American Foxhound Hondenras Informatie, Foto’s, Kenmerken & Feiten

Gemakkelijk in de omgang, lief, vriendelijk en loyaal, de American Foxhound hondenras behoort tot een manier van leven die is voortgezet voor meer dan twee eeuwen, maar ze hebben het potentieel om een moderne metgezel te zijn ook.
American Foxhound
Het uithoudingsvermogen en de liefde voor hardlopen van de American Foxhound maken ze geweldige jogging partners voor atletische huisdier ouders, en hun milde aard maakt ze uitstekende familie honden, zo lang als ze de beweging krijgen waar ze naar hunkeren. Hoewel het onderhoudsarme en aanhankelijke huisdieren zijn, moeten flatbewoners en beginnende eigenaren oppassen. De energie en intensiteit van dit ras betekenen dat ze veel ruimte nodig hebben om te rennen en dat ze veel tijd moeten besteden aan actief spelen.

Zie hieronder voor een volledige lijst van hondenraskenmerken en feiten over American Foxhounds!

Meer over dit ras

Wanneer u vossenjagers ziet in films of op televisie – of in het veld als u in jachtland woont – leiden roedels American Foxhounds de achtervolging. Of misschien heeft u kennis gemaakt met het ras door Rita Mae Brown’s Mrs. Murphy mysterie serie, die zich afspeelt in het jachtgebied van Virginia met een aantal American Foxhounds als hoofdpersonen.

Dit zeldzame ras leeft en werkt nog steeds op dezelfde manier als zijn voorouders deden toen ze meer dan 200 jaar geleden naar dit land kwamen. Gefokt om in grote meutes te jagen, werden de American Foxhounds ontwikkeld uit honden die door Engelse kolonisten werden meegebracht, die ze aanpasten aan het wild en het terrein van hun nieuwe land.

American Foxhounds houden van het gezelschap van andere honden, maar kunnen een alleenstaande gezelschapshond zijn als u zich inzet om ze de beweging te geven die ze normaal zouden krijgen door rond te rennen met hun hondenvrienden, en om de tijd te nemen om ze te helpen een band te krijgen met hun menselijke familie. Ondanks hun grootte zijn ze zachtaardig, tenzij ze op jacht zijn naar hun prooi. Dan worden ze meedogenloos in de jacht.

Zoals alle jachthonden, is de Foxhound muzikaal. Van de voshond wordt gezegd dat hij een klokkende stem heeft, en zijn gehuil kan kilometers ver dragen. Het is het beste om er geen mee naar huis te nemen, tenzij u zeker weet dat uw buren het concert zullen waarderen of ver genoeg weg wonen om niet gestoord te worden.

Hoogtepunten

  • De Foxhound is beroemd om zijn muzikale stem en zijn geblaf en gejoel kunnen mijlenver dragen; wonen in de stad is voor dit ras niet aan te bevelen.
  • Foxhounds worden gemakkelijk afgeleid door verschillende geuren. Als hij eenmaal besloten heeft er één te volgen, zult u het moeilijk hebben hem terug te roepen.
  • Foxhounds zijn geen huismus en zullen zwerven als ze de kans krijgen.
  • Foxhounds zijn zeer actief en hebben één tot twee uur beweging per dag nodig. Neem ze mee op lange, slingerende wandelingen met veel snuffeltijd of neem ze mee op een ren.
  • Foxhounds zijn niet geschikt om in krappe ruimtes te leven; ze hebben een grote tuin nodig of, beter nog, een hectare of twee.
  • Foxhounds houden van eten en komen gemakkelijk aan als hun voedselinname niet strikt onder controle wordt gehouden.
  • Foxhounds kunnen koppig en onafhankelijk zijn, waardoor trainen een uitdaging is. Gehoorzaamheidstraining is echter belangrijk om een betere relatie met uw hond te ontwikkelen en uw positie als leider van de roedel te bepalen.
  • Foxhounds zijn zachtaardig en tolerant en houden van kinderen. Ze genieten van het gezelschap van andere honden en kunnen leren omgaan met katten als ze daar op jonge leeftijd mee in contact worden gebracht.

Geschiedenis

Toen de eerste Europese kolonisten in de American koloniën aankwamen, brachten sommigen van hen hun jachthonden met zich mee. In de late jaren 1700, werden de afstammelingen van deze honden gefokt met geïmporteerde Ierse, Engelse, en Franse jachthonden. De American fokkers streefden ernaar een Foxhound te ontwikkelen die lichter, groter en sneller zou zijn dan zijn Engelse neef, met een scherpere reukzin, om beter aan te sluiten bij het wild en het terrein van hun nieuwe land.

