1 jaar oude Beagle

1 jaar oude beagle

Een Beagle van 1 jaar oud is nog niet helemaal volgroeid, maar ze zullen heel dicht bij hun volwassen grootte zitten. Of je nu een Beagle van 1 jaar oud hebt geadopteerd, of je hebt ze al vanaf 8 weken oud, je hebt nog heel wat spannende tijden voor de boeg! Met een jaar oud is het waarschijnlijk dat u al begonnen bent met wat training, en een goede routine heeft opgebouwd met uw Beagle. Maar er zijn nog genoeg gedragsproblemen die zich kunnen voordoen. Laten we eens nader bekijken wat u kunt verwachten van een 1 jaar oude Beagle, en hoe u deze potentiële problemen kunt voorkomen.

Wat kun je verwachten van een 1 jaar oude Beagle?

Een 1 jaar oude Beagle zal veel dichter bij hun volwassen grootte zijn, maar dit betekent niet dat ze op andere gebieden hun volledige volwassenheid hebben bereikt. In feite zal een 1 jaar oude Beagle nog steeds veel van die speelse, prikkelbare puppy energie hebben. Dus regelmatige lichaamsbeweging en mentale stimulatie door spelletjes en training zullen vanaf nu waarschijnlijk een groot deel van uw leven gaan uitmaken, als ze dat al niet waren.

Het is logisch dat u zich ook zorgen maakt of uw 1 jaar oude Beagle wel de juiste maat heeft. Je wilt immers niet dat ze overgewicht of ondergewicht hebben – beide kunnen leiden tot gezondheidsproblemen. Omdat de vraag naar de grootte van een Beagle op 1-jarige leeftijd zo vaak gesteld wordt, laten we beginnen met een blik op de ontwikkeling en grootte van de Beagle.

Is een 1 jaar oude Beagle volgroeid?

Met 12 maanden is een Beagle nog niet volwassen. Maar, het is waarschijnlijk dat ze heel dichtbij zullen zijn. Het Beagle ras bereikt meestal zijn volle grootte op ongeveer anderhalf jaar oud. In de komende 6 maanden kunt u dus verwachten dat uw Beagle klaar is met groeien.

De AKC accepteert twee ’types’ Beagle qua grootte. De kleinste van de twee wordt maximaal 13 inch groot en weegt minder dan 20 pond. Maar de grootste van de twee wordt tussen de 13 en 15 centimeter groot en weegt tussen de 20 en 30 pond. Beide types hebben de neiging om er stevig uit te zien. En de vrouwtjes zijn meestal iets kleiner dan de mannetjes.

U kunt deze metingen gebruiken om te meten hoe dicht uw Beagle bij hun volwassen grootte zit. Deze metingen kunnen u ook helpen om erachter te komen welk ras Beagle u hebt, als u dat nog niet wist van uw fokker.

Is mijn 1 jaar oude Beagle nog steeds een puppy?

Zoals we nu weten, is een Beagle met 12 maanden nog niet volgroeid. Hetzelfde geldt voor hun emotionele volwassenheid. Op de leeftijd van 12 maanden hebben de meeste Beagles nog steeds hun speelse puppy-energie, en zullen ze graag veel tijd doorbrengen met spelen en verkennen. U kunt uw Beagle beschouwen als een volwassen pup, maar nog niet als een volwassen hond.

Uw 1 jaar oude Beagle zou op dit moment de tandjes voorbij moeten zijn. Maar op andere gebieden van hun leven leren ze nog steeds. Zolang u hem consequent traint, zal uw Beagle een goed aangepast en opgevoed lid van het gezin zijn. Maar er kunnen nog steeds momenten zijn waarop ze een plotselinge speelse (en mogelijk destructieve) energie-uitbarsting hebben, of waarop een nieuw ongewenst gedrag de kop opsteekt dat u wilt verhelpen, zoals graven of trekken aan de lijn. Daar gaan we later wat dieper op in. Maar de belangrijkste conclusie is dat geduld en consistentie in het leven met je Beagle en in de training nog steeds essentieel zijn.

1 jaar oude beagle

Is mijn 1 jaar oude Beagle ondergewicht?

