Beste hondenvoer voor Duitse herdershonden jong en oud

beste hondenvoer voor Duitse Herdershonden

Het kiezen van het juiste voer is een van de moeilijkste onderdelen van het bezitten van een Duitse Herder, of welke hond dan ook.

We willen allemaal het beste voor onze pups, maar de wereld van dierenvoeding kan behoorlijk verwarrend zijn.

In dit artikel geven we je de hulpmiddelen die je nodig hebt om kwaliteitsvoeding voor je GSD te vinden, en delen we enkele aanbevelingen op basis van ons eigen onderzoek.

De producten in dit artikel zijn zorgvuldig en onafhankelijk geselecteerd door het Happy Puppy Site team. Als u besluit een aankoop te doen via een van de links met een sterretje, verdienen wij mogelijk een kleine commissie op die verkoop. Dit is zonder extra kosten voor u.

Duitse herder in een oogopslag

Duitse Herders zijn intelligente, trouwe metgezellen die aanhankelijk zijn met hun familie, maar soms afstandelijk tegenover vreemden. In het verleden schaapherders, zijn ze nu bekend om hun rol als politiehond.

Beschouwd als een groot ras, wegen GSD’s tussen 50 en 90 pond.

Helaas zijn ze gevoelig voor heupdysplasie en artritis, vooral op oudere leeftijd.

Daarom is het belangrijk om extra zorg te besteden aan hun beweging en voeding terwijl ze opgroeien.

U moet met uw dierenarts praten over het dieet van uw Duitse Herder om ervoor te zorgen dat ze haar hele leven gezond blijft.

Moet u rasspecifiek voer gebruiken?

Hoewel er rasspecifiek voer voor huisdieren bestaat, is dat niet noodzakelijkerwijs beter dan voer voor alle rassen.

Rasspecifiek voedsel dat rasspecifieke gezondheidsproblemen behandelt, kan niet worden verkocht aan het publiek. Dit wordt beschouwd als “therapeutisch” en moet worden voorgeschreven door een dierenarts.

Dit wil niet zeggen dat rasspecifieke voeding die over de toonbank verkrijgbaar is, volledig irrelevant is. Sommige van die voeders houden bijvoorbeeld rekening met de kans dat een ras zwaarlijvig wordt, en gebruiken daarom een caloriearme formule.

U zult echter merken dat een voer voor Duitse herders niet veel verschilt van een voer voor honden van grote rassen.

In plaats van te zoeken naar rasspecifieke voeding, is het beter om hondenvoer in het algemeen te onderzoeken om te leren welke veilige, kwalitatieve opties voor uw hond zijn.

beste hondenvoer voor de Duitse Herder

Hoe kies je kwaliteitsvoer voor huisdieren

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn de etiketten op hondenvoer niet zo nuttig. Dierenarts Dr. Lisa Freeman gaat hier dieper op in in haar artikel “Stop met het lezen van de ingrediëntenlijst van je diervoeding”, en in een gezamenlijk artikel getiteld “Waarom je een diervoeding niet moet beoordelen op basis van de ingrediëntenlijst”.

Ze bespreekt hoe etiketten grotendeels marketingtrucs zijn, omdat ze vaak ingrediënten bevatten (zoals bepaalde vruchten en groenten) die aantrekkelijk zijn voor klanten, maar niet nutritioneel waardevol zijn.

Erger nog, voedsel met vlees of gevogelte als eerste ingrediënt doet je geloven dat het voedsel een hoog vleesgehalte heeft, wat niet noodzakelijkerwijs waar is.

Deze stukken vlees zijn vergelijkbaar met wat we in de supermarkt zouden zien, en ze hebben dus een aanzienlijke hoeveelheid vocht in zich, waardoor hun gewicht toeneemt.

Daarom kan een voer met kip als eerste ingrediënt minder kip bevatten dan een voer met kippenmeel als tweede of derde ingrediënt.

Tenslotte zeggen ingrediëntenlijsten niets over de kwaliteit van de ingrediënten.

Onderzoek en stel vragen

Aangezien etiketten niet veel inzicht bieden, hoe kiezen we dan een kwaliteitsvoeding?

Overweeg om te beginnen alleen voedingsmiddelen die de richtlijnen van de Association of American Feed Control Officials (AAFCO) volgen. Voedingsmiddelen die voldoen aan de AAFCO-normen hebben een verklaring op de zak.

Hoewel de AAFCO geen hondenvoer reguleert, publiceert en herziet het voedingsprofielen die fabrikanten moeten volgen en wordt het beschouwd als een autoriteit op het gebied van voeding voor huisdieren.

De beste manier om de kwaliteit en veiligheid van voedsel te verzekeren is rechtstreeks contact opnemen met bedrijven om vragen te stellen over hun producten.