George Washington was een van de vroege American fokkers. Hij hield een roedel American Foxhounds in Mount Vernon en probeerde zijn honden te verbeteren door ze te kruisen met geïmporteerde Britse jachthonden. Hij fokte ze ook met Franse foxhounds die hij kreeg van zijn vriend de Markies de Lafayette, een rijke Fransman die met hem vocht in de American Onafhankelijkheidsoorlog.

Tegenwoordig zijn er vier soorten American Foxhounds: field trial hounds, die bekend staan om hun snelheid en competitiedrang; slow-trailing hounds, die bekend staan om hun muzikale blaffen en gebruikt worden voor de jacht op vossen te voet; drag hounds, ook bekend als trail hounds, waarmee wordt geracet of gejaagd met behulp van een kunstmatige lokstof in plaats van een echte prooi; en pack hounds, die worden gebruikt door jagers te paard in roedels van 15 tot 20 of meer.

Grootte

Mannetjes zijn 15 tot 25 centimeter groot en wegen 45 tot 65 pond; teefjes zijn 15 tot 24 centimeter groot en wegen 40 tot 60 pond.

Persoonlijkheid

Hoewel ze over het algemeen lief en zachtaardig zijn, hebben American Foxhounds de onafhankelijke en koppige aard die gebruikelijk is bij jachthonden. Ze zijn gefokt om te jagen met zeer weinig aanwijzingen van hun menselijke metgezellen, en ze zien niet noodzakelijk in waarom ze dingen op uw manier zouden moeten doen.

Foxhounds die zijn opgevoed in het gezelschap van andere honden, in plaats van met een menselijke familie, kunnen een uitdaging zijn omdat ze zich meer verbonden hebben met hun roedel dan met mensen. Ze zullen meer tijd, aandacht en training nodig hebben om te wennen aan het leven als een gezinshond.

Zoals elke hond hebben Foxhounds al vroeg socialisatie nodig – blootstelling aan veel verschillende mensen, honden, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen – als ze jong zijn. Socialisatie helpt een Foxhound pup op te groeien tot een vriendelijke, goed opgevoede hond.

Gezondheid

Dit is over het algemeen een gezond ras en er zijn geen erfelijke ziektes bekend. In zeldzame gevallen kan een American Foxhound de volgende aandoening hebben:

Trombocytopathie wordt veroorzaakt door slecht functionerende bloedplaatjes en resulteert in abnormale of overmatige bloedingen bij kleine bulten of snijwonden. De behandeling is gebaseerd op de oorzaak en de ernst van de aandoening.

Verzorging

De American Foxhound is gefokt om een snelle jager te zijn die kilometers kan rennen, en heeft daarom veel beweging nodig. Als hij geen jachtkameraad wordt, zal hij dagelijks moeten rennen of een andere vorm van lichaamsbeweging moeten krijgen om zijn natuurlijke energie kwijt te raken. Hij is het meest geschikt voor een huis met een tuin – of beter nog, een hectare of twee; hij is waarschijnlijk te luidruchtig voor condo of appartement wonen.

Vaak opgevoed in kennels met een roedel honden, is de American Foxhound gewend aan het ruige leven, en kan buiten leven als hij een goede schuilplaats heeft en een andere sociale hond om hem gezelschap te houden. Als hij echter een enige hond is, moet hij binnenshuis leven met zijn menselijke roedel, zodat hij niet eenzaam wordt.

Gehoorzaamheidstraining wordt sterk aanbevolen om de onafhankelijke Foxhound te helpen u als leider van de roedel te zien. Hij zal niet goed reageren op straftraining, dus gebruik traktaties en complimenten om hem te belonen als hij doet wat u vraagt. En “vragen” is het sleutelwoord. Hounds zullen u gewoon negeren als u probeert de baas over ze te spelen. Houd een oud zuidelijk gezegde in gedachten bij het trainen van een American Foxhound: je vangt meer vliegen met honing dan met azijn.

Voeding

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: 2 tot 3 kopjes van een hoogwaardige hondenvoeding per dag.

