Anatolische Herder Mengsels: Welke kruising is het beste huisdier?

Anatolische Herder Mengsels

Vandaag gaan we kijken naar de meest populaire Anatolische Herder mixen. We geven je een overzicht van de algemene kenmerken van de Anatolische Herder mix, en hoe deze verschillen wanneer ze gecombineerd worden met verschillende rassen. Deze informatie zal u helpen beslissen of een Anatolische Herder mix de juiste hond is voor u, en zo ja, welke u moet kiezen.

Anatolische Herder mixen variëren in grootte en persoonlijkheid. Maar hoeveel Anatolische zit er werkelijk in elk van hen? En wat kunt u van uw puppy verwachten als hij opgroeit? Hoewel de Anatolische Herder een van de meest intelligente hondenrassen is, is ze ook een van de meest koppige. Dus maakt een kruising met een andere hond haar een gemakkelijkere metgezel? En zal een van deze mixen uw perfecte pup zijn?

De raszuivere Anatolische Herder

De Anatolische Herder is een oud ras van herdershonden met wortels die haar zo ver terug plaatsen als 6000 jaar geleden tijdens de Bronstijd. Er wordt aangenomen dat ze duizenden jaren geleden zijn ontwikkeld in Klein-Azië door herders die hun kudde wilden beschermen.

De Anatolische Herder is een groot ras met zandkleurige vacht langs haar lichaam, een donkere snuit en donkere ogen. Ze heeft een dikke, dubbele vacht; donkere, flaporen; en weegt tussen de 80 en 150 pond.

Persoonlijkheid

De Anatolische Herder is door en door een werkhond en is het meest geschikt voor ervaren hondeneigenaren. Deze eigenaren moeten bereid en in staat zijn om te werken met de ongelooflijk onafhankelijke aard van dit ras. Dit is een hond die een vrije denker is. Hoewel ze zeer trouw en liefdevol is aan haar gezin, kan ze op haar hoede zijn voor vreemden en zeer beschermend voor degenen die ze denkt te moeten beschermen.

Groot, gespierd en dominant, de Anatolische Herder is geen hond om lichtvaardig te nemen. Haar beschermende, onafhankelijke aard is instinctief en werd eeuwenlang in haar gefokt. Deze eigenschappen kunnen heel goed worden doorgegeven aan haar nakomelingen, zelfs als die nakomelingen een mix zijn. Dus, denk je dat je hebt wat nodig is om dit ras of een van haar mixen de jouwe te noemen? Voordat je beslist, laten we het hebben over Anatolische Herder mixen.

Anatolische Herder mixen

Kruisen is een eeuwenoude praktijk. Hoewel controversieel, kruisen veel fokkers vandaag de dag honden om een aantal verschillende redenen. In de oudheid was het kruisen een manier voor mensen om hun idee van de perfecte hond te creëren. Jagers kruisten vaak rassen die heimelijk waren, uitstekende neuzen en unieke stemmen hadden.

Herders hadden honden nodig die onverschrokken en intelligent waren, enzovoort. De meeste rassen die we vandaag kennen en liefhebben zijn ontstaan door kruisingen. Het duurt echter generaties en jaren van verfijning voordat een kruising een raszuivere hond wordt.

Anatolische Herder Mengsels

Kruisingen versus Volbloeden

Echter, in de moderne tijd is kruisen een trend geworden, met veel fokkers die honden kruisen om wat sommigen noemen “designer honden” of “hybriden” te creëren. En hoewel de praktijk zowel oud als controversieel is, kan worden betoogd dat de reden voor de gewoonte al eeuwenlang dezelfde is.

Mensen willen de gewenste eigenschappen van twee verschillende honden combineren in één. Dit is echter niet altijd een succesvolle onderneming en kan een beetje hit or miss zijn. Zoals gezegd duurt het generaties van kruisen en verfijnen voordat een kruising als raszuiver wordt geaccepteerd.

Veel fokkers en hondenliefhebbers kunnen ervoor kiezen de Anatolische Herder te kruisen met bepaalde rassen om haar intelligentie te vergroten. Ze zou minder eigenzinnig kunnen zijn, speelser, of haar fysieke verschijning kunnen combineren en/of veranderen. Natuurlijk kunnen er ook vele andere redenen zijn.

Het hangt allemaal af van wat elke individuele fokker wil bereiken met die kruising. Laten we nu verder gaan en leren over enkele van de meest populaire Anatolische Herder kruisingen, en waarom ze zo uniek zijn.

Anatolische Herder Types

Het aantal Anatolische Herder kruisingen kan eindeloos zijn, maar voor nu, laten we enkele van ’s werelds favorieten doornemen. Of het nu gaat om hersens, spierkracht, schoonheid of een combinatie van alle drie, deze begeerde kruisingen hieronder combineren de Anatolische Herder.

