Basset fauve de Bretagne Hondenras Informatie, Foto’s, Kenmerken & Feiten


De Basset Fauve de Bretagne is een raszuivere hond uit Frankrijk. Deze pups zijn intelligent, vriendelijk, en actief, wat geweldige kwaliteiten zijn voor een jachthond.

De Basset Fauve de Bretagne wordt ook wel Fawn Bretagne Basset genoemd. Als u toevallig een van deze schattige hondjes in uw huis en gezin wilt opnemen, kijk dan bij rasspecifieke opvangcentra of uw plaatselijke asiel. Onthoud, het is altijd het beste om te adopteren, niet te winkelen!
Basset Fauve de Bretagne
Deze schattige pups zijn geweldige appartement honden als gevolg van hun grootte, en ze zijn ook grote metgezellen voor elk type huishouden, van singles tot grote gezinnen met kinderen. Ze kunnen echter wel achter kleinere dieren of katten in het huishouden aanzitten. Als u een vriendelijke, intelligente hond wilt die u scherp houdt, een geweldige metgezel is, en onvoorwaardelijk van u houdt, dan is dit misschien het juiste ras voor u!

Zie hieronder voor alle gemengde hondenrassen eigenschappen en feiten over Basset Fauve de Bretagne honden!

Meer over dit ras

Kenmerken

  • De belangrijkste kleuren van de Basset Fauve de Bretagne zijn fawn, wheaten, en rood wheaten.
  • Hun vacht is pezig, dicht, en voelt ruw aan. Deze pups zijn geen goede keuze voor mensen met allergieën, en ze zijn vrij onderhoudsgevoelig als het op verzorging aankomt.
  • Basset Fauve de Bretagnes kunnen een beetje koppig zijn als het op training aankomt, maar ze reageren goed op zachtaardige en consequente eigenaren die weten wat ze doen.
  • Deze honden zijn over het algemeen vriendelijk tegen iedereen, maar zullen het u laten weten als een vreemdeling de deur nadert. Ze zijn niet bedoeld als waakhonden, maar ze zijn taai en zullen hun gezin beschermen, wat er ook gebeurt.
  • De Basset Fauve de Bretagne heeft een hoge energie, en het is onwaarschijnlijk dat ze vatbaar zijn voor gewichtstoename, tenzij ze niet voldoende beweging krijgen. Omdat ze intelligent zijn, is mentale stimulatie voor hen net zo belangrijk als lichaamsbeweging.

Geschiedenis

De Basset Fauve de Bretagne is in Frankrijk ontstaan uit de overblijfselen van de nu uitgestorven Grand Fauve de Bretagne, een veel groter ras. Honden van dit nieuwere ras waren jachthonden in het vroege Frankrijk.

Dit hondenras werd gebruikt door Franse burgers om hen te helpen jagen na de Franse revolutie. Omdat ze te voet jaagden, hadden ze een langzamere hond nodig die wild kon opsporen en opjagen, maar zich ook met een snelheid kon voortbewegen waarmee mensen hen konden bijhouden.

De Basset Fauve de Bretagne is een geweldig ras. Als u een van deze speciale pups mee naar huis wilt nemen, overweeg dan adoptie.

Controleer uw plaatselijke asielen, zoek naar Basset Fauve de Bretagne reddingen in uw omgeving of kijk bij rasspecifieke jachthondenreddingen, omdat zij soms deze hondenrassen in huis nemen en een tehuis voor hen vinden.

Grootte

De Basset Fauve de Bretagne is een klein tot middelgroot ras. De meeste wegen tussen de 25 en 35 pond en variëren in hoogte van 12 tot 15 centimeter op de schouder. Dit gezegd zijnde, kunnen velen kleiner of groter zijn.

Persoonlijkheid

Basset Fauve de Bretagnes zijn geweldige honden voor iedereen. Ze verpakken veel energie in zo’n klein en stevig frame. Deze jachthonden houden ervan om buiten te zijn, omdat ze oorspronkelijk bedoeld waren om te jagen net als hun menselijke tegenhangers. Ze zijn ook zeer intelligent, en mentale stimulatie is net zo belangrijk als lichaamsbeweging voor hen.

Ze kunnen een beetje koppig zijn als het op training aankomt, maar ze reageren goed op zachtaardige en consequente baasjes die weten wat ze doen. Ze zijn over het algemeen vriendelijk tegen iedereen, maar zullen het u laten weten als een vreemde de deur nadert. Ze zijn niet bedoeld als waakhonden, maar ze zijn taai en zullen hun gezin beschermen, wat er ook gebeurt.

Deze schattige pups zijn loyaal en zachtaardig. Ze kunnen met iedereen in huis overweg, maar kunnen kleinere huisdieren achterna zitten.

