Zwarte Lab Hondenrasgids

zwarte labrador

Zwarte Labhonden zijn actief, energiek en vriendelijk, en zijn een van de populairste huishonden in de VS. Vandaag bekijken we de voor- (heerlijk temperament, prachtig uiterlijk!) en nadelen (verlatingsangst, destructief gedrag!) van het adopteren, kopen, opvoeden en verzorgen van een zwarte Lab pup. We helpen u beslissen of een zwarte Lab de juiste hond is voor u als eerste hondeneigenaar of als ervaren puppy-ouder. En bekijken welke levensstijl en gezinstype het beste bij de zwarte Lab past.

We helpen u ook om te kiezen tussen een Amerikaanse en Engelse zwarte Lab. En om te beslissen hoeveel u uw huisdier moet voeren en trainen. We leren over wat zwarte Lab puppies en volwassenen zo speciaal maakt, en waarom u er misschien een wilt om uw huis mee te delen.


Wat is een zwarte lab?

De Labrador Retriever is het nummer één ras in Amerika. En de zwarte Labrador in het bijzonder, is een oude lieveling onder hondenliefhebbers! De zwarte Lab hond is een variant van het Labrador Retriever ras. Ze zijn er in drie kleurvariëteiten: geel, chocolade en zwart.

Met zijn gezinsvriendelijke reputatie, unieke intelligentie en ongelooflijke loyaliteit is de zwarte Lab al jaren een populair gezelschapsdier. Maar waar komt de zwarte Labrador vandaan, en waarom is hij überhaupt zwart?

Zwarte Lab Geschiedenis

De geschiedenis van de Labrador Retriever is fascinerend en begint in Newfoundland, Canada in de jaren 1500. Een waterhond die bekend staat om zijn getalenteerde zwemcapaciteiten, visinstincten en eendenjacht expertise, de Labrador maakte naam als eerste stuurman van een visser!

De Lab werd ontdekt door bezoekende Engelse edelen in de jaren 1800. Het duurde niet lang voordat het Labrador ras een populaire sporthond werd in Engeland en Amerika.

Het Labrador ras werd in de 19e eeuw geperfectioneerd. Dit leidde tot de gewenste normen en eigenschappen van de hedendaagse Labrador Retriever die we vandaag de dag kennen en liefhebben.

Hoe groot kan een zwarte Labrador worden?

De grootte van de zwarte Lab hangt af van of hij een mannetje of een vrouwtje is. Bijvoorbeeld, een vrouwelijke zwarte Lab zal meestal ongeveer 21-23,5 centimeter groot zijn.

Een mannelijke zwarte Labrador kan 22,5-24,5 inch groot worden. De zwarte Labrador kan tussen de 55 en 70 pond wegen als het een vrouwtje betreft en meer dan 65-80 pond als het een mannetje betreft.

Zwarte Lab Uiterlijk

De zwarte Labrador Retriever is een knappe hond met een slanke, waterbestendige zwarte vacht. Volgens de rasstandaard moeten zwarte Labs volledig zwart zijn, vooral als ze voor de show zijn. Hoewel een kleine hoeveelheid wit op de borst van de zwarte Lab soms is toegestaan, wordt dit meestal afgeraden.

Zwarte Labrador honden hebben een lange staart die beschreven wordt als een “otterstaart”. Het was zeer nuttig tijdens zijn werkdagen, toen hij het gebruikte om zich voort te bewegen in het ijskoude water om de vangst van zijn visser meester op te halen.

Een zwarte Labrador heeft ook een lief, expressief gezicht; flaporen; brede, bruine ogen; en zwemvliezen, speciaal gemaakt om te zwemmen!

Verzorging en verharing

Voor het grootste deel is de zwarte Lab hond gemakkelijk te verzorgen als het gaat om verzorging. Zijn dubbelgelaagde vacht is ongelooflijk weerbestendig en ideaal voor allerlei weersomstandigheden.

