Beste hondenvoer voor Duitse Herders met een gevoelige maag

beste hondenvoer voor Duitse Herders met een gevoelige maagHeeft uw GSD buikproblemen? Maak je geen zorgen! Wij hebben het beste hondenvoer gevonden voor Duitse Herders met een gevoelige maag.

Met verschillende geweldige opties om uit te kiezen, zal uw pup, volwassene of oudere GSD zeker iets vinden dat zijn spijsverteringsstelsel gelukkig houdt.

Duitse herdershonden staan bekend om hun gevoelige maag.

Om nog maar te zwijgen van hun uiteenlopende maag- en darmproblemen.

In dit artikel gaan we wat leren over de oorzaken van deze problemen.

Je helpen de beste voedingskeuze te vinden voor Duitse Herder gevoelige maagproblemen.

Heb je haast? Hier zijn onze top keuzes!

We bekijken deze geweldige opties en nog veel meer in detail hieronder.

Maar eerst, de belangrijke vraag….

De producten in dit artikel zijn zorgvuldig en onafhankelijk geselecteerd door het Happy Puppy Site team. Als u besluit een aankoop te doen via een van de links met een sterretje, verdienen wij mogelijk een kleine commissie op die verkoop. Dit is zonder extra kosten voor u.

Hebben Duitse Herders een gevoelige maag?

Duitse herders hebben spijsverteringsproblemen, en sommige van deze problemen kunnen worden veroorzaakt door specifieke ziekten.

Het zal niet bij elke GSD een probleem zijn, maar het is zeker niet ongewoon.

Pancreas Insufficiëntie

Duitse Herders zijn bijvoorbeeld vatbaar voor een genetische aandoening die exocriene pancreasinsufficiëntie wordt genoemd.

Bij deze ziekte produceert de alvleesklier niet genoeg spijsverteringsenzymen om voedsel goed af te breken en te verteren.

Deze aandoening is degeneratief, dus het verergert met de tijd, en je zult waarschijnlijk wat diarree en gasproblemen opmerken.

Als uw pup deze aandoening heeft, ontwikkelen zich bacteriën in het darmkanaal omdat de spijsverteringssappen niet overvloedig genoeg zijn om de groei op afstand te houden.

De groei van deze bacteriën, evenals het passeren van onverteerd voedsel, zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van het ongemak.

Eosinofiele Gastro-enteritis

Eosinofiele gastro-enteritis kan ook een probleem zijn, en deze ziekte betreft de ontsteking van het darmkanaal en de maag.

Deze kwaal komt veel voor bij honden zoals Duitse Herders en heeft veel verschillende oorzaken.

Parasieten, bacteriële infecties, vlooienallergieën, virale ziekten en verwondingen aan de weke delen worden allemaal in verband gebracht met het probleem.

Bij deze ziekte zie je meestal chronische diarree, braken, gewichtsverlies en slechte eetlust.

Ondervoeding komt ook vaak voor bij deze ziekte, evenals uitdroging door de waterige diarree.

Eosinofiele gastro-enteritis kan soms worden verward met het inflammatoire darmsyndroom, omdat de symptomen sterk op elkaar lijken.

Het goede nieuws is dat gastro-enteritis doorgaans meer kortdurende behandeling vereist dan andere darmaandoeningen, maar dit is niet altijd waar.

Zweren

Duitse Herders zijn gevoelig voor zowel mond- als maagzweren. Soms duikt het probleem vanzelf op, maar vaak is het een probleem dat ontstaat door de behandeling van een andere aandoening.

beste hondenvoer voor Duitse Herders met een gevoelige maag

Zo zullen honden die enzymsupplementen krijgen om aandoeningen van de alvleesklier te behandelen, vaak maagzweren ontwikkelen. Ook pijnmedicatie kan een afbraak van het maagslijmvlies veroorzaken, waardoor al snel een maagzweer kan ontstaan.

Zweren kunnen leiden tot bloederige ontlasting, diarree en een slechte eetlust. Net als veel andere spijsverteringsproblemen die diarree veroorzaken, is uitdroging een zorg als het gaat om zweervorming.

Voedselintoleranties bij Duitse Herders

De spijsverteringsgevoeligheid die u bij uw Duitse Herder opmerkt, kan veroorzaakt worden door een eenvoudig geval van voedselintolerantie.

Voedselintoleranties komen vaak voor bij honden, en dit geldt in het bijzonder voor Duitse Herders.

Vooral Duitse herders hebben aanleg voor zowel huidallergieën als voedselallergieën/intoleranties.

