Zwarte Russische Terriër: Informatie, Foto’s, karakter & Feiten

Een Russische Zwarte Terriër is de perfecte gezinshond. Het ras heeft genoeg geduld en rust. Daarom wordt de zwarte mix van reuzenschnauzer, Airedale Terrier en Rottweiler ook vaak gebruikt als reddingshond. Als je dit ras wilt kopen, moet je van tevoren op een paar dingen letten. Het Russische Black Terrier-ras behoort tot FCI Group 2. Het is toegewezen aan sectie 1.

Zwarte Russische terriër

Russische Zwarte Terriër in het profiel

Profiel
Grootte: 64-72 cm
Gewicht: Mannen: 45-68 kg, vrouwtjes: 36-59 kg
FCI Groep: 2: Pinscher en Schnauzer – Molosser – Zwitserse Sennenhonden en andere rassen
Afdeling: 1.4: Tchiorny Terriër
Land van herkomst: Rusland
Kleuren: Zwart, zout-peper
Levensverwachting: 10-11 jaar
Geschikt als: Bewaker, familie en gezelschapshond
Sport:
Karakter: Levendig, energiek, zelfverzekerd, winterhard, moedig, stabiel
Outlet behoeften: vrij hoog
Sabber potentieel: Gemiddeld
Sterkte van het haar: vrij laag
Onderhoud: vrij hoog
Vachtstructuur: hard, strak, nauwsluitend, ruw
Kindvriendelijk: ja
Gezinshond: ja
Sociaal: Liever nee

Afkomst en raciale geschiedenis

De ontwikkeling van de Russische Black Terrier is niet lang geleden, omdat deze pas in de jaren 1940 begon. De fokinspanningen waren gericht op het fokken van een nieuwe werkhond, de geschikt voor alle klimaten in Rusland zou moeten zijn. Voor de paring selecteerden Russische fokkers hondenrassen met robuuste, moedige en solide kenmerken. Onder hen waren reuzenschnauzers, Rottweilers en Airedale terriers. De kijker kijkt direct naar de reuzenschnauzer van de Black Russian Terrier. Duitse Doggen, Newfoundlanders en Herders werden ook gebruikt bij de kruisingen, maar slechts in geringe mate.

Russische Zwarte Terriërs in de wei

De Russische Zwarte Terriër moet worden gebruikt als politie- en waakhond in alle klimaatzones van Rusland.

Vanwege de indrukwekkende en positieve eigenschappen die een Russische Zwarte Terriër verenigt, is de Gebruik als politie- en waakhond aan te pakken. Het vermogen om onafhankelijk te handelen maakte de hond perfect voor bewakingsactiviteiten in de context van eigendomsbescherming. Hoewel de eigenschappen goed waren voor bruikbaarheidsmogelijkheden, lieten andere factoren veel te wensen over. Eerste Op driejarige leeftijd wordt een Zwarte Russische Terriër als volgroeid beschouwd. Voor de politiedienst is deze omstandigheid eerder een belemmering. Ook de kennelhouderij bezorgt het dier psychisch leed, omdat de verbinding met de mens ontbrak. Daarnaast blijkt de verzorging van de jas te duur. Dan Professionele hond, het dier werd eindelijk gespeend en nu zorgden steeds meer particuliere handen voor de voorraad.

Aanbevolen bericht

Rustige hondenrassen
Rustige hondenrassen
Bent u op zoek naar rustige hondenrassen? In dit artikel vertellen we je alles over rustige hondenrassen en laten we je kennismaken met onze top 10.

 

Het staatsbedrijf Red Star Kennel zorgde in 1957 voor het hondenras en pas in 1981 werd het officieel erkend in Rusland. Drie jaar later werd het officieel erkend door de FCI (Fédération Cynologique Internationale).

Essentie & karakter van de Russische Zwarte Terriër

Een Russische Zwarte Terriër verschijnt zeer mensgericht. Maar het was juist deze mooie eigenschap die het ras ongeschikt maakte voor politiedienst en om in een kennel te houden. Voor particulieren bleek deze vorm van gehechtheid echter welkom. Zelfs het uiterlijk van de hond straalt een zekere Gezelligheid Van. In feite komt dit ook overeen met zijn aard, omdat in hem de zachtheid en kalmte zijn. Deze karaktereigenschappen zijn vooral merkbaar in de context van het gezinsleven, daarom kon het dier zich na zijn professionele activiteit verder vestigen.

