Hondenvoer Vergelijking banner

Waarom leven kleiner honden langer dan grote honden?

Grote honden leven gemiddeld een stuk minder lang dan kleine honden. Maar hoe komt dat? Onderzoekers zoeken naar een verklaring.

Hoe stop je een hondengevecht?

Wat is de beste manier om vechtende honden uit elkaar te halen? En wanneer moet je ingrijpen of juist niet?

Komen op commando: hoe leer ik mijn hond dit?

Er is geen commando zo belangrijk voor je hond om te leren dan 'hier' of 'kom', maar hoe zorg je er voor dat je hond er ook naar gaat luisteren?

Overal markeren: Kan je hond dit afleren?

Je hond plast tegen elke struik, boom en paal, of misschien zelfs in huis. Hoe houdt je deze natuurlijke drang onder controle? En kun je het wel afleren?

Pup, puber of volwassen hond?

Een pup of een volwassen hond hebben beiden zijn voor- en nadelen, Lees hier een aantal punten om je op weg te helpen met deze beslissing.

Medicijn laat honden misschien langer leven

Goed nieuws voor alle honden baasjes! Onderzoekers denken hondenlevens met wel 10 tot 15 procent te kunnen verlengen, en misschien nog wel langer dan dat.

Zoonoses: ziektes die je van je hond kan krijgen

Er zijn een aantal infectieziekten die overdraagbaar zijn van honden naar mensen. Dit noemen we zoönozen. Het is verstandig als hondenbaasje om bekend te zijn met deze ziektes en hun symptomen

Moet ik mij zorgen maken om vlooien in de winter?

De temperatuur buiten is flink gedaald. Voor veel mensen is dit reden om te denken dat alle vlooien afsterven, en dat doen ze ook, buiten. Net als hond en baas vind de vlo het ook aangenaam binnen met de verwarming aan.

De 10 meest rustige hondenrassen

Ben je opzoek naar een rustige hond die niet al te veel beweging nodig heeft? Wellicht past een van deze 10 honden wel heel goed bij jou!

honden voelen wel degelijk jaloezie

Hondenbaasjes weten het al lang, ook honden kunnen net als mensen stik jaloers zijn. Dat heeft onderzoek van de universiteit van San Diego uitgewezen

Ook honden zijn optimisten of pessimisten

Denkt jou hond ook dat zijn drinkbak halfleeg is? Honden kunnen namelijk net als mensen optimistisch of juist pessimistisch zijn. Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Sydney

10 symptonen van kanker in honden

Wees er op tijd bij! Wat zijn de waarschuwingssignalen van kanker en waar moet je op letten?

Fabels over Honden

Er wordt een hoop onzin over honden verteld! Klopt het wel dat een kruising gezonder zou zijn dan een rashond en dat een pit bull zijn kaken 'op slot' kan zetten?

Sporten met je hond: Samen fit worden

Door samen met je hond te sporten versterk je de band met je hond, je hond kan zijn energie kwijt en het is natuurlijk heel mooi meegenomen dat jij je conditie verbeterd!

Kan je hond verkouden worden?

Je hond kan zeker verkouden worden, al is dit niet hetzelfde virus als de verkoudheid die mensen op elkaar kunnen overdragen.

Pages