Aangezien je Beagle met 12 maanden zijn volwassen gewicht zou moeten naderen, kan het een schok en een zorg zijn om te ontdekken dat hij nog steeds onder de eerder genoemde statistieken zit. Maar, dit is niet noodzakelijkerwijs reden tot bezorgdheid. Vergeet niet dat er twee variëteiten van het Beagle ras zijn. En de kleinste van deze variëteiten zal minder dan 15 cm lang zijn en als volwassen hond minder dan 20 pond wegen. Bovendien zijn vrouwelijke Beagles vaak kleiner dan mannetjes, en er zal natuurlijke variatie zijn van de ene Beagle tot de andere.

Lengte en gewicht kunnen nuttig zijn om te weten. Maar, er zijn enkele andere manieren om te vertellen of uw Beagle ondergewicht heeft. Eén daarvan is gemakkelijk en snel thuis te doen. Je gaat gewoon aan je Beagle voelen en goed bekijken. Je moet de ribbenkast van je Beagle kunnen voelen, maar niet zien. Als je de ribbenkast van je Beagle kunt zien, is het een goed idee om ze naar de dierenarts te brengen. Die kan je helpen het gewicht van je Beagle op een gezonde en veilige manier te verhogen, zodat je nog groeiende Beagle de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Is mijn 1 jaar oude Beagle te zwaar?

Een even grote zorg voor veel Beagle eigenaren is dat hun 12 maanden oude pup overgewicht. Vooral als voedsel wordt gebruikt als trainingsmiddel. Je kunt dit thuis uitproberen, met dezelfde methode. Als u de ribben van uw Beagle niet kunt voelen als u aan hun zij voelt, kan er sprake zijn van overgewicht.

Als dat zo is, neem ze dan mee naar de dierenarts voor een goed onderzoek. Uw dierenarts zal u kunnen helpen bij het invoeren van een gezond dieet en voedingsplan om ervoor te zorgen dat uw Beagle nog steeds de juiste voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei.

Bij het trainen moet u zich houden aan de juiste dagelijkse hoeveelheid calorieën voor de leeftijd van uw Beagle. Trek dus het voer dat je tijdens de training gebruikt af van die totale dagelijkse hoeveelheid. Als u tijdens de maaltijd brokkenvoeding gebruikt, kunt u de maaltijden van uw Beagle aan het begin van de dag gewoon afwegen, en de hoeveelheid brokken die u voor de training nodig hebt, daarvan aftrekken. Sommige mensen voeren hun hond zelfs volledig door de trainingssessies heen. Maar als u zich zorgen maakt over de hoeveelheid voedsel die uw Beagle eet, of als hij na zijn maaltijden nog steeds erg hongerig lijkt, is de dierenarts de beste gesprekspartner.

Hoeveel beweging heeft een 1 jaar oude Beagle nodig?

Studies hebben aangetoond dat te veel beweging op jonge leeftijd kan bijdragen tot gezondheidsproblemen voor onze honden. Zo kan bijvoorbeeld het laten traplopen van puppies vóór de leeftijd van 3 maanden hun risico op het ontwikkelen van gewrichtsproblemen zoals heupdysplasie verhogen. Maar met 1 jaar is het veel veiliger voor Beagles om te bewegen. In feite hebben de meeste Beagles op deze leeftijd veel energie te verbranden.

Een deel van die energie kan worden besteed aan training en spelletjes in huis. Maar, de meeste 12 maanden oude Beagles zullen ook graag wat beweging buitenshuis krijgen. Als algemene regel kun je, totdat je Beagle volgroeid is (dat is meestal rond de 18 maanden), 5 minuten beweging per maand leeftijd geven, maximaal twee keer per dag. Voor Beagles van 1 jaar betekent dit dus twee keer per dag een uur beweging. Dat is behoorlijk veel!

U kunt ook de type van de oefening die u uw Beagle geeft, als u zich nog steeds zorgen maakt over hun gewrichten. Dingen als zwemmen, wandelen aan de lijn en geurwerk zullen vriendelijker zijn voor de gewrichten van uw Beagle totdat ze hun maximale skeletrijping hebben bereikt. Als u zich zorgen maakt over de gewrichten van uw Beagle, neem dan contact op met uw dierenarts voor meer hulp.

Hoeveel slaap heeft een 1 jaar oude Beagle nodig?

Met 12 maanden oud zou je Beagle de hele nacht door moeten slapen. Zolang je ze maar naar het toilet brengt voordat ze gaan slapen en ze een paar uur voor het slapen gaan eten geeft. De exacte hoeveelheid slaap die een Beagle van 1 jaar oud nodig heeft, verschilt van hond tot hond.

