Beste hondentoiletten kopen voor binnen, buiten, tuin en balkon

Hondentoilet
Er zullen altijd gevallen zijn waarin het meenemen van uw hond om te plassen een echt probleem kan zijn, zoals tijdens regenachtige, stormachtige en zelfs besneeuwde dagen. Er zijn ook honden die de drang om te ‘gaan’ niet onder controle hebben of die ziek zijn dat ze het zich niet echt kunnen veroorloven om buiten te gaan plassen. Goed dat er binnenshuis hondenpotten zijn die kunnen dienen als het toilet van uw huisdier in het comfort van uw huis. Deze toestellen zijn ook uitstekend geschikt voor het trainen van puppy’s in huis en bieden een hondenbakje voor appartementbewoners. Ongeacht de reden voor het krijgen van zo’n gadget, moet u ervoor zorgen dat u alleen de beste krijgt voor uw huisdier. Maak je geen zorgen, want we zijn hier om de resultaten van onze zoektocht naar het beste binnenhuis hondentoilet met je te delen.

Beste hondentoiletkopen product overzicht

Premium Hondentoilet met 2 matten – Inclusief gratis E-Book – Puppy pads – indoor/outdoor hondentoilet met kunstgras

Premium Hondentoilet met 2 matten - Inclusief gratis E-Book - Puppy pads - indoor-outdoor hondentoilet met kunstgras

Bekijk de dagprijs

Het enthousiasme en plezier waarmee uw hond u kwispelend verwelkomt is voor veel mensen het moment van de dag. Helaas is dit niet het enige wat uw verwelkomt… net als voor mensen is de dag voor een hond soms net iets te lang met als gevolg, een drol op het tapijt en plasje tegen de bank.

Boos worden heeft geen zin maar net als de behoefte van de hond lost het probleem zich niet vanzelf op. Gelukkig biedt de hondentoilet uitkomst. Met een paar keer oefenen weet uw hond dat het de behoefte ook op zijn toilet kan doen, zonder dat uw meubilair hier de dupe van wordt.

Makkelijk schoon te houden/Extra grasmat
Het toilet is zeer gemakkelijk schoon te houden, dit doet u door de bak na gebruik te legen en indien nodig de mat een keer af te spoelen.

Door het veelvuldig schoon spoelen kan de kwaliteit van de mat op den duur achteruitgaan, om te voorkomen dat klanten hier hinder van ondervinden leveren wij tijdelijk bij elke bestelling een gratis extra mat. Dit samen maakt het hondentoilet daarom ook een goede vervanger van papieren pads.

Voorkom stress
Dat het toilet praktisch is voor niet-zindelijke honden is duidelijk, maar ook voor oudere of geopereerde honden kan het toilet een hulpmiddel zijn.

Doordat het toilet te plaatsen is op elke plek zal de hond zich veel minder hoeven in te spannen en zal veel minder stress ervaren. Vooral bij pijn is dit een hele diervriendelijke oplossing. Als de hond geopereerd is bouw dan na herstel het wandelen buiten weer langzaam op. Vergeet niet dat lichaamsbeweging voor honden zeer belangrijk is.

Homestyle Budget Trainingsmat – Zindelijkstraining – 100 stuks – 58×58 cm

Homestyle Budget Trainingsmat - Zindelijkstraining - 100 stuks - 58x58 cm

Bekijk de dagprijs

Trainingsmatjes voor je (onzindelijke) pup
Wanneer je een pup in huis haalt, is het belangrijk om direct te starten met zindelijkheidstraining. Om je pup hierbij te helpen, kan je gebruik maken van puppy pads. Zoals de Trainingsmatten van Homestyle Budget.

