Witte Pomeriaan – Waarom witte Poms ongebruikelijker zijn dan de meeste!

Hoe zit het met een witte Pomeriaan?

Witte Pommerse honden zijn kleine, pluizige pups met grote persoonlijkheden. Ze zijn ongelooflijk zeldzaam, maar je kunt witte Pomeriaan pups vinden als je weet waar je moet zoeken. Vandaag helpen we je om een witte Pomeriaan pup te vinden, en om voor ze te zorgen terwijl ze opgroeien.

Verbazingwekkend, het in handen krijgen van een echte witte Pomeriaan pup kan gebeuren. In dit artikel bekijken we hoe Poms worden gefokt om een sneeuwwitte vacht te hebben, en laten we je weten wat je moet doen om zelf een witte Pomeriaan pup te vinden!

https://www.youtube.com/watch?v=Ca96Ym05Wk8


Wat is een witte Pomeriaan?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de zeldzaamste van allemaal? Een sneeuwwitte Pomeriaan is misschien wel een van de zeldzaamste kleuren Pomerans van dit moment. In feite kan het fokken van een echt witte pluizige Pomeriaan wel vijf generaties duren om goed te krijgen!

Dit komt omdat er zoveel verschillende gekleurde Pomeranians zijn. En aan effen kleuren is om te beginnen al moeilijk te komen. Niet te vergeten, de genen die de meeste andere kleuren en patronen in de vacht van een Pomeriaan creëren zijn dominanter dan het gen dat de vacht wit maakt.

Een witte Pomeriaan, ook wel ijswitte Pomeriaan genoemd, is dus heel bijzonder!

Witte Vs Cream Pomeriaan

De ijswitte pomerans is zuiver sneeuwwit zonder enig spoor van geel. Hij moet niet verward worden met de crème pomerans die een mooie bleke honingkleur heeft.

Oorsprong witte pomerans

Hoewel sommigen een witte Pomeriaan verwarren met een albino Pomeriaan, is dat gewoon niet het geval. In feite waren de vroegste Pomeranians vaker wit, of soms zwart. Pas toen koningin Victoria een oranje Pom adopteerde, werd de kleur zo populair. Zo werd het één van de meest voorkomende kleuren die door liefhebbers gefokt wordt!

witte pomerans hoofd en schouders
volwassen witte pomerans

Tegenwoordig is een effen witte Pomeriaan echter misschien wel een van de zeldzaamste kleuren Pomeriaan om aan te komen. Deze hond is specifiek en zorgvuldig gefokt om de ijswitte vacht te behouden. Dit met behoud van de kwaliteit van de vachtstructuur van de hond en de grootte van het ras zoals gespecificeerd door de American Kennel Club (AKC).

Een echt witte Pomeriaan is hoogstwaarschijnlijk het zorgvuldig vervaardigde nageslacht van generaties zorgvuldig fokken.

Het zit allemaal in de genetica

Het gen dat ervoor zorgt dat de vacht van een witte Pom wit is, is recessief. Fokkers moeten voorzichtig zijn tijdens het fokproces als ze werken aan het creëren van een witte Pom. Het fokproces van een echte witte Pomeriaan verloopt langzaam en kan jaren duren. Fokkers moeten zorgvuldig alle andere dominantere kleuren uitfokken en er tegelijkertijd voor zorgen dat ze geen overkweek van wit naar wit doen.

Overfokken van witjes op witjes kan leiden tot Poms die groter zijn dan de standaard maat. Of de kwaliteit van de vachttextuur en -dichtheid verminderen. En net als met de grootte, zijn er strikte richtlijnen over wanneer een Pom echt wit is of niet.

Ziet u, een echt witte Pomeriaan heeft absoluut geen citroen of crème vlekken of andere schakeringen in hun vacht. Ze moeten zuiver wit zijn! Helaas worden veel Pomeranian’s geregistreerd als zeldzame witte Poms terwijl ze dat niet zijn, gewoon omdat ze wit geboren zijn.

Pomeriaanpups veranderen echter vaak van kleur als ze volwassen worden. Om te weten of je echt een witte Pomeriaan in handen hebt, moet je wachten tot hij ongeveer acht tot twaalf weken oud is.

