Wat is maïsglutenmeel in hondenvoer?

Boxerdoodle zittend op gras

Hoe veilig is het maïs glutenmeel voor je hond?

Lees verder om erachter te komen.

Inhoudsopgave weergeven

  • Wat is MaïsGluten maaltijd
    • Is maïsglutenmeel veilig voor honden?
    • Is maïsglutenmeel hetzelfde als maïsmeel?
    • Waarom is maïs niet goed voor honden?
  • Conclusie

Wat is MaïsGluten maaltijd

Maïsglutenmeel, ook wel maïsglutenmeel of prairiemeel genoemd, is een bijproduct van verwerkte maïs (door nat maalproces), inclusief glucosestroop en zoetstoffen die de huisdiervoedingsindustrie gebruikt als een goedkope eiwitbron en brokbindmiddel. Maïsglutenmeel bevat, ondanks de naam, helemaal geen gluten, alleen maïseiwitten.

Is maïsglutenmeel veilig voor honden?

Ja, maïsglutenmeel is veilig voor honden. Hoewel het vaak verkeerd wordt geïnterpreteerd als vulmiddel, biedt maïsglutenmeel een uitstekende bron van sterk geconcentreerde eiwitten en aminozuren voor uw hond. De overgebleven maïsgluten worden verwerkt tot een eiwitrijke maaltijd nadat zetmeel, kiemen en zemelen uit maïskennels zijn verwijderd. Veel honden kunnen echter moeite hebben om het te verteren.

Is maïsglutenmeel hetzelfde als maïsmeel?

Hoewel zowel het maïsglutenmeel als het maïsmeel afkomstig zijn van de hele maïskorrels en vergelijkbare namen delen, zijn ze heel verschillend. Maïsglutenmeel is een bijproduct dat het gevolg is van het natte maalproces dat wordt gebruikt in huisdiervoer, terwijl maïsmeel wordt vermalen maïs die wordt gebruikt voor het coaten of bakken van voedsel.

Waarom is maïs niet goed voor honden?

Maïs als volkoren is moeilijk te verteren voor honden, tenzij het eerst wordt geraffineerd tot een maaltijd of meel en vervolgens wordt gekookt. Over het algemeen kunnen granen alleen worden verteerd in de mate dat ze zijn verwerkt.

Conclusie

Maïsglutenmeel is een goede bron van goedkope eiwitten voor uw hond. De kwaliteit ervan hangt echter af van de kwaliteit van de gebruikte maïs.