Absorptiematten voor urine
De trainingsmatten zijn absorptiematten voor urine. Met deze pads kan je je puppy leren om z’n behoefte te doen op een plaats waar jij dit wilt. Wanneer je hond plast op de trainingsmat, wordt het vocht geabsorbeerd dankzij de super absorberende gel zodat de omgeving schoon en droog blijft en vervelende geurtjes worden voorkomen. De plastic onderlaag voorkomt lekkage. Uiteraard zijn de trainingsmatten ook geschikt voor incontinente honden, zoals oudere honden of honden die problemen hebben met hun urinewegstelsel en kan je ze gebruiken bij het werpen van puppy’s en kittens.

Hoe gebruik je de trainingsmatten bij puppy’s?
Het doel is natuurlijk dat je puppy buiten zijn behoefte doet. Als hij dit nog lastig vindt, kan je in huis eerst de puppy pads gebruiken. Leg deze bijvoorbeeld in de woonkamer en zorg ervoor dat je puppy hier zijn behoefte op doet. Als hij dit snapt, kan je de trainingsmat richting de voor- of achterdeur verplaatsen. Probeer je pup in ieder geval iedere twee uur naar buiten te laten, ze kunnen nog niet lang hun behoefte ophouden. Let erop dat je zindelijkheidstraining altijd positief aanpakt, word nooit boos op je puppy als deze per ongeluk naast de trainingsmat plast.

HondenToilet Kunstgras met Bak (INCL Hondentouw) 64x51x3 cm – HuisdierenToilet – Zindelijkheidstraining – Vervanger training pads

Maoo Premium Hondentoilet - Geurbestendig & Hondvriendelijk Kunstgras - Uitneembare Opvangbak - Indoor en Outdoor - 63 x 50 cm

Bekijk de dagprijs

Onze huisdier wc met dienblad en kunstgras is ideaal voor u effectief te helpen bij de zindelijkheidstraining van uw huisdieren!

Deze grasmat perfect simuleert het kijken en het gevoel van echt gras, wat betekent dat je honden hebben geen probleem op zichzelf verlichten op het kunstgras. Gemaakt van niet-toxische materialen, het trainen van huisdieren toilet is veilig voor kinderen en huisdieren. Bovendien kan zijn net de lade van de vloeistof weg te houden van uw huisdieren, het voorkomen van morsen en knoeien. Het huisdier potje is eenvoudig te reinigen.

Houd uw huis schoon en vertrouwd de kleine huisdier met deze toegewijde en comfortabele pet onbenullig!

 • Kleur: groen en zwart
 • afmetingen: 64 x 51 x 3 cm (L x B x T)
 • Potty materiaal: PP (polypropyleen) en PS (polystyreen)
 • Kunstgras materiaal: PE (polyethyleen)
 • Grid ontworpen
 • Makkelijk schoon te maken

Maoo Premium Hondentoilet – Geurbestendig & Hondvriendelijk Kunstgras – Uitneembare Opvangbak – Indoor en Outdoor – 63 x 50 cm

Maoo Premium Hondentoilet - Geurbestendig & Hondvriendelijk Kunstgras - Uitneembare Opvangbak - Indoor en Outdoor - 63 x 50 cm

Bekijk de dagprijs

Wilt u uw nieuwe puppy op een gemakkelijke manier trainen om zindelijk te worden? Heeft uw geliefde huisdier wel een last van ongelukjes of heeft u niet altijd genoeg tijd om uw hond uit te laten? Het Premium Maoo indoor en outdoor hondentoilet is de oplossing voor zowel baasjes, volwassen honden en puppy’s!

Optimaal doorleksysteem, geurbestendig en uitneembare opvangbak
Met de Premium Maoo Indoor en Outdoor hondentoilet hoeft u niet altijd meer naar buiten op ongewenste momenten. Uw hond heeft vanaf nu een speciaal ingericht plekje om zijn/haar behoefte te doen! De antimicrobiële grasmat is geurbestendig en voorkomt zo onaangename geuren! Door het geoptimaliseerde doorleksysteem zal het hondentoilet snel drogen, droog blijven en urine perfect afvoeren naar de uitschuifbare opvangbak waardoor het uiterst gemakkelijk is om het hondentoilet schoon te maken. Als uw hondje een grote boodschap moet doen, kunt u dit gewoon simpel weghalen met een plastic zakje. Daarnaast is de hondentoilet ook ideaal voor zindelijkheidstraining van een puppy en voor hondenliefhebbers met een appartement. Uw hond zal nauwelijks tot geen verschil ervaren tussen echt gras en ons kunstgras. Hierdoor zal uw hondje zich goed op zijn of haar gemak voelen, waardoor het sneller een gewoonte zal worden om gebruik te maken van het hondentoilet!

