Witte Boxer Eigenschappen en Kenmerken

witte boxer hond

De witte Boxer hond heeft een geheel of grotendeels witte vacht, waarbij ten minste tweederde van hun vacht wit is. Dit is een middelgroot, maar stevig gebouwd ras, met een gewicht tot 75 pond. De trouwe Boxer is moedig, vriendelijk en onafhankelijk. Boxers zijn enthousiaste waakhonden en hebben minstens 60 minuten beweging per dag nodig, maar hebben meestal een praktische en gemakkelijk te verzorgen vacht. Echter, de witte Boxer hond heeft wellicht meer behoefte aan regelmatig baden en afvegen rond de ogen dan een gestroomde Boxer. Ongeveer een kwart van de Boxers heeft een witte vacht, en hoewel hun persoonlijkheden dezelfde zijn als die van alle andere Boxers, kunnen ze andere gezondheidsbehoeften hebben dan hun donkere vrienden.Vandaag delen we tips voor het adopteren of kopen van een witte Boxer pup, en controleren we of ze gezond zijn. We bekijken ook hoe u een Boxer kunt opvoeden en verzorgen, zodat deze historisch gegroeide werkhond als volwassene een vriendelijke metgezel wordt.

Inhoud

Het valt niet te ontkennen dat de witte Boxer hond onderscheidend is. Die stralende vacht in combinatie met hun schattige kenmerken zorgt voor een unieke pup. Maar verandert hun kleur hun persoonlijkheid of gezondheid? En is een witte Boxer echt de juiste hond voor u?


Wat is een Witte Boxer?

De witte Boxer, zoals het Boxer ras zelf, dankt zijn rasnaam aan de neiging van deze hond om de voorpoten te gebruiken bij het spelen, vechten en jagen. Net zoals een boxer zou kunnen sparren met een tegenstander.

De Boxer wordt verondersteld een moderne afstammeling te zijn van grotere vechthonden van het mastiff-type, die werden gefokt om te jagen op groot wild zoals bizons en beren. De witte Boxer mag dan kleiner zijn dan deze voorouders, maar dit is nog steeds een zeer krachtige hond.

Witte Boxer Uiterlijk

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht over de witte Boxer, is deze vachtkleur niet echt zeldzaam bij Boxers. In feite wordt geschat dat tot een kwart van alle Boxer puppies als “wit” worden beschouwd.

Een Boxer pup wordt geacht een witte vacht te hebben als meer dan 30 procent van de vacht wit gekleurd is. Je kunt dus een zwart-witte Boxer pup hebben die 30+ procent witte vlekken heeft en deze pup zal nog steeds worden beschouwd als een witte Boxer hond.

Witte Boxer Honden Patronen

Naast de geheel witte Boxer, zijn er andere veel voorkomende witte Boxer vachtkleurpatronen. Deze omvatten de bruin-witte Boxer hond, de zwart-witte Boxer hond, de gestroomde en de reekleurige.

Ook hier geldt dat als de witte delen van de vacht 30 procent of meer van de totale vacht uitmaken, de Boxer wordt beschouwd als een witte Boxer vachtkleur, zelfs als er ook andere kleuren of patronen in de vacht aanwezig zijn.

Welke Kleur Zijn De Ogen Van Witte Boxer Puppy’s?

Een van de meest hardnekkige mythen over witte Boxer pups met blauwe ogen is dat ze op latere leeftijd blind zullen worden. In feite, of de ogen van uw witte Boxer nu bruin, blauw of een andere kleur zijn, er is momenteel geen definitief onderzoek dat deze theorie ondersteunt. Voor witte Boxers wordt blauw tegenwoordig beschouwd als gewoon een andere mogelijke oogkleur.

Witte Boxer hond verharen en verzorgen

De witte Boxer heeft, zoals alle Boxers, een zeer korte, nette, eenlaagse vacht. Dit is goed nieuws voor u in de afdeling verzorging en reiniging, want uw Boxer zal niet veel verharen of seizoensgebonden “blazen” zoals veel hondenrassen met een dubbele vacht doen. U hoeft ook niet te investeren in professionele vachtverzorging om uw Boxer er netjes uit te laten zien.

Wel kunnen bleke honden er sneller vies uitzien dan donkerder behaarde honden. Daarom moet u uw hond misschien iets vaker borstelen en ook vaker in bad doen.

Zijn witte boxers hypoallergeen?

De Boxer heeft een korte vacht die het hele jaar door verhaart. Ze verspreiden allergenen via de eiwitten in hun huidschilfers en speeksel, en zijn helaas geen goede match voor mensen met een allergie.

Hoe groot is een witte boxer?

De witte Boxer weegt meestal 50 tot 80 pond, waarbij volwassen reuen ongeveer 15 pond zwaarder wegen dan volwassen teven. Een volwassen Boxer kan 21 tot 25 centimeter lang zijn (van poot tot schouder).

