American Leopard Hound Hondenras Informatie, Foto’s, Kenmerken & Feiten

De American Leopard Hound is een raszuivere hond wiens voorouders uit Mexico kwamen via Spaanse conquistadores die naar Noord-Amerika zeilden. Het zijn energieke, sociale en intelligente honden die over het algemeen goede eigenschappen bezitten.
American Leopard Hound
De American Leopard Hound heeft ook andere namen, zoals de Leopard Cur, American Leopard, en American Leopard Cur. U kunt op zoek gaan naar dit zuivere ras door uw plaatselijke asielen of reddingscentra te controleren. Onthoud dat het het beste is om te adopteren en niet te winkelen!

Deze lieve pups zijn van nature jachthonden en hebben een zeer hoge energie. Dat betekent dat ze het het beste doen in huizen met grote tuinen om in rond te rennen. Ze zijn in staat om een sterke band met mensen te krijgen, waardoor ze geschikt zijn voor huishoudens van alle soorten, van alleenstaande ouders tot gezinnen met kinderen. Als u een energieke hond wilt die ervan houdt om te rennen en u scherp te houden, die u waarschuwt voor eventuele gevaren en die u volledig adoreert, dan is dit misschien het juiste hondenras voor u!

Kijk hieronder voor alle hondenraskenmerken en feiten over American Leopard Hounds!

Meer over dit ras

Kenmerken

  • De vacht van de American Leopard Hound kan gevlekt zijn. De hoofdkleuren van dit ras zijn geel, zwart, gestroomd, rood en blauw, of muiskleurig (grijzig). Elk van deze kan ook witte punten en een witte kraag hebben.
  • Hun bovenvacht is ruw, en de ondervacht is fijn en wollig. Ze zijn vrij gemakkelijk te verzorgen.
  • De UKC erkende dit ras in 1998 als de Leopard Cur en, samen met de fokkersvereniging, veranderde de naam van het ras in American Leopard Hound in 2008, zodat de honden kunnen deelnemen aan evenementen met coonhounds.
  • De American Leopard Hound is een zachtaardig en gemakkelijk sociaal ras, waardoor ze geweldig zijn met kinderen van alle leeftijden. U moet er echter wel voor zorgen dat jongere kinderen voorzichtig kunnen spelen.
  • Deze honden kunnen omgaan met extreem warm of extreem koud weer, omdat ze een tamelijk taai ras zijn.
  • Amerikaanse Luipaardhonden hebben een hoge energie en geven de voorkeur aan een huis met een grote tuin om rond te rennen.

Geschiedenis

De Amerikaanse luipaardhond komt al minstens honderd jaar voor in Amerika. De oorsprong van dit specifieke ras is niet duidelijk, maar onderzoekers denken dat hun voorouders tijdens de Spaanse inquisitie vanuit Spanje naar Amerika zijn gebracht. Ze werden vervolgens gekruist met Mexicaanse honden voordat ze verschenen als het ras dat ze vandaag de dag zijn in Noord-Amerika.

Tegen het begin van de 18e eeuw, werden deze schattige pups naar North Carolina en andere staten in het zuiden gebracht waar ze werden opgeleid tot jachthonden. Er is niet veel meer bekend over deze geweldige honden.

In 1998, erkende de United Kennel Club (UKC) dit ras als de Leopard Cur. Echter, in 2008, veranderden de UKC en de fokkersvereniging de naam van het ras van Leopard Cur naar American Leopard Hound, zodat de honden konden deelnemen aan coonhound evenementen.

Later, in 2012, heeft de Amerikaanse Kennel Club de American Leopard Hound opgenomen in haar Foundation Stock Service, de eerste stap naar volledige erkenning van het ras. Uiteindelijk wordt verwacht dat het ras wordt opgenomen in de Hound Group.

Overweeg altijd adoptie wanneer u overweegt een Amerikaanse Luipaardhond aan te schaffen. Zorg ervoor dat u uw lokale asielen en reddingscentra controleert, zodat u voor deze geweldige pups een thuis kunt vinden.

Grootte

Er zijn een paar normen als het gaat om het ras van de American Leopard Hounds. U kunt verwachten dat honden van dit zuivere ras middelgroot tot groot van formaat zijn. De meeste wegen 35 tot 75 pond en variëren in hoogte van 21 tot 27 centimeter op de schouder. Dat gezegd hebbende, kunnen velen kleiner of groter zijn.

Persoonlijkheid

Amerikaanse luipaardhonden zijn geweldige all-round honden die goed overweg kunnen met alle soorten persoonlijkheden en huishoudens. Ze zijn energiek en houden van rennen en spelen. Ze houden niet van knuffelen maar zijn wel aanhankelijk naar hun baasjes toe. Deze honden zijn zeer actief en daardoor zijn ze zeer beweeglijk.