 • Premium kwaliteit en geurbestendig kunstgras
 • Ideaal voor binnen en buiten
 • Kunstgras waarbij iedere hond zich op zijn/haar gemak voelt
 • Optimaal doorleksysteem
 • Lichtgewicht en makkelijk te verplaatsen
 • Uniek hoogwaardig design
 • Makkelijk schoon te maken door de uitneembare opvangbak

Pet potty – Matje voor hondentoilet – 51 x 63 cm – Puppy zindelijk maken – Puppy trainer – Zindelijkheidtraining – Zindelijkheid training – Puppy training pads – Puppy zindelijk

Pet potty - Matje voor hondentoilet - 51 x 63 cm - Puppy zindelijk maken - Puppy trainer - Zindelijkheidtraining - Zindelijkheid training - Puppy training pads - Puppy zindelijk

Bekijk de dagprijs

LET OP: Dit product betreft alleen het matje en niet het gehele toilet.

Dankzij het Sanbo reservematje voor uw hondentoilet kan uw hond zijn behoefte doen, ook als u niet thuis bent! Wanneer de matjes na meerdere malen gebruik beginnen te verslijten, biedt deze reservemat de perfecte uitkomst voor een nieuw en fris toilet voor uw viervoeter.

Dit matje gaat perfect in combinatie met het Hondentoilet van Sanbo! De afmetingen van het hondentoilet die geschikt is voor deze reserve mat: 63 x 51 x 6 CM !

De kunstgrasmat ligt op het rooster en het rooster bevat een uitneembaar afvalbakje. Het toilet is geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik, en is makkelijk verplaatsbaar. Tot slot hoeft u niet meer naar buiten bij slecht weer of wanneer u in tijdsnood bent. Ook zal dit toilet u op de lange termijn veel besparen ten opzichte van de Puppy training pads.

 • Hoge kwaliteit
 • Makkelijk te vervangen
 • Duurzaam geproduceerd
 • Goedkoper dan een compleet nieuw toilet
 • Zorgt voor verfrissing
 • Geschikt voor product met afmeting 51 x 63 x6 CM
 • Gaat perfect samen met Sanbo Hondentoilet
 • 100% Tevredenheid garantie

Pet Loo Indoor Hondentoilet MEDIUM 61×61 CM

Pet Loo Indoor Hondentoilet MEDIUM 61x61 CM

Bekijk de dagprijs

Pet Loo indoor huisdierentoiletLeer jouw huisdier zijn behoeften doen op dit indoor huisdierentoilet. Met de Pet Loo hoef je niet altijd meer naar buiten om jouw huisdier zijn behoefte te laten doen. De Pet Loo is gemakkelijk te verplaatsen en ideaal voor ´s nachts of met slecht weer! Daarnaast is de Pet loo een ideaal product voor zindelijkheidstraining
Urine wordt handig door de grasmat heen geabsorbeerd en via groeven / kanalen naar een opvangbak geleidt.
Poep kun je gemakkelijk met een een papieren of plastic zakje van de grasmat verwijderen. De grasmat is met de Wee Care toilet reiniger en heet water weer te reinigen.
Afmeting: 61×61 cm

Savic Puppy Trainer XL Pads – 15 stuks

Savic Puppy Trainer XL Pads - 15 stuks

Bekijk de dagprijs

De Savic Puppy Trainer en Pads zijn handige hulpmiddelen bij de zindelijkheidstraining van uw puppy. De vocht absorberende matten zijn ook geschikt voor incontinente honden en honden die hun behoefte binnenshuis doen. De starterskit is verkrijgbaar in twee maten: medium en large. De Pads voor deze kits zijn los verkrijgbaar.

