Zijn Franse Bulldogs goed met kinderen?

zijn franse bulldogs goed met kinderen

Zijn Franse Bulldogs goed met kinderen? Over het algemeen is het ras Franse Bulldog goed met kinderen.

Frenchies vormen een sterke band met hun naaste familie. Ze raken vaak erg gehecht aan kinderen in huis. Maar honden moeten goed gesocialiseerd worden om dit te bereiken.

Eigenaren moeten ook jonge kinderen leren hoe ze op de juiste manier met Frenchies moeten omgaan. Ruw spel en ruwe behandeling kunnen het risico van op angst gebaseerde agressie vergroten.

Zijn Franse Buldoggen goed met kinderen?

Franse Bulldogs zijn goed met kinderen, zolang ze dat zijn:

Elke hond is vatbaar voor agressie, ongeacht hun ras. Vooral als ze niet gesocialiseerd zijn als pup.

Fransoosjes zijn trouw, aanhankelijk en vriendelijk als ze goed zijn opgevoed. Als ze niet gesocialiseerd zijn, kan deze loyaliteit uitmonden in een beschermende aard en potentiële agressie.

Dit betekent niet dat Frenchies agressief zullen zijn tegen kinderen in uw huishouden. Maar, het risico daarop moet niet worden genegeerd.

Deze kleine honden hebben hoge sociale behoeften, en kunnen echt genieten van het leven in huizen met kinderen.

Maar ze moeten als pup goed gesocialiseerd en getraind worden. En eigenaren moeten jongere kinderen leren hoe ze goed en veilig met honden kunnen omgaan om angstige of defensieve agressie van uw Frenchie te voorkomen.

Geschiedenis van het Franse Bulldoggenras

De geschiedenis van Frenchies is eigenlijk belangrijk bij het beantwoorden van de vraag “zijn Franse Bulldogs goed met kinderen”.

Alle moderne rashonden werden ooit gefokt om bepaalde eigenschappen te hebben die hen hielpen te slagen in hun rol. Bijvoorbeeld, waakhonden hadden beschermende instincten nodig en herdershonden moesten onafhankelijk en intelligent zijn.

Franse Bulldogs zijn door de generaties heen gefokt om een doel als schoothond te dienen.

Dus, door hun geschiedenis heen, moesten Frenchies aanhankelijk, liefdevol en sociaal zijn.

Deze eigenschappen zijn vandaag de dag nog steeds te zien in hun temperament.

Maar als individuele honden niet goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze minder vriendelijk en nerveuzer zijn.

zijn franse bulldogs goed met kinderen

Zijn Franse Bulldogs vriendelijk?

Als ze goed gesocialiseerd zijn, zijn Frenchies een zeer vriendelijk ras. Ze zijn in de loop der tijd gefokt voor dit sociale en aanhankelijke temperament.

In feite bleek uit een moderne studie dat Franse Bulldogs socialer waren en minder vatbaar voor agressie dan andere rassen.

Plus, ongeacht het ras, het is bewezen dat honden die puppycursussen volgen minder agressief zijn dan degenen die dat niet deden. Dus, dit is een geweldige manier voor Frenchie eigenaren om het beste temperament in hun hond aan te moedigen.

Frenchies zijn een klein ras, en kleinere honden worden vaak beschouwd als een lager risico als het gaat om agressie en bijten.

Maar, dit betekent niet dat het nooit gebeurt. In feite zou dit gewoon kunnen zijn omdat er minder hondenbeten worden gemeld door kleinere honden, omdat ze meestal minder schade aanrichten.

Zijn Franse Buldoggen Agressief?

Frenchies hebben een reputatie als een vriendelijk ras. Maar, een studie erkende agressie als de 13e meest voorkomende aandoening bij dit ras.

Agressie kan gebaseerd zijn op angst, als gevolg van beschermende instincten, of zelfs een aangeleerde reactie op bepaalde stimuli. Zorg er dus voor dat u uw Frenchie nooit beloont voor agressie, ook al lijkt het schattig en doet het u geen pijn.

Franse Bulldoggen zijn sociale honden die sterke banden vormen met hun naaste familie. Maar, deze sterke banden kunnen leiden tot overbescherming en territoriale agressie.

Als uw Frenchie beschermend wordt over u of kinderen in het huishouden, kunnen ze een agressieve reactie vertonen naar andere kinderen, of vreemden.

Het goed socialiseren van een Franse Bulldog als pup kan helpen om elk risico op agressie bij dit kleine ras te verminderen.

Belang van socialisatie

Socialisatie houdt in dat uw Franse Bulldog puppy vroeg in zijn leven kennismaakt met veel nieuwe, positieve ervaringen.

Een onderzoek naar puppy socialisatie toonde aan dat het op lange termijn positieve effecten had op het gedrag van honden.