Witte Pomeriaan vachtverzorging

Pomerans van elke kleur vereisen een zekere mate van onderhoud, vooral als het gaat om verzorging, en de witte Pomerans is niet anders. Net als andere gekleurde honden heeft de witte Pom een dubbele vacht die consequent geborsteld moet worden om vervilting tegen te gaan en losse haren op afstand te houden. Zijn oren moeten ook regelmatig worden schoongemaakt om infecties te voorkomen, en zijn klauwen moeten worden getrimd om breuk te voorkomen.

Verder heeft een witte Pomeriaan wel een paar speciale verzorgingsbehoeften waar u op bedacht moet zijn.

 • Traanvlekken: Een witte hond zal veel vaker traanvlekken vertonen dan Pomeranians van de meeste andere kleuren. Het is het beste om wat kwaliteitsproducten voor traanvocht bij de hand te hebben en het gezicht van uw pup regelmatig voorzichtig af te vegen met een schoon hondendoekje.
 • Overgroei van poothaar: Omdat een zuivere witte vacht zo, nou ja, wit is, raden we aan zijn poten te trimmen om te voorkomen dat de lange vacht overtollig vuil en vuil oppikt. Dit zal duidelijk zichtbaar zijn op zijn witte poten.
 • Consequent afvegen: Wanneer uw hond binnenkomt van een ravotten in de tuin of een wandeling, is het het beste om hem af te vegen met wat kwalitatieve hondendoekjes. Dit helpt om zijn witte vacht schoon te houden tussen de badbeurten door.

Houd in gedachten dat alle honden, niet alleen de witte Pomeriaan, baat hebben bij hoogwaardig hondenvoer en dagelijkse beweging die aan hun behoeften voldoet.

De Pomeriaan, bijvoorbeeld, is een klein maar actief ras. Elke dag een stevige wandeling en wat speeltijd in de tuin of in huis zijn voldoende om aan zijn bewegingsbehoeften te voldoen.

Hoe groot is een volwassen witte Pomeriaan?

De standaardgrootte van de Pomeriaan, ongeacht of hij wit, oranje, sable, of een andere kleur is, is nog steeds hetzelfde. Veel liefhebbers van witte Pom zullen op zoek gaan naar een witte speelgoed Pomeriaan of een witte teacup Pomeriaan, of zelfs een witte miniatuur Pomeriaan. De waarheid is, dat alle Pomeranians tot de speelgoedgroep behoren en hun standaardgrootte, is ongeveer drie tot zeven pond in gewicht en minder dan zeven centimeter in hoogte.

Het is belangrijk om via een gerenommeerde bron te gaan die de standaardgrootte en het gewicht van een Pom begrijpt. Dit is niet alleen belangrijk als u van plan bent uw Pomeriaan te showen, maar ook omdat u er zeker van kunt zijn dat ze gefokt zijn om tot de juiste grootte uit te groeien.

Grootte, hoogte en gewicht

Een echte witte Pom van een gerenommeerde bron zou de standaardgrootte en het gewicht van een typische Pomeriaan moeten hebben. De Pomeriaan moet ongeveer zes tot zeven centimeter groot zijn en ergens tussen de drie en zes pond wegen.

Natuurlijk zal de witte Pomeriaan, je raadt het al, wit zijn! Dit betekent dat andere kleurmarkeringen niet volstaan, hoe vaag ze ook zijn. En een volledig witte hond heeft bijna altijd donkerbruine of zwarte ogen.

Witte Pomerans Levensduur en Gezondheidsproblemen

Pomeranians worden 12 tot 16 jaar. Ook zijn witte honden niet minder vatbaar voor bepaalde erfelijke gezondheidsproblemen dan andere Pomeranians. Je moet uitkijken voor oogproblemen zoals:

 • Distichiasis
 • Entropion
 • Hypoglykemie
 • Patellaire luxatie
 • Tracheale instorting
 • Vachtverlies
 • Hypothyreoïdie.

Een hoogwaardige hondenvoeding, lichaamsbeweging en regelmatige controles door de dierenarts kunnen helpen om bepaalde gezondheidsproblemen bij uw Pomeriaan te verminderen of zelfs te voorkomen. Niet alle gezondheidsproblemen zijn echter te vermijden, want sommige zijn genetisch bepaald. Daarom raden wij een vroegtijdig gezondheidsonderzoek aan wanneer u een nieuwe pup krijgt.