Witte Boxer Hond Temperament en Persoonlijkheid

De witte Boxer heeft hetzelfde speelse, vriendelijke en gezellige temperament en persoonlijkheid waar het Boxer hondenras in het algemeen om bekend staat. In feite is de Boxer vaak zo uitbundig dat hij voortdurend getraind en versterkt moet worden om je niet omver te werpen of op je te springen alleen maar om hallo te zeggen. Zelfs als u elkaar vijf minuten geleden nog zag!

Zijn Boxers goed met kinderen?

Het algemene temperament en de persoonlijkheid van de Boxer hond passen goed bij een gezinshuisdier. De Boxer heeft echter veel energie en springt graag op. Het is ook een grote, krachtige hond. Hoewel dit als pup geen problemen oplevert, is een stuiterende, springende Boxer geen ideale keuze voor gezinnen met kleine kinderen.

Evenzo kan de hoge prooidrift van de Boxer andere kwetsbare huisdieren zoals katten en kleine zoogdieren in gevaar brengen. Maar het aangeboren geduld, de zachtheid en de beschermende kwaliteiten van deze hond kunnen van de Boxer een geweldig huisdier maken voor oudere kinderen die niet zo kwetsbaar zijn.

Boxers doen het meestal goed met andere Boxers, zolang ze van het andere geslacht zijn. Boxers van hetzelfde geslacht staan erom bekend enigszins onverdraagzaam te zijn tegenover elkaar.

Witte Boxer Hond Bewakingsneigingen

Zowel de witte reu als de witte teef Boxer hond kunnen een goede familie waakhond zijn. Deze honden hebben de natuurlijke aanleg om “hun” mensen en huis te bewaken en te beschermen. Daarom is vroege en voortdurende training en socialisatie een essentieel onderdeel om uw witte Boxer te leren hoe hij gasten kan verwelkomen. En een gezond en productief lid van uw gezin en de lokale gemeenschap te zijn.

Zal een Witte Boxer hond veel blaffen?

Een witte Boxer zal blaffen als dat nodig is. Voor een Boxer betekent dit vaak blaffen om u te waarschuwen als er een vreemdeling aanwezig is of als er iets mis lijkt te zijn. Te veel blaffen kan erop wijzen dat uw Boxer zich verveelt of eenzaam is.

Naast strategisch blaffen kunt u verwachten dat uw Boxer meer dan een beetje kwijlt. Veel eigenaren melden ook dat Boxers de neiging hebben om te snurken, wat te wijten kan zijn aan de verkorte snuit die kenmerkend is voor brachycephale hondenrassen.

Witte Boxer hond training en socialisatie

De witte Boxer kan, zoals alle Boxers, koppig zijn tijdens de training. Dit geldt vooral tijdens de korte aandachtsspanne van de puppytijd! Boxers kunnen onafhankelijke denkers zijn, en dit komt voort uit hun rasgeschiedenis als jachthond gefokt om ver voor hun mensen op prooi te jagen.

Ze doen het het beste in de training als je elke sessie fris en interessant houdt en te veel herhaling vermijdt. De Boxer is een ronduit geweldige atleet en zal genieten en uitblinken in hondensporten zoals behendigheid en zoek-en-redding. Deze honden zijn ook zeer geschikt voor K-9 en diensthonden.

Witte Boxer Hond Oefening

Vanwege de lange geschiedenis van de Boxer als werkhond, gefokt om te rennen en op wild te jagen, heeft uw Boxer dagelijks veel beweging en activiteit nodig. Deze honden houden van spelen, springen, rennen en achtervolgen en u moet ervoor zorgen dat uw tuin ontsnappingsvrij is voordat u uw Boxer uitlaat.

Witte Boxer Hond - Uw Sneeuwwitje Pup

Zijn Witte Boxer Honden Gezond?

De meeste raszuivere hondenrassen hebben bepaalde gezondheidsproblemen die samenhangen met het ras. Boxers zijn daarop geen uitzondering. Omdat witte Boxers een hogere gevoeligheid voor doofheid kunnen hebben, gebruiken ethische fokkers geen witte Boxers in hun fokdierenbestand.

Dit betekent echter niet dat Boxer ouderdieren met andere vachtkleuren geen witte Boxer pups zullen voortbrengen. Zolang alle andere gezondheidstesten positief zijn, kunnen witte Boxer pups prachtige huishonden zijn en dezelfde gemiddelde levensverwachting van 10 tot 12 jaar hebben als alle andere Boxer honden.

Gezondheidsproblemen

Boxers kunnen bijzonder gevoelig zijn voor het ontwikkelen van hartaandoeningen, waaronder aortavernauwing, die vaak aanvankelijk kan worden vastgesteld tijdens routine veterinaire onderzoeken wanneer de dierenarts een hartruis hoort. Vaak zijn hartruisen gerelateerd aan aortavernauwing, die anders zijn dan hartruisen van puppy’s die met de jaren verdwijnen, niet waarneembaar totdat de Boxer volwassen is.