Om ervoor te zorgen dat uw Franse Bulldog goed is met kinderen, moet u ze aan veel kinderen voorstellen terwijl ze nog jong zijn.

Zorg ervoor dat deze ervaringen positief zijn, en dat de kinderen je Frenchie geen pijn doen.

Probeer uw Fransoos te socialiseren met kinderen van alle leeftijden. En niet alleen aan die bij u thuis.

Je zou je Franse Bulldog pup mee kunnen nemen om te kijken naar drop offs op het schoolplein, of voor een uitstapje naar een druk park, zodat ze gewend zijn aan de geluiden en handelingen van kinderen.

Bied je Frenchie veel traktaties en lof, zodat ze deze geluiden en kleine mensen associëren met leuke dingen!

Kinderen leren omgaan met Frenchies

Zijn Franse Bulldogs goed met kinderen?

Nou, zelfs de vriendelijkste Franse Bulldog kan met angst reageren op een kind dat hen pijn doet, of bang maakt. Dit kan leiden tot agressie.

De meest voorkomende redenen voor canine agressie naar kinderen toe zijn:

 • Het bewaken van bronnen
 • Territoriumbewaking
 • Voedselbewaking

Het is dus belangrijk dat uw kinderen tekenen van dreigende agressie bij honden kunnen herkennen.

Als uw Frenchie tekenen van bewakingsgedrag vertoont, moet u misschien samenwerken met een gedragstherapeut.

Tekenen van nervositeit

De volgende gedragingen kunnen tekenen zijn dat een hond zich bedreigd voelt, of op het punt staat te reageren met agressie:

 • Stijf lichaam
 • Tanden tonen
 • Grommen of grommen
 • Snauwen of bijten
 • Afgeplatte oren
 • Oogwit te zien
 • Het vermijden van oogcontact

Leer uw kinderen deze tekenen, zodat ze weten wanneer ze risico lopen op hondenbeten.

Gentle Play

Leer ook uw kinderen hoe ze zachtjes met uw Frenchie kunnen spelen.

Frenchies zijn kwetsbare hondjes door problemen met hun bouw.

Hun platte gezichten kunnen onder meer ademhalingsproblemen en oogproblemen veroorzaken.

Als kinderen niet voorzichtig genoeg zijn, kunnen ze de ogen van uw Frenchie beschadigen, of het hem nog moeilijker maken om te ademen.

Het is waarschijnlijker dat uw Frenchie agressief zal zijn als hij gewond is, of probeert te ontsnappen aan een situatie die bedreigend aanvoelt.

Werk dus samen met uw kinderen om hen te helpen op een veilige manier met uw Franse Bulldog te spelen.

Zijn Franse Bulldoggen goed met kinderen?

Frenchies worden over het algemeen beschouwd als een vriendelijk ras dat goed is met kinderen. Maar ze moeten goed worden gesocialiseerd om dit liefdevolle temperament te bereiken.

Of u nu kinderen thuis hebt of niet, u moet uw Frenchie van jongs af aan goed socialiseren met kinderen.

Maar, zorg ervoor dat u uw kinderen ook leert hoe ze met honden moeten omgaan. Vooral gezien de gezondheidsproblemen van dit platte ras.

Lezers vonden het ook leuk

Referenties en bronnen

 • Reisner, I. (et al), “Behavioral Assessment of Child-Directed Canine Aggression”, Injury Prevention (2007).
 • Arata, S. (et al), ‘”Reactivity to Stimuli” is a Temperamental Factor Contributing to Canine Aggression’, PLOS One (2014).
 • O’Neill, D. (et al), ‘Demography and Disorders of the French Bulldog Population Under Primary Veterinary Care in the UK in 2013’, Canine Medicine and Genetics (2018).
 • Packer, R. (et al), ‘Great Expectations, Inconvenient Truths, and the Paradoxes of the Dog-Owner Relationship for Owners of Brachycephalic Dogs’, PLOS One (2019).
 • Cutler, J. (et al), ‘Puppy Socialization Practices of a Sample of Dog Owners from Across Canada and the United States’, Journal of the American Veterinary Medical Association (2017).
 • Vaterlaws-Whiteside, H. & Hartmann, A. ‘Improving Puppy Behavior using a New Standardized Socialization Program’, Applied Animal Behavior Science (2017).
 • Casey, R. (et al), ‘Human Directed Aggression in Domestic Dogs (Canis Familiaris): Occurrence in Different Contexts and Risk Factors’, Applied Animal Behavior Science (2014).
 • Locksley, L. (et al), ‘The Human-Canine Environment: A Risk Factor for Non-Play Bites?”, The Veterinary Journal (2008).
 • Dobson, J. “Human-Directed Canine Aggression”, Vet Times (2012).