Australische Herder Husky Rasgids

australische herder husky mix

De Australian Shepherd Husky mix is een hybride designer hondenras, ook wel bekend als de Aussie Siberian. Dit kruisingsras is slim, zelfverzekerd en zeer energiek. Een Australian Shepherd Husky mix heeft een halflange vacht die veel verhaart en regelmatig verzorging nodig heeft. Ze hebben ook veel aandacht van hun gezin nodig, waaronder een serieuze terugroep training vanaf jonge leeftijd. Een Husky Australian Shepherd mix wordt ongeveer 20 centimeter groot en weegt als volwassene ongeveer 55 pond. Ze kunnen tot 15 jaar oud worden als ze goed gefokt en gezond gehouden worden. Vandaag gaan we kijken naar de levensstijl die het beste past bij Aussie Siberische puppies. We bekijken de raseigenschappen en het gedrag dat u van deze schattige kruising kunt verwachten, en geven de beste tips voor de verzorging van uw nieuwe baby Australian Shepherd Siberian Husky mix.

Inhoud

De Australian Shepherd Husky is een van die kruisingen die een snel opkomende ster is in de kruisingswereld. Het is gemakkelijk te zien waarom als je er eenmaal een hebt gezien. Maar hoe weet u of deze kruising geschikt is voor uw levensstijl? Blijf lezen, want we hebben veel informatie over Australian Shepherd Husky mixen voor u!


Wat is een Australian Shepherd Husky Mix?

De Australian Shepherd Husky mix, ook bekend als de Aussie Siberian, is een show-stopping designer hond die de wereld van kruisingen verovert! Een kruising tussen de raszuivere Australian Shepherd en de raszuivere Husky, dit prachtige ras komt niet alleen met een prachtig uiterlijk, maar hij herbergt ook een ongelooflijke intelligentie, een harde werkethiek, en veel persoonlijkheid om op te starten!

Hoewel dit allemaal geweldig klinkt, is er veel aan deze slimme kruising dat u moet begrijpen voordat u de verbintenis aangaat er een te bezitten.

Australische Herder Husky Mix Geschiedenis

Wanneer men te maken heeft met een eerste generatie kruising, zoals de Australian Shepherd Husky mix, moet men in gedachten houden dat er eigenlijk niet veel documentatie is over zijn oorsprong. Dat komt omdat zijn geschiedenis nog in de maak is. Gelukkig kunnen we meer te weten komen over wat hem zo bijzonder maakt door de geschiedenis van zijn ouderrassen even door te nemen.

Australische Herder oorsprong

De Australische Herder, die ook vaak Aussie wordt genoemd, is een Amerikaans ras. Hoewel ze enige Australische wortels hebben, werd de Australische Herder verfijnd en geperfectioneerd in Californië in de 19e eeuw. Gebruikt en aanbeden om zijn ongelooflijke intelligentie en ongeëvenaarde werklust, was en is de Australian Shepherd een van Amerika’s meest waardevolle herdersrassen.

Husky oorsprong

De oorsprong van de Siberische Husky, een oud werkras, plaatst zijn wortels in het vroege Azië. De Husky is een voorganger van oude sledehonden gefokt door het Chukchi volk.

Naast het werk, werden de voorouders van de Husky ook zeer gewaardeerd als gezelschapshonden. In feite wordt gezegd dat het ras een zeer dynamische rol heeft gespeeld in hoe de Chukchi mensen in staat waren om te overleven in frigide temperaturen en ruw terrein.

Toen onstabiele klimaten de Chukchi’s dwongen om te verhuizen, begonnen ze hun honden te verfijnen en creëerden een meer duurzame sledehond die in staat was om lange afstanden te rennen en tegelijkertijd vrij zware lasten achter zich aan te trekken. Zo werd de hedendaagse Husky geboren!

australische herder husky mix

Australian Shepherd Husky Mix Uiterlijk

De Aussie en de Husky zijn beide middelgrote honden. Ze kunnen allebei blauwe ogen hebben, maar ze kunnen ook bruine ogen hebben of één oog van beide. In feite is een Australian Shepherd Husky mix met blauwe ogen niet zo ongewoon.

Hoe groot is een Australian Shepherd Husky Mix?