Allergieën veroorzaken netelroos, jeuk, oorontstekingen en haaruitval. Intoleranties leiden eerder tot darmproblemen zoals diarree, braken en een algemeen verstoorde maag. In principe is een intolerantie vergelijkbaar met wanneer je last hebt van gas, een opgeblazen gevoel en diarree na het eten van een pittige maaltijd.

Er zijn veel ingrediënten die intoleranties kunnen veroorzaken. Soja, kip, tarwe, eieren, kip, lam, vis, rundvlees en zuivel zijn een paar van de meest voorkomende boosdoeners.

Omdat er zoveel redenen zijn waarom uw Duitse Herder een gevoelige maag of een maagdarmprobleem kan hebben, is het uiterst belangrijk om samen met uw dierenarts de oorzaak van het probleem vast te stellen.

Vaak is een combinatie van medicijnen en dieet nodig om ervoor te zorgen dat uw hond zo gezond, gelukkig en pijnvrij mogelijk blijft.

Beste hondenvoer voor Duitse Herders met een gevoelige maag

Als uw Duitse Herder een gevoelige maag heeft, dan is er een grote verscheidenheid aan voer dat u kunt kopen.

U moet echter goed kijken naar uw opties en het voer kiezen dat het beste is voor de toestand van uw hond.

beste hondenvoer voor Duitse Herders met een gevoelige maag

Het goede nieuws is dat er veel keuzes zijn. Het slechte nieuws is dat gespecialiseerd voer veel duurder is dan ander voer.

En hoewel sommige voedingsmiddelen op de markt worden gebracht als een formule voor de gevoelige maag, kunnen ze ernstigere problemen veroorzaken als je niet goed op de ingrediënten let.

Bijvoorbeeld, veel hondenvoer gemaakt voor maag-darm problemen zijn geformuleerd met een enkel type eiwit. Als uw hond toevallig allergisch is voor dit specifieke eiwit, dan kan dit het probleem verergeren.

Om deze reden is het verstandig om samen met uw dierendokter de oorzaak van een mogelijke intolerantie te achterhalen voordat u gaat experimenteren met verschillende soorten hondenvoer.

U wilt precies weten op welk voer voor Duitse Herder met gevoelige maag u het beste kunt letten.

Droog hondenvoer voor Duitse Herder met gevoelige maag

Als u net begonnen bent met uw dierenarts om de allergie of voedselintolerantie te ontdekken waar uw hond last van heeft, dan kan het uiterst moeilijk voor u zijn om meteen een veilig hondenvoer met één eiwit te kiezen.

Terwijl u samenwerkt met de dierexpert, moeten ondervoedingsproblemen wel worden aangepakt.

Dit is een grote zorg als je arme pup al dagen of zelfs weken te maken heeft met diarree en braken.

Ook als een ontstekingsaandoening wordt vermoed dan heeft uw hond een voeding nodig die niet bijdraagt aan de ontsteking.

Gelukkig zijn er enkele relatief nieuwe soorten hondenvoer die geschikt zijn voor een grote verscheidenheid aan gastro-intestinale aandoeningen zoals pancreasinsufficiëntie, gastro-enteritis en voedselintolerantie, volgens enkele veelbelovende onderzoeken. Deze voeders gebruiken iets dat gehydrolyseerd eiwit heet.

Purina Gehydroliseerd Hondenvoer

Een dergelijk voorbeeld is Purina HA Hydrolyzed Dog Food*.

Dit voer bevat eiwit dat is afgebroken tot zijn moleculaire stukjes.

Door het eiwit zo af te breken, identificeert het lichaam van uw hond het eiwit niet als een indringer of allergeen dat vernietigd moet worden.

Het eiwit kan dan worden verteerd en gebruikt door het lichaam van uw hond.

Hoewel veel van de gehydrolyseerde eiwitvoedingen voor veel honden niet bepaald smakelijk zijn, is het product van Purina een van de populairdere hypoallergene voedingen, dus probeer het eens.

Natuurlijke Balans

Een ander van de beste voeding voor Duitse Herders met een gevoelige maag is Natural Balance*.

Deze mix is graanvrij en heeft beperkte ingrediënten. Perfect voor honden met gevoeligheden voor bepaalde populaire hondenvoer recepten.

Een goede keuze als u een veel voorkomende oorzaak van spijsverteringsproblemen vermijdt, en ook bepaalde eiwitten kunt verwijderen.