Beste hondentoiletten Koopgids

Waarom je misschien een hondentoiletten moet overwegen…

Er zijn vele redenen waarom u misschien wilt overwegen om een hondenwc voor uw huisdier te kopen. Laten we proberen te kijken naar enkele van de meest voorkomende.
hondentoilet tuin

Uw hond is nog niet getraind.

Housebreaking is niet alleen voor puppy’s. Laten we dat even op een rijtje zetten. Er zijn veel volwassen honden die hun zindelijkheidstraining binnenshuis nog nooit helemaal onder de knie hebben gehad. Daarom hebben ze nog steeds af en toe ‘ongelukken’. Daarom is housebreaking een essentieel aspect van huisdierbezit. U kunt nog steeds een potje voor binnenshuis gebruiken om uw hond te helpen bij de hondentraining, zodat uw huisdier in het geval dat u weg bent en ze moeten ‘gaan’, precies weet wat hij of zij moet doen.

Uw huisdier heeft een aandoening die het nogal moeilijk maakt om de ‘drang’ om te ‘gaan’ onder controle te houden.

Oudere honden zullen meestal aanwezig zijn met urine- en zelfs darmincontinentie of het onvermogen om de drang om te plassen of te ontlasten te controleren. Dit is niet zozeer omdat ze het echt niet onder controle willen hebben, maar eerder vanwege de problemen die gepaard gaan met het ouder worden, waarbij er een verminderde algemene werking van het zenuwstelsel is.

Senior honden zijn echter niet de enigen die er last van hebben. Ook anders kunnen gezonde honden nog problemen hebben met incontinentie. Wat er gebeurt is dat honden de neiging hebben om de controle over hun eliminatieprocessen te verliezen door een probleem in hun neuromusculaire toestellen. Dit kan worden veroorzaakt door ziekten, verwondingen en zelfs stress. Op zijn minst zal een hondentoilet voor binnenshuis uw hond sneller en gemakkelijker toegang geven tot zijn ‘eliminatiezones’.

Uw hond is echt bang om naar buiten te gaan

Er zijn honden die gewoonweg weigeren om uit te gaan vanwege een angst of fobie. Zo vertonen niet veel honden een voorkeur voor de donderslag bij heldere hemel of zelfs voor het knallen van geweervuur of vuurwerk. Er zijn ook honden die niet echt van de regen houden. In deze gevallen kunnen honden nog steeds hun ‘drang’ onder controle houden. Helaas willen ze door deze fobie-triggerende gebeurtenissen gewoonweg niet naar buiten.
hondenwc
Nu moet je echt helpen om je huisdier te elimineren. En een van de beste manieren om dat te doen is door ze te trainen in het gebruik van het hondentoilet van de binnenhond als het weer of een angstaanjagende omstandigheid buiten niet echt meewerkt.

U woont in een huis dat zeer beperkte toegang heeft tot een tuin…

De appartementbewoners hebben meestal niet de luxe van een gazon of zelfs een achtertuin waar hun honden zich kunnen uitleven. Deze huisdieren kunnen slechts af en toe een beroep doen op de after-office of de vroege ochtend of late avondwandelingen die hun huisdier ouders zullen maken. Stel je voor dat je probeert het plassen en poepen enkele uren uit te stellen voor het simpele feit dat je geen toilet hebt om te gebruiken. Nu, voor de hond, is het niet echt een probleem omdat er altijd de bank, het bed, het tapijt, of op de vloer ligt. Dit wil je natuurlijk niet. Daarom wil je misschien echt een hondenwc voor binnenshuis.

