Kunnen honden kappertjes veilig eten?

Hond met smoosh gezicht

Houdt je hond van kappertjes? Zijn kappertjes veilig voor honden?

Het antwoord op die vraag is ja en nee. Kappertjes hebben verschillende gezondheidsvoordelen en hoewel het veilige snacks zijn voor honden, kunnen ze ook een gezondheidsrisico vormen. Kappertjes zijn onrijpe knoppen van de bloemen op een kappertjesstruik. Ze worden geoogst en vervolgens gedroogd of gepekeld. Dit is wat belangrijk is – pekel is een oplossing van water en een hoge concentratie zout.

Inhoudsopgave weergeven

  • Wat maakt kappertjes onveilig voor honden?
  • Zoutvergiftiging
  • Hier is het ‘JA’-gedeelte van het antwoord
  • Hoe maak je kappertjes een veilige traktatie voor je hond?

Wat maakt kappertjes onveilig voor honden?

Je bent je er misschien niet van bewust dat het consumeren van te veel zout levensbedreigend kan zijn voor poep. De dagelijkse inname voor middelgrote pups met een gewicht van ongeveer 33 pond mag nooit meer dan 100 mg (.003 oz) zijn. Een eetlepel, een kleine portie ingelegde kappertjes, kan een zoutgehalte van 250 mg of meer hebben. Dat is tweeënhalf keer de veilige inname.

Zoutvergiftiging

Doggo gepekelde kappertjes rechtstreeks uit de pot pekel geven, kan een aanzienlijke daling van zijn bloedsuikerspiegel veroorzaken. Hij kan flauwvallen en epileptische aanvallen en tremoren ervaren of in coma raken. Het kan ook zoutvergiftiging veroorzaken, waardoor uitdroging, misselijkheid, braken en diarree ontstaan. Hij zal te veel water drinken, een gezwollen maag hebben, stijve spieren en oververmoeid zijn.

Hier is het ‘JA’-gedeelte van het antwoord

Zoutinname brengt de gezondheid van Doggo alleen in gevaar als hij er te veel van consumeert. In feite heeft hij eigenlijk kleine hoeveelheden zout nodig om elektrolyten in evenwicht te brengen en een goede zenuwfunctie te behouden. Bovendien bevatten kappertjes antioxidanten, vitamine A, K, B2 en B3, koper, calcium en ijzer, allemaal geweldige voedingsstoffen. Eeuwen geleden dienden kappertjes medicinale doeleinden voor de behandeling van verlamming, lever- en nierproblemen, reuma, ischias, kiespijn en pijnlijke menstruatie.

Hoe maak je kappertjes een veilige traktatie voor je hond?

De beste manier om nadelige gevolgen voor de gezondheid te voorkomen, is door de kappertjes enige tijd te weken en ze vervolgens grondig te spoelen. Dat zal het grootste deel van het zout uit de kappertjes verwijderen, en maak het veilig om te delen met je dierbare pup.