8 redenen waarom Chihuahuas schudden en beven.

Waarom rillen Chihuahuas? Foto van twee Chihuahuas die rillen.

Het is vrij standaard voor Chihuahuas om te bibberen, hoewel het alarmerend kan zijn voor verantwoordelijke huisdierouders. Wil je weten waarom Chihuahuas bibberen? Kijk maar eens!

Een Chihuahua schudt, beeft of rilt om nogal wat redenen. Sommige zijn biologisch, sommige zijn normaal, en sommige zijn verontrustend.

Biologische rillingsredenen zijn temperatuurregeling, hoog metabolisme en hypoglycemie. Normaal rillen omvat angst, bezorgdheid of opwinding. Verontrustende rillingen zijn vergiftiging of allergische reacties.

We hebben ze hieronder allemaal besproken, zodat je altijd weet hoe je je lieve Chihuahua kunt beschermen!

Redenen waarom Chihuahua’s schudden

Zoals hierboven geïntroduceerd, zijn er nogal wat oorzaken achter je bibberende Chihuahua. Begrijpen wat er aan de hand is zal beginnen met weten wat het zou kunnen zijn en van daaruit verder gaan. Top redenen zijn onder andere:

  1. Temperatuurregeling
  2. Een hoog metabolisme
  3. Hypoglykemie
  4. Angst
  5. Angst
  6. Opwinding
  7. Vergiftiging
  8. Allergische reacties

1. Temperatuurregeling

Omdat Chihuahua’s kleine hondjes zijn, krijgen ze het heel gemakkelijk koud. Zelfs als jij het warm en comfortabel hebt, kan je Chihuahua het heel goed koud hebben! Als ze tegen je aan proberen te kruipen of zich onder dekens verstoppen. In dat geval is dit een goede indicator dat ze de koude temperatuur voelen en zich moeten opwarmen!

Dit is een deel van de reden waarom veel Chihuahuas de hele tijd onesies en jassen dragen! Het is niet alleen een modestatement, maar eerder een essentieel onderdeel van hun algehele gezondheid en comfort! Er zijn veel leuke opties die hen helpen de kou te verdrijven. Uw fokker en dierenarts kunnen u ook helpen bij het uitzoeken van geschikte kledingstukken!

2. Een hoog metabolisme

Ook een Chihuahua heeft door hun kleine formaat een zeer hoge stofwisseling! Omdat ze voedsel drie keer zo snel verteren als wij, maakt deze hoge stofwisseling hen vatbaar voor de shakes. Deze kunnen heel mild zijn, moeilijk te zien, of matig tot ernstig. Het hangt af van de hond.

3. Hypoglykemie

Chihuahuas kunnen vrij snel een hypoglycemische aanval krijgen, dankzij hun snelle spijsvertering. Dit betekent dat ze veel meer kans hebben op een daling van de bloedsuikerspiegel terwijl ze wachten op de volgende maaltijd. Probeer je Chihuahuas in 4-5 maaltijden per dag te voeren, gelijkmatig verdeeld om dit te voorkomen.

U kunt uw dierenarts ook om suggesties vragen om deze druppels te voorkomen. Vraag ook wat u moet doen als het toch gebeurt, zodat u kunt ingrijpen. Zodra u een aanval opmerkt, zal het snel verhogen van hun bloedsuiker noodzakelijk zijn voor hun gezondheid.

4. Angst

Net als elk ander huisdier of mens, zullen ze trillen en beven als ze bang zijn. Hun lichaam gaat in de “vecht of vlucht” modus die net zo natuurlijk is als onze hagedissenhersenen. U kunt dit helpen door uw hond te leren zichzelf te kalmeren en er te zijn als hun bondgenoot.

Hoewel het normaal is om onze honden te willen helpen hun angsten te vermijden, is het ook nuttig voor hen om ze in een voorzichtige, veilige omgeving onder ogen te zien en te genieten van minder reacties. U kunt dit doen met de steun van een dierenarts!