Duitse Anatolische Herder-Anatolische Herder en Duitse Herder Mix

Net als de Anatolische Herder werd de Duitse Herder gefokt om te werken. Zeer intelligent, zeer energiek en ongelooflijk loyaal, er is een reden dat de Duitse Herder een van ’s werelds beste keuzes is voor militair en politiewerk. Door de Duitse Herder te combineren met de Anatolische Herder krijg je waarschijnlijk een hond die vrij veel lijkt op elk van de raszuivere ouders.

Er is één uitzondering: de Duitse Herder heeft veel beweging nodig, terwijl de Anatolische Herder dat niet heeft. Anatolische Herders zijn rustig. Het oefenen van hun hersenen is meer een noodzaak dan ervoor zorgen dat ze een berghelling oprennen.

Toch is het goede nieuws dat beide rassen het goed doen met één of twee lange wandelingen per dag en voldoende gelegenheid voor spelen in de achtertuin. Dit betekent dat als u van plan bent een kruising van deze twee rassen te bezitten, u er zeker van wilt zijn dat u zich aan dat regime houdt. U moet er ook rekening mee houden dat training en vroege socialisatie vanaf de puppytijd een must is voor deze beschermende en intelligente kruising.

duitse herder temperament

Anatolische Pyreneeën-Anatolische Herder en Grote Pyreneeën Mix

Dit is een indrukwekkende mix. De Anatolische Herder is al een grote hond, en hem kruisen met een Grote Pyreneeër zal hem alleen maar groter maken. Majestueus, mooi en intelligent, de Grote Pyreneeën is een fantastische hond voor wie klaar is om al dat bont te veroveren.

Gelukkig zal het kruisen van deze twee rassen waarschijnlijk leiden tot een intelligente en rustige kruising. De Grote Pyreneeën is, net als de Anatolische Herder, beschermend en gefokt om zijn kudde te bewaken. Nogmaals, vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining zal een noodzaak zijn voor deze hybride om ervoor te zorgen dat hij goed aangepast en welgemanierd opgroeit.

anatolische herder grote pyreneeën mix

Pluche Danios-Anatolische Herder en Duitse Dog Mix

Duitse Doggen staan bekend als de zachte reuzen van de hondenwereld. Niets anders dan massieve schoothonden, zijn Duitse Doggen geliefd bij veel hondeneigenaren die op zoek zijn naar een lief, onhandig paard van een hond.

Het kruisen van de Anatolische Herder en de Duitse Dog kan een aantal verschillende scenario’s opleveren. Voor het grootste deel zal uw kruising waarschijnlijk slim en groot zijn. En hoewel we dol zijn op Duitse Doggen, moet worden opgemerkt dat ze een zeer korte levensverwachting hebben.

Ze kunnen ook gevoelig zijn voor een aantal gezondheidsproblemen door hun enorme omvang. Beide eigenschappen kunnen worden doorgegeven aan hun gekruiste nakomelingen.

Duitse Dog Oefeningen

De Anatolische Herder en Golden Retriever Mix

De wereld houdt van Golden Retrievers, en dat is geen wonder. Ze zijn intelligent, liefdevol en perfecte huisdieren voor mensen met jonge kinderen. Golden Retrievers zijn echter extreem actief en veel energieker dan een Anatolische Herder.

Ze zijn ook veel minder op hun hoede voor vreemden en lang niet zo beschermend. Het kruisen van een trouwe, kalme en beschermende Anatolische Herder met een speelse, vriendelijke en nieuwsgierige Golden Retriever resulteert misschien niet in de perfecte mix.

De persoonlijkheid, het uiterlijk en de algehele gezondheid van uw gekruiste hond zullen afhangen van het ras van de raszuivere ouder waar ze het meest op lijkt. Daarom is het heel belangrijk dat u bij deze kruising gebruik maakt van vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining.

golden retriever

De Anatolische Herder en Siberische Husky Mix

Net als de Golden Retriever is de Husky een vriendelijke hond die geen vreemden kent. Ze is echter net als de Anatolische Herder in de zin dat ze gebouwd is om te werken. Toch is ze niet zo’n workaholic als de Anatolische Herder.

De begindagen van de Husky bestonden evenzeer uit gezelschap als uit het sjouwen van zware lasten en het beschermen van familieleden. Husky’s luisteren beter dan de Anatolische Herder. Ze zijn ook gretiger om hun mensen een plezier te doen. Husky’s hebben veel meer beweging nodig en houden van rennen.