Het gevoelige wezen is loyaal aan zijn favoriete mensen en toont zich in veel situatiesHandelingen van het Europese Parlement eerlijke metgezel. De vertrouwensrelatie tussen hem en meester is enorm belangrijk voor de beminnelijke viervoeter. Hetzelfde geldt voor de Bescherming van zijn tweebenige rugzak: Dankzij zijn ouders is hij ongetwijfeld in staat om onmiddellijk een defensieve positie in te nemen als hij gevaar voelt.

Zijn onafhankelijkheid en het vermogen om zichzelf onafhankelijk te tonen, vereisen een consistente behandeling. Dan komt er een Russische Zwarte Terriër goed overweg met andere soortgenoten. Zelfs ongewenst gedrag bij ontevredenheid geen agressiviteit. Het dier is ook neutraal tot vriendelijk tegenover andere mensen.

Wat is het karakter van een Russische Zwarte Terriër?

Getuigenissen beschrijven het ras als kalm, mensgericht en beminnelijk.

Uiterlijk van de Russische Zwarte Terriër

Twee Russische Zwarte Terriërs in een weiland

De gespierde en sterke lichaamsbouw geeft de Russische Black Terriers een imposante uitstraling.

De schofthoogte bij mannetjes ligt tussen de 72 en 76 cm, bij vrouwtjes tussen de 68 en 72 cm. De viervoeter behoort dus tot de grote hondenrassen. De twee geslachten verschillen ook in gewicht: mannetjes kunnen tot 60 kg wegen, terwijl ze tot 50 kg kunnen wegen.

Het indrukwekkende uiterlijk van de Russische Zwarte Terriër ligt in zijn imposante uitstraling. De honden hebben een gespierde en sterke lichaamsbouw. De volumineuze borst valt op. Ook de massieve en grote kop maakt een opvallende indruk. Een sympathieke baard benadrukt de vangst. De staart is halvemaan- of sabelvormig, maar ligt niet boven de rug. Onder het altijd zwarte, lange bovenhaar ligt de zachte ondervacht. Niet zelden zijn de donkere ogen bedekt met haar.

Hoe groot is een Russische Zwarte Terriër?

Mannetjes bereiken een grootte van 76 cm. kunnen groeien tot 72 cm.

Indrukken van het hondenras

Opleiding & houding van de Russische Zwarte Terriër – Waar moet je rekening mee houden

Een Russische Zwarte Terriër is een intelligent dier. Hij buit ze echter niet uit om zijn volk op welke manier dan ook te misleiden of om te profiteren van bepaald menselijk gedrag. Maar hoewel de sympathiek ogende bontneus een kalme en geduldige instelling heeft, voor de educatieve activiteiten alleen ervaren handen geschikt, omdat de hond als zeer gevoelig wordt beschouwd. Een houder moet dezelfde gevoeligheid hebben om zijn trouwe vriend te begrijpen. Tegelijkertijd zijn consistentie en veel hondeninzicht echter noodzakelijk om de balans tussen standvastigheid en respect te behouden.

Voor een beginner is een Russische Black Terrier daarom niet geschikt. Zelfs onervaren geïnteresseerden die betrokkenheid willen tonen, moeten vooraf ervaring opdoen met honden, omdat het hondenras veel uitdagingen heeft. Met de Zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de hondennatuur zou een Beginners snel overweldigd voelen. Het risico dat hij niet goed weet hoe hij moet reageren is te groot. Als de hond constante onzekerheid voelt, zal hij zijn eigenaar geen goede gehoorzaamheid geven. De hond tolereert zijn mens, maar hij zal hem niet langer respecteren als roedelleider.

Qua houding kan een Zwarte Russische Terriër ook bewaard in een appartement worden. Het dier claimt geen ruimte, maar heeft een eigen vaste plek nodig.

Hoe duur is een Black Russian Terrier?

