Beagle Temperament – Is deze hond geschikt voor uw gezin?

Beagle temperament

Met hun vrolijke benadering van het leven en kwispelende staart, is het Beagle temperament er een die nooit faalt om te charmeren.

Dit ras heeft de reputatie vriendelijk, meegaand en slim te zijn, dus het is niet verwonderlijk dat het al jaren Amerika’s favoriete hond is.

In feite, volgens de American Kennel Club, zijn ze zesde in populariteit van alle hondenrassen.

Deze uitzonderlijke stevig gebouwde geurhonden werden oorspronkelijk gefokt om in groepen te jagen, en worden nauw geassocieerd met de vossenjacht.

Dus, is de Beagle de ultieme metgezel of betekent zijn jachtgeschiedenis dat het ras gedragsproblemen heeft?

Lees verder om meer te weten te komen over het temperament van de Beagle.

Het typische Beagle temperament

Over het algemeen staat de Beagle bekend als een geweldige familiehond. Het Beagle temperament wordt vaak beschreven als trouw, speels en goedaardig.

Maar, zoals bij elke hond, is er een vroege socialisatie en training nodig om het beste in het ras naar boven te halen.

Honden hebben natuurlijke instincten die nooit worden vergeten, hoezeer we ook denken dat ze gedomesticeerd zijn.

In het geval van de Beagle betekent dit dat ze een sterke neiging bezitten om op prooi te jagen en te jagen. Bovendien maakt hun nieuwsgierige aard hen tot zwervers en ontdekkingsreizigers.

Als ze een geur opvangen, zijn deze honden eerder geneigd hun neus te volgen dan uw bevelen. U kunt dus roepen wat u wilt, maar de koppige Beagle kan geneigd zijn tot selectief horen wanneer het hem uitkomt!

Zijn Beagles gemakkelijk te trainen?

Als je een Beagle puppy in je leven brengt, wees dan bereid om serieus tijd en moeite te investeren in de training.

Het ras staat erom bekend dat het moeilijk is om het potje te trainen, dus een krattraining wordt aanbevolen, omdat het onwaarschijnlijk is dat honden bevuilen waar ze slapen.

Een combinatie van koppigheid en de neiging tot afleiding kan het trainen van een Beagle behoorlijk uitdagend maken. Aan de positieve kant zijn ze zeer voedsel gemotiveerd en zullen ze het beste reageren op positieve bekrachtigingsmethoden met traktaties als beloning.

Het grootste obstakel om te overwinnen is hun natuurlijke instinct om te jagen en te jagen.

Terugroep training is essentieel voor de Beagle. Kies één woord dat het terugroepcommando wordt en gebruik het alleen als de Beagle naar je toe komt, zodat hij het verband tussen het woord en de actie begrijpt.

Begin deze training waar er zo min mogelijk afleiding is en beloon uw hond altijd voor het naar u toe komen.

Zijn Beagles Vriendelijk?

Beagles zijn over het algemeen zeer liefaardige honden. Ze zijn graag in de buurt van mensen en zijn zeer aanhankelijk, trouw en liefdevol.

Ze zijn ook erg speels en staan erom bekend goed met kinderen om te gaan.

Beagle temperament

Dit is echter een zeer prikkelbaar en energiek ras dat te onstuimig kan zijn voor jonge kinderen.
Oudere kinderen en Beagles worden zeker snel vrienden, spelen graag apport en achtervolgen elkaar urenlang.

Het ras moet in de buurt van mensen zijn, dus het kan een probleem vormen als ze niet genoeg aandacht krijgen of te veel alleen worden gelaten. Luid hinderlijk geblaf en ander destructief gedrag kunnen het gevolg zijn.

Uit deze studie bleek dat sociaal isolement even schadelijk of zelfs schadelijker kan zijn voor hun welzijn als een gebrek aan fysieke ruimte.

Beagles zijn te vriendelijk om veel nut te hebben als waakhond. Hun luid geblaf kan u echter wel waarschuwen voor indringers, maar omdat deze honden zo vriendelijk zijn, zullen ze net zo goed vreemden begroeten als oude vrienden.

Zijn Beagles Agressief?

Ondanks de reputatie dat ze vriendelijk en relaxed zijn, heeft elke hond de potentie om onder bepaalde omstandigheden agressief te worden.

Beagles staan niet bekend als agressief tegenover mensen of andere honden, maar als ze bang worden, kan dat de zaak veranderen.

