De beste Hondenboeken die elk baasje moet hebben!

Leuk, grappig, ontroerend en interessant, dit zijn een paar van de beste boeken over honden die een "must" lees zijn voor hondenbezitters. Ook leuk om als cadeau te geven aan honden liefhebbers. Alle boeken zijn te bestellen bij www.bol.com

Het dierbaarste

van Kees van Koten
Door de jaren heen heeft Kees van Kooten verslag gedaan van zijn hilarische huiselijk leven, en dieren zijn hier onlosmakelijk mee verbonden. Varkens, reigers, honden, poezen, en het eerste kleinkind de hamster, ze hebben allemaal een dierbare plaats in het ontroerende en grappige oeuvre van de onuitputtelijke taalvirtuoos.

Met het verhaal 'Willem , het verslag van de laatste dagen van 'de niet helemaal zuivere, langharige herder, de hond waarmee je gezien kon worden , heeft Van Kooten vele harten geraakt. En de evergreen 'Poezen eigen deurtje doet iedere lezer en luisteraar het verhaal is ook te horen op de Zoem-uitgave Greatest bits onherroepelijk en steeds opnieuw in de lach schieten.

Cesars aanpak

van Cesar Millan
Cesar Millan is de meest vooraanstaande hondentrainer van Amerika en geniet ook internationaal grote bekendheid. Maar Cesar is geen traditionele trainer vanwege zijn unieke vermogen de psychologie van de hond echt te doorgronden en te vertalen naar een aanpak die echt werkt. Voor iedereen. In Cesars aanpak gaat Cesar Millan terug naar zijn roots in Mexico, waar hij opgroeide op een eenvoudige boerderij en vertelt hij hoe hij - vastbesloten als hij was om het te maken als hondentrainer " kind aan huis werd bij de sterren van Hollywood. Hij deelt zijn rijke kennis over honden en hun gedrag, waarmee hij je inzichten en tips geeft om zelf een sterke en warme band met je hond te krijgen.

De Puppyfluisteraar

van Klaas Wijnberg
Duizenden hondenbezitters maken sinds het verschijnen van 'De Hondenfluisteraar' gebruik van de Stapcontact-methode. In DE PUPPYFLUISTERAAR werkt Klaas Wijnberg deze methode verder uit. Hij legt de theoretische basis die niet alleen inzicht geeft in de natuurlijke eigenschappen van pup en jonge hond, maar die ook duidelijk maakt wat men wel of niet van de hond kan verwachten. Vragen die beantwoord worden zijn onder andere: welke eigenschappen heeft de hond van uw keuze? Hoe zorgt u ervoor dat u de baas bent en blijft? Wat is de functie van spelen? Op welke leeftijd leert een hond sociaal gedrag? Hoe leren honden? Wat communiceren ze? Wat betekent agressie? Wat zijn de risico's van honden bij kinderen? Waarom doet een hond op de training niet wat hij thuis wel doet en andersom? Kortom, een onmisbare gids voor iedereen die een hond bezit of overweegt er een aan te schaffen! 

De wereld van de hond

van Alexandra Horowitz
Wat weten honden eigenlijk? Hoe denken ze? Hoe ervaren ze hun dagelijkse wereld, elkaar en dat andere eigenzinnige dier, de mens? Dit boek geeft een frisse en unieke kijk op de wereld van honden, vanuit het oogpunt van de hond. In heldere taal maakt de lezer kennis met de vermogens van honden en krijgt een beeld van hoe het zou kunnen zijn om een hond te zijn.


Emoties bij honden

van Paul de Vos & Frans de Waal 
Het is recent vast komen te staan dat ook dieren net als mensen emoties en een persoonlijkheid hebben. Om een goede band met het huisdier te ontwikkelen moet de persoonlijkheid klikken met die van de baas en moet de baas ook aandacht hebben voor het emotionele leven van het huisdier. Bij een goede band tussen dier en baas worden zowel bij het dier als bij de baas hormonen vrijgemaakt waardoor mens en dier zich geestelijk en lichamelijk beter gaan voelen.  Dit heeft een duidelijke biologische basis. Sommige psychiaters trekken deze hormonale basis van gevoel van welzijn bij contact met huisdieren door naar de enorme toename in emotionele ziekten zoals ADHD en autisme. Deze psychiaters geloven dat de nog steeds toenemende verstedelijking en het daardoor afgenomen contact tussen (huis)dieren en kinderen de toename van gedrags- en emotionele problemen in de hand werkt. Hoe dit allemaal zit leest u in dit boek. Het boek is toegankelijk voor iedere huisdierbezitter en is aan te bevelen als u wilt begrijpen wat er in een hondenhoofd omgaat. 

 Mijn leven als hond

van Martin Bril
'Om kwart voor zeven ging de wekker en tien minuten later stond ik met de hond op straat. Dat is nou een van de voordelen van een hond: hij moet de deur uit.Het regende.' 'Hond en ik maakten ons vaste rondje _ alweer een voordeel van een hond: je wordt er lekker regelmatig van. In Hondenleven heeft Martin Bril zijn mooiste verhalen bijeengebracht over de omgang tussen dier en mens. Poezen in de achtertuin. Kinderen met hun konijn. Een vrouw met tijgerlegging in een dierenwinkel. De poes die al twee dagen weg is. Maar vooral over honden: de buurman met het hondje, twee honden die meer dan veertig schapen hebben gedood, het dagelijkse ommetje in de vroege ochtend. Hondenleven is een schitterende verzameling dierenverhalen, uitgegeven in de nu al legendarische en succesvolle gebonden Bril-reeks.

 Marley & Ik

 van John Grogan
John en Jenny nemen een puppy in huis. Hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Marley groeit al snel uit tot een niet te stoppen vierenveertig kilo zware stoomwals van een labrador retriever. Hij stormt door hordeuren, steelt vrouwenlingerie en sieraden, en sloopt alles waar hij zijn tanden in kan zetten. Hoewel hij vaak de boel op stelten zet, zijn betuigingen van liefde zijn grenzeloos. Door alles heen blijkt hij een toonbeeld van standvastigheid, ook als de familie aan het eind van haar Latijn is. John Grogan brengt de hartverwarmende capriolen van de labrador tot leven en laat zien hoe een grote, recalcitrante hond een gezin leert wat echt belangrijk is in het leven.

 Het leukste Hondenboek

van Santina de Meester
101 nuttige tips en grappige weetjes. Ontdek in Het leukste Hondenboek alles over honden. Wat zijn bijvoorbeeld de meest voorkomende hondennamen, of de populairste hondenrassen? Wist je dat hondenvoer minder vet bevat dan fastfood? Geniet mee van de verhalen over beroemde honden als Lassy en Scoopy-Doo en kom te weten wat je moet doen als je hond verlatingsangst heeft.


Gerelateerde artikelen:


De Beste Hondenfilms
Innovatieve honden speeltjes
De beste Iphone apps voor honden (baasjes)
Exclusieve, handgemaakte en unieke halsbanden en riemen