Beagle eten: welke voeding is het beste

Beagles houden van eten. Omdat ze bij een volle voerbak niet zullen stoppen voordat de bodem bereikt is ligt de kans op overgewicht op de loer voor dit hondenras. Omdat obesitas een veelvoorkomende kwaal is moet je als Beagle extra letten op de hoeveelheid en kwaliteit voeding. Een gezonde volwassen Beagle zal tussen 10 en 18 kilo wegen, met 20 kilo of hoger spreken we van overgewicht. Op deze pagina lees je welk voer het beste is voor jouw Beagle in iedere levensfase.
beagle eten

Beste beagle eten kopen overzicht

Royal Canin Beagle Adult – Hondenvoer – 12 kg

Royal Canin Beagle Adult - Hondenvoer - 12 kg

Bekijk de dagprijs

Je Beagle is gezond, toch? Of zou hij wel iets slanker kunnen, iets beweeglijker? De Beagle staat namelijk bekend om zijn gezonde eetlust en…neiging tot overgewicht. Beagle Adult van ROYAL CANIN® helpt je volwassen Beagle op gezond gewicht te blijven.

12 kg Yourdog beagle volwassen hondenvoer

12 kg Yourdog beagle volwassen hondenvoer

Bekijk de dagprijs

Yourdog Beagle Hondenvoer | Adult | 12KG Yourdog Beagle zorgt voor de holistische gezondheid en het welzijn van jouw hond. Alle Yourdog varianten bevatten smaakvolle buffel en kip. Wij combineren dit met zorgvuldig geselecteerde groenten, fruit en kruiden om zo te komen tot de perfecte voeding voor jouw Beagle. Waarom Yourdog Beagle * Rijk aan buffel en gevogelte * Speciaal gemaakt voor de Beagle * Bevat Bosbes, Tomaat en Cranberry * Bevordert een gezonde, glanzende vacht * Behoud een gezonde darmflora * Vrij van kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen * Ook geschikt voor de gevoelige Beagle Onze ingrediënten Voor het maken van ons voer wordt er voor een 12 kg-zak 10,6 kg vlees ingedroogd, zodat dit beter te verwerken is in onze brok. Met de juiste hoeveelheid groente, fruit en kruiden is Yourdog een gezonde, voedzame keuze voor de hond.


beagletraining

Eten Beagles speciale voeding?

Er zijn producten op de markt die speciaal ontwikkeld zijn voor Beagles. Dit soort hondenvoer is duurder dan standaard producten, ze bieden wel de juiste verhoudingen aan voedingsstoffen. Zo blijft je hond langer gezond en fit. Je kunt deze producten open bij Beagle verenigingen, in een aantal dierenspeciaalzaken en online. Je kunt met meer algemene producten jouw Beagle zeker op verantwoorde wijze voeden, met speciale Beagle voeding maak je het jezelf wel iets eenvoudiger.

Wat eet een Beagle puppy?

Het eerste levensjaar van een hond is van groot belang voor de rest van het leven. Puppy’s hebben altijd andere hondenvoeding nodig dan volwassen honden, met name de samenstelling en verhouding van voedingsstoffen is van groot belang. Een puppy zal snel groeien, weefsel ontwikkelt zich en de hersenfuncties ontwikkelen zich ook in hoog tempo. Dit betekent veel energie, calorierijke voeding en vaak eten.

Als je een hond ophaalt bij de fokker dan is het dier gewend om een specifiek merk of type voeding te eten. Je bent niet verplicht om dezelfde producten voor te schotelen, het is wel verstandig om de eerste paar weken dit voer te mengen met de producten die je graag zelf wilt geven. Wellicht dat de fokker je wat voer meegeeft om een goede start te maken.

Honden houden niet van verandering, met een verhuizing van de fokker en moeder naar jouw huis is een flinke overstap. Dan biedt ‘comfort food’, voeding waar de hond bekend mee is, een vertrouwde smaak en ervaring. Zo zal jouw Beagle sneller wennen aan de nieuwe omgeving. De kans dat jouw hond weigert om te eten of eetstoornissen ontwikkelt ligt dan ook veel lager.

