt. Gebruik het commentaarveld hieronder om ons je verhaal te vertellen!

Referenties en verder lezen

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.