Een ander veel voorkomend hartprobleem is cardiomyopathie, dat vaak kan worden vastgesteld via hartritmestoornissen, of onregelmatige hartslag. Boxerhonden die tekenen van zwakte, lusteloosheid of instorting vertonen, kunnen lijden aan cardiomyopathie in een vroeg stadium. Ze zijn ook gevoelig voor:

 • Kanker bij honden
 • Degeneratieve myelopathie
 • Diabetes
 • Heupdysplasie
 • Nierziekte
 • Schildklierdisfunctie
 • Ademhalingsproblemen
 • Doofheid, blindheid en zonnebrand

Brachycephalic Luchtweg Syndroom

De Boxer hond heeft een platter gezicht dan veel andere hondenrassen. Een hond met een afgeplatte gezichtsstructuur wordt “brachycefaal” genoemd. Brachycephalische hondenrassen kunnen bepaalde bekende gezondheidsproblemen hebben die geassocieerd worden met deze gezichtsstructuur, waaronder verdrukking van tanden en mondgezondheidsproblemen, tranende ogen en ademhalingsmoeilijkheden.

Brachycephalic airway syndrome is de meest ernstige vorm van ademhalingscomplicaties geassocieerd met brachycephale rassen. De symptomen kunnen verergeren als honden oververhit raken. Brachycephalie kan niet worden genezen, maar kan enigszins worden verlicht door beperking van activiteit bij warm weer en met een operatie.

Zijn Witte Boxer Honden Dood?

Bij witte Boxers komen doofheidsproblemen vaker voor dan bij Boxers met andere vachtkleuren. Sommige schattingen zeggen dat tot 18 procent van de witte Boxer honden doof is. De reden hiervoor is een gebrek aan pigmentcellen in de bekleding van de gehoorgangen.

Blindheid bij Witte Boxer Honden

Er zijn anekdotische berichten dat de witte Boxer vatbaarder zou zijn voor blindheid dan Boxers met andere vachtkleuren. Er is echter nog meer onderzoek nodig om dit te bevestigen.

Witte Boxer Hond Zonnebrand

De witte Boxer heeft een zeer lichte huid en is gevoeliger voor zonnebrand dan Boxers met andere vachtkleuren. Het is raadzaam om honden zonnebrandcrème aan te brengen voordat u met uw witte Boxer van de buitenlucht gaat genieten.

Witte Boxer Puppy Kosten

Boxer puppy prijzen variëren van $600 tot meer dan $2.000. U betaalt misschien minder voor een witte Boxer omdat deze puppies niet in aanmerking komen voor de concoursring, of voor de fok.

Het kiezen van een Witte Boxer Puppy

Of u nu een witte mannelijke of een witte vrouwelijke Boxer pup zoekt, u moet zich eerst en vooral concentreren op het kiezen van een zo gezond mogelijke Boxer pup.

Zoek naar een pup met heldere ogen, heldere neuzen en een gezonde huid en vacht.

Qua persoonlijkheid moet u een volledig witte Boxer puppy kiezen die vriendelijk, nieuwsgierig, gezellig, leergierig en bereid is om vastgehouden en gehanteerd te worden.

Werk alleen met een Boxer-fokker die bereid is het bewijs te leveren dat alle genetische gezondheidstests zijn uitgevoerd en dat de pups alle vereiste vaccinaties hebben gekregen.

Bovendien moet een gerenommeerde fokker u een eerste gezondheidsgarantie geven en een terugname mogelijkheid als uw nieuwe witte Boxer pup om welke reden dan ook niet bevalt.

Een witte boxer hond adopteren

We zijn nog niet zo ver verwijderd van de dagen dat witte honden werden afgemaakt alleen omdat ze wit waren.

Vaak werd dit gedaan vanuit de verkeerde veronderstelling dat een witte hond automatisch doof zou zijn.

Gelukkig is er tegenwoordig meer informatie over witte honden in het algemeen en witte Boxers in het bijzonder om dit te voorkomen.

Boxer reddingsgroepen kunnen ook speciale hulp uitbreiden om dove witte Boxer honden te helpen liefdevolle forever homes te vinden.

Is een witte Boxer geschikt voor mij?

Zoals u nu weet, is de witte Boxer in alle opzichten een Boxer – alleen met meer witte kleur op de vacht!

Deze prachtige honden kunnen geweldige huisdieren zijn voor de juiste familie – zou jij dat kunnen zijn?

Andere rassen die je misschien leuk vindt!

Bronnen

 • Walker, J., et al. “Gezondheidsinformatie: Medical Conditions Affecting the Boxer/Coat Colors,” American Boxer Club, 2018.
 • Hokamp, J.A., DVM. “02437-MOU: Characterization of Renal Disease in American Boxer Dogs,” American Kennel Club Canine Health Foundation/Ohio State University, 2018.
 • Campbell, J, DVM, et al. “Brachycephalisch onderzoek toont aan dat lichaamsconditie de sleutel is tot thermoregulatie.” Purina Pro Club, 2018.