Australian Shepherd Lab Mix Ras Informatie

australische herder lab mix

Australian Shepherd Lab mix honden zijn slim, coöperatief, aanhankelijk en trouw. Ze hechten zich sterk aan hun gezin en doen het het beste in een actieve, buitenleven met eigenaars die van training en beweging houden. Vandaag bekijken we de voor- en nadelen van het opvoeden van een Australian Shepherd Lab mix pup. We leren hun kenmerken, gedragingen, persoonlijkheden en uiterlijk kennen. En we bekijken hoeveel zorg en verzorging je ze moet geven.

Inhoud

Ook bekend als Aussiedor, is de Aussie Lab mix een slimme en levendige hond, waarvan de vachtkleur en grootte sterk kunnen variëren. De Australian Shepherd Lab mix is een combinatie van twee zeer populaire hondenrassen. We bekijken wat er gebeurt als je de beminnelijke Lab met de slimme Aussie mengt. En wat u van uw nieuwe puppy of reddingshond kunt verwachten.

Kijk hoe schattige Australian Shepherd Lab mix pups hun ontbijt eten!

Australische herder en lab mix in een oogopslag

Populariteit: Groeiend
Doel: Metgezel
Gewicht: 40-80lbs
Temperament: Veel energie, aanhankelijk

Geschiedenis en oorspronkelijk doel van de Australische herder lab mix

We weten niet wanneer de eerste Australian Shepherd en Lab mix puppies werden geboren. Toevallige paringen tussen verschillende rassen hebben altijd plaatsgevonden. Maar mix rassen worden steeds populairder en sommige mix ras pups worden nu gepland. Meestal als gezelschapshonden.

Mix rassen zijn controversieel. Sommigen beweren dat kruisingen ten koste gaan van de ouderrassen. Anderen beweren dat gemengde rassen gezonder zijn dan raszuivere rassen.

Zowel raszuivere als gemuteerde honden kunnen gezonde honden zijn. Sommige gezondheidsproblemen bij pups ontstaan omdat hun ouders zeer nauw verwant zijn. Deze problemen zijn niet zo waarschijnlijk bij een kruisingsras. Om meer te weten te komen over waar Aussiedor puppies vandaan komen, laten we eens kijken naar de oorsprong van de ouderrassen.

australische herder lab mix

Oorsprong van de Australische herder

Er zijn vele theorieën over waar de Australische Herder vandaan komt. En hun geschiedenis tot de 19e eeuw wordt betwist.

We weten wel dat ze niet uit Australië komen! Boeren ontwikkelden Australische Herders in de Verenigde Staten in de 19e eeuw. Zoals hun naam al doet vermoeden, waren het herdershonden, die met schapen en ander vee werkten.

Het ras groeide in populariteit met de opkomst van het western paardrijden na de Tweede Wereldoorlog. Ze werden verder beroemd door rodeo’s, paardenshows en films.

Labrador Retriever geschiedenis

Labrador Retrievers waren gezellen van vissers in Newfoundland, Canada. Ze hielpen bij het ophalen van vis uit de netten en ook van diegenen die in het water vielen. Een paar van deze honden kwamen aan in Groot-Brittannië. En de Graaf van Malmesbury merkte hun natuurlijke talent voor het apporteren. Vooral uit het water.

De jacht op vogels was een populaire sport onder de aristocratie. De graaf gebruikte Labs om neergehaalde vogels terug te halen. Vanwege hun vermogen om grondgeuren op te sporen, werden Labs populaire jachthonden.

Vandaag de dag zijn Labs nog steeds een populaire keuze voor jagers. Maar hun gemakkelijke temperament maakt ze zeer geschikt voor een reeks van verschillende rollen. Van diensthonden, tot geweldige familie huisdieren.

Leuke feiten over de Australische Herder Lab Mix

Gemengde rassen in het algemeen worden steeds populairder. En met de opkomst van gemengde rassen komen ook de zogenaamde “portmanteau” namen. Dit zijn namen die aspecten van beide rassen combineren tot een nieuwe naam.

Australian Shepherd honden gemengd met Labrador Retrievers worden ook wel Aussiedors genoemd!

Hoewel er niet veel informatie is over deze mix, zijn de individuele rassen zeker bekend. Labs zijn vooral favoriet bij beroemdheden, met eigenaars als acteurs als Minnie Driver en Drew Barrymore.