Hoewel uw Beagle er op dit punt uitziet als een volwassen hond, zijn ze nog steeds aan het groeien en ontwikkelen. Ze zullen dus nog steeds verrassend veel slaap nodig hebben. Naast een volledige nachtrust hebben veel 1-jarige Beagles de hele dag door dutjes nodig. Vooral omdat ze meer beweging krijgen en veel mentale stimulatie door spel en training. Wees dus niet verbaasd als uw Beagle op deze leeftijd nog ongeveer 16 tot 18 uur slaap per dag krijgt.

Kan ik een 1 jaar oude Beagle trainen?

Ondanks het oude gezegde kun je een oude hond nieuwe trucjes leren. En met 12 maanden is uw Beagle zeker niet oud. Dus als je de training hebt uitgesteld, of je Beagle nog maar net thuis hebt, hoef je niet in paniek te raken. Het trainen van een Beagle van 1 jaar oud kan iets anders zijn dan het trainen van een heel jonge puppy, omdat uw Beagle hoogstwaarschijnlijk een aantal ongewenste gedragingen en gewoonten heeft aangeleerd. Maar het is absoluut mogelijk om een Beagle van 1 jaar oud te trainen.

Met 12 maanden hebben Beagles ook veel mentale stimulatie nodig, die kan worden bereikt door training. En, training kan bovendien wat lichaamsbeweging bieden. Kijk voor meer hulp en tips bij het trainen van uw 1 jaar oude Beagle op de volgende links.

1 jaar oude Beagle gedragsproblemen

Met 12 maanden denk je misschien dat je Beagle oud genoeg is om beter te weten wanneer hij zich slecht gedraagt. Maar het feit is dat een 1 jaar oude Beagle nog steeds een puppy is. En ze leren nog steeds. Dus als u ongewenst gedrag bij uw puppy opmerkt, is dat niet omdat uw hond u probeert te irriteren of zich zonder reden gedraagt. In feite komen veel “ondeugende” puppygedragingen voort uit dezelfde gemeenschappelijke wortels.

Verveling

Beagles zijn intelligente honden. Maar de keerzijde van die intelligentie is de behoefte aan veel stimulatie. Dit kan door oefening, training, interactief speelgoed, spelletjes en meer. Als een Beagle zich verveelt, zullen ze vaak proberen hun eigen plezier te maken. En dit gebeurt misschien niet op een manier die in overeenstemming is met uw ideeën over hoe een hond plezier moet hebben. In plaats van op een speeltje te kauwen, gaan ze misschien graven in het tapijt, of blaffen en janken naar alles.

Als je een toename van ongewenst gedrag bij je 1 jaar oude Beagle hebt opgemerkt, is een goede eerste stap om dit aan te pakken het verminderen van mogelijke verveling. Zorg ervoor dat uw pup voldoende beweging krijgt, en besteed elke dag tijd aan trainen en spelen met uw Beagle.

Gebrek aan training

Het is niet ongewoon dat we denken dat onze pups ondeugend zijn als ze iets doen wat we niet willen, zoals in huis plassen of sokken stelen en ermee weglopen. Maar een gebrek aan training kan aan de basis liggen van veel van deze problemen. Als u niet de tijd hebt genomen om uw Beagle een zindelijkheidstraining te geven, of om hem te trainen in gehoorzaamheid, zult u misschien een Beagle van 1 jaar oud aantreffen die nog steeds dingen laat vallen die hij niet mag hebben, of die tegen al uw gasten opspringt!

Als je dit soort gedragsproblemen opmerkt, is het belangrijk om te onthouden dat je Beagle niet noodzakelijk koppig en ondeugend is. Voor hem is het waarschijnlijk een heel leuk spelletje om door het huis achtervolgd te worden als je een sok probeert te pakken. Het is dus belangrijk om hard te werken aan de training van uw Beagle, en consequent te blijven met deze training, zelfs als hij 1 jaar oud is.

Blaffen en huilen

Beagles zijn van nature een vocaal ras. En sommige nieuwe Beagle eigenaren hebben zich misschien niet gerealiseerd hoeveel lawaai hun pups kunnen maken voordat ze hen mee naar huis namen. In sommige gevallen kun je een hond trainen om niet te blaffen. Maar voor rassen als Beagles, die van nature zeer luidruchtig zijn, is dit iets wat u misschien moet leren accepteren. Het is geen teken dat ze ondeugend zijn.

