Beierse bergzweethond Hondenras Informatie, Foto’s, Kenmerken & Feiten

De Beierse bergzweethond is een rashond die oorspronkelijk uit Duitsland komt. Deze pups zijn loyaal, intelligent en gereserveerd, wat enkele van de beste eigenschappen zijn voor een jachthondenras.
Beierse bergzweethond
Beierse bergzweethond uit de bergen worden ook onder een paar andere namen aangeduid, waaronder Beierse Geurhond uit de bergen en Bayerischer Gebirgsschwei. Ondanks het feit dat het een zeer zeldzaam ras is, kunt u deze schattige hondjes vinden in lokale asielen of ras-specifieke reddingscentra. Dus denk eraan te adopteren! Niet winkelen!

Deze gereserveerde pups zijn zeer trouw aan hun huisouders en zouden uitstekend passen bij gezinnen met kinderen of grotere huishoudens. Het is een rustig ras, maar ze zijn erg op hun hoede voor vreemden of mensen die ze niet kennen en die hen of hun mensen benaderen. Als u een loyale pup wilt die graag actief is en onvoorwaardelijk van u houdt, dan is de Beierse bergzweethond misschien wel de juiste hond voor u!

Kijk hieronder voor alle hondenras eigenschappen en feiten over de Beierse bergzweethond!

Meer over dit ras

Kenmerken

  • De hoofdkleuren van de Beierse bergzweethonden zijn gestroomd, roodbruin of tan. Soms komen ze voor in fawn, wat een lichtgele of tan kleur is die kan variëren van bleek tot donkerrood.
  • De vacht van de Beierse bergzweethonden is dicht en sluit nauw aan op hun lichaam, en ligt er heel plat tegenaan. Ze worden niet beschouwd als een goede keuze voor mensen met een allergie.
  • Omdat ze de neiging hebben een kortere vacht te hebben, zijn de Beierse bergzweethonden niet bijzonder geschikt voor extreme weersomstandigheden.
  • Beierse bergzweethonden kunnen goed opschieten met kinderen van alle leeftijden, maar het is het beste dat ze in de buurt zijn van mensen die weten hoe ze voorzichtig met ze moeten omgaan en spelen.
  • Verlatingsangst kan een probleem zijn als ze lange tijd alleen worden gelaten. Beierse bergzweethonden zijn het meest geschikt voor grote gezinnen of gezinnen met kinderen

Geschiedenis

In de 19e eeuw hadden de Duitsers Duitse Bracken jachthonden om hen te helpen wild op te sporen. Ze werden beschouwd als honden met een sterk ontwikkelde reukzin die jagers hielpen bij het volgen van geuren en sporen van hun prooi. Het is uit de Duitse varens dat de Beierse Mountain Scent Hound werd gefokt.

Vanwege de bergachtige gebieden in Duitsland waar veel jagers naar wild zochten, was de Hannoveraanse speurhond te groot en te zwaar voor het terrein. De Beierse Geurhond was lichter, wendbaarder, en in staat om het grote wild en de prooien waar jagers op joegen bij te houden.

De United Kennel Club (UKC) erkende het ras van de Beierse bergzweethonden in 1996, hoewel het nog 20 jaar zou duren voordat de American Kennel Club (AKC) het ras in 2016 opnam in haar Foundation Stock Service.

De Bavarian Mountain Scent Hound Society of America vormde een jaar later in 2017 om honden van dit ras te beschermen en te promoten.

Hoewel ze een zeldzaam ras zijn, zijn er enkele in asielen of onder de hoede van reddingsgroepen terechtgekomen. Overweeg adoptie als je besluit dat dit het ras voor jou is.

Controleer uw plaatselijke asielen, zoek naar Bavarian Mountain Scent Hound reddingen, en geef deze schattige hondjes een liefdevol thuis.

Grootte

Omdat de Beierse Geurhond een zeldzaam ras is, zijn er een paar normen als het gaat om hun grootte. Dat gezegd hebbende, als jachthonden, kunt u verwachten dat de Beierse bergzweethonden aan de middelgrote tot grote kant zijn.

De meeste wegen 44 tot 55 pond en variëren in hoogte van 17 tot 20 centimeter op de schouder. Dat gezegd hebbende, kunnen velen kleiner of groter zijn.

Persoonlijkheid

De Beierse bergzweethond is een zeer gereserveerd en intelligent hondenras. Het zijn middelgrote honden die graag actief zijn en het goed zouden doen in een grote tuin waar ze kunnen rennen en spelletjes kunnen spelen met hun eigenaar. Ze zijn zeer trouw aan hun mensen en zullen alles doen om het hen naar de zin te maken. Vanwege hun hoge energie en beweeglijkheid spelen ze liever dan dat ze binnen knuffelen.

De meeste Beierse bergzweethonden hebben een prooidrift, omdat ze oorspronkelijk gefokt zijn om op wild te jagen. Het zijn geen waakhonden en het zijn vrij rustige pups, maar ze zijn nog steeds op hun hoede voor vreemden of iedereen die nieuw bij hen in de buurt komt. Dat gezegd hebbende, zijn ze niet agressief tegenover mensen. Ze kunnen ook goed overweg met andere honden.