Je hebt geen tijd om ze uit te laten lopen vanwege het drukke werkschema…

We hebben dit al eerder genoemd. Meestal zijn huisdierouders zo druk met werk dat ze zelfs extra uren werken. Als uw hond al gewend is om om 7 of 8 uur ’s avonds naar buiten te worden gebracht om te poepen en te plassen, maar u bent nog steeds op kantoor vanwege een belangrijke vergadering of project, stelt u zich dan eens voor hoe moeilijk het is om de drang vast te houden. Als dit over een lange periode voortduurt, zal uw huisdier binnenkort een aantal echte serieuze problemen ontwikkelen.
hondentoilet buiten

De hond leeft met een huisdier ouder met lichamelijke beperkingen

Er zijn honden die gezelschap bieden aan zowel oudere mensen als aan individuen met beperkingen in hun fysieke mobiliteit. Ze kunnen het zich gewoonweg niet veroorloven om het huis in en uit te gaan om hun huisdieren te laten poepen of buiten te laten plassen. In dergelijke gevallen is een potje voor de hond binnenshuis een zeer handige oplossing.

Soorten hondentoiletten

Op dit moment zijn er 5 verschillende soorten indoor hondenwc’s. Deze zijn als volgt:

Traditionele hondenbak

Als u bekend bent met een kattenbak, is een hondenbak in wezen hetzelfde. U heeft een kattenbak nodig met hoog genoeg wanden om te voorkomen dat de kattenbak wordt verstrooid met het substraat dat u binnenin wordt geplaatst. De meeste raden u aan om gerecyclede papieren korrels te gebruiken als kattenbakvulling.

Plasmatten voor honden

Dit zijn niet meer dan grote vellen stof of zelfs papier of een combinatie van beide, die u in een ondiepe en toch grote doos kunt plaatsen om uw huisdier in te laten plassen en/of te ontlasten. Deze worden vaak gebruikt in het huishouden. Het grote probleem is natuurlijk dat het de volgende keer dat uw hond in het ’toilet’ gaat, rommelig kan zijn voor uw hond.

Kunststof roosters

Hiermee worden de tekortkomingen van plasmatten voor honden effectief aangepakt, omdat het een verhoogd platform biedt waar honden op kunnen stappen en hun poten droog kunnen houden, terwijl de urine wordt afgevoerd via de grote gaten van het scherm. Het rooster dient ook als scherm, waardoor het gemakkelijk is om de poep van uw hond op te scheppen omdat deze is gescheiden van de urine van uw hond.

Echt gras

Een van de voordelen van echt gras is dat honden van hen houden omdat deze lijken op dezelfde materialen die ze buitenshuis ontlasten en urineren. Deze hebben ook natuurlijke geurneutraliserende eigenschappen. Het nadeel is natuurlijk dat ze de neiging hebben om kostbare voorstellen te doen, omdat je ze niet kunt hergebruiken. Aan de andere kant is het niet nodig om ze schoon te maken, want ze gaan direct naar de vuilnisbak nadat het gras is uitgestorven.

Synthetisch gras

Het nadeel van echt gras is de sterkte van kunstgras. Ze zijn goedkoper en hebben ook uitstekende geurneutraliserende eigenschappen. Jammer genoeg zou je wat tijd moeten besteden aan het opruimen ervan. Bovendien zullen de meeste honden getraind moeten worden in het accepteren van kunstgras, want hoewel het er echt uitziet, voelt het gewoon niet hetzelfde.
hondentoilet balkon

Het voordeel van gras hondentoiletten

Gebaseerd op wat we tot nu toe hebben gepresenteerd, hebben grasbinnenpotjes de voorkeur boven elk ander type binnenpotje voor honden, vooral als het gaat om het trainen van het huis. Het biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van de andere types, zoals de volgende.

