Azawakh Hondenras Informatie, Foto’s, Kenmerken & Feiten

Een hondenras genoemd naar de Azawakh Vallei in de Sahara woestijn waar ze vandaan komen, dit is een magere en snelle jager met een vorstelijke uitstraling. Ze zijn trots maar loyaal en beschermend over hun huis en familie.
Azawakh
Zoals u kunt raden op grond van het uiterlijk van het ras en hun woestijn oorsprong, doen deze honden het goed in hete klimaten. Hoewel ze van hun menselijke familie houden, kunnen ze afstandelijk blijven tegenover nieuwe mensen. Als windhonden zullen ze ook willen wegrennen als ze iets zien bewegen, zoals kleine dieren of zelfs rennende kinderen. Ze hebben ervaren ouders nodig die kunnen voorkomen dat ze er vandoor gaan, die streng zijn in hun training, en die ze vroegtijdig socialiseren.

Zie hieronder voor alle hondenraskenmerken en feiten over Azawakhs!

Meer over dit ras

Afkomstig uit de Sahel regio van de Sahara woestijn, is de trotse en elegante Azawakh al lang een beschermer, jager, en metgezel voor stammen in die regio. Hij is genoemd naar de Azawakh vallei in de Sahara.

Azawakhs zijn zachtaardig en aanhankelijk met hun familie, maar ze kunnen afstandelijk zijn tegenover vreemden en houden er niet van aangeraakt te worden door mensen die ze niet kennen. Ze zijn ook beschermend over hun mensen en eigendommen. Liefhebbers beschrijven ze als een prachtige combinatie van loyaal en onafhankelijk.

Omdat het windhonden zijn, worden ze aangetrokken door beweging en zullen ze waarschijnlijk dieren, mensen op fietsen of skateboards, of zelfs rennende kinderen achtervolgen. Aan de andere kant zijn deze magere, gespierde honden uitstekende metgezellen voor joggers en hardlopers. Binnenshuis zijn ze tamelijk inactief en stellen ze zich tevreden met een dutje op de bank.

Ze zijn het meest geschikt voor een huis met een grote omheinde tuin of een nabijgelegen omheind park waar ze lekker kunnen rennen. Ze hebben minstens een half uur per dag actieve beweging of spel nodig en, hoewel het misschien een belediging voor hun waardigheid lijkt, moet u uw Azawakh een trui aantrekken voordat u met koud weer naar buiten gaat. Met hun korte haar en lage lichaamsvet hebben ze het snel koud.

Grootte

Mannetjes zijn 25 tot 29 cm hoog op de schouder en wegen 44 tot 55 pond; teefjes zijn 23,5 tot 27,5 cm lang en wegen 33 tot 44 pond.

Vachtkleur en vachtverzorging

De korte, gladde Azawakh vacht komt voor in een verscheidenheid van kleuren, inclusief helder zand tot donkerrood, wit, zwart, blauw, grijs, gestroomd, grizzle, parti-color en alle tinten bruin, inclusief chocolade. De buik kan onbehaard zijn.

Een keer met een jachthandschoen zou de vacht van uw Azawakh er goed uit moeten laten zien. Regelmatig wassen is niet nodig, maar als u ze een bad geeft, gebruik dan een milde, hypoallergene shampoo, want ze hebben vaak een gevoelige huid.