De hier vermelde vragen zijn gemodelleerd naar die van het artikel van de World Small Animal Veterinary Association (WSAVA), “Recommendations on Selecting Pet Foods”.

  • Wie is verantwoordelijk voor de samenstelling van het voer en wat zijn hun kwalificaties?
  • Waar haalt u uw ingrediënten vandaan?
  • Welke kwaliteitscontroles zijn er?
  • Doet het bedrijf onderzoek? Wordt dit gepubliceerd (bij voorkeur in peer-reviewed tijdschriften)?
  • Is het bedrijf eigenaar van de fabriek(en) waar de producten worden gemaakt?
  • Hoeveel van een bepaalde voedingsstof zit er in het product?

Deze vragen helpen je beter te begrijpen of een bedrijf betrouwbaar is en kwaliteitsproducten maakt.

Als contact opnemen met bedrijven te extra voor je is, blijf dan bij merken die de AAFCO-richtlijnen volgen en informatie over hun voedselveiligheidsmaatregelen op hun websites hebben staan.

Beste hondenvoer voor Duitse herdershonden

We hebben de voorgaande informatie opgenomen om je te helpen zelf kwaliteitsvoer voor je GSD te vinden.

We zullen enkele aanbevelingen delen, maar we vinden het belangrijk om je de tools te geven die je nodig hebt om je eigen onderzoek te doen.

Aan de hand van bovenstaande vragen hebben we contact opgenomen met een handvol merken om te bepalen of hun producten de moeite waard waren om in dit artikel op te nemen. Hieronder volgt een overzicht van hun antwoorden.

Blue Buffalo (Blue Wilderness)

Een team van gecertificeerde veterinaire voedingsdeskundigen en dierenartsen formuleert dit voer. Blue Buffalo bezit slechts twee van de fabrieken die hun producten vervaardigen. Het bedrijf voert voederproeven uit.

Blue Buffalo bezit slechts twee van de fabrieken die hun producten vervaardigen. Maar ze voeren voederproeven uit om ervoor te zorgen dat hun voedsel aan hun doelstellingen voldoet.

Het meeste vlees komt uit de VS, hoewel meer “exotisch” vlees (hert, eend, enz.) uit andere landen kan komen. Lam, bijvoorbeeld, wordt door bijna alle fabrikanten van hondenvoer ingevoerd uit Nieuw-Zeeland.

Blue Buffalo maakt gebruik van verschillende procedures om de kwaliteit van hun producten te garanderen, waaronder ELISA-tests. Het bedrijf voldoet aan de AAFCO eisen.

Canidae

De voeding van Canidae wordt samengesteld door een gecertificeerde veterinaire voedingsdeskundige. Zij bezitten alle fabrieken waar hun producten worden vervaardigd en voeren voederproeven uit.

Het meeste vlees in hun voer komt uit de VS en Canada, hoewel meer exotisch vlees uit andere landen wordt geïmporteerd.

Canidae voert een aantal tests uit op hun producten en ingrediënten, waaronder het testen van binnenkomende ingrediënten, het testen op schadelijke stoffen en bacteriën, het waarborgen van de juiste niveaus van voedingsstoffen, en een test- en bewaarprotocol. Lees meer op hun website.

Canidae voldoen aan de AAFCO eisen.

Diamond Pet Food Company

Diamond is ook eigenaar van Taste of the Wild. Een team van voedingsdeskundigen en dierenartsen met verschillende kwalificatieniveaus formuleert hun voeding, waaronder ten minste één gecertificeerde dierenarts.

Zij bezitten alle fabrieken die hun voedsel maken. Het vlees is afkomstig van Amerikaanse boerderijen en waar nodig worden exotische ingrediënten geïmporteerd (lamsvlees komt uit Nieuw-Zeeland).

Diamond doet mycotoxine testen, microbiële testen, eindproduct voedingstesten, en meer.

Ze voldoen aan de AAFCO eisen.

Fromm Family Foods

Een team van voedingsdeskundigen, dierenartsen, chemici en kwaliteitscontroleurs analyseert de producten van Fromm. De voedingsdeskundige heeft geen PHD, maar een B.S. in pre-veterinaire geneeskunde en studeert momenteel voor haar PHD.

Vlees, inclusief gevogelte, is afkomstig van Amerikaanse boerderijen (behalve lam, dat uit Nieuw-Zeeland wordt geïmporteerd) en wordt zonder hormonen of antibiotica geteeld.

Fromm test inkomende ingrediënten, past Hazard Analysis and Critical Control Points programma’s toe en is onderworpen aan willekeurige, periodieke inspecties van externe instanties. Elke zak voedsel van Fromm heeft een partijnummer, waardoor het traceerbaar is. Lees meer op de website van Fromm.

Fromm voldoet aan de AAFCO eisen

The Nutro Company

Een team van gecertificeerde veterinaire voedingsdeskundigen, dierenartsen en wetenschappers formuleert de voeding van The Nutro Company.