Een volwassen Australian Shepherd Husky mix wordt 35-65 pond in gewicht en 18-23,5 centimeter lang. We kunnen vertrouwen op deze relatief kleine maten omdat beide ouderrassen een vergelijkbare grootte hebben.

De typische Australian Shepherd wordt 18 tot 23 inch groot en weegt 40 tot 65 pond. Als volwassen Husky’s wegen ongeveer 35 tot 60 pond en worden ongeveer 20 tot 23,5 inch groot.

Er zijn echter mini-versies van Australian Shepherds, die eigenlijk miniatuur Amerikaanse Herders worden genoemd. Ze kunnen 13 tot 18 centimeter groot worden en wegen 20 tot 40 pond. Als uw Husky Australian Shepherd mix van hen afkomstig is, zullen ze waarschijnlijk korter en lichter zijn als ze volwassen zijn.

Vachten en Kleuren

De Australische herder is beroemd om zijn prachtige, dubbel gelaagde vacht die wat langer is op zijn lichaam en korter op zijn gezicht. De Husky is een ander prachtig ras, moeilijk te verwarren met een ander met zijn dichte, weerbestendige vacht en dik gepluimde staart.

Australian Shepherd Husky mix ogen kunnen blauw, bruin, of hij kan zelfs een bruin oog en een blauw oog tegelijk hebben! Ze kunnen het vachttype of de kleuren van beide ouders erven.

De prachtige vacht van de Aussie kan in zes kleurencombinaties voorkomen:

 • Zwart
 • Red Merle
 • Blue Merle
 • Rode driekleur
 • Zwarte driekleur
 • Tan

Zijn dikke vacht kan komen in een aantal verschillende kleuren en combinaties, waaronder:

 • Wit
 • Splash
 • Zwart
 • Zilver
 • Agouti
 • Sabel
 • Piebald
 • Blue Belton
 • Koper
 • Zwart en Goud
 • Bruin

Het verzorgen van een Australische Herder Husky Mix

Aangezien de Aussie en de Husky een vergelijkbare vacht hebben, zijn hun verzorgingsbehoeften bijna identiek. De vachtverzorging van uw Australian Shepherd Husky mix is opmerkelijk eenvoudig, ondanks de hoeveelheid vacht die deze kruising heeft.

Hoewel uw hond wekelijks geborsteld moet worden om zijn vacht en huid op hun best te houden, heeft hij eigenlijk alleen af en toe een bad nodig.

Houd in gedachten dat de raszuivere ouders van de Australian Shepherd Husky mix allebei seizoensgebonden verharen. Dus twee keer per jaar moet uw Australian Shepherd Husky mix zijn vacht om de twee of drie dagen met een staalborstel borstelen.

Omdat uw Australian Shepherd Husky mix zo’n actief ras is, zal hij speciale aandacht moeten krijgen voor zijn nagels. Zorg ervoor dat ze regelmatig geknipt worden om te voorkomen dat ze breken.

Hij zal ook regelmatig zijn oren moeten controleren en schoonmaken, zodat hij geen oorontstekingen ontwikkelt.

Temperament van de Australische Herder Husky Mix

De Aussie Siberische is beroemd om zijn intelligentie, maar met hersenen komt verantwoordelijkheid. Dit is een mix die veel mentale stimulatie nodig heeft om gelukkig te blijven. Dit betekent dat hij veel hondenbaantjes nodig heeft om zich compleet te voelen. Hondentaken zijn bijvoorbeeld de krant brengen, helpen met de was en nog veel meer.

Ze zijn ook ongelooflijk speels en vol energie. En kan goed overweg met kinderen en andere honden.Hij bindt zich heel sterk aan zijn mensen en is het meest geschikt in gezinshuizen met degenen die hem de aandacht en liefde kunnen bieden die hij nodig heeft om te gedijen!

Een toekomstige eigenaar moet er echter rekening mee houden dat de Aussie een gefokte herdershond is. Hij kan andere huisdieren en familieleden gaan hoeden, alsof ze deel uitmaken van zijn kudde. Uw Australian Shepherd Husky mix zou in dit opzicht wel eens kunnen lijken op zijn herdershond ouder.