Het opbouwen van vertrouwen in uw puppy door vroege socialisatie die hem laat kennismaken met een grote verscheidenheid aan mensen, plaatsen en andere dieren, is deze beste manier om te voorkomen dat u een angstige hond opvoedt.

Sommige Beagles kunnen bezitterig worden van hun eten, een comfortabele stoel, of een favoriet speeltje.

Het opwekken van het instinct om te waken kan leiden tot grommen en tanden laten zien als men zich bedreigd voelt.

Zijn Beagles energiek?

Beagles hebben energie om te verbranden en dit betekent dat ze veel beweging nodig hebben om niet storend te worden.

Deze slimme en nieuwsgierige honden willen gezelschap van mensen of andere honden. Hen in de tuin achterlaten om zichzelf te vermaken zal waarschijnlijk resulteren in veel graven en mogelijk zelfs ontsnappingspogingen.

Als u een Beagle toch in uw tuin laat, moet er een stevige omheining omheen die minstens vijf voet hoog is. Anders zal deze hardnekkige hond zeker een uitweg vinden.

Ze moeten één of twee keer per dag worden uitgelaten in een stevig tempo. Houd er rekening mee dat de paslengte van een puppy anders is dan die van een volwassen Beagle.

Daarnaast hebben ze ook regelmatig intensieve speelsessies met u nodig.

Achter een speeltje aanrennen of apporteren met een bal, zorgt niet alleen voor cardiovasculaire beweging, maar het is ook een uitstekende manier om een band met elkaar op te bouwen.

Als u uw Beagle van de lijn laat, zorg er dan voor dat het in een afgesloten gebied is.

Omdat de Beagle geen grote hond is, denken sommige mensen ten onrechte dat ze niet veel beweging nodig hebben.

De gemiddelde grootte van het ras varieert van 13 tot 15 centimeter – ongeveer hetzelfde als een Cocker Spaniel.

Beagles zijn echter een veel energieker ras.

Als u in een appartement woont, wees dan bereid veel tijd door te brengen in het hondenpark. Regelmatige lichaamsbeweging is essentieel om te voorkomen dat dit ras luidruchtig en destructief wordt.

Het is ook essentieel om te voorkomen dat deze voedselliefhebbende hond overgewicht krijgt.

Houden Beagles van andere honden?

Hoewel de oorsprong van dit oude ras in nevelen is gehuld, weten we dat de Beagle werd gefokt om in roedels te leven en te werken.

Om deze reden kunnen ze over het algemeen goed opschieten met andere honden, omdat het in hun aard ligt om deel uit te maken van een groep.
Wat katten betreft, hangt het echt af van de individuele hond. Sommige Beagles zullen een kat als prooi zien en de achtervolging inzetten, terwijl anderen het prima met elkaar kunnen vinden.

Dit is eerder het geval als de twee samen zijn opgevoed.

Als je twee of meer Beagles hebt, is het waarschijnlijker dat de roedelmentaliteit toeslaat en het toevoegen van een kat aan de mix kan desastreus zijn – althans voor de kat.

Kleine huisdieren zoals cavia’s en konijnen zullen het in geen geval goed doen. Als de Beagle eenmaal hun geur heeft gevangen, zal de sterke prooidrift van de hond aanslaan en zal hij ze willen pakken.

Kleine huisdieren buiten hun bereik houden is niet echt een oplossing, want uw geurhond zal ze nog steeds kunnen ruiken.

Het zal de Beagle alleen maar irriteren, waardoor hij gaat blaffen en janken, wat het veel kleinere dier zal stressen en waarschijnlijk ook de buren tot last zal zijn.

Als je maar één hond hebt en er is de hele dag niemand thuis, kun je een hondendagopvang overwegen.
Dit houdt uw Beagle in het gezelschap van andere dieren en elimineert de mogelijkheid van verlatingsangst.

Wat betekent het om een geurhond te zijn?

Om het Beagle temperament te begrijpen is het belangrijk om hun geschiedenis te begrijpen.

In het 16e eeuwse Engeland gebruikten kleine jachthonden hun krachtige reukzin om op konijnen en andere kleine prooien te jagen.
Ze stonden bekend als foot hounds omdat de jager ze te voet volgde.

Net als Bloedhonden en Basset Hounds werden Beagles generaties lang gefokt als jachthonden. Dit betekent dat ze hun prooi opsporen door op de grond te ruiken.

Hun geur is zo scherp dat ze worden gebruikt door de U.S. Customs and Border Protection bij het opsporen van verboden levensmiddelen die het land binnenkomen.

In 1984 werd de Beagle Brigade opgericht door het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA).

