Beste familie honden

Volgens meerdere onderzoeken zijn deze tien honden de beste gezinshonden. Ze zijn tolerant, speels en kunnen erg goed met kinderen omgaan.

labrador puppy met kind

Beagle

De beagle is een vriendelijke, enthousiaste hond. Ze zijn over het algemeen erg vrolijk en niet agressief of verlegen. Beagles kunnen zeer goed met kinderen overweg en dat is wellicht de belangrijkste reden dat ze de laatste decennia in steeds meer huishoudens gehouden worden.

Boxer

De boxer is trouw en erg aanhankelijk naar zijn baas en familie. Hij is altijd vriendlijk en in voor een spelletje, hij is een van de grootste kindervrienden, maar hij moet wel leren om zijn onstuimigheid in toom te houden bij kleine kinderen. Hij wordt vaak gezien als de clown onder de honden .

Engelse bulldog

Engelse Bulldoggen zijn goedmoedige, zeer evenwichtige en zachtaardige honden met een opgewekte en vriendelijke instelling. Ze zijn spontaan en enthousiast in hun doen en laten, maar in huis doorgaans rustig. De meeste Engelse Bulldoggen zijn allemansvienden en gek op kinderen.

Mopshond

De Mopshond is een natuurlijke clown, die je aan het lachen zal maken. Mopshonden leven vredig naast andere honden en dieren. Ze zijn speels en doen het zeer goed met kinderen. Het zijn echte kameraden, die van menselijk gezelschap houden.

Newfoundlander

De Newfoundlander is over het algemeen een vriendelijke en tolerante hond. Hij iszachtmoedig en heel lief voor de kinderen in de roedel. Menig kind heeft leren lopen aan de vacht van een newfoundlander

Golden Retriever

De golden retriever is energiek, werklustig en gehoorzaam van aard. De Golden is een sociaal dier en van nature vriendelijk en open. Ze worden het liefst betrokken bij alledaagse bezigheden en maken graag deel uit van het gezin. De Golden is buitengewoon kindvriendelijk en heeft een grote tolerantie en evenwichtige aard.

Labrador Retriever

De labrador Retriever is erg zacht van aard, kindvriendelijk en verdraagzaam. Ze zijn erg speels en kunnen over het algemeen goed overweg met mensen en andere honden. De labrador retriever is door zijn intelligentie en leergierigheid niet moeilijk op te voeden. 


Schotse herdershond

De Schotse Herdershond Langhaar of 'Collie' is een rustige, lieve hond. De Collie is erg gehecht aan baas en gezin. Ze leren snel en zijn zeer intelligent. Daarnaast staan Collies bekend om hun lieve expressie en zachte benadering naar kinderen

Poedel

De poedel is altijd in voor een spelletje en blijft speels tot op zeer hoge leeftijd. Verder zijn het zijn zeer lieve en rustige honden, vooral naar kinderen toe. de Poedel is loyaal en diep toegewijd aan hun eigenaar en familie. Ze gedijen op menselijk gezelschap en zijn extreem gevoelig voor stemmingen en emoties van de baas. 

Berner sennen

Tegenover eigen mensen is de Berner sennenhond zeer aanhankelijk en kunnen goed overweg met kinderen. Ze zijn lief, rustig en gehoorzaam.

Gerelateerde artikelen:


De Beste Waakhonden
10 domste hondenrassen
10 Slimste hondenrassen