Zij bezitten alle fabrieken die hun voedsel maken en voeren voederproeven uit. The Nutro Company publiceert af en toe haar onderzoek in wetenschappelijke tijdschriften.

Vlees is afkomstig van locaties die het dichtst bij de fabrieken liggen, hoewel het meer exotische vlees kan worden geïmporteerd. Al het vlees wordt gefokt zonder antibiotica, hormonen of GMO’s.

Nutro test elke lading graan op mycotoxines voordat het wordt gelost en test eindproducten op microbiologische veiligheid en voedingswaarde. Lees meer op hun website.

Nutro Company voldoet aan de AAFCO-normen

Purina

Als groot bedrijf heeft Purina meerdere teams van gecertificeerde veterinaire voedingsdeskundigen in dienst om hun hondenvoer te formuleren. Ze doen al hun productie zelf, voeren voederproeven uit en publiceren onderzoek in wetenschappelijke tijdschriften.

Het meeste vlees komt uit de VS. Purina importeert alleen ingrediënten die niet gemakkelijk verkrijgbaar zijn in de VS.

Purina bemonstert de ingrediënten van haar leveranciers om de veiligheid en kwaliteit te garanderen, en ze bemonsteren ook de afgewerkte producten om te garanderen dat ze voldoen aan de AAFCO, FDA en USDA normen. Lees meer op de website van Purina.

Wellness

Wellness is ook eigenaar van Eagle Pack en Holistic Select merken hondenvoer.

Een gecertificeerde veterinaire voedingsdeskundige formuleert hun voedsel.

Zij bezitten alle fabrieken die hun voedsel produceren en voeren voederproeven uit. Het meeste vlees komt uit de VS, hoewel sommige van de meer exotische vleessoorten worden ingevoerd uit andere landen wanneer er niet genoeg aanbod is in de VS.

Wellness voert audits uit op binnenkomend vlees, Hazard Analysis and Control Points-programma’s en andere kwaliteitscontroles. Lees meer op hun website.

Ze voldoen aan de AAFCO normen.

De bedrijven waarmee wij contact hebben opgenomen lijken verantwoordelijk en veilig om van te kopen, maar de uiteindelijke beslissing is aan u.

Laten we nu overgaan tot onze aanbevelingen voor hondenvoer voor Duitse Herders. We hebben gelinkt naar producten die beschikbaar zijn op Amazon, maar je kunt ze elders goedkoper vinden.

Beste droogvoer voor Duitse Herders

Dit is een lijst van uitgebalanceerde voeders die positieve feedback hebben gekregen van klanten.

Canidae All Life Stages Chicken, Turkey, Lamb, and Fish Recipe* is geschikt voor puppy’s, volwassenen en senior honden. Er is ook een verminderde activiteit versie van dit recept

Deze voeding kan worden gekocht in maar liefst 44lb zakken, wat een geweldige optie is voor eigenaren met meerdere honden. Dit voer bevat geen maïs, tarwe of soja.

Hoewel niet specifiek samengesteld voor grote rassen, voldoet Fromm Adult Gold* aan de groei- en onderhoudsbehoeften van volwassen honden met een gewicht van 70 pond of meer.

Dit recept bevat Wisconsin kaas die de smakelijkheid verhoogt en dient als bron van eiwitten en vetzuren.

Wellness Complete Health Large Breed Deboned Chicken and Brown Rice Recipe* bevat “toegevoegde glucosamine en chondroïtine voor gezonde heupen en gewrichten.”

Deze formule bevat geen soja, tarwe of maïs.

Beste hondenvoer voor Duitse Herder Puppy’s

Uw Duitse Herder puppy een voedzame maaltijd geven is belangrijk voor een gezonde groei; daarom zijn de volgende voedingen samengesteld voor honden van grote rassen.

Fromm Gold Large Breed Puppy Food* is ontwikkeld voor puppy’s met een volwassen gewicht van meer dan 50 pond.

Het belangrijkste vleesbestanddeel is kip, en het recept bevat ook lam en eend.

Nutro Max Large Breed Puppy Recept* is samengesteld met kip en volle granen (exclusief tarwe, soja en maïs).

Dit voer is een betaalbare optie voor $35 bij het schrijven van dit artikel (prijzen kunnen fluctueren).

Beste hondenvoer voor Duitse herder senioren

Hoewel senior honden geen senior dieet hoeven te krijgen, is het zeker het overwegen waard. Senior voedsel heeft vaak minder calorieën om tegemoet te komen aan verminderde activiteitsniveaus.

Bovendien kunnen sommige voeders kleine hoeveelheden glucosamine bevatten, die fungeren als gewrichtssupplement.

