12 geweldige plaatsen om uw puppy te socialiseren

kenmerk

Een nieuwe puppy krijgen is een prachtige ervaring, maar het kan ook een beetje intimiderend zijn.

Je weet dat die eerste paar weken vol zullen zitten met belangrijke taken.

Misschien wel de meest vitale daarvan is de socialisatie.

U moet uw pup niet op een mogelijk besmette grond zetten voordat hij zijn volledige inentingskuur heeft gehad, ongeveer 12 weken oud.

Uw dierenarts zal u precies vertellen wanneer het veilig is om hem met andere honden te laten omgaan en op openbare plaatsen te laten spelen.

Maar dit betekent niet dat je niet eerder met zijn socialisatie kunt beginnen.

In feite is het heel belangrijk dat je dat doet! We weten namelijk dat het socialisatievenster heel klein is, en al begint te sluiten als honden net drie maanden oud zijn.

Op stap gaan

De meeste pups van acht weken oud zijn nog erg klein en de meesten van ons zullen ze in die eerste weken gemakkelijk in de armen kunnen dragen.

Als uw hond moeilijk te dragen is, kunt u een grote schoudertas gebruiken om zijn gewicht te ondersteunen.

Profiteer van dit vervoersgemak om hem naar veel plaatsen mee te nemen.

Zorg ervoor dat ze door zo veel mogelijk mensen goed verzorgd worden.

Waar wacht je nog op?

Er is echt geen betere tijd dan het heden, om ervoor te zorgen dat uw pup gelukkig is en zich thuis voelt in alle sociale situaties die hij in zijn latere leven kan tegenkomen.

Laten we eens kijken naar enkele geweldige plaatsen om uw pup vertrouwd te maken in die kritieke eerste paar weken.

1. Het park

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende plaats. Het plaatselijke park.

Als u in een stad woont, wilt u toch dat uw pup went aan een meer open en landelijke omgeving. Een openbaar park is een goede manier om deze ervaring te combineren met het ontmoeten van mensen.

U hoeft geen gedwongen mars rond de plaats te maken. En het beste is om hem voorlopig uit de speciale ‘hondenzones’ te houden. Het is prima om een plekje op een bankje te zoeken, uw puppy op schoot te zetten en hem eens goed te laten kijken en snuffelen.

Hij zal al vroeg waardevolle ervaringen opdoen met andere parkhonden, mensen, fietsen, skateboards en kinderen, en ook met de gebruikelijke wilde dieren.

2. De Kust

Als we denken aan het leven met onze nieuwe hond, denken velen van ons aan rennen op het strand. Spelen langs de zee.

Niet alleen is het strand een geweldige plek om veel mensen en andere honden te zien, maar het heeft ook bepaalde unieke aspecten waar u wilt dat uw hond zich op zijn gemak voelt.

Het lawaai en de enorme omvang van het water, bijvoorbeeld. Neem de tijd om met uw puppy in uw armen bij de golven te gaan staan en de zeestralen en het geluid van de oceaan in u op te nemen.

Ga op een bankje aan de kust zitten en kijk naar plezier.

Laat hem wennen aan alle activiteiten die er plaatsvinden, van balspelen tot vliegeren.

3. De Schoolpoorten

De schoolpoorten zijn een fantastische plek om pups te laten wennen aan jonge kinderen.

plaatsen om te socialiserenZe zullen veel lawaai maken, en massaal hallo willen zeggen, je kleine puppy willen aaien of knuffelen.

Er is echter een valkuil. Als je alleenstaand bent, raad ik je absoluut niet aan om met een puppy aan de schoolpoort te gaan staan, als je geen kind op de school hebt.

Als u alleenstaand bent en uw pup wilt socialiseren met kinderen, neem dan contact op met een vriend of familielid die schoolgaande kinderen heeft en ga met hen mee om ze op te halen of af te zetten.

Dit voorkomt ongemakkelijke vragen, of mogelijke gênante misverstanden!

4. De Supermarkt

Afhankelijk van waar je plaatselijke supermarkt is, laten ze honden wel of niet binnen. Het is geen probleem als ze dat niet doen, want je kunt gewoon op een bankje bij de karretjes gaan zitten en het menselijk verkeer naar je toe laten komen.

Laat uw pup wennen aan het gerommel van karretjes die worden rondgeduwd, en het gekletter als de karretjes op elkaar worden gestapeld.

Meng je tussen de mensen die buiten staan te wachten, of binnen en buiten komen.

Vergeet niet dat je er bent om je pup bloot te stellen aan alledaagse ervaringen, dus als je ver weg staat en je verlegen voelt, bereik je helaas veel minder dan dat je jezelf en je pup naar buiten brengt.

5. Het bushokje

Openbaar vervoer, vooral als je in een stad of dorp woont, is een geweldige manier om je pup veel verschillende mensen te laten ontmoeten. En het draagt ook bij aan hun gewenning aan lawaai langs de weg.

U hoeft niet in de bus te rijden, loop gewoon naar een paar drukke bushokjes en neem plaats met uw pup op schoot.

Puppies zijn mensenmagneten, je zult waarschijnlijk al snel merken dat veel meer dan de plaatselijke busklanten naar je toe komen voor een praatje en een snelle puppyknuffel.

