Amerikaanse Engelse Coonhound Hondenras Informatie, Foto’s, Kenmerken & Feiten

Een afstammeling van de Engelse Foxhound, de Amerikaanse Engelse Coonhoound is een jachthondenras dat bekend staat om hun snelheid, uithoudingsvermogen, en luide stem in het veld. Thuis blaffen ze ook, waardoor ze een slechte keuze zijn als u buren in de buurt heeft. Ze hebben veel beweging nodig.
Amerikaanse Engelse Coonhound
Deze honden zijn liefdevol, intelligent, gemakkelijk te trainen en tamelijk gemakkelijk te verzorgen. Beginnende baasjes moeten echter oppassen. Ze hebben ook een stevige, consequente training nodig en veel mentale en fysieke activiteit. Als u de eindeloze wandelingen en speelsessies niet kunt bijhouden, kunt u beter een minder energiek ras overwegen. Maar als u kunt zorgen voor de beweging die ze nodig hebben, een zeer veilige tuin waar ze kunnen rondlopen, en geduldige training, zult u een aanbiddelijk harig gezinslid hebben.

Zie hieronder voor een volledige lijst van de kenmerken van de American English Coonhound!

Meer over dit ras

Ooit bekend als de Virginia Hound en aangepast aan de jacht op het ruwe terrein en de lastige wasberen van de Amerikaanse koloniën, is de Amerikaanse Engelse Coonhound beroemd om zijn snelheid en uithoudingsvermogen.

Hij begon als een dual-purpose hond die overdag op vossen jaagde en ’s nachts op wasberen. Hij is gretig op zoek naar zijn prooi, hij zingt het uit terwijl hij jaagt, een eigenschap die ook in het huiselijke leven voorkomt. Deze jachthond zal blaffen. Aan de positieve kant is hij vriendelijk voor mensen en andere honden. Als u niet op hem gaat jagen, zorg er dan voor dat deze snelle en competitieve hond voldoende dagelijkse beweging krijgt op andere manieren om te voorkomen dat hij gefrustreerd en destructief wordt. Hij zou een goede metgezel voor een hardloper zijn.

Grootte

Reuen staan op een schouderhoogte van 24 tot 25 centimeter; teven op een schouderhoogte van 23 tot 25 centimeter. Hun gewicht moet in verhouding staan tot hun hoogte.

Vachtkleur en vachtverzorging

De harde, halflange vacht kan in verschillende kleurencombinaties voorkomen: Rood en wit getikt, blauw en wit getikt, driekleurig met ticking, rood en wit, of zwart en wit.