De Beste Hondenfilms

Marley & Me (2008)

Marley is een gele labrador die door John Grogan, een columnist voor een krant, en zijn vrouw Jennifer wordt geadopteerd. Het idee was om zo een idee te krijgen wat ouderschap inhoudt, maar de hond blijkt nogal hyperactief te zijn. Hij vernielt de boel, wordt van de gehoorzaamheidsschool geschopt en wordt alleen maar erger wanneer John en Jennifer kinderen krijgen.

Hachiko: A Dog's Story (2009)

Hachiko is een trouwe hond die dagelijks zijn baas naar het station brengt en vervolgens weer opwacht. Maar als zijn baas op een dag niet terugkomt, komt Hachiko negen jaar lang op hetzelfde tijdstip naar het station om op zijn baas te wachten. Tijdens zijn zwerftochten op het station en door de omgeving komt hij in contact met omwonenden en werknemers.

Turner and Hooch (1989)

Agent Scott Turner heeft nog drie dagen te gaan voor hij naar de grote stad overgeplaatst zal worden voor het "echte" werk. Wanneer Amos Reed vermoord wordt stort Scott zich op de zaak. De enige getuige is Reed's hond Hooch. Scott moet de zorg voor de hond op zich nemen om te voorkomen dat ze de hond laten inslapen.

Eight Below (2006)

Jerry Shepard (Walker), zijn vriend Cooper (Biggs) en een ruwe geoloog (Greenwood) zijn drie leden van een wetenschappelijke expeditie op Antarctica. Door een ongeluk en hevige weerscondities zijn ze gedwongen hun team en hun slee-honden achter te laten. In de harde winter van Antarctica moeten de honden zes maanden alleen zien te overleven.

Best in Show (2000)

Vijf honden en hun eigenaren zijn op weg naar de Mayflower Kennel Club Honden Show. Zij worden daarbij gevolgd door een film crew die alles, van de voorbereidingen tot aan de uiteindelijke wedstrijd, vastlegt.

Beverly Hills Chihuahua (2008)

Tijdens een vakantie in Mexico raakt de verwende chihuahua Chloe uit Beverly Hills opeens verdwaald in de ongure straten. Voor de eerste keer in haar leven moet ze haarzelf zien te redden en noodgedwongen vrienden maken met de plaatselijke dieren om haar weg naar huis te vinden.

Scooby-Doo (2002)

De Mystery Inc. bende zijn ieder hun eigen gang gegaan, en zijn twee jaar gescheiden geweest wanneer ze elk een uitnodiging voor Spooky Island ontvangen. Ze ontdekken een amusementspark dat de jonge bezoekers op vreemde wijze beïnvloedt. Fred, Daphne, Velma, Shaggy en Scooby realiseren zich al snel dat ze het mysterie niet op kunnen lossen zonder samen te werken.

Hotel for Dogs (2009)

Als Andi en Bruce in hun pleeggezin geen huisdieren mogen houden, moeten ze een nieuw onderkomen zoeken voor hun hond Friday. Ze vinden een oud hotel, waar ze Friday en een aantal zwerfhonden laten wonen.

Beethoven (1992)

De familie Newton hebben het thuis gezellig, maar ze lijken iets te missen. Dan komt een kleine puppy hun leven binnen lopen. Beethoven, zoals ze hem noemen, groeit echter uit tot een gigantische hond met alle huishoudelijke gevolgen. Dokter Varnick, de lokale dierenarts wil Beethoven gebruiken om mee te experimenteren.

Marmaduke (2010)

'Marmaduke' (Owen Wilson) is de Deense Dog van de Winslow familie. Wanneer de familie gaat verhuizen naar een andere buurt, nemen ze de grote loebas uiteraard mee. Eenmaal aangekomen zorgt de hond voor veel problemen. Marmaduke weet dat de tieners in het mensenleven het best moeilijk kunnen hebben. Hij laat met zijn verwoestende acties echter zien dat dit bij honden precies zo is.

My Dog Skip (2000)

1942. De negenjarige Willie woont met zijn ouders in een klein dorpje in Mississippi. Hij is een beetje een eenzaat, die voortdurend met zijn neus in de boeken zit. Zijn enige vriend is zijn buurman Dink, maar hij wordt opgeroepen door het leger en naar Europa gestuurd. Willie's ouders willen voorkomen dat de jongen eenzaam wordt en ze kopen een terriërpuppy voor zijn verjaardag. Door de komst van het beestje heeft Willie het voortaan een stuk gemakkelijker om vrienden te maken. Bovendien helpt de hond hem de echte waarde van vriendschap, trouw en liefde kennen.

Must Love Dogs (2005)

Een Iers-Amerikaanse, gescheiden onderwijzeres wordt terug in de dating scene gedrukt door haar familie. Met behulp van advertenties, honden, snelle afspraakjes en vele mislukte eerste afspraakjes wordt geprobeerd haar weer aan de man te brengen, totdat ze de romantiek weer vindt.

Sleeping Dogs Lie (1998)

Amy en haar vriend hebben grootse plannen voor hun huwelijk. Haar verloofde dringt erop aan om elkaars intiemste geheimen te onthullen. Wanneer Amy uiteindelijk toegeeft en haar best bewaarde geheim aan hem toevertrouwt, lijkt haar mooie leventje in te storten...

Gerelateerde artikelen:


De beste Hondenboeken die elk baasje moet hebben!
Innovatieve honden speeltjes
De beste Iphone apps voor honden (baasjes)
Exclusieve, handgemaakte en unieke halsbanden en riemen