Hoe ziet de Australian Shepherd Lab Mix eruit?

Het uiterlijk van de Australian Shepherd Lab mix varieert nogal. Hoewel het allebei middelgrote rassen zijn, zijn hun vachten en patronen heel verschillend. Hoewel zowel Labs als Aussies slappe, driehoekige oren hebben, zal een Australian Shepherd Lab pup dat zeker ook hebben.

Labs hebben een matig brede borstkas en ellebogen dicht bij hun ribben. De standaard oogkleur is bruin of hazelnootkleurig, maar u hebt misschien Labs gezien met lichtere oogkleuren. Aussies hebben diepe borsten die, op het laagste punt, de elleboog bereiken. Hun ogen zijn meestal blauw, amberkleurig of bruin. Ze kunnen geboren worden met een natuurlijke bobbelstaart, maar zo niet, dan wordt hun staart meestal gecoupeerd.

australische herder lab mix

Australian Shepherd Lab Mix Maat

Labrador Retrievers zijn middelgrote tot grote honden en wegen tussen de 55 en 80 pond. Ze zijn tussen de 21,5 en 24,5 inch groot. Australian Shepherds zijn middelgrote honden die tussen de 40 en 65 pond wegen. Ze zijn tussen de 18 en 23 inch groot.

Dit betekent dat een Aussiedor hond waarschijnlijk een middelgrote hond zal zijn, hoewel er mogelijkheden zijn om aan de grotere kant te zijn, afhankelijk van de grootte van de ouders.

Vacht en kleuren

Zowel Labs als Australian Shepherds hebben een dubbele vacht die bestaat uit een weerbestendige bovenlaag en een warme ondervacht. U kunt dus hetzelfde verwachten van een Labrador Australian Shepherd mix.

Labs zijn er in drie tinten: geel, zwart en chocolade. Andere kleuren, zoals zilver of wit, zijn gewoon variaties van deze kleuren. Aussies komen meestal voor in vier kleuren: zwart, rood, blue merle en red merle.

De exacte kleur van de hond zal afhangen van de doorgegeven genen. Bijvoorbeeld, als je een zwarte Lab Australian Shepherd mix hebt, is er geen garantie dat de vacht volledig één kleur zal zijn.

Het is belangrijk om de potentiële gevaren van het merle-gen op te merken. Honden die twee exemplaren van het problematische gen hebben, lijden vaak aan oogziekten en doofheid. Omdat Labrador Retrievers niet in merle voorkomen, is het onmogelijk dat een mix twee exemplaren van het problematische gen erft.

Maar het kan waardevol zijn om deze kennis te hebben. Sommige mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om hun Australian Shepherd Lab pup niet te halen bij een fokker die ook merle Aussies fokt en weten heel goed wat de mogelijke gevolgen zijn. Voor elke verantwoordelijke fokker moet de gezondheid van de honden op de eerste plaats komen.

Verder is het uiterlijk van een gemengde pup volledig aan het toeval overgelaten. U kunt een kijkje nemen bij de ouders om een idee te krijgen van hoe uw toekomstige pup zou kunnen worden.

Australian Shepherd Lab Mix Temperament

Labrador Retrievers zijn een favoriet gezinsdier vanwege hun vriendelijke houding. Ze staan er ook om bekend dat ze goed zijn met kinderen. Mijn eerste Lab was bijvoorbeeld erg geduldig met de 5-jarige ik. Hij liet me hem aankleden in een hoela rok, boa en zonnebril. Omdat Labs werden gefokt als jachthonden, hebben ze zeker dat instinct en zullen ze op dieren in uw tuin jagen als ze de kans krijgen.

Australian Shepherds zijn zeer energieke honden die veel beweging nodig hebben om ze uit de problemen te houden. Deze honden zijn ook herders en kunnen gedrag vertonen zoals het op de hielen zitten van hun “kudde”. Soms zitten er ook kinderen in hun kudde, dus daar moet je mee oppassen voor het geval je Australian Shepherd en Lab mix het herdersinstinct erven.

Australian Shepherds zijn zeer trouw. Ze kunnen soms territoriaal zijn en beschermend gedrag vertonen over hun mensen of hun huis. Dit maakt hen goede waakhonden, maar territoriaal gedrag wordt problematisch als ze niemand anders dan hun familie toestaan een voet op het terrein te zetten.