Toch is hij een verhaarder en zal hij af en toe geborsteld moeten worden om zijn losse haren onder controle te houden. U zult uw zwarte Labrador ook af en toe een bad willen geven. Dit geldt vooral als hij zich vuil heeft gemaakt, want hij houdt van zwemmen en vies worden.

U moet de oren van uw zwarte Labrador consequent schoonmaken om ze vrij te houden van wasachtige opbouw en vocht dat oorontstekingen kan veroorzaken. Uw zwarte Labrador moet ook regelmatig zijn nagels knippen om te voorkomen dat ze barsten en splijten.

Zwarte Lab Gezondheid

Een zwarte Labrador kan gevoelig zijn voor een aantal van dezelfde gezondheidsproblemen als andere Labrador Retrievers, waaronder:

 • heup- en elleboogdysplasie
 • staar
 • retinale dysplasie
 • progressieve retinale atrofie
 • erfelijke myopathie
 • epilepsie
 • problemen met de bloedsomloop
 • pulmonale stenose
 • tricuspidalisklep dysplasie
 • endocriene ziekten
 • hypothyreoïdie
 • diabetes
 • bloat

Gezien het aantal gezondheidsproblemen waarmee uw raszuivere zwarte Labrador geconfronteerd kan worden, raden wij een vroegtijdig gezondheidsonderzoek aan bij uw zwarte Lab pup.

Vroegtijdig gezondheidsonderzoek is een uitstekende manier om uw puppy voor te bereiden op een gezond leven. Natuurlijk spelen levensstijl en dieet ook een rol in de levensduur en vitaliteit van uw zwarte Lab.

Zwarte Lab levensduur

De zwarte Labrador is nog steeds een Lab, en daarom zijn zijn levensduur en gezondheidsproblemen hetzelfde als zijn andere Labrador tegenhangers. Dit betekent dat een gezonde zwarte Lab gemiddeld 10 tot 12 jaar oud wordt.

Dieetbehoeften van een zwarte Labrador

De zwarte Labrador, zoals de meeste middelgrote tot grote hondenrassen, zal het het beste doen op een hoogwaardig hondenvoer met vleeseiwitten in de eerste paar ingrediënten.

De meeste deskundigen zijn het erover eens dat u hondenvoer met maïs, soja en tarwe-ingrediënten moet vermijden. En, natuurlijk, blijf weg van voeding met een hoog suikergehalte.

Aangezien de zwarte Lab een groter hondenras is, zal hij een hondenvoer nodig hebben dat gespecificeerd is voor zijn skeletontwikkeling. Dit betekent dat u moet zoeken naar voer dat speciaal gemaakt is voor honden van grote rassen.

Experts raden ook aan uw hond te voeren op basis van zijn leeftijd, gewicht en activiteitsniveau. Bijvoorbeeld, zwarte Lab pups moeten puppyvoer eten en zwarte Lab volwassenen moeten volwassen hondenvoer eten, terwijl senior volwassen honden goed zullen gedijen op senior hondenvoer.

Zwarte Labrador Persoonlijkheid

Hoewel sommigen beweren dat zwarte, chocolade en gele Labs zich verschillend gedragen, is dit een controversiële bewering die gebaseerd is op weinig bewijs. Voor het grootste deel wordt gezegd dat het zwarte Lab temperament ongelooflijk gezinsvriendelijk, energiek, atletisch en gezellig is, net als de meeste Labrador Retrievers.

De zwarte Labrador heeft een uitstekende reputatie bij kinderen van alle leeftijden en men zegt dat hij goed overweg kan met andere honden en huisdieren.

Echter, zwarte Labradors zijn notoir hoogenergieke honden die langzaam volwassen kunnen worden en geneigd zijn te kauwen als ze zich vervelen. Om deze reden heeft uw zwarte Lab hond veel beweging, speelgoed en mentale en fysieke stimulatie nodig om hem gelukkig en gezond te houden.