Het kruisen van dit ras zal waarschijnlijk leiden tot een intelligente en liefdevolle hybride. Of ze vriendelijk of terughoudend is met vreemden zal echter afhangen van haar genetische opmaak en de socialisatie in de puppytijd.

siberische husky moeder en baby

De Anatolische Herder en Labrador Retriever Mix

Labrador Retrievers zijn ’s werelds populairste hond. Ze zijn uitstekende familievrienden en zijn super gretig om te behagen. Er zit geen enkel koppig bot in het lichaam van een Lab. Het enige wat ze wil is bij haar familie zijn en hen trots maken.

De Anatolische Herder daarentegen neemt liever haar eigen beslissingen en denkt zelf na. Ze is niet zo bezig met leren zitten en blijven. Ze heeft het te druk met het in de gaten houden van die louche dame verderop in de straat die elke ochtend met haar verdachte poedel langs je huis loopt. Dus, als je deze twee kruist, kun je een paar verschillende resultaten krijgen.

Als je kruising op haar Labrador ouder lijkt, kun je verwachten dat ze uitgaand, vriendelijk, energiek en gretig is. Als ze echter op haar Anatolische Herder ouder lijkt, bereidt u zich dan voor op een hond die trouw en liefdevol is. Ze kan ook afstandelijk zijn tegenover vreemden en koppig als het gaat om het leren van commando’s. Of, deze kruising kan er ergens tussenin zitten.

labrador teckel mix

De Anatolische Herder en Australische Herder Mix

De Aussie, waarvan de naam velen doet geloven dat ze uit Australië komt, stond ooit bekend als metgezel van een cowboy. En hoewel deze hond Aussie roots heeft, is ze een Amerikaans ras. Ze werd geperfectioneerd in het Wilde Westen, en bracht haar vroege werkdagen door met rennen op ranches en helpen met het hoeden van vee.

De Australische herder is even intelligent als mooi. Door haar te combineren met de grote, intelligente Anatolische Herder ontstaat een van de meest intelligente en waardige kruisingen op onze lijst. Haar uiterlijk hangt af van welke raszuivere ouder ze het meest lijkt, maar ze zal waarschijnlijk een zware ruier zijn die regelmatig geborsteld moet worden.

Qua intelligentie is deze kruising misschien wel het neusje van de zalm. De Aussie is echter uitgaand en uitbundig, terwijl de Anatolische Herder dat niet is. Een kruising tussen de Australische Herder en de Anatolische Herder kan een hond opleveren die ergens tussen deze persoonlijkheden in zit. Of ze kan meer op de ene ouder lijken dan op de andere. Het hangt er allemaal vanaf.

Australische Herder Kleuren

Is een Anatolische Herder Mix geschikt voor mij?

Een algemeen gezond, zeer intelligent, groot, kalm en trouw ras, de Anatolische Herder is een prachtige hond voor de juiste persoon of familie. Ze heeft veel vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining nodig. Ze mag nooit van de lijn worden gehaald tijdens wandelingen of wanneer ze buiten de veiligheid van haar achtertuin of huis is.

Elke potentiële Anatolische Herder eigenaar of elke hondenliefhebber die op zoek is naar een Anatolische Herder mix moet haar beschermende instincten in gedachten houden. Deze neiging kan worden geërfd door het nageslacht, zelfs als dat nageslacht een kruising is tussen een Anatolische Herder en een koelere hond zoals de Labrador.

Dit ras en eventuele gekruiste nakomelingen zouden het meest geschikt zijn voor een ervaren eigenaar. Een ideale eigenaar heeft verstand van onafhankelijke en intelligente rassen. Deze eigenaar is bereid om positieve versterking en vroege socialisatie te gebruiken. Ze is vertrouwd met andere benodigdheden die nodig zijn om een gelukkige, gezonde en goed aangepaste hond met sterke waakinstincten op te voeden.

Bent u of kent u iemand die een van de Anatolische Herder mixen bezit die we hierboven opgesomd hebben? We horen graag uw verhalen. Vertel ons over uw ervaringen met Anatolische Herder mixen in de commentaarsectie hieronder.

Verder lezen

Referenties:

  • Ackerman, 2011, “The Genetic Connection; a Guide to Health Problems in Purebred Dogs,” 2nd Edition.
  • De Amerikaanse Kennel Club.
  • Beuchat, 2014, “The Myth of Hybrid Vigor in Dogs….Is a Myth,” The Institute of Canine Biology.
  • Howell et al., 2015, “Puppy Parties and Beyond: The Role of Early Age Socialization Practices on Adult Dog Behavior,” Dovepress.
  • Mattinson, 2018, “Purebred Vs Mutt-Common Objections to Mixed Breed Dogs,” The Labrador Site.
  • Sutter en Ostrander, 2004, “Dog Star Rising: The Canine Genetic System,” Nature Reviews Genetics.
  • Turcsan et al. 2017, “Owner Perceived Differences Between Mixed-Breed and Purebred Dogs,” PLOS One.