Beste hondenvoer voor Deense Doggen en andere grote rassen

beste hondenvoer voor Duitse Doggen

Het beste voer voor Duitse Doggen verandert gedurende hun hele leven.

Als pup moet hun dieet een gezonde botgroei ondersteunen. Dit zal hen helpen beschermen tegen osteochondritis en heupdysplasie op volwassen leeftijd.

Als volwassene kunnen speciaal samengestelde diëten ook het risico van opgeblazenheid en dermatitis verminderen.

De producten in dit artikel zijn zorgvuldig en onafhankelijk geselecteerd door het Happy Puppy Site team. Als u besluit een aankoop te doen via een van de links met een sterretje, verdienen wij mogelijk een kleine commissie op die verkoop. Dit is zonder extra kosten voor u.

Beste hondenvoer voor Duitse Doggen

Bent u op zoek naar het beste voer voor uw Duitse Dog? Dan is dit het artikel voor jou!

Vandaag gaan we alles leren over de voedingsbehoeften van de Duitse Dog, waarom het voeren van je Duitse Dog op basis van zijn grootte en activiteitsniveau zo belangrijk is, en we zullen ook enkele van de beste hondenvoeders voor Duitse Doggen bespreken die verkrijgbaar zijn.

Laten we beginnen!

Bekijk ook zeker onze hond at plastic gids!

Wat is het beste hondenvoer voor Duitse Doggen?

Vanwege hun grote omvang kunnen Duitse Doggen gevoelig zijn voor een aantal gezondheidsproblemen, waaronder enkele die kunnen worden beïnvloed door het dieet van uw Duitse Dog.

Enkele van deze kwalen zijn osteochondritis, heupdysplasie bij honden, en Gastric Dilatation Volvulus (ook bekend als Bloat).

Osteochondritis en heupdysplasie bij de Duitse Dog kunnen worden toegeschreven aan de snelle groei van deze honden als pup.

Het goede nieuws is dat studies hebben aangetoond dat Duitse Doggen die een goed dieet krijgen met de juiste voeding die helpt bij de groei van spieren en skelet, een centrale rol kunnen spelen in de kracht en algehele vitaliteit van uw Duitse Dog.

Studies hebben ook aangetoond dat, terwijl leeftijd de risicofactor verhoogt als het gaat om Gastric Dilatation Volvulus (Bloat), de grootte van de brokken van uw Duitse Dog ook een rol kan spelen.

In feite bleek uit studies dat grote brokken of grotere stukken vlees in ingeblikt of nat hondenvoer de kans op Gastric Dilatation Volvulus bij Duitse Doggen daadwerkelijk verminderde.

Met dat in gedachten is “brokgrootte” vaak een kenmerk van speciaal ontworpen diëten voor grote rassen.

Vraagt u zich af wat enkele van de beste hondenvoerproducten op de markt zijn voor uw Duitse Dog? Lees dan verder!

Laten we beginnen met enkele van onze favoriete droogvoeders voor Duitse Doggen.

beste hondenvoer voor Duitse Doggen

Beste droogvoer voor Duitse Doggen

Nutro Max Natural Adult Dry Dog Food* is gemaakt zonder bijproducten, zonder granen, soja, tarwe of maïs, en zeker zonder conserveringsmiddelen.

U kunt dit droge hondenvoer ook speciaal voor grote rassen bestellen, waardoor het ideaal is voor een Duitse Dog.

Wij zijn ook dol op Solid Gold Hund-N-Flocken Natural Adult Hondenvoer*.

Dit merk is goed voor verschillende grote rassen en het heeft probiotica ter ondersteuning van een gezond spijsverteringskanaal.

En voor eiwitrijk droogvoer voor uw Duitse Dog raden wij Orijen Grain-Free Dry Dog Food* aan.

Het is rijk aan rood vlees en heeft 38% eiwit en absoluut geen granen.

U kunt ook eens kijken naar Blue Buffalo Life Protection Formula Natural Adult Dry Dog Food.*

Het is gemaakt van echt vlees en bevat een mix van mineralen, antioxidanten en vitaminen om het gezonde immuunsysteem van uw Duitse Dog te ondersteunen!