Deze honden doen het het beste met vroege training en socialisatie om goed met andere mensen en honden om te kunnen gaan. Ze zijn intelligent maar hebben fysieke en mentale stimulatie nodig, anders raken ze snel verveeld.

Ze hebben ook de neiging om zich vrij gemakkelijk aan hun menselijke familie of huishouden te hechten en verlatingsangst kan een probleem zijn als ze voor een lange tijd alleen worden gelaten. Beierse bergzweethonden zijn het meest geschikt voor grote gezinnen of gezinnen met kinderen, omdat ze aandacht en liefde vragen.

Gezondheid

De Beierse Geurhond is een redelijk gezond hondenras, maar kan aanleg hebben voor dezelfde aandoeningen als de meeste jachthondenrassen. Hoewel de meeste over het algemeen gezond zijn, kunnen sommige vatbaar zijn voor een paar gezondheidsproblemen, en daarom is het belangrijk om ze goed te verzorgen en regelmatig door de dierenarts te laten controleren.

Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij Bavarian Mountain Scent Hounds zijn:

  • musculoskeletale problemen zoals heup- en elleboogdysplasie
  • oogproblemen zoals progressieve retinale atrofie en entropion

Verzorging

Zoals bij alle honden, moet u uw Beierse bergzweethond regelmatig door de dierenarts laten nakijken om eventuele gezondheidsproblemen in een vroeg stadium op te sporen. Uw dierenarts kan u helpen een verzorgingsroutine te ontwikkelen die uw hond gezond houdt.

Als de Beierse bergzweethond niet de nodige beweging krijgt die hij nodig heeft, kan hij ondanks zijn hoge energie aankomen in gewicht. Zorg ervoor dat uw hond minstens een uur per dag goed kan wandelen, met indien mogelijk een paar goede, actieve speelsessies en kortere wandelingen ertussen.

Controleer de oren dagelijks op vuil en ongedierte en maak ze schoon zoals aanbevolen door uw dierenarts. Knip de nagels van uw hond voordat ze te lang worden – meestal één of twee keer per maand. Ze mogen niet tegen de vloer aanklikken. Uw trimsalon kan u hierbij helpen.

Besteed ook aandacht aan de mondhygiëne van uw Beierse bergzweethond. U moet hun tanden dagelijks poetsen, omdat ze gebitsproblemen kunnen krijgen als u ze geen aandacht geeft. Uw dierenarts kan u leren hoe u de tanden van uw hond goed kunt poetsen.

Voeding

Een ideale voeding voor de Beierse bergzweethond moet zijn afgestemd op een middelgroot ras met veel energie. Als ze niet de nodige beweging of voeding krijgen, zullen deze pups uiteindelijk aankomen, dus u moet zich houden aan een regelmatig voedingsschema en overdag geen eten laten staan. Beperk ook het aantal traktaties.

Zoals bij alle honden, zullen de voedingsbehoeften van de Beierse bergzweethond veranderen van pup naar volwassenheid en zullen ze blijven veranderen tot ze ouder worden. U moet uw dierenarts vragen om aanbevelingen over het dieet van uw Beierse bergzweethond, omdat er veel te veel variatie is tussen individuele honden – met inbegrip van gewicht, energie en gezondheid – om een specifieke aanbeveling te doen.

Vachtkleur en vachtverzorging

De belangrijkste kleuren van de Beierse bergzweethonden zijn gestroomd, roodbruin of taankleurig. Soms komen ze voor in fawn, wat een lichtgele of tan kleur is die kan variëren van bleek tot donkerrood.

De vacht van de Beierse bergzweethond is dicht en sluit nauw aan op hun lichaam, en ligt er heel plat tegenaan. De vacht kan kort, dik, en niet overdreven glanzend zijn. Ze worden niet beschouwd als een goede keuze voor mensen met een allergie. Deze schattige pups zijn gemakkelijk te verzorgen. Een goede borstelbeurt per week zal waarschijnlijk voldoende zijn.

Omdat ze de neiging hebben een kortere vacht te hebben, zijn Bavarian Mountain Scent Hounds niet bijzonder geschikt voor extreme weersomstandigheden.

Kinderen en andere huisdieren

De Beierse bergzweethonden kunnen goed opschieten met kinderen van alle leeftijden, maar het is het beste dat ze in de buurt zijn van mensen die weten hoe ze voorzichtig met ze moeten omgaan en spelen. Dat gezegd hebbende, voor kinderen die vroeg leren hoe ze een middelgrote hond op de juiste manier kunnen benaderen en ermee kunnen spelen, kan de Beierse bergzweethond een geweldige, actieve metgezel zijn.

Als het op andere huisdieren aankomt, kan de Beierse bergzweethond goed opschieten met andere dieren als ze langzaam en kalm worden geïntroduceerd, en vroege socialisatie zal helpen dit soepel te laten verlopen. Het is het beste als ze al vroeg aan andere huisdieren wennen. Dat gezegd hebbende, zijn Beierse bergzweethonden van nature niet dol op dieren of huisdieren die kleiner zijn dan zijzelf.

Toch schieten veel Beierse bergzweethonden goed op met andere honden en kinderen, dus het komt echt neer op training, socialisatie en het geluk van het lot.