Gezondheidsonderzoek kan u helpen om mogelijke gezondheidsproblemen waarmee uw Pomeriaan in de toekomst te maken kan krijgen, te voorkomen of u erop voor te bereiden. Houd er ook rekening mee dat gerenommeerde fokkers certificaten kunnen overleggen die bewijzen dat uw puppy een gezondheidsonderzoek heeft ondergaan.

Heb je al gehoord van de witte Pomeriaan?
schattige witte pomerans

Witte Pomeriaan Temperament

Historisch gefokt om schoothondjes te zijn, heeft de kleine Pomeriaan een groot hart. Poms staan bekend om hun vriendelijke, aanhankelijke aard, en de persoonlijkheid van een witte Pomeriaan is daarop geen uitzondering! Pittig en uitgaand, intelligent en gretig om te behagen, de Pomeriaan is vol leven en weet hoe plezier te maken!

Houd in gedachten dat Pomeranians in het algemeen graag hun stem gebruiken, dus ze zijn geweldige waakhonden. Ze zijn echter vrij klein, en hoewel ze het goed doen met kinderen, kunnen ze gemakkelijk gewond raken als ze te ruw worden behandeld.

De Pomeriaan heeft ook iets van een groot ego, met vrijwel geen idee hoe klein hij is. Houd dit in gedachten als u uw witte Pomeriaan bij andere vreemde honden brengt die groter zijn dan hij. Als hij ze niet mag, zal hij niet bang zijn om een gevecht aan te gaan, en dat kan gevaarlijk voor hem zijn!

Vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining zullen helpen om uw hond in alle situaties op het goede spoor en gelukkig te houden.

Blijven witte Pomeriaan Puppies Wit?

Als je op zoek bent naar een echte witte puppy, moet je in gedachten houden dat het feit dat je een witte puppy hebt gevonden niet betekent dat hij wit zal blijven. Pomeriaan puppy’s veranderen van kleur als ze volwassen worden, en zelfs fokkers die gespecialiseerd zijn in witte Pomeriaan puppy’s zullen niet altijd witte puppy’s hebben.

Als je je hart hebt gezet op een witte hond, raden we je aan te onderzoeken wat je moet zoeken in een puppy. Vergeet niet dat de echte kleur van een Pomeriaan pup pas zichtbaar wordt als hij 8 tot 12 weken oud is. Maar soms kun je het al vroeg zien door achter de oren van de pup te kijken. Een echt witte pup heeft meestal geen schaduw of verkleuring achter zijn oren.

Is een witte Pomeriaan geschikt voor mij?

Als je van Pomeranians in het algemeen houdt en op zoek bent naar iets unieks, dan kan de witte Pomeranian een perfecte keuze zijn! Ze zullen echter moeilijk verkrijgbaar zijn en daarom zullen ze waarschijnlijk iets duurder zijn dan de typische Pomeriaan.

Wees je er ook van bewust dat, zoals bij elke Pomeriaan, verzorging en onderhoud een beetje een verplichting voor je zal zijn. Vooral een witte Pomeriaan zal wat extra zorg nodig hebben als het gaat om traanvlekken en vachtonderhoud.

U moet ook niet vergeten dat ze vocaal zijn, dus als u een rustigere hond zoekt, is de Pom misschien niet de beste keuze. Als u echter een hond wilt die u waarschuwt voor alles wat verdacht (en niet zo verdacht) is, dan is de Pomeriaan het perfecte huisdier!

Houd in gedachten dat zeer jonge kinderen de kleine Pomeriaan per ongeluk kunnen verwonden, dus overweeg dit voordat u een speelgoedras in huis haalt met jonge of ruigere kinderen. En natuurlijk raden we altijd een vroege socialisatie aan met elke nieuwe hond, of het nu een kleine Pom is of een enorme Mastiff!

De witte Mini Pomeriaan

Klein is schattig dus kleiner moet schattiger zijn toch? Nou, niet altijd. En we moeten voorzichtig zijn bij het zoeken naar baby Pomeriaan pups. De miniatuur Pom wordt soms een teacup of micro Pomeriaan genoemd, omdat ze letterlijk in een teacup passen. Ze zijn echt heel klein.

Het probleem met miniaturisatie, vooral als het gaat om wat al een heel klein ras is, is dat het grote risico’s met zich meebrengt. Het laatste wat je wilt is een zieke pup mee naar huis nemen die voorbestemd is voor een heel kort leven. Het is dus belangrijk dat we die risico’s vermelden.