De belangrijkste eiwitbron is bizon. Een ongebruikelijke keuze die waarschijnlijk niet de oorzaak is van de maagproblemen van uw hond, omdat het niet vaak wordt gebruikt in hondenvoer.

Blue Basics

Tasty Blue Basics* is er ook in een graanvrije formule met beperkte ingrediënten.

Met deze mix heeft u de keuze uit verschillende recepten, om u te helpen er een te selecteren die overeenkomt met de constitutie van uw hond.

De keuzes zijn eend, zalm of lam. Een goed assortiment voor een GSD die een beperkter dieet nodig heeft om zijn eten te helpen verteren.

Wellness Simpel

De natuurlijke mix van Wellness Simple* heeft een geweldige graanvrije, beperkte ingrediëntenkeuze.

Het is gemaakt met zalm en aardappelen, en is ontworpen om licht verteerbaar te zijn.

Het proberen waard als u op zoek bent naar het beste hondenvoer voor Duitse Herders met een gevoelige maag.

Beste hondenvoer in blik voor Duitse Herders met een gevoelige maag

Als u en uw dierenarts zich zorgen maken over hoe diarree het vermogen van uw hond om gehydrateerd te blijven beïnvloedt, dan is droogvoer misschien niet de beste optie.

Natvoer zorgt voor veel vocht in de voeding en kan uw pup helpen bij het bestrijden van elektrolytische onevenwichtigheden.

Hill’s Science Diet Sensitive Stomach &; Skin

Hill’s Science Diet Sensitive Stomach &; Skin hondenvoer* is een geweldige optie voor uw hond.

U moet er wel rekening mee houden dat dit voer geen hypoallergeen voer is, dus het is het beste voor algemene maag-darmproblemen of zeer milde ontstekingsaandoeningen.

Het Science Diet blikvoer is gemaakt met licht verteerbare en gezonde ingrediënten zoals zalm, groene bonen, wortels, appels en aardappelen.

Het bevat geen granen, omdat granen vaak bijdragen aan spijsverteringsproblemen.

Ook kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen zitten niet in het voedsel.

Dit is geweldig nieuws voor uw Duitse Herder. Hoe minder kunstmatige ingrediënten, hoe kleiner de kans dat uw hond ziek wordt.

Natte Duitse Herder Gevoelige Maag Hondenvoer

Als u houdt van het idee van een blik Duitse Herder gevoelige maag hondenvoer, maar een product wilt dat zeer weinig ingrediënten bevat, zoals veel van de gehydrolyseerde en hypoallergene opties, dan zijn er enkele keuzes voor u.

Instinct Beperkt Ingrediëntendieet

Instinct Limited Ingredient Diet Recipe Natural Wet Canned Dog Food* van Nature’s Variety is een populaire optie die wordt geleverd in een unieke konijnenformule.

Kalkoen-, lam- en eendenproducten zijn ook verkrijgbaar, afhankelijk van de behoeften van uw hond. Maar u kunt er zeker van zijn dat elk blik Nature’s Variety-voer slechts één enkele eiwitbron bevat.

Het bevat ook geen graan of gluten.

Dit is ideaal als u samen met uw dierenarts bepaalde ingrediënten uitsluit om te zien welke uw hond wel en niet kan verdragen.

Nature’s Recept Nat Hondenvoer

Als u zich zorgen maakt over het prijskaartje van het Nature’s Variety voer, dan is een andere goede optie Nature’s Recipe Wet Dog Food Cuts in Gravy*.

Kies voor het licht verteerbare lam, rijst en gerst recept of de kip, rijst en gerst formule.

Beide voedingen zijn relatief goedkoop en bevatten geen veel voorkomende ingrediënten voor voedselgevoeligheid zoals rundvlees en maïs.

Puppyvoer Voor Duitse Herder Gevoelige Maag

Aangezien sommige maagdarmkwalen als aangeboren worden beschouwd, is het essentieel dat u uw hond al op jonge leeftijd op een goed dieetplan zet.

De dieetbehoeften van uw Duitse Herder pup zijn echter heel anders dan die van een volwassen hond. Om deze reden heeft u misschien een puppyvoer voor de gevoelige maag nodig.

Hill’s Science Diet Puppyvoeding

Hill’s Science Diet heeft de gezondheid van uw puppy in gedachten met hun Large Breed Dry Dog Food*.

Hoewel dit voer niet op de markt is voor jonge honden met een gevoelige maag, bevatten de formules met kip en lam een goede eiwitbron voor gevoelige honden.