Uw Australian Shepherd Labrador kan in zijn gedrag op beide rassen lijken; het ligt volledig aan het toeval. Beide ouderrassen zijn echter intelligent en reageren goed op training, omdat ze graag willen behagen. Deze eigenschap wordt dus doorgegeven aan hun nakomelingen.

Uw Australian Shepherd Lab Mix trainen en oefenen

Een Australian Shepherd Lab mix zal veel beweging nodig hebben, vooral als hij de Aussie nadoet, want dit zijn zeer energieke honden.

Als uw pup kudde-instincten erft, zult u hem moeten laten zien wat acceptabel is om te hoeden en wat niet. Als uw pup het jachtinstinct van de Lab erft, zult u een terugroepinstinct willen trainen om te voorkomen dat hij dieren uit de tuin jaagt.

Verder zult u er zeker van moeten zijn dat ze de grenzen van uw erf begrijpen, zodat ze hun neus niet buiten het erf volgen.

Socialisatie is een belangrijk aspect van de training voor elke hond. Dit geldt in het bijzonder voor deze mix, omdat hun Australian Shepherd ouder beschermend kan zijn over zijn gezinsleden en huishouden. Hoewel Aussies een lager dan gemiddelde agressie hebben als het gaat om familie, geven studies aan dat ze een iets hoger dan gemiddelde agressie kunnen hebben naar vreemden en andere honden.

Zelfs als u een waakhond wilt, moet u er zeker van zijn dat uw hond altijd onder uw controle is en niet vijandig is tegenover andere mensen of honden.

Socialisatie helpt honden te leren omgaan met anderen en kan angstigheid helpen voorkomen die kan leiden tot agressie. Bovendien kan het de kans op potentieel problematisch territoriaal gedrag helpen verminderen.

Australian Shepherd Lab Mix Gezondheid en Verzorging

Labs lopen risico op:

 • artritis
 • bloat (gastric dilatation-volvulus)
 • kruisbandruptuur
 • epilepsie
 • obesitas
 • staar
 • progressieve retinale atrofie (PRA)
 • retinale dysplasie (RD)
 • heup- en elleboogdysplasie
 • osteochondritis dissecans (OCD).

Kruisbandrupturen treffen de knieën (achterpoten) van honden en zijn een gedeeltelijke of volledige scheur van de band. Labs hebben hier meer kans op dan andere hondenrassen, dus het is iets waar potentiële Australian shepherd Lab eigenaren zich bewust van moeten zijn.

Australische herders lopen risico op:

 • heup- en elleboogdysplasie
 • gevoeligheden voor geneesmiddelen
 • hypothyreoïdie
 • epilepsie
 • kanker
 • erfelijke oogafwijkingen waaronder oculair coloboma, iriscoloboma, juveniele en senior cataract, netvliesloslating, persistent pupilmembraan, progressieve netvliesatrofie en distichiasis.

U zult merken dat Aussies risico lopen op verschillende oogziekten. Daarvan hebben wetenschappers een gen gevonden dat erfelijke cataract lijkt te beïnvloeden. Dit gen verhoogt de kans op staar aanzienlijk. Om na te gaan of een hond dit gen wel of niet heeft, kan een DNA-test worden gedaan. Om er zeker van te zijn dat de Australian Shepherd Lab mix pup die u krijgt gezond is, wilt u er zeker van zijn dat de fokker de gezondheid van de ouderdieren heeft getest.

Aussiedor Levensduur

Door al het bovenstaande lijkt het misschien alsof uw Australian Shepherd Lab mix ongezond zou kunnen zijn. Maar vergeet niet dat hybride kracht bij honden betekent dat kruisingen waarschijnlijk gezonder en sterker zijn.

En zelfs zonder dat geven bronnen aan dat Labs gemiddeld tussen de tien en twaalf jaar oud worden, terwijl Aussies tussen de twaalf en veertien jaar oud worden. Dus jouw mix zal waarschijnlijk ergens in het midden van dat bereik vallen, rond de twaalf of dertien jaar.

Australian Shepherd Lab Mix Verzorging

U zult uw puppy minstens wekelijks willen borstelen. Beide rassen verharen veel. En als hij op de Aussie lijkt, zal hij lang haar hebben dat geborsteld moet worden om klitten te voorkomen. Tanden moeten vaak worden geborsteld, oren gecontroleerd op infecties en nagels geknipt indien nodig.