Australische Herder Husky Mix Persoonlijkheid

De Aussie Siberische zal zijn energie en intelligentie positief moeten aanwenden om ervoor te zorgen dat hij gelukkig blijft en dat anderen om hem heen ook gelukkig blijven. Als hij aan zijn lot wordt overgelaten, is deze kruising gevoelig voor verveling en kan hij destructief zijn. Met voldoende beweging en mentale stimulatie zijn ze echter een fantastisch huisdier!

De Australian Shepherd Husky mix heeft veel energie en werd gefokt om veerkracht en kracht te hebben. Ze hebben veel beweging en mentale stimulatie nodig.

Australische Herder Husky Mix Training

De Australian Shepherd Husky mix komt uit zeer actieve, zeer intelligente ouders. Ze zijn misschien niet de beste hond voor de beginnende eigenaar. Dit is een kruising die vol slimheid en energie zit.

Ze zullen veel mentale stimulatie en veel beweging nodig hebben. Een goed uur of twee beweging per dag zou voldoende moeten zijn. Dit betekent lekker lang wandelen of joggen, een uitstapje naar het hondenpark, en vrij spelen in een veilig omheinde achtertuin.

Uw Australian Shepherd Husky mix zal het ook het beste doen met hondenbaantjes, zoals eerder vermeld. Natuurlijk zijn vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining vanaf de puppytijd essentieel, maar uw Australian Shepherd Husky mix zal zijn hele leven lang training nodig hebben om geestelijk gezond te blijven.

Leer hem veel trucjes en geef hem taken om te doen, en hij zal gelukkig zijn als een mossel!

Australische Herder Husky Mix Gezondheid

Het is belangrijk op te merken dat hij vatbaar kan zijn voor elk van de overerfbare gezondheidsaandoeningen van zijn ouderrassen. U kunt overwegen om uw Australian Shepherd Husky mix in een vroeg stadium te screenen om op de hoogte te blijven van mogelijke gezondheidsproblemen waarmee hij in de toekomst geconfronteerd kan worden. En terwijl een vroeg gezondheidsonderzoek kan helpen om het algemene welzijn van uw Australian Shepherd Husky mix beter in kaart te brengen, raden we ook aan om de gezondheidsproblemen van zijn beide raszuivere ouderrassen te onderzoeken.

De Aussie kan vatbaar zijn voor een paar genetische gezondheidsaandoeningen, waaronder:

 • heupdysplasie
 • oogziekten
 • gevoeligheid voor geneesmiddelen
 • epilepsie

De Husky is het meest vatbaar voor:

 • staar
 • progressieve retinale atrofie
 • corneale dystrofie
 • uveodermatologisch syndroom
 • heupdysplasie
 • folliculaire dysplasie
 • zinktekort
 • hypothyreoïdie

Australische Herder Husky Mix Levensduur

Gemiddeld kan de Australian Shepherd Husky mix 12 tot 15 jaar oud worden. Zowel Husky’s als Australian Shepherds zijn vrij lang levende honden, dus hopelijk gaat uw pup hen achterna.

Zijn designer honden gezond?

Designer honden, kruising honden, en hybride honden zijn allemaal termen die het resultaat beschrijven van wanneer twee rashonden samenkomen om een nest gemengde nakomelingen te creëren.

Een kritiek op kruisen is dat het de zekerheid van zuiver fokken wegneemt. Rashonden worden selectief gefokt over vele, vele generaties zodat hun uiterlijk en hun temperament is voorspelbaar, en betrouwbaar.

Een gekruiste hond kan elke combinatie van eigenschappen van zijn ouders erven – ze zijn weer verrassend en onvoorspelbaar. Tegenstanders vinden dit een zinloze ondergang van generaties hard werk. Liefhebbers vinden het spannend. Alleen u kunt beslissen hoe u zich daarbij voelt.

Veel rashonden lijden aan een aantal moeilijk te ontlopen erfelijke gezondheidsproblemen als gevolg van het fokken uit een beperkte genenpoel. Gekruiste honden profiteren onmiddellijk van een bredere genenpoel, wat de impact van erfelijke ziekten kan verminderen.

Zijn Australian Shepherd Husky Mixen Goede Huisdieren?

De Australian Shepherd Husky mix is een van die kruisingen die met zowat iedereen overweg kan. Maar dat betekent niet dat hij voor iedereen het juiste huisdier is.

