Beste borstel voor Australische herdershonden

beste borstel voor australische herdershonden

De beste borstel voor Australian Shepherd honden kan hun lange, gladde vacht aan, terwijl ze toch zacht zijn voor hun huid. We hebben de beste keuzes voor dit prachtige ras op een rijtje gezet, zodat u de juiste borstel kunt vinden voor de unieke behoeften van uw hond. Inclusief ondervacht harken, borstels en kammen om die finishing body en glans toe te voegen. De Australische herder is slim, uitgaand en energiek. Ze hebben ook een prachtige, maar vrij onderhoudsintensieve vacht. Dus laten we een nader bekijken hoe je de beste borstel voor Australian Shepherd honden kiest.

Over de vacht van de Australische herder

De prachtige vacht van de Australian Shepherd is slechts één van de vele eigenschappen die eigenaars en fokkers zo geweldig vinden aan dit hondenras. Zoals bij zoveel werkhondenrassen bestaat de vacht van de Aussie uit twee lagen. De bovenste laag is van nature water- en weerbestendig, met een grove, langere vacht. De onderste laag, die naast de huid zit, is veel zachter en fijner voor isolatie. Deze gespecialiseerde vacht beschermt de huid tegen schuren en infecties, en helpt uw pup bij de temperatuurregeling het hele jaar door. Maar om zijn werk goed te doen, moet de vacht van de Aussie ook regelmatig verharen.

Deze honden verharen het hele jaar door. En wanneer de seizoenen twee keer per jaar veranderen, kun je een gedenkwaardige gebeurtenis verwachten die eigenaren de “vachtslag” noemen, wanneer beide lagen van de vacht overvloedig verharen. Dit is wanneer u er echt zeker van wilt zijn dat u de beste borstel voor Australian Shepherd honden hebt gekozen, omdat u hem vaak zult gebruiken.

Het kiezen van de beste hondenborstel voor Australian Shepherd honden

U zult ervoor willen zorgen dat uw verzorgingsgereedschap bestaat uit:

  • de beste borstel om de ondervacht van uw hond te verwijderen.
  • een borstel om de huid te stimuleren en oliën in de vacht te verplaatsen
  • een borstel om de lagen te pluizen voor een goede luchtcirculatie, en glans te geven aan de bovenvacht van uw hond

Is er één borstel voor Australian Shepherd honden die dit allemaal kan? Als die er is, hebben we er nog niet van gehoord. Maar we beloven om uw boodschappenlijstje voor borstels zo licht mogelijk te houden!

Hoe vaak moet je je Australische herdershond borstelen?

Tijdens de tweemaal per jaar terugkerende “vachtslag” kunt u van plan zijn om minstens dagelijks naar de borstel van uw hond te grijpen. In sommige gevallen is het mogelijk om deze borstel twee keer per dag nodig te hebben. Maar hoe zit het met andere tijden van het jaar waarin uw hond niet zo veel verhaart?

Buiten de grote verharingen is het mogelijk om weg te komen met slechts wekelijks of tweemaal per week borstelen en verzorgen. Echter, als u een echte werkende Aussie heeft, zult u waarschijnlijk moeten plannen om uw hond te borstelen na afloop van elke werkdienst. Die mooie, dikke vacht kan immers heel wat stof en vuil opnemen.

Ontwarrende Spray en Vacht Conditioner

Het is over het algemeen niet aan te raden uw Aussie te borstelen als de vacht helemaal droog is. Dit kan leiden tot haarbreuk en onnodig ongemak als u matten of klitten tegenkomt. Een beetje verdunde conditioner of een ontwarrende spray voor honden maakt het hele proces gemakkelijker en comfortabeler voor u beiden.

Sofee & Co. Natuurlijke hondenconditioner

Deze heerlijke hond-veilige conditioneringsformule* kan worden verdund in water in een spuitfles om te helpen deodoriseren, ontwarren en de droge, jeukende huid te verlichten. De formule is veilig voor puppies.

The Stuff Conditioner & Detangler

Deze conditioner en ontwarrende spray* op siliconenbasis is ontworpen om een barrière te vormen tegen stof en vuil. Het helpt toekomstige klitten te voorkomen. Het is pH-gebalanceerd voor de huid van de hond en is niet giftig en hypoallergeen.

Beste borstel voor Australian Shepherd honden – ondervachthark

Een ondervachthark wordt over het algemeen gebruikt als “stap één” bij het borstelen en verzorgen van een Aussie. De ondervachthark is het instrument bij uitstek om helemaal door die dikke dubbellaagse vacht heen te komen. Hij tilt dode, uitgevallen haren op, stimuleert de huidcirculatie en verspreidt voedende oliën door de vacht.