5. Angst

Angst is wijdverbreid bij Chihuahuas. Van algemene angst tot echte paniek tot zoiets als een gerichte angsttrekker, het is allemaal mogelijk bij Chihuahuas. Als ze angstig zijn voor een autorit, kan dit ervoor zorgen dat ze gaan trillen of rillen. Inzicht in die triggers zal je helpen om de reacties te minimaliseren. U kunt ook een veilige ruimte voor uw hond creëren waar hij terecht kan als hij moet kalmeren!

6. Opwinding

Een andere emotie die leidt tot schudden is opwinding! Het kan zijn dat je thuiskomt, dat je de snoeppot ziet opengaan, of dat je het woord “wandelen” hoort. Opwinding leidt tot schudden – op een goede manier.

Er is ook een verband tussen opwinding en de stofwisseling van een Chihuahua. Experts geloven dat het snelle metabolisme hen vatbaar maakt voor schudden, wat betekent dat opwinding en andere emoties sneller en gemakkelijker schudden veroorzaken dan bij andere rassen.

7. Vergiftiging

Dit kan gemakkelijk gebeuren bij chihuahua’s. Ze zijn zo klein dat er maar kleine hoeveelheden gif nodig zijn om een toxische reactie te veroorzaken. Trillen in combinatie met lusteloosheid en braken zijn veel voorkomende indicatoren hiervan. Als uw Chihuahua trilt en u weet dat hij iets heeft gegeten wat hij niet had mogen eten, breng hem dan onmiddellijk naar een dierenarts! Hoe sneller er wordt ingegrepen, hoe beter.

8. Allergische reacties

Honden hebben vaak allergische reacties met netelroos en ademhalingsmoeilijkheden. Dit kan gepaard gaan met een versnelde hartslag en trillen. Als u enige vorm van uitslag of hijgen en trillen opmerkt, wilt u uw hond onmiddellijk naar een dierenarts brengen voor controle, zodat uw dierenarts kan ingrijpen.

Foto van een Chihuahua met een koud weer jasje.

Waarom is mijn Chihuahua begonnen met schudden?

Veel mensen komen hier alles lezen over het trillen bij hun Chihuahua omdat het willekeurig lijkt te zijn begonnen. Het eerste wat je moet doen is het rillen van je hond in de gaten houden. Is het echt nieuw gedrag, of gebeurt het al de hele tijd?

Als je hebt gemerkt dat het bibberen heel nieuw is en niet lijkt samen te hangen met iets waar we het over hebben gehad, dan zou het gegeneraliseerd beven syndroom (GTS) kunnen heten. Dit is een mysterieuze kortdurende aandoening die uw hond treft vanaf ongeveer negen maanden tot 2 jaar oud. Het komt niet alleen voor bij Chihuahuas, maar vooral bij deze kleine hondjes.

Dit is iets dat gediagnosticeerd kan worden met een test van de dierenarts. Als uw dierenarts denkt dat dit van invloed is op de gezondheid van uw hond, kan hij corticosteroïden voorschrijven om het lichaam van uw hond gelijkmatiger te maken. Na een paar weken behandeling zullen veel honden zich veel beter voelen.

Deze aandoening verdwijnt vaak willekeurig na de 2e verjaardag van uw hond. Als het trillen gering is, zullen veel dierenartsen niets voorschrijven omdat het geen invloed heeft op de algemene gezondheid van uw hond.

Hoe laat ik mijn Chihuahua stoppen met trillen?

Als je het erg vindt voor je hond en gewoon wilt dat ze genieten van een trilvrij leven, is het belangrijkste wat je kunt doen begrijpen wat de oorzaak is. Als het een fysieke kwestie is, zoals de temperatuur, kun je dat veranderen door ze wat kleren of een knuffel te geven! Als het een angstkwestie is, kun je ze helpen hun angsten te leren deëscaleren door ze te conditioneren en troost te bieden.

De wortel van het probleem aanpakken zal je Chihuahua helpen om meer tijd vrij van het bibberen en rillen door te brengen dat zo vervelend is voor hen en zorgwekkend voor jou!