Natuurlijk zijn er voor- en nadelen aan het voeren van uw Duitse Dog met alleen droogvoer. Een van de voordelen is dat droogvoer geweldig is voor de mondgezondheid van uw Duitse Dog, omdat het helpt zijn tanden te versterken en de opbouw van tandsteen tegen te gaan.

Droog hondenvoer is ook hoger in calorieën en koolhydraten, wat betekent dat het meer vult dan nat hondenvoer, dat meer water bevat.

Sommigen vinden echter dat nat hondenvoer een gezondere en lekkerdere optie is voor honden. Als u vindt dat u uw Duitse Dog liever een nat hondenvoer dieet geeft, blijf dan lezen.

Beste natvoer voor Duitse Doggen

Zoals we hierboven hebben vermeld, zijn er voor- en nadelen aan het voeren van uw Duitse Dog natvoer boven droogvoer.

Ondanks de vele verschillende meningen, is het aan u en uw dierenarts wat u uw hond te eten geeft. Wij vinden dat zolang het hondenvoer van uw Duitse Dog van hoge kwaliteit en gezond is en gespecificeerd voor zijn leeftijd en gewicht, het goed moet gaan.

Natuurlijk hebben we enkele favorieten als het gaat om natvoer voor Duitse Doggen.

Het eerste natte hondenvoer voor Duitse Doggen dat we zouden aanraden is Natural Balance Ultra Premium Wet Dog Food*.

Dit natvoer is gemaakt zonder kunstmatige ingrediënten, kleuren of smaken en is een geweldige bron van eiwitten waar uw Duitse Dog zeker van zal houden.

Wij denken dat uw Duitse Dog Blue Buffalo Homestyle Recipe Natural Adult Wet Dog Food* ook lekker zal vinden.

Dit natvoer is verkrijgbaar in verschillende smaken met verschillende eiwitkeuzes om ervoor te zorgen dat uw Duitse Dog tevreden is met elke maaltijd.

Nutro Hearty Stews Adult Natural Wet Dog Food* is een ander nat hondenvoer waar we dol op zijn vanwege de gezonde ingrediënten, natuurlijke eiwitten en verschillende smaken.

We houden ook van de stevige ingrediënten en de brokken om de spijsvertering van uw Duitse Dog te bevorderen.

Een ander nat hondenvoer met brokken is Merrick Chunky Grain Free Canned Dog Food.*

Dit graanvrije recept gebruikt uitgebeend rundvlees als belangrijkste ingrediënt en bevat grote stukken rundvlees om uw Duitse Dog vol en gezond te houden.

Maar wat als uw Duitse Dog een puppy is? Laten we dat uitzoeken.

Beste hondenvoer voor Duitse Doggen Puppy’s

Zoals we hierboven al een paar keer hebben vermeld, is het zeer belangrijk dat u uw Duitse Dog voert op basis van zijn grootte, leeftijd en activiteitsniveau.

Alle pups hebben andere voedingsbehoeften dan volwassen honden en hebben meer calorieën en bepaalde vetzuren nodig om te helpen bij hun hersen- en spierontwikkeling.

Honden van grote rassen zoals de Duitse Dog zijn bijzonder kwetsbaar voor skeletproblemen vanwege hun snelle groei en ontwikkeling als puppy.

Gelukkig kan een goede, hoogwaardige puppyvoeding skeletproblemen helpen verminderen en een gezonde ontwikkeling helpen bevorderen.

Een van onze favoriete puppyvoeders voor uw puppy van grote rassen is Blue Buffalo Life Protection Formula Natural Puppy Large Breed Dry Dog Food*.

Het is speciaal samengesteld voor honden van grote rassen om te helpen bij de groei en ontwikkeling en is rijk aan DHA en ARA ter ondersteuning van de gezondheid van ogen en hersenen.

Wellness Complete Health Natural Dry Large Breed Puppy Food* is een ander merk puppyvoer waar we om dezelfde redenen dol op zijn.