Ook, vanwege het hoge energieniveau van de zwarte Lab, raden we een vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining aan om ervoor te zorgen dat hij opgroeit tot een goed opgevoede hond in allerlei situaties.

zwarte labrador

The Black Labrador – Working vs Show

Zoals eerder vermeld, bestaat het Labrador ras in drie standaard kleurvariëteiten: geel, chocolade en zwart.

Deze rassen van Labrador worden gescheiden in twee categorieën, waaronder Engelse Labradors en Field Labradors, ook bekend als Amerikaanse Labradors, waarbij de meest opvallende variatie de hoogte is.

Amerikaanse Labrador

Amerikaanse Labs krijgen een hoogtebereik van 21,5 tot 24,5 inches, terwijl een Engels Lab een hoogtebereik geeft tussen 21,5 en 22,5 inches.

Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs officiële categorieën zijn, zijn het toch erkende termen onder Lab liefhebbers om beter onderscheid te kunnen maken tussen show Labs en jacht of huisdier Labs.

Engels Zwart Lab

De zwarte Engelse Lab is een hond gebouwd voor de show, terwijl de Amerikaanse Black Lab, of zwarte Field Lab, een hond is die meer gemaakt is voor de jacht of als algemeen huisdier.

Als u geïnteresseerd bent in het krijgen van een zwarte Labrador voor de show, zijn de normen die u moet volgen meestal een hond met

 • een zwarte vacht met weinig tot geen kleurvariatie
 • een proportionele bouw
 • mannen die 22,5 tot 24,5 inch lang zijn en 65 tot 80 pond wegen.
 • vrouwtjes van 21,5 tot 23,5 inch en 55 tot 70 pond.

Een zwarte Lab hond voor de show moet ook een korte, dikke vacht hebben die zacht en niet te pezig is.

Nogmaals, de enige aanvaardbare kleuren voor een show Lab zijn zwart, geel en chocolade.

Zwarte Labrador Geschiktheid

Labrador Retrievers staan bekend om hun intelligentie, maar wat veel mensen over het hoofd zien is hun traagheid om volwassen te worden. De zwarte Lab kan een snelle leerling zijn, maar als zijn energie niet op de juiste manier wordt ingezet, kan hij overweldigend worden voor de onvoorbereide hondeneigenaar.

Een Labrador trainen

Zwarte Labrador Retrievers gedijen goed bij het lof- en beloningssysteem tijdens de training.

Ze doen het het beste met positieve versterking, in tegenstelling tot schelden en straffen.

Omdat zwarte Labradors zo intelligent en actief zijn, raden we aan ze hondentaken en trainingen te geven die je gedurende hun hele leven kunt inbouwen.

U kunt ook puzzelspeelgoed gebruiken om hun actieve geest bezig te houden.

Labrador oefening

Wat beweging betreft, de zwarte Lab is zeer energiek en zal elke dag een goede hoeveelheid beweging nodig hebben. Lange wandelingen, wandelingen, joggen of zwemmen kunnen voor u en uw zwarte Lab geweldige bewegingsroutines zijn om te delen.

Denk eraan: de zwarte Labrador is een sociale hond, en hij zal met volle teugen genieten van uitstapjes naar het hondenpark!

U zult uw zwarte Lab ook tijd buiten willen laten doorbrengen, waar u met hem kunt spelen en spelletjes als apporteren of frisbee in zijn dagelijkse beweging kunt opnemen.

Zoals eerder vermeld, zullen vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining de sleutel zijn om uw zwarte Labrador te ontwikkelen van een actieve en energieke puppy tot een goed opgevoede en aanpasbare volwassen hond.

Is een zwarte Labrador de beste hond voor mij?

Labrador Retrievers zijn zeker een van ’s werelds meest populaire hondenrassen, en vooral de zwarte Lab lijkt een historische favoriet te zijn!

Maar hoe beslist u of de zwarte Labrador geschikt is voor u en uw levensstijl?