Gezondheid

Basset Fauve de Bretagne honden zijn over het algemeen gezond, en de meeste zijn in staat om te genieten van een lange levensduur. Terwijl de meeste gezond zijn, kunnen sommige vatbaar zijn voor een paar gezondheidsproblemen, dat is waarom het belangrijk is om goede zorg en regelmatige dierenartscontroles te houden.

Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen waar Basset Fauve de Bretagnes aan lijden zijn:

  • progressieve retinale atrofie (PRA)
  • epilepsie
  • cardiomyopathie
  • huidallergieën
  • leeftijdsgebonden schildklier problemen

Verzorging

Zoals bij alle honden, moet u uw Basset Fauve de Bretagne regelmatig door de dierenarts laten nakijken om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen. Uw dierenarts kan u helpen een verzorgingsroutine te ontwikkelen die uw hond gezond houdt.

De Basset Fauve de Bretagne heeft een hoge energie, en het is onwaarschijnlijk dat ze snel in gewicht zullen toenemen tenzij ze niet voldoende beweging krijgen. Zorg ervoor dat uw hond minstens een goede wandeling van een half uur tot een uur per dag krijgt, met een paar goede, actieve speelsessies en kortere wandelingen ertussen.

Controleer de oren dagelijks op vuil en ongedierte en maak ze schoon zoals aanbevolen door uw dierenarts. Knip de nagels van uw hond voordat ze te lang worden – meestal één of twee keer per maand. Ze mogen niet tegen de vloer aanklikken. Uw trimsalon kan u hierbij helpen.

Uw belangrijkste zorg bij de verzorging van uw Basset Fauve de Bretagne is de mondhygiëne. U moet hun tanden dagelijks poetsen, omdat kleine rassen vatbaar zijn voor gebitsproblemen. Uw dierenarts kan u leren hoe u de tanden van uw hond goed kunt poetsen.

Voeding

Een ideale voeding voor de Basset Fauve de Bretagne moet zijn afgestemd op een klein ras met veel energie. Als ze niet hun dagelijkse beweging krijgen, zoals alle hondenrassen, zullen ze in gewicht toenemen als ze te veel eten krijgen, dus u moet zich houden aan een regelmatig voedingsschema en overdag geen eten laten staan. Beperk ook het aantal traktaties.

Zoals bij alle honden, zullen de voedingsbehoeften van de Basset Fauve de Bretagne veranderen van pup naar volwassenheid en zullen ze blijven veranderen tot op hoge leeftijd. U moet uw dierenarts vragen om aanbevelingen over de voeding van uw Basset Fauve de Bretagne, want er is veel te veel variatie tussen individuele honden – met inbegrip van gewicht, energie en gezondheid om een specifieke aanbeveling te doen.

Vachtkleur en vachtverzorging

De vacht van de Basset Fauve de Bretagne is bijna van het type “wassen en dragen” en is ruw en pezig. De belangrijkste kleuren van de Basset Fauve de Bretagne zijn fawn, tarwe, en rood tarwe.

Hun vacht is pezig, dicht, en voelt hard aan. Deze pups zijn geen goede keuze voor mensen met allergieën. De Basset Fauve de Bretagne is een goede keuze als u niet de tijd, de vaardigheid of het geld hebt om voor een hond met veel onderhoud te zorgen.

Omdat ze de neiging hebben een dichte vacht te hebben, doen de Basset Fauve de Bretagne het goed in sommige koudere klimaten. Zorg ervoor dat u hun haar knipt als u in een warmere omgeving woont.

Kinderen en andere huisdieren

De Basset Fauve de Bretagne is een klein tot middelgroot hondenras, dus ze kunnen gemakkelijk verwond worden door overprikkelde kinderen. Hoewel ze goed kunnen opschieten met kinderen van alle leeftijden, moet u ervoor zorgen dat kinderen weten hoe ze voorzichtig met kleinere hondenrassen moeten omgaan. Voor jongere kinderen die vroeg leren hoe ze een kleine hond op de juiste manier kunnen benaderen en ermee kunnen spelen, kan de Basset Fauve de Bretagne een geweldige, actieve metgezel zijn.

Wat andere huisdieren betreft, kan de Basset Fauve de Bretagne goed opschieten met andere dieren als ze langzaam en kalm worden geïntroduceerd, en vroege socialisatie zal helpen dit soepel te laten verlopen. Het is het beste als ze al vroeg gewend raken aan andere huisdieren. Dat gezegd hebbende, de Basset Fauve de Bretagne is niet van nature dol op andere dieren en kan er de voorkeur aan geven het enige huisdier in het huishouden te zijn.

Toch kunnen veel Basset Fauve de Bretagne het goed vinden met andere honden en katten, dus het komt echt neer op training, socialisatie en het geluk van het lot.

Recent Posts

link to Hovawart

Hovawart

Het Hovawart hondenras werd ontwikkeld in Duitsland als waakhond, en ze werden ook gebruikt voor tracking. Vandaag de dag is dit ras een gezelschaps- en familiehond. Maar ze werken ook bij zoek- en...