Kies een voeding voor actieve middelgrote hondenrassen. Idealiter een voeding met weinig koolhydraten en veel vet en eiwit.

Zijn Australian Shepherd Lab Mixen goede familie huisdieren?

Als uw puppy op de Lab lijkt, dan past hij waarschijnlijk goed in een huis met kinderen. Aussies zijn niet slecht met kinderen, maar ze kunnen soms proberen hen op te jagen door hen op de hielen te zitten. Dit moet u in gedachten houden als u deze mix overweegt in een huis met kinderen.

Omdat Aussies en Labs (en pups in het algemeen) actief zijn, moet uw pup niet voor lange periodes alleen gelaten worden, vooral tijdens hun jeugd. Ze hebben veel activiteit nodig om hen bezig te houden, want verveling kan leiden tot destructief gedrag.

Het ideale huis voor een Australian Shepherd Labrador mix is er een die voor veel beweging kan zorgen. Een huis met een tuin verdient de voorkeur, want deze honden doen het waarschijnlijk het beste als ze de ruimte hebben om te ravotten en te spelen zonder aan de lijn te zitten.

Ze zullen ook, op zijn minst, een middelgrote hond zijn. Ze zijn dus misschien niet de beste keuze voor een appartement, vooral wanneer hun grootte gepaard gaat met hun energie.

Australian Shepherd Lab Mix Voor- en nadelen

Voors:

 • Zeer intelligent
 • Als meer als de Lab ouder, zal zeer gezinsvriendelijk zijn
 • Over het algemeen gezond en langlevend voor zijn grootte.
 • Is een goede werkhond

Minpunten:

 • Zou kudde neigingen kunnen vertonen
 • Kan op zijn hoede zijn voor vreemden en afstandelijk zijn
 • Heeft veel beweging nodig
 • Valt veel af

Het redden van een Australische Herder Lab Mix

Als je niet zeker bent over hoe deze mix met je kleine kinderen zal omgaan, zou je kunnen kijken naar het adopteren van een volwassen Aussiedor. Dit heeft een paar voordelen. Ten eerste kunt u zo de persoonlijkheid van de hond ontdekken en of hij meer op de Aussie-ouder lijkt.

Ten tweede kan het beter zijn voor uw portemonnee! Mixen die bewust zijn gefokt voor bepaalde eigenschappen kunnen in de honderden dollars lopen. Adoptie uit een asiel kost vaak tussen de 50 en 150 dollar.

En tot slot, maar niet onbelangrijk, kun je door een volwassen hond te adopteren die hond een tweede kans en een goed thuis geven. Als je geïnteresseerd bent in het bekijken van adoptie- en reddingsorganisaties voor deze mix, bekijk dan onze lijst met reddingsorganisaties.

Het vinden van een Australische Herder Lab Mix Puppy

Designer honden kunnen soms moeilijk te vinden zijn, maar ze zijn er. Het beste is om online en in kranten rond te kijken. Als je eenmaal een fokker hebt gevonden, zijn er een paar dingen die je moet doen om er zeker van te zijn dat je een gezonde pup krijgt.

 • Ten eerste, vraag de fokker naar gezondheidstesten. Hij moet beide ouderdieren op hun gezondheid hebben getest en de resultaten met u kunnen bespreken.
 • Ten tweede, bezoek de fokker. Zo krijgt u een goed beeld van waar uw puppy’s worden grootgebracht. U kunt ook de ouderdieren zien om een idee te krijgen van hoe uw puppy eruit zou kunnen zien, en om er zeker van te zijn dat ze gezond zijn en geen gedragsproblemen hebben.

De Lab zou vriendelijk moeten zijn, maar wees niet te verbaasd als de Aussie een beetje onverschillig lijkt. Deze honden zijn meestal trouw aan hun familie en zijn soms afstandelijk tegenover vreemden. Maar afstandelijk betekent niet vijandig. Een Aussie wil misschien niet uw beste vriend zijn bij de ontmoeting, maar ze mogen geen agressie tonen.

Zorg ervoor dat je puppyfabrieken en dierenwinkels vermijdt. Deze bedrijven geven veel minder om de gezondheid van de honden dan om het geld dat ze eraan kunnen verdienen. Ze zijn berucht voor het niet toepassen van de beste praktijken voor het fokken van gezonde honden.

