Hondenvoer Vergelijking banner

Lg Nobelprijs winnaar: Honden poepen in lijn met magnetisch veld

Fascinerende onderzoek toont aan dat honden zich tijdens het poepen laten leiden door het magnetisch veld van de aarde.

Jack Russels vaker in het asiel

Jack Russels, kruisingen van Jack Russells en gelijkende honden als (Boeren)foxjes maken relatief vaker de gang naar het asiel dan andere hondentypen.

Medicijn laat honden misschien langer leven

Goed nieuws voor alle honden baasjes! Onderzoekers denken hondenlevens met wel 10 tot 15 procent te kunnen verlengen, en misschien nog wel langer dan dat.

honden voelen wel degelijk jaloezie

Hondenbaasjes weten het al lang, ook honden kunnen net als mensen stik jaloers zijn. Dat heeft onderzoek van de universiteit van San Diego uitgewezen

Ook honden zijn optimisten of pessimisten

Denkt jou hond ook dat zijn drinkbak halfleeg is? Honden kunnen namelijk net als mensen optimistisch of juist pessimistisch zijn. Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Sydney

Vanaf 2015 geen pups onder 15 weken mee naar Nederland

Bent je van plan een pup te kopen bij een buitenlandse fokker? Houd er dan rekening mee dat vanaf 29-12-2014 honden onder 15 weken Nederland niet meer in mogen!

Nieuw dierenpaspoort vanaf 29 december 2014

Vanaf 29 december 2014 mogen dierenartsen alleen nog paspoorten afgeven die aan het model van Verordening 577/2013 voldoen. Maar wat verandert er precies?

labrador dierenarts

Fout van de dierenarts, wat nu?

Het zal je maar overkomen, je brengt je hond naar de dierenarts voor een gebitscontrole en krijgt hem gecastreerd weer terug.

Asielhonden gefotografeerd voor het inslapen

De honden die je ziet in deze fotoserie zijn intussen dood. Fotograaf Tou Chih-kang fotografeerde hun laatsen momenten in leven.

Baby's gezonder met hond of kat in huis

Onderzoek heeft aangetoond dat baby's die geboren worden in huishoudens met honden en katten minder vaak ziek zijn

hond likt baas

Honden troosten verdrietige baas

Honden leven wel degelijk mee met het verdriet van hun baas en dat van andere mensen. Nieuw onderzoek wijst uit dat honden aanvoelen wanneer we verdrietig zijn

Energie winnen uit hondenpoep?

Zou het kunnen, energie winnen uit hondenpoep? De raadfracties van GroenLinks en de Partij van de Arbeid in Groningen gaan dit onderzoeken.

Agressieve honden hebben vaak onaangename baas

Een onderzoek wijst uit dat jonge mensen die onvriendelijk van aard zijn eerder kiezen voor een hond die als agressief wordt beschouwt.

Hersenscans bieden wetenschappers meer inzicht in het hondenbrein

Voor het eerst werd het brein van een hond gescand terwijl deze wakker is. Zo kan er beter onderzocht worden wat er omgaat in het hoofd van de hond.

penning hond

Vanaf 2012 worden honden verplicht gechipt

Het kabinet heeft besloten dat alle honden die vanaf 2012 worden geboren, moeten verplicht worden gechipt.

Pages