Tussen de 500 en 1200 euro zijn verschillende prijscategorieën vertegenwoordigd. Geïnteresseerden ontvangen een betrouwbare verklaring over de prijs van een gerenommeerde, geregistreerde fokkerijclub.

Voeding van de Russische Zwarte Terriër

Al van de Puppyleeftijd moet op de juiste manier worden gevoed. Ein puppy krijgt tot zes kleinere maaltijden per dag, waarbij naleving van de doseringen belangrijk is, zodat het nog jonge dier niet aankomt. Overgewicht op jonge leeftijd kan later blijvende schade veroorzaken. De volwassene, grote hond krijgt twee tot drie maaltijden per dag. Een groeicurve kan worden gebruikt om het gewicht voor grote honden te beheersen. Deze krijgen hondenliefhebbers bij de dierenarts.

Het moet altijd hondenvoer van hoge kwaliteit zijn met een hoog vleesgehalte voor een eiwitrijk dieet. Dit geldt voor zowel nat als droogvoer. Vulstoffen zoals granen en andere ongezonde voedingsstoffen zijn niet opgenomen in de ingrediëntenlijsten van hoogwaardig voer.

Vaste voedertijden en uitgaanstijden zijn logisch, want gewoon voor de spijsverteringspauze heeft het dier een rustperiode nodig. Een Zwarte Russische Terriër mag niet kort voor zijn uitgebreide excursie worden gevoerd, waarop hij stoom kan afblazen, omdat er een risico is op maagdraaien bij grote hondenrassen.

Het dieet is gebaseerd op de gemeenschappelijke voedingsfactoren. Als beloning kan de viervoeter ook traktaties krijgen. Om obesitas te voorkomen, moeten eigenaren zich echter inhouden. In de tussentijd is het gehemelte welkom met heerlijke Droge items zoals varkensoren of runderbotten laat je verwennen.

Gezondheid – Levensverwachting &veel voorkomende ziekten

Russische Zwarte Terriër in de natuur

De Russische Zwarte Terriër geniet van een robuuste gezondheid.

Een zwarte Russische terriër kan de leeftijd van 14 jaar bereiken, wat Gemiddeld is ongeveer 11 jaar. De zwarte reus geniet van een robuuste gezondheid. Om bepaalde gezondheidsrisicofactoren uit te sluiten, is de aankoop van een puppy bij een gerenommeerde fokker raadzaam. In de regel dienen ze geschikte documenten in voor gezondheidszorg en genetische tests van de ouders en de koper een bewijs van afstamming.

Sommige exemplaren vertonen echter een Neiging tot hartaandoeningen, neurologische aandoeningen en oogziekten. In verband met de ogen is het vaak het risico op blindheid als gevolg van de loslating van het netvlies. Daarnaast is de Staar de toespraak. Heup- en elleboogdysplasieën staan helaas ook op de lijst van mogelijke ziekten, maar vooral bij grote honden laten gerenommeerde fokkers de ouders erop onderzoeken.

Het ras Russian Black Terrier was ook gefokt voor weersbestendigheid, Rusland vertegenwoordigt een breed scala aan klimaatzones: van Arctische omstandigheden tot subtropische gebieden. De Russische viervoeter kan in alle klimatologische regio’s worden gebruikt, vooral kou stoort het imposante dier niet. De zachte ondervacht en het dichte bovenhaar houden het lichaam van de hond warm. Tijdens hittegolven heeft hij schaduwrijke plaatsen en veel water nodig, anders kan de hond in weer en wind naar buiten komen.

Welke ziekten heeft een Russische Zwarte Terriër?

Kortom, het dier heeft een robuuste gezondheid en er zijn nauwelijks rastypische ziekten.

Verzorging van Russische Zwarte Terriërs

De verzorging van de Russische Zwarte Terriër vereist de Regelmaat en grondigheid en er moet een zekere discipline heersen. Nalatigheid bij het verzorgen wordt bestraft met matten in dit hondenras en massieve matten kunnen alleen met een schaar worden uitgeknipt. Een of twee keer per week worden de kam en borstel gebruikt.