6. Het treinstation

U denkt misschien dat u uw hond nooit in een trein zult willen meenemen, dus waarom zou u hem eraan laten wennen?

Nou het zijn niet alleen grote, luide locomotieven die je op het station aantreft. Maar veel mensen, in alle soorten en maten, uit alle lagen van de bevolking.

Ze zullen of snel de trein verlaten, of verveeld ronddwalen op de perrons, en heel graag je schattige kleine pup gedag zeggen.

7. De Parkeergarage

Tenzij u in de donkerste diepten van het achterland woont, zal uw Labrador in zijn leven heel wat auto’s tegenkomen.

Ze zijn luid, groot en maken vaak onverwachte geluiden zoals getoeter of toeren van de motor.

Een hond die bang is voor auto’s heeft het moeilijk wanneer hij op pad gaat met zijn gezin, wat een leuke dag zou moeten zijn.

Een paar keer rondhangen in een veilige hoek van een parkeerplaats als uw pup klein is, zal haar helpen zich op haar gemak te voelen met hun aanwezigheid.

Probeer naar een paar verschillende te gaan, en laat je puppy zowel luidruchtige vrachtwagens als Smart cars en Mini’s ervaren!

8. Het winkelcentrum

Openbare winkelcentra zijn een massa mensen op drukke winkeldagen.

Ze zijn ook vol lawaai, mensen die elkaar verdringen en slingerende tassen rondslepen. Allemaal dingen waar elke hond in de stad aan zal moeten wennen als hij volwassen is.

Dwaal door de drukkere delen, en zorg ervoor dat u op dagen gaat waarop u weet dat er veel mensen zullen zijn. Weekenden zijn ideaal, omdat je dan zowel tieners en kinderen als volwassenen hebt, die allemaal een heel andere ervaring zijn voor pups!

9. De Pub

De plaatselijke pub is een geweldige plek om een puppy mee naar toe te nemen voor socialisatie. Niet alleen omdat het een goed excuus is om op een barkruk te zitten en een lekker koel biertje te drinken!

Cafés zijn een heel andere omgeving dan veel plaatsen waar u uw hond in het dagelijks leven mee naartoe neemt. Ze zijn meer vergelijkbaar met naar iemands huis gaan, en gelukkig zijn in hun zitkamer.

Ze zullen veel verschillende mensen zien komen en gaan, met een breed scala aan leeftijden, van magere tienermeisjes tot grote bebaarde oude mannen. Uw kleine puppy moet ervaring hebben met verschillende mensen om ze op latere leeftijd gelukkig te kunnen accepteren.

10. Een lokale sportwedstrijd

Of het nu gaat om voetbal, rugby of cricket, in de meeste dorpen of steden zijn sportwedstrijden aan de orde van de dag. Ze trekken mensenmassa’s en zorgen voor veel lawaai.

Er gebeurt veel en veel mensen worden enthousiast vanaf de zijlijn.

Allemaal zaken waarvan uw pup zal profiteren tijdens de vitale socialisatieperiode.

Zorg er wel voor dat u iets kiest waar het niet te rumoerig of te druk wordt, of waar u kaartjes voor moet kopen in plaats van gewoon op het dorpsplein te lopen – want misschien kunt u uw pup niet meenemen.

11. Het dorpsfeest

Dorpsfeesten zijn meestal intense, opgewonden kleine bijenkorven van activiteit.

Zomer in de tent - jong meisje speelt met hond op de campingEr zijn gillende en rondrennende kinderen, aankondigingen over luide luidsprekers en een drukte van lichamen bij tenten en in kraampjes.

Al deze dingen zijn echt belangrijk voor een gezinshond om vertrouwd te zijn en te blijven.

Laat zoveel mensen als u wilt naar u toe komen om hallo te zeggen, en neem hem mee naar alle drukke en luidruchtige gebieden. Het is misschien een beetje lastig om te doen, maar het zal het waard zijn voor de ervaring.

12. Een Country Show

Country shows zijn fantastische plekken om je pup te laten wennen aan allerlei bezienswaardigheden en geluiden.

Veel country shows hebben veetenten. Het is prima om uw pup daarin mee te nemen, tenzij er een bordje staat dat u anders zegt.

Wees voorzichtig om uw pup de dieren daar te laten zien, en laat hem de bezienswaardigheden en geuren in zich opnemen, maar laat u niet verleiden om hem daar en dan persoonlijk kennis te laten maken met een schaap of varken.

Vergeet niet dat je niet weet hoe een van beide dieren over de ander denkt. Of welke ziektes je ongevaccineerde pup zou kunnen oplopen van de dieren die hij ontmoet.

Vergeet ook niet, als het een erg warme dag is, een reisfles en veel water voor hem mee te nemen, evenals een paraplu om eventueel als parasol te gebruiken.

Kom voorbereid, en je zult een heel leuke dag hebben en een geweldige kans om je kleine vriend te socialiseren.

Samenvatting

Er zijn veel plaatsen waar u uw puppy kunt socialiseren, nog voordat hij op de grond kan worden gezet.

Waarom maakt u, voordat hij arriveert, geen lijstje en vinkt u er de eerste weken elke dag een af.

Een beetje hard werken in de eerste dagen, zal je helpen om later jaren van gelukkige dagen samen te hebben.