Het eerste jaar kun je verdelen in twee maal zes maanden. De eerste periode kun je nog echt spreken van een puppy, in de tweede helft kun je beginnen met je Beagle langzaam te laten wennen aan een standaard voedingspatroon. Een Beagle is relatief klein, je zult altijd voer moeten geven dat geschikt is voor kleinere honden. Grote brokken kunnen gevaarlijk zijn, zeker omdat Beagles een flinke eetlust hebben en brokken snel naar binnen willen werken.

Voer in porties

Veel mensen zetten een bak met water en een bak met voer neer. Zo kan de hond altijd wat eten als dit gewenst is. Die bak water is onmisbaar voor iedere hond, die bak met brokken is voor een volwassen Beagle is geen goed idee. Dan loop je namelijk het risico dat ze blijven eten. Je kunt dan een maximum per dag stellen maar als dit voor de middag op is dan heeft je hond de rest van de dag honger.

Het is beter om een Beagle voer in porties te geven, verspreid over de dag. Zo hoeft je hond geen honger te lijden en behoud je controle over de calorie inname. Het eerste jaar zullen alle calorieën gebruikt worden, daarna zal de stofwisseling veranderen. De eerste jaren zullen Beagles zeer actief zijn maar naarmate ze ouder worden zullen ze wat minder gaan bewegen. Die eetlust blijft echter gelijk, als ze gewend zijn veel te eten willen ze ook op hogere leeftijd doorgaan. Door op tijd te beginnen met porties voeren zullen ze minder geneigd zijn om te bedelen.

Beagles mogen niet bedelen

Die lieve grote ogen zijn het geheime wapen van de Beagle. Die schattige blik doet het baasje smelten. Toch moet je er niet aan toegeven, het is niet de bedoeling dat jouw hond gaat bedelen om eten of snoepjes. Uiteraard moet je er zeker van zijn dat jouw hond voldoende te eten krijgt, als dit het geval is mag de hond niet zomaar gaan vragen om iets extra’s. Dit geef je als beloning of traktatie, het mag niet vanzelfsprekend zijn. Als je traktaties geeft dan moeten dit verantwoorde producten zijn. Beagles hebben behoefte aan structuur, regelmaat en duidelijkheid. Geef ze kaders, daar voelen ze zich prettig bij.

Alleen hondenvoer voor je Beagle
Er was een tijd dat we honden de kliekjes gaven aan het einde van de maaltijd. Eten wat de pot schaft, en de hond in de pot vinden. Dat is niet de bedoeling, een hond is een carnivoor en wij zijn omnivoren. Dit betekent niet dat in hondenvoer alleen vlees verwerkt wordt, er kunnen wel degelijk plantaardige ingrediënten in verwerkt worden. Het is wel zo dat gezond of gewoon lekker eten voor mensen niet geschikt zal zijn voor een hond. Geef je hond dus geen eten van tafel, geef ook zeker niet toe aan bedel acties. Dit spoort alleen ongewenst gedrag aan wat je niet snel afgeleerd hebt.

Er zijn een aantal producten die zelfs gevaarlijk zijn voor honden. Chocolade kennen de meeste mensen wel, maar ook druiven (en rozijnen), champignons, uien en cafeïne zijn gevaarlijk voor honden. Jij mag eten wat je wilt, geef je Beagle hondenvoer.

Verse voeding geven?

Zoals gezegd zijn honden carnivoren. Dit betekent dat ze een verteringsgestel hebben dat gemaakt is om vlees te verteren. Ze kunnen geen planten verteren. Dit betekent niet dat hondenvoer alleen uit vlees hoeft te bestaan. Zo bevorderen vezels de vertering, eiwitten van hoge kwaliteit kunnen uit verschillende bronnen komen. Het probleem ontstaat als fabrikanten goedkope ingrediënten toevoegen om de prijs te drukken. Dan zijn de toevoegingen niet in het belang van je hond maar voor de portemonnee. En niet die van het baasje maar van de producent.

Zijn geur- kleur- en smaakstoffen ongezond? Dat hangt er helemaal vanaf wat de oorsprong is van deze toevoegingen en in welke hoeveelheden. Als je liever zelf bepaalt wat je hond eet dan kun je ook voeding samenstellen op basis van verse ingrediënten. Let dan wel goed op de versheid van ingrediënten en werk onder hygiënische condities. De kans dat in jouw huisgemaakte maaltijden meer bacteriën bevatten ligt namelijk hoger dan bij voer uit de fabriek het geval is.