De verzorging van de vacht is intensief, maar dient het welzijn van de hond. Maar er is opluchting als het gaat om haaruitval: de Russische Zwarte Terriër werpt niet af, dus er zal bijna geen verandering van vacht zijn in het voor- en najaar. Eigenaren van dit ras beginnen het verzorgingsritueel al in de puppyleeftijd, omdat de hond er op deze manier aan went. Daarnaast versterkt regelmaat de band tussen mens en dier.

Maar niet alleen de borstel, maar ook de schaar worden gebruikt: Vooral, tussen de poten moet de vacht worden ingekort. In de winter kunnen zich daar kleine klompjes sneeuw vormen. Het haar voor de ogen van de hond moet ook worden ingekort, omdat het te lang is Haar rond de ogen kan oogontsteking veroorzaken. Het haar kan ook ontstekingen in de oren veroorzaken, maar daar kan het worden verwijderd met een afgerond pincet. Door te trimmen verwijderen houders dode ondervacht. De klauwen zijn ingekort met een klauwschaar.

Russische Zwarte Terriër – Activiteiten en Training

Een Russische Zwarte Terriër laat zich van zijn gezellige kant zien in zijn eigen vier muren. Maar zodra hij frisse lucht buiten mag inademen, Energie en daadlust CTL In dit opzicht stelt de hond meesteres en meester voor uitdagingen, omdat de hond zich snel verveelt als de mentale werklast ontbreekt naast de lichaamsbeweging. Dit betekent: Alleen al het lopen van kilometers is niets voor deze hond. Langeafstandslopen zoals in de hondensporten Canicross of Caniwandern zou niet geschikt zijn. Hoewel de hond in de tussentijd met een zorgvuldige voortraining op een joggende ronde kan worden genomen, zou dit niet de regel moeten zijn.

De hondensport Agility biedt een afwisselend beroep in combinatie met sport en training. Hier de zwarte reus stoom afblazen, zowel fysiek als mentaal. In een snelle sprint overwinnen honden een breed scala aan obstakels en moet het hoofd van de intelligente hond werken zodat dit zo foutloos mogelijk gebeurt. Zijn favoriete persoon ondersteunt hem met motiverende woorden. Hierdoor ontstaat een waardevolle Groepswerk, wat de band tussen mens en hond versterkt.

Russische Zwarte Terriër op de vlucht

Behendigheid is een uitstekende hondensport waarin de Russische Black Terrier zowel mentaal als fysiek stoom kan afblazen.

Goed om te weten: Speciale kenmerken van de Russische Black Terrier

Hoewel de vacht eruit ziet als veel haaruitval, is dat niet het geval. Een Russische Zwarte Terriër werpt nauwelijks en is dus behoorlijk Allergievriendelijk.

Nadelen van de Russische Zwarte Terriër

De hond heeft een gevarieerde bezetting. De hond is niet gemaakt om alleen maar te wandelen of langeafstandslopen. Belanghebbenden moeten daarom tijd en inventiviteit brengen.

Is de Russische Zwarte Terriër geschikt voor mij?

De Russische Zwarte Terriër moet worden overgedragen aan ervaren handen. Hondengeleider met Kennis en veel hondenkennis zal in staat zijn om de zwarte viervoeter goed op te voeden. De kennis van de speciale behoeften van de hond maakt het leven veel gemakkelijker. Vaak kunnen ervaren hondenliefhebbers de wensen van hun harige metgezel in de ogen lezen. De toekomstige koper kost tijd, om voldoende met zijn dier om te gaan. Een bezoek aan een Hondensporten moet mogelijk zijn in termen van tijd en geld.

Als gezinshond is het ras ideaal, als er een deskundige handler in het gezin is die zijn kennis kan doorgeven aan de andere familieleden. De respectvolle interactie bevordert het gedrag van de zwarte bontneus in het gezin. De hond is een geduldig en speels speelkameraadje en kinderlijke misstappen worden onmiddellijk vergeven door het hondenwezen en accepteert ze op een vertederende manier.
Voor senioren is de hond met de klassieke levensstijl niet geschikt. Als u alleen langzame wandelingen plant, moet u op zoek naar een ander hondenras.