Een Aussie Siberische mix zal het het beste doen in huizen met eigenaren die in staat zijn om tijd te besteden aan het trainen en spelen met hem of die de mogelijkheid hebben om hondenuitlaters in te huren of hun hond naar een doggy daycare te sturen als ze niet vaak in de buurt kunnen zijn.

Dit is een ras dat consequent beweging en veel mentale stimulatie nodig heeft om te voorkomen dat hij zich gaat vervelen en destructief wordt. Hij zal het ook het beste doen in huizen met een grote, omheinde achtertuin waar hij vrij kan spelen en met eigenaren die actief en energiek genoeg zijn om hem bij te houden.

Australische Herder Husky Mix Puppy’s

Wij willen u helpen de gezondste en gelukkigste Aussie Siberische puppy’s te vinden die beschikbaar zijn. Misschien is een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden bij de jacht op de perfecte Australian Shepherd Husky puppy dat onderzoek en geduld uw twee beste vrienden zijn als het gaat om puppy-zoeken.

Gerenommeerde fokkers zullen de ouders van hun nest hebben gescreend en de pups hebben laten onderzoeken door een dierenarts. Dat betekent dat ze u papieren kunnen overhandigen waaruit blijkt dat hun pups goed genoeg zijn om met u mee naar huis te gaan.

Kopen van een fokker is niet goedkoop, en dat zou het ook niet moeten zijn. Het fokken van gezonde pups uit gezonde ouders vereist een aanzienlijke financiële investering in gezondheidscontroles, evenals extra voer, dekens en al het andere dat nieuwe pups nodig hebben.

In feite zullen de meeste Australian Shepherd Husky mix fokkers ergens van $500 tot meer dan $1000 vragen voor hun pups.

Australische Herder Husky Mix Redding

Bent u geïnteresseerd in het redden van uw Aussie Siberische puppy uit een asiel? Als je op een budget zit, dan is een reddingsactie een geweldige plek om op zoek te gaan naar een Aussie Siberische mix hond.

Behalve dat je een hond in nood een thuis biedt, zul je ook in staat zijn om je Australian Shepherd Husky mix voor een fractie van de kosten te krijgen, waarbij de meeste asielen ongeveer $50 tot $100 in rekening brengen. Veel asielen dekken zelfs de eerste dierenartskosten!

Het vinden van een Siberische Husky mix pup in een asiel kan echter hit or miss zijn. Als je een specifiek type hond in gedachten hebt, maak dan vrienden met plaatselijke asielen, bespreek je hoop met hen, en wees bereid om te wachten.

Is een Australian Shepherd Husky Mix geschikt voor mij?

Australian Shepherd Husky mix honden kunnen bogen op slimme, hardwerkende voorouders aan beide zijden van hun stamboom. Deze honden zullen nooit en te nimmer moe worden. Dat maakt ze perfect voor huizen met veel buitenruimte, en gezinnen die ook graag wandelen, rennen en buiten zijn.

Ze gedijen het best als ze een doel hebben. Als hun eigenaar zul je veel tijd moeten besteden om ze zich nuttig te laten voelen.

Maar, afhankelijk of ze meer Aussie of Husky zijn, betekent dat niet noodzakelijk dat ze gemakkelijk reageren op training. Als je geen vertrouwen hebt in hondentraining, kun je misschien beter twee keer nadenken over het nemen van die gok.

Bent u de gelukkige eigenaar van een Australian Shepherd Husky mix?

Vertel ons er alles over in onze commentaarsectie hieronder!

Referenties

 • Borbala Turcsan, Adam Miklosi, Eniko Kubinyi, Owner Perceived Differences Between Mixed-Breed and Purebred Dogs.
 • Tiffani J Howell, Tammie King, Pauleen C Bennett, Puppy Parties and Beyond: the role of early age socialization practices on adult dog behavior, Volume 6, blz. 143-153.
 • Nathan B Sutter en Elaine A Ostrander, Dog Star Rising: The Canine Genetic System, Nature Reviews Genetics, Volume 5, blz. 900-910.
 • Lowell Acumen DVM, DACVD, MBA, MOA, The Genetic Connection; a Guide to Health Problems in Purebred Dogs, Second Edition, 2011.
 • Volbloed Vs Mutt-Common Objections to Mixed Breed Dogs
 • Carol Beuchat Ph.D., The Myth of Hybrid Vigor in Dogs…Is A Myth