5 eenvoudige regels voor het voeden van uw puppy

Siberische husky puppy die voedsel eet

Er is veel om over na te denken wanneer u uw nieuwe puppy mee naar huis neemt, vooral met betrekking tot zijn voeding.

We hebben 5 eenvoudige regels voor het voeden van je puppy op een rijtje gezet.

Zodat u uw tijd kunt besteden aan het genieten van hem en u zich geen zorgen hoeft te maken of hij het juiste voedsel op de juiste momenten krijgt.

Veel voorkomende vragen die nieuwe puppy eigenaren stellen zijn: hoe vaak voeren, wat voeren en wanneer voeren.

Laten we eens kijken.

Regel één: weinig en vaak

Kleine pups hebben kleine buikjes, maar grote eetlust. Ze moeten tenslotte veel groeien.

Om ze voldoende voedsel te geven om aan hun dagelijkse behoeften te voldoen zonder hun tere maagje te verstoren, moet hun voedsel gelijkmatig verdeeld worden.

De fokker van uw puppy zal u laten weten hoe vaak hij is gevoerd wanneer zij hem aan u overdraagt, en zou u moeten adviseren over hoe u te werk moet gaan.

Als vuistregel hebben pups vier maaltijden per dag nodig tot ze drie maanden oud zijn, drie maaltijden per dag tot ze zes maanden oud zijn, en twee maaltijden per dag daarna.

Regel twee: Kies een middenklasse brok.

De meeste nieuwe puppy-eigenaren kiezen ervoor om hun pups brokken te voeren. En dit is meestal een goed idee.

Pups doen het ook heel goed op rauwe voeding, maar je moet wat onderzoek doen om te leren hoe je een opgroeiende pup moet voeden met rauw vlees en botten.

Goedkope brokken kunnen heel aantrekkelijk lijken voor je banksaldo, maar het kan een valse economie zijn.

De meeste goedkopere merken vullen hun maaltijden op met ingrediënten die uw pup niet nodig heeft, en die rechtstreeks door hem heen gaan.

Dit betekent dat als u een goedkopere voeding koopt, u hem uiteindelijk misschien grotere hoeveelheden zult geven.

Daarom geeft u over het geheel genomen hetzelfde bedrag uit als u zou hebben gedaan aan een duurder merk.

Regel drie: Niet overvoeren

Tegenwoordig weten we dat pups slank gehouden moeten worden. Te snel groeien of te dik worden kan gezondheidsproblemen veroorzaken.

Als u uw puppy te veel voedsel geeft, of te weinig, is de manier om dat te zien niet via de weegschaal. Het is door te kijken en aan te raken.

U moet de ribben van uw puppy kunnen voelen, maar niet zien. Als hij staat moet er een duidelijke helling zijn van zijn buik naar zijn lies.

De door de fabrikant aanbevolen hoeveelheden op verpakkingen kunnen een goede richtlijn of uitgangspunt zijn. Maar u moet uw individuele pup om de paar dagen beoordelen en dienovereenkomstig aanpassen.

Als uw puppy u aan het eind van elke maaltijd probeert te vertellen dat hij honger heeft, probeer dan zijn brokjes te voeren in een bak met langzame voeding. Hij zal er langer over doen om het op te eten, en hij zal meer van de maaltijd genieten.

Regel 4: Geen eten voor het slapen gaan

Het is verleidelijk om uw pup met een lekker vol buikje naar bed te brengen.

Maar dit zal er waarschijnlijk toe leiden dat uw nieuwe vriend in de kleine uurtjes dringend een badkamerpauze nodig heeft.

Zorg ervoor dat de laatste maaltijd van uw pup ruim drie of vier uur voor zijn laatste uitstapje naar de tuin bij u in bed ligt.

Dus als u graag om elf uur ’s avonds naar boven gaat, mag de laatste maaltijd van uw puppy niet later zijn dan acht uur ’s avonds.

Regel Vijf: Geen plotselinge veranderingen

Dit is misschien wel de belangrijkste regel van allemaal. Plotselinge veranderingen in het dieet kunnen het kleine lichaam van uw puppy echt van streek maken. Resulterend in vlagen van diahorrea.

Als u bijvoorbeeld van merk verandert, moet u langzaam een kleine hoeveelheid van het nieuwe voer introduceren in de loop van verschillende maaltijden, in plaats van meteen met het nieuwe type te beginnen.

Samenvatting

Uw puppy voeden is belangrijk, maar het hoeft niet eng te zijn. Geef kleine hoeveelheden op gezette tijden, en maak eventuele kansen geleidelijk en met de gezondheid van uw puppy in gedachten.

Gebruik uw gezond verstand, maar vraag bij twijfel uw dierenarts om advies.

Meer informatie