Kleiner zijn dan de gemiddelde hond is niet altijd een nadeel, sommige van onze kleine tot middelgrote rassen leven het langst. Maar extreme afmetingen, aan beide uiteinden van de schaal zijn gevaarlijk voor honden. Dus reuzenrassen en hele kleine rassen hebben vaak ernstige gezondheidsproblemen. En het is het beste om te streven naar matiging.

Er zijn ook enkele andere problemen met Pomerans teacup honden. Een daarvan is dat ze erg kwetsbaar zijn voor ongelukken. Als een kind over een teacup pup struikelt zal het niet goed aflopen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de meeste gerenommeerde Pomeriaan fokkers niet zouden overwegen teacup rassen te creëren, omdat ze te veel geven om de gezondheid en het geluk van hun pups. Denk dus goed na voordat je je laat verleiden tot een nestje teacup Pomerian pups.

Ik moet een witte Pomeriaan Puppy hebben! Waar kan ik er één vinden?

Deze pups zijn prachtig, zeldzaam en lief, dus we kunnen het je niet kwalijk nemen dat je er een voor jezelf wilt hebben. Maar als je op zoek bent naar een ijswitte Pomeriaan, pas dan op voor de beginnende fokker of online verkopers.

Alle Pomeranians zouden in één standaard maat moeten komen. En moeten geregistreerd zijn bij de Amerikaanse Kennel Club. Sommige mensen zullen proberen u te misleiden door te beweren dat hun “witte” pup een echte witte Pomeriaan is of door u papieren te laten zien van een vals register. Anderen denken echt dat ze deze zeldzame schatten in handen hebben en verkopen ze voor meer dan nodig is.

Pomeriaan adoptie

Het is altijd de moeite waard om bij uw plaatselijke Pomeranian reddingsmaatschappij te kijken als u bereid bent om een volwassen hond te overwegen in plaats van een puppy. Het is niet erg waarschijnlijk dat u een witte Pom zult vinden die wacht om gered te worden, maar het kan geen kwaad om het te vragen!

Het vinden van witte Pomeriaan Puppies

Voor uw beste gok op het vinden van witte Pomeriaan puppy’s, raden wij u aan naar fokkers te gaan die hierin gespecialiseerd zijn. En je bewijzen kunnen laten zien van andere witte nesten en ouderrassen.

Houd ook de witte Pomeriaan hond prijs in gedachten. Terwijl de gemiddelde Pomeriaan puppy prijs varieert van $600 tot $1500, kan de witte Pomeriaan prijs oplopen tot $4000.

Vergeet niet dat een van de belangrijkste dingen is dat u uw baby Pomeriaan krijgt via een gerenommeerde bron. Verantwoordelijke fokkers zouden gezondheidscertificaten moeten kunnen overleggen waaruit blijkt dat hun pups zijn gescreend en klaar zijn voor adoptie. Pas op voor rassen die proberen te profiteren van de hoge prijs van een teacup Pomeriaan – een gezonde volgroeide Pomeriaan moet minstens 3 pond wegen, bij voorkeur dichter bij 6 pond.

Veel succes met je zoektocht en veel geluk met je witte Pomeriaan als je hem vindt! Je hebt zeker een zeldzame sneeuwwitte schat in handen! Laat ons weten over uw schattige Pomeriaan pups in de commentaren.

Gerelateerde artikelen

Referenties

 • Lynn Buzhardt, DVM. Genetics Basics – Coat Color Genetics in Dogs, VCA Hospitals.
 • Ross D. Clark, DVM. Medical, Genetic & Behavioral Risk Factors of Pomeranians, Origin, and History, Breeding and Whelping, Recognized Risk Factors in Pomeranians.
 • Ruvinsky &Sampson. The Genetics of the Dog, White Dogs, Genetics of Coat Color and Hair Texture.
 • Schmeitzel & Lothrop. Hormonal Abnormalities in Pomeranians with Normal Coat and in Pomeranians with Growth Hormone-Responsive Dermatosis, Journal of the American Veterinary Medical Association.
 • Schmutz & Berryere. Genen van invloed op vachtkleur en -patroon bij huishonden: een overzicht, Animal Genetics.
 • George M. Strain, PhD. Doofheid en het Merle gen.
 • Howell et al. Puppy Parties and Beyond: the role of early age socialization practices on adult dog behavior, Deel 6.