In feite kunnen blaffen en vocalisaties de manier van uw Beagle zijn om met u te communiceren. Dus, als u merkt dat uw Beagle meer blaft als hij 1 jaar oud is, overweeg dan of hij voldoende beweging en mentale stimulatie krijgt. Misschien moeten ze zelfs vaker naar het toilet dan je denkt! Of misschien hebben ze honger!

Pent Up Energy

Het is niet ongewoon dat honden destructief of luidruchtig worden als ze veel opgekropte energie hebben. Beagles zijn actieve honden, en als ze 1 jaar oud zijn, willen ze graag naar buiten om te bewegen. Enige beweging kan worden bereikt door training, maar u moet ook minstens 40 minuten per dag besteden aan de juiste beweging van uw Beagle. Als u zich zorgen maakt over hun gewrichten, kies dan voor weinig belastende opties zoals zwemmen of geurwerk.

Angst

Zolang u uw Beagle van jongs af aan goed hebt gesocialiseerd, hoeven angstige reacties geen probleem te zijn. Maar, als uw Beagle op latere leeftijd is geadopteerd, of als u niet de kans heeft gekregen om hem te socialiseren, kunt u van uw Beagle angstige, of zelfs agressieve, reacties op dingen merken. Gelukkig kun je een oudere hond nog steeds socialiseren. Maar het zal een langzamer proces zijn, en een waar u hard aan zult moeten werken gedurende het leven van uw hond.

Kauwen en bijten

Met 1 jaar hoort een Beagle niet nog tandjes te krijgen. Bijten en knagen kan een gevolg zijn van ruw spel en overprikkeling. Maar het kan ook een teken zijn van een gedragsprobleem. Het kan dus een goed idee zijn om met uw dierenarts of een gedragstherapeut te praten als u zich zorgen maakt over het feit dat uw Beagle van 1 jaar nog steeds bijt.

Trekken aan de lijn

Trekken aan de lijn is nogal een belonend gedrag voor onze honden, omdat ze daarmee komen waar ze heen willen. Het kan dus een moeilijke gewoonte zijn om te doorbreken. Maar, met consequente training en werk, kunt u uw Beagle leren naar de hiel te lopen, of ze nu aangelijnd zijn of niet. Het is nooit te vroeg of te laat voor uw Beagle om het te leren. Hier zijn enkele links die je hierbij kunnen helpen.

Heb je een 1 jaar oude Beagle?

We horen graag meer over jullie 1 jaar oude Beagles! Heb je ze al sinds ze 8 weken oud zijn, of zijn ze nog maar net bij je familie? Vertel ons zeker over jouw 12 maanden oude Beagle in de comments.

Referenties en bronnen

  • Siwak, C. (et al), ‘Effect of Age and Level of Cognitive Function on Spontaneous and Exploratory Behaviors in the Beagle Dog’, Learning Memory (2001).
  • Krontveit, R. (et al), ‘Housing- and Exercise-Related Risk Factors Associated with the Development of Hip Dysplasia as Determined by Radiographic Evaluation in a Prospective Cohort of Newfoundlands, Labrador Retrievers, Leonbergers, and Irish Wolfhounds in Norway’, American Journal of Veterinary Research (2012).
  • Farricelli, A. ‘Impact of Exercise on Puppy Growth Plates’, Daily Dog Discoveries (2017)
  • Howell, T. (et al), ‘Puppy Parties and Beyond: The Role of Early Age Socialization Practices on Adult Dog Behavior’, Veterinary Medicine: Research and Reports (2015)
  • Hiby, E. (et al), ‘Dog Training Methods: Their Use, Effectiveness and Interaction with Behavior and Welfare’, Animal Welfare (2004).
  • Charmayne Bennett, P. & Ilse Rohlf, V. “Owner-Companion Dog Interactions: Relationships Between Demographic Variables, Potentially Problematic Behaviors, Training Engagement and Shared Activities”, Applied Animal Behavior Science (2007).
  • Rehn, T. & Keeling, L. ‘The Effect of Time Left Alone on Dog Welfare’, Applied Animal Behavior Science (2011).