Het is niet alleen gemaakt met alle ingrediënten en vitaminen die je nodig hebt voor een groeiende puppy, maar het heeft grote brokken om je puppy te helpen bij het kauwen en de spijsvertering.

Voor een natte puppyvoeding die net zo goed is, probeer Solid Gold – Love at First Bark – Natural Puppy Food*.

Dit is een graanvrij, glutenvrij, nat puppyvoer optie waar uw Duitse Dog pup zeker van zal houden. Het is geschikt voor puppy’s van alle maten en rassen en is een geweldige bron van eiwitten, mineralen, vitaminen en antioxidanten om de ontwikkeling en het immuunsysteem van uw Duitse Dog te ondersteunen.

Natvoer is ook nuttig voor honden met een gevoelige maag. Heeft uw Duitse Dog voedselovergevoeligheden?

Laten we het daar eens over hebben.

Beste voedsel voor Duitse Doggen met een gevoelige maag

Voedselovergevoeligheden zijn niet ongewoon bij honden, en ze kunnen onaangenaam zijn voor zowel de hond als de eigenaar van de hond.

Sommige symptomen van voedselovergevoeligheid zijn huidproblemen, buikpijn, braken, diarree en winderigheid.

Voor de Duitse Dog met een gevoelige maag kunnen eigenaren Hill’s Science Diet Wet Dog Food Sensitive Stomach & Skin* proberen.

Wij vinden het geweldig dat het de Duitse Doggen met buik- en voedselgevoeligheden helpt, terwijl het ook de gezondheid van de huid ondersteunt.

Een andere optie voor de Duitse Dog met een gevoelige buik is een hondenvoer met beperkte ingrediënten, zoals Blue Buffalo Basics Limited Ingredients Diet*.

Dit hondenvoer is vrij van ingrediënten die maagklachten kunnen veroorzaken, zoals zuivel, eieren, kip, rundvlees en granen.

Natural Balance Limited Ingredient Diets for Adult Dogs* is een andere optie met beperkte ingrediënten, geweldig voor de Duitse Dog met gevoeligheden.

Wij houden ervan vanwege de kwaliteitsingrediënten en het ontbreken van conserveringsmiddelen en kunstmatige smaakstoffen.

Het voeden van uw Duitse Dog

Hoewel ras, leeftijd, voeding en beweging allemaal een rol spelen in de ontwikkeling en gezondheid van uw Duitse Dog, kunt u de spijsvertering van uw hond bevorderen en problemen zoals huidproblemen, voedselovergevoeligheid en meer op afstand houden door uw hond gezond hondenvoer van hoge kwaliteit te geven.

En omdat Duitse Doggen zo vatbaar kunnen zijn voor buikloop, wilt u misschien ook investeren in langzame voerbakken.

Veel deskundigen raden het gebruik van langzame voerbakken aan, zoals de UPSKY Slow Feeder Dog Bowl*.

Om meer te weten te komen over de risicofactoren voor bloat en hoe het te vermijden, bezoek ons hier.

Hoe houdt u uw Duitse Dog nog meer gezond en in vorm? Deel uw tips in de commentaarsectie hieronder.

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als je deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Referenties en bronnen

  • Nap et al, Growth and Skeletal Development in Great Dane Pups Fed Different Levels of Protein Intake, Journal of Nutrition, Oxford Academic.
  • Richardson & Zentek, Nutrition and Osteochondrosis, Veterinary Clinics of North America: Small Animal Practice
  • Theyse et al, Small Size of Food Particles and Age as Risk Factors for Gastric Dilatation Volvulus in Great Danes, BMJ Journals, Vet Record.
  • Picco et al, A Prospective Study on Canine Atopic Dermatitis and Food-Induced Allergic Dermatitis in Switzerland, Veterinary Dermatology.
  • Schoenmakers et al, Effect of Diets with Different Calcium and Phosphorus Content on the Skeletal Development and Blood Chemistry of Growing Great Danes, Vet Record, BMJ Journals.
  • Richardson et al, Nutritional Management of Osteoarthritis, Veterinary Clinics: Praktijk voor kleine dieren