Ruimte om te oefenen

Gezien het hoge energieniveau van de Labrador is het ideale huistype voor een zwarte Labrador een huis met een grote, veilig omheinde tuin waar de zwarte Lab vrij kan rennen en spelen om zijn energie te verbranden.

Tijd voor verzorging

Natuurlijk zal de ideale eigenaar voor een zwarte Lab voldoende tijd hebben om zijn hond te trainen, te verzorgen en uit te oefenen, en zal hij bereid zijn om zijn zwarte Labrador de unieke speeltjes en lessen aan te bieden die hij nodig heeft om bezig en gezond te blijven.

Vergeet niet dat zwarte Labrador honden vatbaar kunnen zijn voor kauwen en springen, en hoewel het slimme, gezinsgerichte hoektanden zijn, kunnen ze een beetje meer hyper zijn dan sommige hondeneigenaren verkiezen.

Ze doen het echter heel goed met kinderen, en als ze goed gesocialiseerd zijn, zijn ze naar verluidt uitstekende huisdieren voor de beginnende en veteraan hondeneigenaar.

Hoe een gezonde zwarte labrador puppy te vinden

Zwarte Lab pups zijn enkele van de meest populaire pups op de hondenmarkt, dus er eentje vinden zal niet zo moeilijk zijn.

Toch, alleen omdat er veel bronnen beschikbaar zijn om een zwarte Labrador puppy te krijgen betekent niet dat je er een moet gaan kopen van een willekeurige verkoper.

Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet wanneer u een nieuwe puppy krijgt.

Verantwoordelijk en gerenommeerd fokken is belangrijk, vooral als het gaat om de gezondheid en het temperament van uw puppy.

Zwarte Lab fokkers

Als u via een gerenommeerde fokker gaat, kunt u een prijs voor een zwarte Labrador pup verwachten van $500 tot $1000.

Als u op zoek bent naar een zwarte Engelse Labrador pup van showkwaliteit, houd er dan rekening mee dat de prijs waarschijnlijk wat hoger zal liggen.

Een van de beste dingen van het gaan via een gerenommeerde fokker is dat je de mogelijkheid hebt om vragen te stellen over de gezondheid en het temperament van de ouderhonden en vorige nesten.

Bedenk ook dat de meeste gerenommeerde fokkers gezondheidscertificaten kunnen overleggen waaruit blijkt dat hun honden zijn gescreend en gezond zijn.

Een zwarte lab redden

Als u echter van plan bent uw zwarte Labrador te redden, zijn er online een aantal Labrador reddingsgroepen beschikbaar.

Als je een zwarte Lab redt, houd er dan rekening mee dat de adoptiekosten meestal rond de $50 tot $100 liggen.

Het asiel zal vaak de eerste dierenartsreis dekken.

Toch kan het krijgen van een zwarte Lab pup van een redding een hit of misser zijn.

Hoe dan ook, het is prachtig om een hond in nood te redden!

Hebben we nog zwarte Lab feiten gemist?

Laat het ons weten in de commentaren!

Referenties

 • J. A. Kerns, et al., Exclusion of Melanocortin-1 Receptor (Mc1r) and Agouti as Candidates for Dominant Black in Dogs, Journal of Heredity.
 • R E Everts, J Rothuizen, B A Van Oost, Identification of a Premature Stop Codon in the Melanocyte-Stimulating Hormone Receptor Gene (MC1R) in Labrador and Golden Retrievers with Yellow Coat Color, Animal Genetics.
 • K Gortel, et al., Inherited Myopathy in a Litter of Labrador Retrievers, The Canadian Veterinary Journal.
 • J. M. Newton, et al., Melanocortin 1 Receptor Variation in the Domestic Dog, Mammalian Genome.
 • Lynn Buzhardt, DVM, Genetics Basics – Coat Color Genetics in Dogs, VCA Hospitals.
 • Tiffani J Howell, Tammie King, Pauleen C Bennett, Puppy Parties and Beyond: the role of early age socialization practices on adult dog behavior, Volume 6, blz. 143-153.