Zijn Shih Tzu hypoallergeen?

Shih Tzu’s zijn schattige kleine honden die bekend staan om hun lange, zijdeachtige vacht en hun vriendelijke karakter. Maar als je allergisch bent voor honden, kan het hebben van een Shih Tzu problematisch zijn. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag of Shih Tzu’s hypoallergeen zijn en wat je kunt doen als je allergisch bent voor honden.
Zijn Shih Tzu hypoallergeen

Wat betekent hypoallergeen?

Voordat we ingaan op de vraag of Shih Tzu’s hypoallergeen zijn, is het belangrijk om te begrijpen wat hypoallergeen eigenlijk betekent. Het woord hypoallergeen betekent dat iets minder allergische reacties veroorzaakt dan andere vergelijkbare dingen. Het betekent niet dat iets helemaal geen allergische reacties veroorzaakt. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden bij het beantwoorden van de vraag of Shih Tzu’s hypoallergeen zijn.

Wat veroorzaakt allergieën bij honden?

Allergieën bij honden worden veroorzaakt door eiwitten in hun huidschilfers, speeksel en urine. Deze eiwitten worden allergenen genoemd en kunnen allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor deze stoffen. Als je allergisch bent voor honden, reageert je immuunsysteem op deze allergenen alsof ze schadelijk zijn, wat leidt tot symptomen zoals niezen, jeukende ogen en een verstopte neus.

Zijn Shih Tzu’s hypoallergeen?

Helaas zijn Shih Tzu’s niet hypoallergeen. Ze produceren nog steeds huidschilfers, speeksel en urine die allergenen bevatten. Dit betekent dat als je allergisch bent voor honden, je waarschijnlijk nog steeds symptomen zult ervaren als je in de buurt bent van een Shih Tzu.

Wat kun je doen als je allergisch bent?

Als je allergisch bent voor Shih Tzu’s, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je symptomen te verminderen. Hier zijn een paar suggesties:

  • Vermijd contact met Shih Tzu’s zo veel mogelijk.
  • Houd je huis schoon en stofvrij om het aantal allergenen in je huis te verminderen.
  • Gebruik luchtfilters in je huis om allergenen uit de lucht te halen.
  • Overweeg het nemen van allergiemedicatie om je symptomen te verminderen.
  • Als je overweegt om een hond te adopteren, overweeg dan het adopteren van een hypoallergene hond zoals een Poedel of een Maltezer.

FAQs

1. Zijn er allergievrije honden?

Nee, er zijn geen allergievrije honden. Alle honden produceren eiwitten die allergische reacties kunnen veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor deze stoffen. Sommige honden zijn echter minder allergene dan andere, waardoor ze beter geschikt zijn voor mensen met allergieën.

2. Kun je hypoallergene hondenrassen kopen?

Ja, er zijn verschillende hypoallergene hondenrassen beschikbaar, zoals Poedels, Maltezers en Bichon Frises. Deze rassen produceren minder allergenen dan andere hondenrassen en zijn daarom geschikter voor mensen met allergieën.

3. Kan ik allergisch zijn voor sommige honden en niet voor andere?

Ja, het is mogelijk om allergisch te zijn voor sommige honden en niet voor andere. Dit komt omdat niet alle honden dezelfde hoeveelheid allergenen produceren. Sommige hondenrassen produceren minder allergenen dan andere, waardoor ze geschikter zijn voor mensen met allergieën.

4. Kan ik allergisch zijn voor puppy’s maar niet voor volwassen honden?

Ja, het is mogelijk om allergisch te zijn voor puppy’s maar niet voor volwassen honden. Dit komt omdat puppy’s nog steeds groeien en ontwikkelen en hun immuunsysteem nog niet volledig is ontwikkeld. Hierdoor kunnen ze meer allergenen produceren dan volwassen honden.

5. Kunnen allergieën voor honden verdwijnen?

Ja, het is mogelijk dat allergieën voor honden na verloop van tijd verdwijnen. Dit kan gebeuren als het immuunsysteem van een persoon minder gevoelig wordt voor de allergenen die door honden worden geproduceerd. Het is echter ook mogelijk dat de allergieën blijven bestaan of zelfs erger worden.

Conclusie

In dit artikel hebben we besproken of Shih Tzu’s hypoallergeen zijn. Helaas zijn ze niet hypoallergeen en kunnen ze allergische reacties veroorzaken bij mensen die allergisch zijn voor honden. Als je allergisch bent voor Shih Tzu’s, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je symptomen te verminderen, zoals het vermijden van contact met Shih Tzu’s en het nemen van allergiemedicatie. Als je overweegt om een hond te adopteren, overweeg dan het adopteren van een hypoallergene hond zoals een Poedel of een Maltezer.