Nutro Max Senior Dry Dog Food Chicken Recipe* is een betaalbare optie voor huisdiereigenaren.

Bevat glucosamine en chondroïtine om de gezondheid van de gewrichten te ondersteunen. Dit recept bevat geen soja, maïs of tarwe.

Purina Pro Plan Bright Mind Adult 7+ Large Breed Formula* bevat glucosamine ter ondersteuning van de gewrichtsgezondheid.

De Bright Mind formule gebruikt “verbeterde botanische oliën” om alertheid en mentale scherpte te bevorderen.

Beste hondenvoer voor Duitse Herders met voedselovergevoeligheden

Sommige GSD’s kunnen problemen hebben met voedselgevoeligheid. Deze term is een beetje verwarrend omdat hij kan worden gebruikt voor zowel allergieën als spijsverteringsproblemen. Veel hondenvoer met beperkte ingrediënten pakt echter beide problemen aan door bepaalde ingrediënten uit hun recepten te verwijderen.

Als uw Duitse Herder lijdt aan voedselgevoeligheid, kan hij baat hebben bij een hondenvoer met beperkte ingrediënten. Uw dierenarts kan u helpen bepalen welke optie het beste is voor de behoeften van uw hond.

Blue Basics Limited Ingredient Diet Turkey and Potato Recipe for Adult Dogs* bevat licht verteerbare bronnen van eiwitten en koolhydraten en heeft pompoen toegevoegd om “de spijsvertering te vergemakkelijken”.

Geen van de voedingen in de Basics-lijn bevat maïs, tarwe, soja, zuivel of eieren. Er is een graanvrije versie van dit voer verkrijgbaar.

Nutro Limited Ingredient Diet Lamb and Sweet Potato Recipe for Adult, Large Breed Dogs* is graanvrij en bevat geen maïs, tarwe, soja of zuiveleiwitten die vaak de oorzaak zijn van voedselovergevoeligheden.

Nutro gebruikt alleen non-GMO ingrediënten en geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Beste graanvrije voeding voor Duitse herders

In juli van 2018 kondigde de FDA aan dat ze onderzoek doen naar bepaalde diëten voor huisdieren vanwege een toename van gedilateerde cardiomyopathie (DCM). Graanvrije formules zijn verdacht, maar ze zijn niet bewezen schuldig en het onderzoek is gaande.

Omdat honden bedreven zijn in het verteren van granen, is het niet nodig uw hond op een graanvrij dieet te zetten.

Honden met voedselallergieën kunnen echter wel baat hebben bij dit type dieet.

U moet met uw dierenarts bespreken of graanvrij geschikt is voor uw pup.

Purina Beyond White Meat Chicken and Egg Recipe* biedt met dit recept een betaalbare graanvrije optie.

Dit recept is vrij van kunstmatige smaakstoffen, kleuren en conserveringsmiddelen.

Samenvatting

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is vertrouwen op etiketten van dierenvoeding geen goede manier om het beste hondenvoer voor Duitse Herders te kiezen.

Deze etiketten geven niet veel nuttige informatie, en ingrediëntenlijsten bevatten vaak marketingtrucs.

Het is belangrijk om de voedingsmiddelen waarin je geïnteresseerd bent te onderzoeken om er zeker van te zijn dat ze worden gemaakt door verantwoordelijke bedrijven die kwaliteitsingrediënten gebruiken.

Een betrouwbaar merk zal ook de AAFCO richtlijnen en normen voor voeding volgen.

U moet het dieet van uw Duitse Herder bespreken met uw dierenarts om er zeker van te zijn dat ze gedurende haar hele leven aan haar voedingsbehoeften voldoet.

Bekijk hier meer leuke Duitse Herder feiten!

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Referenties

Association of American Feed Control Officials.

Axelsson, Erik, et al, “The genomic signature of dog domestication reveals adaptation to a starch-rich diet.” Nature, vol. 485, no. 7441, Jan 2013.

“FDA Investigation into Potential Link between Certain Diets and Canine Dilated Cardiomyopathy.” U.S. Food & Drug Administration, 19 feb. 2019.

Freeman, Lisa M, “Stop met het lezen van de ingrediëntenlijst van je huisdiervoer!”. Clinical Nutrition Service, Cummings Veterinary Medical Center at Tufts University, 1 mrt. 2019.

Freeman, Lisa M., et al, “Waarom je een dierenvoeding niet moet beoordelen op de ingrediëntenlijst.” Clinical Nutrition Service, Cummings Veterinary Medical Center at Tufts University, 21 juni 2016.

Heinz, Cailin R, “Breed Specific vs All Breed Diets.” Clinical Nutrition Service, Cummings Veterinary Medical Center at Tufts University, 2 augustus 2018.

“WSAVA Global Nutrition Committee: Recommendations on Selecting Pet Foods.” World Small Animal Veterinary Association.