Hoe voorkom ik dat mijn Chihuahua de hele tijd trilt?

Het aanpakken van al hun behoeften, vooral die van hun prikkelbaarheid en temperatuur, zal je helpen hun schudden behoorlijk te minimaliseren. Als je op zoek bent naar een manier om het schudden van je Chihuahua te stoppen, is het echter essentieel om te accepteren dat schudden deel uitmaakt van hun leven.

Je zag die lijst met redenen daarboven, toch? Dus, een of meer van deze redenen zullen er altijd voor zorgen dat je Chihuahua een beetje schudt. Een hond hebben die helemaal vrij is van trillen, ooit, is onmogelijk.

Accepteer het trillen van uw Chihuahua voor wat het is, en doe wat u kunt om het te minimaliseren. Als je je er zorgen over maakt, kun je ook je fokker of dierenarts om meer tips vragen. Zij kunnen je misschien ook helpen begrijpen wat de meest waarschijnlijke oorzaak ervan is!

Waarom schudden Chihuahuas als ze slapen?

Het is één ding voor Chihuahuas om te trillen als ze wakker zijn, maar hoe zit het als ze slapen? Als ze slapen, zijn er twee belangrijke oorzaken voor het rillen of beven:

Als ze dromen, zullen het milde stuiptrekkingen zijn. Die betreffen vaak de poten en voeten. Ze kunnen gedeeltelijk kwispelen met hun staart en zelfs een beetje jengelen of blaffen. Dit is natuurlijk een vrolijk geluid, en dit hele gebeuren maakt de meeste mensen aan het lachen en maakt een hoop video’s. Het is best schattig, daar zijn we het over eens!

In sommige gevallen kan je Chihuahua eigenlijk een aanval hebben. Bepaalde ziektes of aandoeningen kunnen die veroorzaken, en vaak lijkt het alsof je hond slaapt als hij een aanval heeft. Aanvallen veroorzaken meestal rillingen over het hele lichaam met ledematen die rechtop staan en niet bewegen (stijf). Ze kunnen schreeuwen, maar dat is een negatief geluid.

Als u vermoedt dat het een aanval is, breng uw hond dan binnen voor een controle om er zeker van te zijn dat hij in orde is, ten eerste, en dan om te zien wat de oorzaken waren van de aanval zelf.

Waarom schudt mijn Chihuahua zich af nadat ik hem geaaid heb?

We hebben het allemaal meegemaakt! We aaien onze Chihuahua, en zodra we stoppen, schudden ze zich af. Het is grappig, maar ook een beetje beledigend, toch?

Niet doen! De meeste honden doen dit omdat ze jeuk hebben. Iets van de manier waarop u uw hond aaide en krabde, kietelde hen, en ze moeten zich van de jeuk afschudden. Dit komt vaak voor als uw hond aan het verharen is en een opgebouwde losse vacht heeft. Veel honden zullen onmiddellijk daarna op de jeukende plek bijten of eraan likken, voor de zekerheid!

In essentie

Een trillende Chihuahua is niet altijd slecht, maar wel iets om op te letten. Veel voorkomende oorzaken voor het trillen van je Chihuahua zijn temperatuurregulatie, hypoglykemie, angst of emotionele reacties, en gezondheidsaandoeningen zoals vergiftiging of GTS.

Als je begrijpt welke van deze oorzaken de oorzaak is en wat je eraan kunt doen, kun je je Chihuahua in een mum van tijd weer op zijn best laten voelen!

Chihuahua’s hebben complexe redenen waarom ze gedurende hun hele leven kunnen trillen of rillen. Begrijpen wanneer het goed is en wanneer je je zorgen moet maken is belangrijk om ze de juiste zorg te geven die ze verdienen.

Ken je iemand die zich zenuwachtig voelt over deze kwestie? Deel dit met hen!

We horen graag wat je van het bericht vindt, alleen zo kunnen we het verbeteren.