Ook bevat het voer geen kunstmatige smaakstoffen, conserveringsmiddelen of kleurstoffen, en is het een licht verteerbaar product.

Het voedsel bevat echter wel enkele granen.

Dit helpt om calorieën toe te voegen, maar een graanvrij alternatief kan nodig zijn als je problemen met gas en diarree opmerkt.

Nature’s Receipe Grain Free Puppy Food

Een graanvrije optie is Nature’s Recipe Grain Free Dry Dog Food voor puppy’s*.

Deze voeding lijkt op de voeding van Hill’s Science Diet, maar de formule bevat zoete aardappelen en pompoenen in plaats van granen.

Zo krijgt uw opgroeiende pup toch de koolhydraten binnen die hij nodig heeft.

Royal Canin Duitse Herder Puppyvoer

Als u op zoek bent naar iets meer rasspecifieks voor een optimale gezondheid, dan kunt u bij Royal Canin terecht voor hun Duitse Herder Puppy Droogvoer*.

Royal Canin maakt hun voeding met de unieke spijsverteringsproblemen van de Duitse Herder in gedachten.

Beste hondenvoer voor oudere Duitse herders met gevoelige magen

Dat zijn enkele geweldige opties voor een gemakkelijkere spijsvertering van jonge en volwassen GSD’s. Maar wat is het beste hondenvoer voor Duitse Herders met een gevoelige maag die de leeftijd niet mee hebben?

Natuurlijk heeft je senior Duitse Herder zijn speciale voedingsbehoeften, en je moet niet verbaasd zijn als je hond op latere leeftijd maagproblemen ontwikkelt.

Net als mensen kunnen honden ziekten, gevoeligheden en allergieën ontwikkelen naarmate ze ouder worden.

Nutro Wholesome Senior Hondenvoer

Dus, als je wat maag- en darmproblemen ziet, denk er dan eens over na om over te stappen op een voeding als NUTRO WHOLESOME ESSENTIALS Senior Dry Dog Food.*

Dit voer ondersteunt een goede spijsvertering met minder ingrediënten.

Holistic Select Natural Grain Free

Holistic Select Natural Grain Free Dry Dog Food* is een andere goede keuze. Dit voer is graanvrij en bevat geen vulstoffen.

Het product heeft ook een aantal ingrediënten om de spijsvertering te bevorderen, zoals enzymen, probiotica en prebiotica.

Voor honden zonder andere gezondheidsproblemen is dit een van de beste hondenvoeders voor gevoelige magen bij Duitse Herders in de schemerjaren.

Een hypoallergeen voer kan echter nodig zijn als uw hond een ernstige kwaal heeft.

Zorg ervoor dat u samen met uw dierenarts het beste voer kiest om ervoor te zorgen dat uw hond het vet, de calorieën en de essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt die elke senior hond nodig heeft.

Wat is het beste hondenvoer voor Duitse herders met een gevoelige maag?

Wat is het beste hondenvoer voor Duitse Herders met een gevoelige maag?

Duitse Herders kunnen een grote verscheidenheid aan gastro-intestinale kwalen, voedselgevoeligheden en allergieën ontwikkelen die voeding tot een uitdaging kunnen maken. Natuurlijk weten we dat “uitdagend” een understatement kan zijn.

Het goede nieuws is dat er zoveel geweldige gevoelige, hypoallergene, licht verteerbare en gehydrolyseerde voedingsmiddelen zijn. Er zijn zeker een of twee keuzes die passen bij de behoeften van uw hond.

Overleg met uw dierenarts en bekijk dan uw opties, want de juiste voeding kan wonderen doen voor de gezondheid van uw hond.

Heeft u een Duitse Herder met een gevoelige maag, of heeft u het beste voer voor GSD met gevoelige maag gevonden? Laat het ons weten in de commentaren hieronder.

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Referenties

  • Williams DA (1996) Exocriene pancreasziekte. In Thomas DA, Simpson JW en Hall EJ (Eds) Manual of Canine and Feline Gastroenterology. p171-189. BSAVA: Cheltenham, UK
  • Elisabeth Snead. Oral ulceration and bleeding associated with pancreatic enzyme supplementation in a German shepherd with pancreatic acinar atrophy. Can Vet J. 2006 Jun; 47(6): 579-582.
  • Grot, Nick. (2006). Gehydroliseerde Eiwit Diëten voor Honden en Katten. De Veterinaire klinieken van Noord-Amerika. Praktijk voor kleine dieren. 36. 1251-68, vi. 10.1016/j.cvsm.2006.08.008.
  • UFAW
  • VIN