OPMERKING: Hoeveel uw volwassen hond eet, hangt af van zijn grootte, leeftijd, lichaamsbouw, metabolisme en activiteitenniveau. Honden zijn individuen, net als mensen, en ze hebben niet allemaal dezelfde hoeveelheid voer nodig. Het is bijna vanzelfsprekend dat een zeer actieve hond meer nodig heeft dan een hond die op de bank zit. De kwaliteit van het hondenvoer dat u koopt maakt ook een verschil – hoe beter het hondenvoer, hoe meer het uw hond zal voeden en hoe minder u in de voerbak van uw hond hoeft te schudden.

Hounds eten graag. Om zwaarlijvigheid te helpen voorkomen, moet u het voer van uw Foxhound afmeten voordat u het opdient en twee keer per dag een maaltijd geven in plaats van het voer de hele tijd te laten staan. U zou een taille moeten kunnen zien als u op hem neerkijkt. Doe regelmatig de hand-on test om te zien of uw hond in goede conditie is: leg uw handen over zijn lichaam, duimen langs de ruggengraat en vingers naar beneden gespreid. U moet zijn ribben kunnen voelen onder een laagje spieren. Als ze bedolven zijn onder vetrollen, moet uw hond meer bewegen en minder eten.

Vachtkleur en vachtverzorging

American Foxhounds hebben een middellange vacht die dicht tegen het lichaam aanligt en een harde textuur heeft, waardoor de hond beschermd is tegen struiken en briars in het veld. De vacht is er in vele kleuren; zoals het gezegde luidt, geen goede jachthond is een slechte kleur.

American Foxhounds zijn een borstel-en-gaan ras. Een keer per week borstelen met een stevige borstel verwijdert vuil en verdeelt de huidoliën die de vacht gezond houden. U hoeft uw Foxhound niet regelmatig in bad te doen – alleen wanneer u een sterke hondengeur opmerkt of wanneer hij in iets smerigs terecht is gekomen.

Andere verzorgingsbehoeften zijn tandhygiëne. Poets de tanden van uw Foxhound minstens twee tot drie keer per week om de tandsteenafzetting en de bacteriën die zich daarin nestelen te verwijderen. Dagelijks poetsen is zelfs beter als u tandvleesproblemen en een slechte adem wilt voorkomen.

Knip de nagels regelmatig als uw hond ze niet vanzelf afslijt. Als u ze op de grond hoort klikken, zijn ze te lang. Korte, netjes geknipte nagels houden de hondenvoeten in goede conditie en beschermen uw benen tegen krassen wanneer uw Foxhound enthousiast opspringt om u te begroeten.

Wen uw Foxhound er al aan om geborsteld en onderzocht te worden als hij nog een puppy is. Pak zijn poten regelmatig vast – honden zijn gevoelig voor hun poten – en kijk in zijn bek en oren. Maak van het borstelen een positieve ervaring, gevuld met lof en beloningen, en u legt de basis voor eenvoudige dierenartsonderzoeken en andere handelingen wanneer hij volwassen is.

Controleer tijdens de verzorging op zweertjes, uitslag of tekenen van infectie, zoals roodheid, gevoeligheid of ontsteking op de huid, in de oren, neus, mond en ogen, en op de poten. De oren moeten goed ruiken, zonder te veel was of smurrie binnenin, en de ogen moeten helder zijn, zonder roodheid of afscheiding. Door uw hond wekelijks zorgvuldig te onderzoeken, kunt u mogelijke gezondheidsproblemen vroegtijdig opsporen.

Kinderen en andere huisdieren

American Foxhounds zijn geduldig en liefdevol met kinderen, en het is niet ongebruikelijk om te horen van een kind dat leert lopen door zich vast te houden aan de Foxhound van het gezin. Dat gezegd hebbende, zoals bij elk ras, moet u nooit een hond en een jong kind samen alleen laten. Ze moeten altijd onder toezicht staan om te voorkomen dat een van beide partijen aan de oren bijt of aan de staart trekt.

American Foxhounds zijn gefokt voor het leven in grote roedels en zijn altijd blij met het gezelschap van andere honden. Een verveelde hond zal manieren vinden om zichzelf te vermaken – destructieve manieren die u niet leuk zult vinden – dus als er overdag niemand thuis is, is het het beste als hij ten minste één hondachtig maatje heeft.

American Foxhounds kunnen goed opschieten met katten, konijnen en andere huisdieren als ze met hen in huis worden grootgebracht. Laat ze echter niet zonder toezicht met andere huisdieren totdat u er zeker van bent dat ze goed met elkaar kunnen opschieten.