Australian Shepherd Lab Mix Producten En Toebehoren

Alle honden hebben hulpmiddelen en speelgoed nodig, net als mensen. Heeft u wat hulp nodig om te beslissen welke bedden, borstels en voeding het beste zijn voor uw Aussiedor?

Wij zijn hier om te helpen!

De Australian Shepherd Lab Mix vergelijken met andere rassen

Zoals hierboven vermeld, worden designerhonden steeds populairder. Dus is het logisch dat er meer en andere rasmengsels beschikbaar zijn.

Hiervan is de Goldendoodle een klassiek voorbeeld. Geprezen om haar intelligentie, vriendelijkheid en gewoon het feit dat ze ronduit schattig is, maakt de Goldendoodle furore onder liefhebbers van honden van gemengde rassen.

Als je je zorgen maakt over het kudde-instinct en de potentiële agressiviteit naar vreemden van de Aussiedor, kijk dan eens naar ons diepgaande artikel over de Goldendoodle. Dit kan een betere keuze voor u zijn, afhankelijk van uw omstandigheden.

Vergelijkbare rassen

Aan de andere kant, als je nogal verliefd bent op het idee van de Australian Shepherd Lab mix en alleen een paar bedenkingen hebt, wil je misschien enkele andere rassen overwegen die vergelijkbaar zijn.

Australian Shepherd Lab Mix Rasverenigingen

Als je geïnteresseerd bent in het redden van een van deze mixen, heb je geluk. Omdat beide ouderrassen zo populair zijn, zijn er meer opvangcentra die zich op hen richten dan op veel andere rassen. En de meeste van deze reddingscentra omvatten ook mixen.

Hoewel er op dit moment geen Aussiedor-specifieke rescues zijn die we kennen, is er een goede kans dat je kunt vinden wat je zoekt bij een van de hieronder genoemde. Deze reddingen zijn gevestigd in de USA, UK, Australië en Canada.

Ken je nog meer opvangcentra voor deze mix of de ouderrassen? Laat het ons weten in de commentaren!

Referenties en bronnen

 • Gough A, Thomas A, O’Neill D. 2018 Breed Predispositions to Disease In Dogs and Cats. Wiley Blackwell.
 • O’Neill et al. 2013. Longevity and Mortality of Owned Dogs In England. The Veterinary Journal.
 • Adams VJ, et al. 2010. Results of a Survey of UK Purebred Dogs. Journal of Small Animal Practice.
 • Schalamon et al. 2006. Analyse van hondenbeten bij kinderen jonger dan 17 jaar. Pediatrics.
 • Duffy D et al. Rasverschillen in hondenagressie. Applied Animal Behavior Science 2008.
 • Strain G. Deafness prevalence and pigmentation and gender associations in dog breeds at risk. The Veterinary Journal 2004.
 • Packer et al. 2015. Impact of Facial Conformation On Canine Health. PlosOne.
 • Orthopedische Stichting voor Dieren – Gezondheidstesten per ras.
 • Baker, Lauren A., et al., 2017, “Genome-Wide Association Analysis in Dogs Implicates 99 Loci as Risk Variants for Anterior Cruciate Ligament Rupture,” Plos One.
 • Beuchat, C., 2015, “Health of Purebred Vs Mixed Breed Dogs: The Actual Data,” The Institute of Canine Biology.
 • Beuchat, C., 2014, “The Myth of Hybrid Vigor in Dogs…Is a Myth,” The Institute of Canine Biology.
 • Cargill, J. en Thorpe-Vargas, S., 1998, “Hypothyreoïdie: A Highly Inheritable Canine Health Hazard,” Dog World.
 • Kelawala, D.N., et al., 2017, “Clinical Studies on Progressive Retinal Atrophy in 31 Dogs,” Iranian Journal of Veterinary Research.
 • Mattinson, P., 2018, “Purebred Vs Mutt – Common Objections To Mixed Breed Dogs,” The Labrador Site, Red Cat Media Ltd.
 • Mellersh, Cathryn S., et al., 2009, “Mutation in HSF4 Is Associated with Hereditary Cataract in the Australian Shepherd,” Veterinary Opthalmology.
 • Ricketts, Sally, et al., 2015, “A Novel Locus on Canine Chromosome 13 Is Associated with Cataract in the Australian Shepherd Breed of Domestic Dog,” Mammalian Genome.
 • United States Australian Shepherd Association.
 • Wargo, M., 2011, “Pas op voor BLOAT,” Dog World.