Hun diepgaand reukvermogen, gecombineerd met hun hoge eetlust en hun zachtaardige Beagle temperament, maken hen een uitstekende keuze voor deze rol.

Natuurlijke instincten

Vandaag de dag is het natuurlijke instinct van de Beagle om te jagen en te jagen nog steeds intact. Het Beagle temperament is zowel nieuwsgierig als vasthoudend.

Een nieuwe en interessante geur zullen ze moeten verkennen.

Hoewel ze klein zijn, kunnen deze honden zich snel verplaatsen, en er is een goede kans dat ze u voor kunnen blijven als ze een geur opvangen. Hun prooi-instinct kan ook problemen opleveren als je andere kleine huisdieren in huis hebt.

Werk regelmatig aan het terugroepen van uw Beagle, om ervoor te zorgen dat ze altijd naar u terugkomen als u ze buiten de lijn oefent.

Dit dappere ras kan een instinct bezitten om te waken. Hun scherpe neus detecteert alle nieuwe geuren en ze zullen u zeker waarschuwen met hun kenmerkende luide blaf als er iemand in de buurt van uw eigendom komt.

Het enige waar Beagles misschien meer van houden dan van hun familie, is hun eten. Daarom kunnen sommige van deze honden nogal bezitterig worden in het bewaken van hun etensbak.

Dit bewakingsgedrag kan zich ook uitstrekken tot alles wat ze als waardevol beschouwen – van een gekauwd bot tot een stinkende pantoffel.

Zijn Beagles goede familie huisdieren?

Speels, vriendelijk en vol plezier, de Beagle is een familie favoriet en kan een prachtige metgezel zijn.

Deze energieke hond zal echter regelmatig moeten worden uitgelaten. Gezinnen met oudere kinderen en een omheinde achtertuin waar ze samen kunnen spelen zijn een geweldige match.

Deze honden zijn roedeldieren en kunnen last hebben van verlatingsangst als ze te veel alleen gelaten worden.

Een eenzame Beagle is echter een luidruchtige en destructieve Beagle. Training en socialisatie is een grote inzet omdat dit een zeer onafhankelijke en koppige hond is.

U zult een overvloed aan geduld en traktaties nodig hebben.

Maar omdat de Beagle gevoelig is voor zwaarlijvigheid, moet je goed op de calorieën letten.

Hoewel ze een behoorlijke levensduur van 10 tot 15 jaar hebben, lopen ze een risico op een aantal gezondheidsproblemen.

Als u een Beagle pup koopt, moet uw fokker een bewijs hebben dat hij zijn voorraad heeft getest op hyperthyreoïdie, epilepsie, oogaandoeningen, heupdysplasie en patella luxatie.

Als je geïnteresseerd bent in Beagles, bekijk dan dit artikel om te zien voor hoeveel je er een kunt krijgen!

Al met al verpakt de Beagle veel hond in een klein en schattig pakketje.

Heeft u een Beagle? Vertel ons over hun temperament in de commentaren hieronder.

Wil je meer weten over de Beagle? We hebben hier 20 leuke Beagle feiten!

Referenties en bronnen

Populairste hondenrassen – Amerikaanse Kennel Club

U.S. Customs and Border Protection

Hetts, S., et al., “Influence of housing conditions on beagle behavior,”. 1992

Kutsumi A., et al., “Belang van puppytraining voor toekomstig gedrag van de hond,”. Journal of Veterinary Medical Science, 2013

Park, HJ, et al., “Association of Obesity with Serum Leptin, Adiponectin, and Serotonin and Gut Microflora in Beagle Dogs,”. Journal of Veterinary Internal Medicine, 2014

Nagaoka, D., et al., “Rede inductie van zwaarlijvig lichaamsgewicht gebeurt sneller en bij een lagere calorie-inname bij beagles.” Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 2010

Richardson, DC, “De rol van voeding in heupdysplasie bij honden,”. Veterinary Clinics of North America: Small Animal Practice, 1992

Faragó T., et al., “‘Het bot is van mij’: affectieve en referentiële aspecten van hondengrommen,”. Animal Behavior, 2010

Haley, PJ, et al., “Thyroid Neoplasms in a Colony of Beagle Dogs,”. Veterinary Pathology, 1989

Gredal, H., et al., “Progressieve myoclonus epilepsie bij een beagle,”. Journal of Small Animal Practice, 2006

Ekins, MB, et al., “Oval lipid corneal opacities in beagles. II. Natural history over four years and study of tear function,”. 1980