Coastal Pet Lange Vacht Hark

Deze voordelige en hoog gewaardeerde langtandige ondervachthark* heeft een comfortabel, antislip, ergonomisch handvat. Het heeft ook brede, lange pennen om te helpen het haar uit de diepste lagen van de vacht van uw Aussie te halen.

Nomad Co. Hondenhark DeShedding Tool

Deze ontharende en ontwarrende onderwolhark* kan de borsteltijd tot 90% verminderen. Eigenaars zeggen dat het zijn reputatie waard is en goed werkt bij dikke rassen met een dubbele vacht. Het handvat heeft een veilige en comfortabele, antislip siliconen greep.

FURminator Hondenhark

FURminator-fans zweren bij de hondenverzorgingsproducten van dit bedrijf. Deze hark met lange tanden is voorzien van roterende, afgeronde roestvrijstalen pinnen* voor comfort voor huid en vacht. En een gebogen vorm die de contouren van het lichaam van uw hond volgt.

Beste borstel voor Australische herdershonden – Stalen kam

Een stalen kam is een perfecte partner van de ondervachthark. De taak van de stalen kam is het verwijderen van vuil, puin, bladafval en ander vastzittend materiaal dat later klitten en matten in de vacht kan veroorzaken.

Poedel Ontwarringstool Kam

Deze kam heeft zowel lange als korte roestvrijstalen ronde tanden* om zowel als ondervachthark als vuilzuiger te dienen. De fabrikant zegt dat het de verzorgingstijd met 50% kan verminderen. Eigenaars zeggen dat dit klopt. Het handvat heeft een anti-slip grip.

Andis Premium 7,5 Inch Verzorgingskam

Deze stalen trimkam* heeft afgeronde roestvrijstalen punten en een half-om-half ontwerp. De tanden staan aan de ene kant dichter bij elkaar en aan de andere kant verder uit elkaar. Dit ontwerp maakt het gemakkelijker om grotere en kleinere gebieden met één instrument te verzorgen.

Hertzko 2 Pack Pet Combs

Deze speciale 2-pack kammenset* heeft roestvrijstalen tanden met ronde punten en comfortabele, antislip ergonomische handgrepen. De kleinere kam is perfect om in de dagtas van uw hond te stoppen voor onderweg.

Beste borstel voor Australian Shepherd honden: Slicker Brush

Een slickerborstel kan worden gezien als “stap twee” bij het borstelen en verzorgen van een Aussie. De slicker borstel komt achter de hark en kam om de buitenste vacht te borstelen en te verzorgen. Hij kan ook worden gebruikt om klitten en viltjes voorzichtig uit te werken tijdens het luchten van de vacht.

Safari zelfreinigende borstel voor honden

Deze slickerborstel* is verkrijgbaar in de maten small, medium en large. Hij heeft een bolle vorm die de natuurlijke rondingen van het lichaam van uw hond volgt tijdens het borstelen.

GoPets Professionele Slickerborstel voor honden & katten

Deze slickerborstel heeft de gebogen slanke pennen* die zo populair zijn bij veel Aussie-eigenaren en trimmers. Het gereedschap heeft ook een enkele drukknop voor eenvoudige reiniging en een zachte, met siliconen gevulde greep.

Chris Christensen Lange Pin Slickerborstel

Deze high-end, professionele kwaliteit, lange pin slicker borstel* heeft 40 procent meer pinnen dan de toonaangevende concurrent. Eigenaren geven hem hoge cijfers voor het uitdunnen van dichte, dikke vachten.

Beste borstel voor Australische Herdershonden: Pennen en Varkenshaar Borstel

De pen- en borstel is “stap drie” in de volledige borstel- en verzorgingsroutine van een Aussie. Deze borstel voelt heerlijk aan op de huid van uw hond. Het helpt ook om de vacht te blijven luchten, en geeft body en glans aan de bovenvacht.

HaloVa Professional Dubbelzijdige Pin & Bristle

Deze hoogwaardige, twee-in-één borstel* heeft een handvat van natuurlijk bamboehout, luchtopeningen voor veilig gebruik tijdens het föhnen en pinnen met ronde punten voor het comfort van uw hond.

Wahl Pin en Borstel

Deze hoog gewaardeerde pen- en borstel* komt in kleine, middelgrote en grote maten met een soft-grip, ergonomisch handvat en comfortabele ronde tanden voor de veiligheid van uw hond.

BV Pet 2 In 1 Borstel met haren en pinnen

Deze populaire, betaalbare pen- en borstel* heeft ronde tanden en zachte nylonharen voor een effectieve, comfortabele verzorging en borstelbeurt.

Beste borstel voor Australische herdershonden

Heb jij een Aussieborstel waar je niet zonder kunt? Prijs hem aan in het commentaarveld hieronder!

beste borstel voor australische herdershonden

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.