Trainen is vrij gemakkelijk, want ze zijn intelligent en altijd bereid om het hun mensen naar de zin te maken. Ze hebben een groot vermogen om in te schatten of een vreemde een potentiële bedreiging vormt en zullen blaffen als ze worden afgeschrikt. Ze hebben ook een sterke prooidrift omdat ze van oudsher jachthonden zijn.

Amerikaanse luipaardhonden zijn goede metgezellen en kunnen goed overweg met kinderen. Ze zijn zeer beschermend en kunnen in huis prima waakhonden zijn. Deze honden doen het het beste met vroege training om ongewenst gedrag in te dammen. Ze zijn helemaal niet koppig en zijn gemakkelijk te trainen.

Gezondheid

De Amerikaanse Luipaardhond is vatbaar voor een aantal van dezelfde aandoeningen waarmee de jachthondenrassen ook te maken hebben. Hoewel de meeste over het algemeen zeer gezond zijn, kunnen sommige vatbaar zijn voor een paar gezondheidsproblemen, en daarom is het belangrijk om goed te zorgen en regelmatig de dierenarts te laten controleren.

Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Amerikaanse luipaardhond zijn heupdysplasie en doofheid.

Verzorging

Zoals bij alle honden, moet u uw American Leopard Hound regelmatig door de dierenarts laten controleren om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen. Uw dierenarts kan u helpen een verzorgingsroutine te ontwikkelen die uw hond gezond houdt.

Als uw American Leopard Hound te veel eten krijgt, zal hij aankomen. Ze hebben een hoog energieniveau. Zorg ervoor dat uw hond minstens een goed uur rigoureuze activiteit krijgt, want ze hebben veel energie te besteden, vooral als ze de hele dag thuis zijn.

Controleer hun oren dagelijks op vuil en ongedierte en maak ze schoon zoals aanbevolen door uw dierenarts. Knip de nagels van uw pup voordat ze te lang worden – meestal één of twee keer per maand. Ze mogen niet tegen de vloer klikken. Uw trimsalon kan u hierbij helpen.

Poets de tanden van uw hond regelmatig om grote mondproblemen te voorkomen. Uw dierenarts kan u leren hoe u de tanden van uw hond goed kunt poetsen.

Voeding

Het ideale dieet van een Amerikaanse luipaardhond is afgestemd op een middelgroot tot groot ras met veel energie. Ze zullen aankomen als ze te veel eten krijgen, dus u moet zich houden aan een regelmatig voedingsschema en overdag geen eten laten staan. Beperk ook het aantal traktaties.

Zoals bij alle honden, veranderen de voedingsbehoeften van de Amerikaanse luipaardhond van pup af aan naar volwassenheid en zullen ze blijven veranderen tot op hoge leeftijd. U moet uw dierenarts vragen om aanbevelingen over het dieet van uw Amerikaanse luipaardhond, omdat er veel te veel variatie is tussen individuele honden – inclusief gewicht, energie en gezondheid – om een specifieke aanbeveling te doen.

Vachtkleur en vachtverzorging

De vacht van de Amerikaanse luipaardhond kan gevlekt zijn. De hoofdkleuren van dit ras zijn geel, zwart, gestroomd, rood en blauw, of muiskleurig (grijzig). Elk van deze kleuren kan ook witte punten en een witte kraag hebben.

Het ras heeft een dichte dubbele vacht, waarbij de bovenvacht ruwer aanvoelt, terwijl de ondervacht fijn blijft en wolliger aanvoelt. Hun vacht is goed geschikt voor trektochten door kreupelhout. Ze zijn vrij gemakkelijk te verzorgen.

American Leopard Hounds zijn natuurlijke jachthonden en kunnen goed presteren in allerlei omstandigheden. Ze zijn bestand tegen extreem warm of extreem koud weer, want het is een tamelijk taai ras.

Kinderen en andere huisdieren

De Amerikaanse Luipaardhond is een zachtaardig en gemakkelijk sociaal ras, waardoor ze geweldig zijn met kinderen van alle leeftijden. U moet er echter wel voor zorgen dat jongere kinderen voorzichtig kunnen spelen. Voor kinderen die vroeg leren hoe ze een middelgrote tot grote hond op de juiste manier kunnen benaderen en ermee kunnen spelen, is de Amerikaanse luipaardhond een geweldige metgezel. Houd altijd toezicht op de speeltijd, zelfs met een goed getrainde hond.

Als het op andere huisdieren aankomt, schiet de Amerikaanse luipaardhond goed op met andere dieren als ze langzaam en kalm worden geïntroduceerd, en vroege socialisatie zal helpen dit soepel te laten verlopen. Het is het beste als ze al vroeg aan andere huisdieren kunnen wennen. Het komt echt allemaal neer op training, socialisatie en het geluk van het lot.

Door de hoge prooidrift van dit ras, moet u extra voorzichtig zijn met kleinere dieren. Vroege training en de juiste introducties zijn belangrijk.