 • Biedt een natuurlijke omgeving waar honden meer vertrouwd mee zijn. Aangezien dit bijna hetzelfde materiaal is dat ze buitenshuis elimineren, maakt het voor hen supergemakkelijk om het gras binnenshuis hondenpotje te accepteren als een natuurlijk verlengstuk van hun buitentoilet.
 • Het is bekend dat natuurgras fytochemicaliën bevat die kunnen helpen bij het neutraliseren van geurveroorzakende kiemen. Dit helpt bij het elimineren van de noodzaak om het hondenpotje te besproeien met kunstmatige ontgeurders.
 • Gras binnenshuis hondenpotten zijn ook comfortabeler voor uw huisdier. Plastic of synthetisch gras is meestal stijver dan de poten van uw huisdier. Aan de andere kant heeft natuurgras een zachter, donkerder gevoel.
 • Ze zijn volledig wegwerpbaar en hoeven dus niet te worden gereinigd.
 • Dit geeft u een meer milieuvriendelijke oplossing voor de eliminatiebehoeften van uw hond. Het kan ook bijdragen aan de schoonheid van uw interieur.

Het belang van een goede binnenhuisinrichting voor hondenpotjes

Ongeacht het type binnenhuiskot dat u gaat kiezen, is het zeer belangrijk om de juiste sanitaire voorzieningen in acht te nemen. Vergeet niet dat zowel de urine van de hond als de uitwerpselen van de hond micro-organismen bevatten die een heleboel gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, niet alleen voor u, maar ook voor andere huisdieren in uw huishouden. Het zo schoon en hygiënisch mogelijk houden van de kattenbak voor honden moet helpen om de overdracht van ziekteverwekkende kiemen te voorkomen. Volg altijd de aanbevelingen van de fabrikant om hun producten goed te reinigen, vooral de niet-natuurlijke grassoorten.

Tips voor het trainen van uw hond om een hondentoiletten te gebruiken

Het juiste potje voor de hond binnenshuis is één ding. Het trainen van uw hond om het te gebruiken is een andere zaak. Hier zijn enkele tips over hoe u uw hond succesvoller kunt trainen in het huishouden.
hondentoilet binnen

Begin er altijd vroeg mee

Als je een pup hebt, zorg er dan voor dat je ze traint terwijl ze nog jong zijn. Dit gezegd zijnde, als je een nieuwe hond uit het asiel laat komen, maak dan altijd het inbreken in huis als een van je topprioriteiten, inclusief een snelle kennismaking met het nieuwe binnenhuis hondenpotje.

Leer de eliminatiepatronen van uw hond

Meestal zullen honden ongeveer 30 tot 60 minuten na een maaltijd willen poepen. Puppy’s daarentegen hebben een veel sneller eliminatiepatroon, meestal tussen 5 en 30 minuten na een maaltijd. Neem dus nota van het patroon van uw hond, zodat u hem kunt begeleiden in de richting van zijn binnenhuiskindje.

Stel routines in en zorg ervoor dat deze overeenkomen met wat u in eerste instantie hebt vastgesteld.

Als u uw hond om 6 of 7 uur ’s ochtends traint om te poepen, dan is het noodzakelijk dat u dit dagelijks doet. Als u de nacht afsluit met een late avondwandeling voor een last-minute kans om net voor het slapen gaan te ‘gaan’, zorg er dan voor dat u dit elke avond in de gaten houdt.

Let op je energie, vooral op je angsten…

U ziet, als u zich op uw gemak voelt bij het trainen van uw hond, zal het voor hen gemakkelijker zijn om routines te leren. Haast u niet en straf ze niet als ze niet poepen of plassen als u naar buiten gaat. Het belangrijkste is dat ze aan de routine wennen.

Denk altijd aan positieve versterking

Elke keer als uw hond in staat is om te ‘gaan’ zoals verwacht, prijs hem dan. Geef hem een goede knuffel of erken gewoon zijn gedrag. Het zal veel betekenen voor uw hond.

Een hondentoilet voor binnenshuis is een geweldig hulpmiddel voor het aanpakken van de behoefte van uw huisdier om te elimineren, vooral wanneer ze geconfronteerd worden met omstandigheden die hen ervan weerhouden om hun bedrijf buitenshuis te houden. Met deze binnenhuis-hondenpotten bent u nu een stap dichter bij het thuisbrengen van een binnentoilet voor uw hond.

Inhoudsopgave