Wat heb ik nodig voor een puppy – Checklist en advies

wat heb ik nodig voor een puppy

“Wat heb ik nodig voor een puppy?” Lang niet zoveel als je zou denken, zegt onze puppy-expert Pippa Mattinson! Puppybenodigdheden zijn eigenlijk minimaal, en omvatten goed voedsel, en een veilige plek om te slapen en te spelen. Maar er zijn nog veel meer puppyspullen die uw leven in die eerste weken gemakkelijker kunnen maken.

Dit is niet zomaar een nieuwe puppy checklist. Het is een gids om je voor te bereiden op een puppy en de juiste spullen te kiezen. Er is een verbijsterend aanbod van puppy benodigdheden voor nieuwe puppy ouders. Pippa deelt haar favoriete puppyproducten en geeft je advies over hoe je je budget kunt besteden.

Inhoud

We verwachten een hond! Wat moeten we eerst doen?

Een puppy mee naar huis nemen is een spannende tijd, maar het kan ook ontmoedigend zijn. Als je alles bij de hand hebt, kun je een goede start maken.

Begin met de onderstaande Puppy Essentials. Dat zijn de dingen waar je echt niet zonder kunt. Ga dan verder met de volledige Puppy Checklist. Die extra puppy accessoires kunnen wachten tot je er klaar voor bent.

Voordat u een nieuwe puppy mee naar huis neemt

Voordat u uw nieuwe hond in huis haalt, kunt u zich het beste voorbereiden! En de dingen die je voor een puppy nodig hebt uit het oogpunt van winkelen zijn belangrijk. Maar bovenaan de lijst staat kennis en informatie.

U moet weten wat u van een nieuwe puppy kunt verwachten (want puppygedrag kan voor nieuwe puppyouders een grote verrassing zijn). En hoe u het beste kunt halen uit die eerste paar weken met een puppy in huis. Hier zijn enkele snelle tips

5 dingen die u moet weten over nieuwe puppy’s

 1. De eerste dagen zal uw puppy heimwee hebben. En ze zullen bang zijn om alleen gelaten te worden. Houd uw puppy minstens de eerste 48 uur heel dicht bij u. Uw puppy zal zich dan sneller veilig en vertrouwd voelen.
 2. Puppy’s bijten en dat doet pijn. Hoe hyper ze zijn, hoe harder ze bijten. Koop wat stevige kauwspeeltjes om hun tandjes bezig te houden. En stop met fysieke spelletjes als ze overprikkeld raken.
 3. Nieuwe pups moeten vaker plassen dan je denkt. Meer dan één keer per uur op sommige momenten overdag, en minstens één keer ’s nachts gedurende de eerste week of twee.
 4. Sommige pups zullen de eerste dagen niet veel eten. Dat is normaal, maar praat met uw dierenarts als de pup onwel lijkt.
 5. Alle puppy’s, zelfs van vriendelijke rassen, worden na de eerste 3 maanden op hun hoede voor nieuwe ervaringen. U moet uw pup voor die tijd bewust socialiseren om een vriendelijke hond op te voeden.

Voordat u een puppy krijgt, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat u de eerste weken veel in de buurt bent, en niet overspoeld wordt door andere verplichtingen.

wat heb ik nodig voor een puppy

Nieuwe pups wennen sneller en gelukkiger als u uw pup bij u houdt de hele tijd de eerste paar dagen, ook ’s nachts. En als u uw puppy leert om alleen te zijn in gemakkelijke etappes. Maak je geen zorgen, het zal de puppy niet aanhankelijk maken, integendeel, het zal ze zelfverzekerder maken. We geven je hieronder enkele links met meer informatie, dus kijk er gerust naar als je klaar bent met puppy shoppen!

Wat zijn de basisbehoeften van een hond?

Als je nog nooit een hond hebt gehad, zul je waarschijnlijk merken dat hun basisbehoeften zowel eenvoudiger als uitdagender zijn dan je had verwacht. Eenvoudig omdat honden weinig nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven. Ze slapen liever op een harde vloer naast u, dan op een mooi gewatteerd bed aan de andere kant van de kamer. Het kan ze niet veel schelen wat ze eten, hoeveel u uitgeeft aan hun speelgoed, of hoe hun halsband en riem eruit zien.

Vrijwel alle honden hebben beweging nodig, en veel ervan, en training, en dat is waar de meeste uitdagingen komen. En als het op winkelen aankomt, zal uw grootste uitgave de gezondheidszorg zijn, vooral de dierenartsverzekering.

Oké, laten we nu in die puppy lijst duiken, en die puppy must haves bekijken waar je niet zonder kunt.

Wat heb ik nodig voor een puppy – De benodigdheden

Laten we eens kijken naar wat u voor een nieuwe puppy moet kopen, te beginnen met drie kernsoorten puppyset waar u echt niet zonder kunt.

 1. Een veilige plaats om te slapen en te spelen
 2. Kwaliteits puppyvoer
 3. Harnas of halsband en riem

Nr. 1 Ergens veilig slapen en spelen

U moet de toegang van uw puppy tot delen van uw huis kunnen beperken. Als u een puppy door het hele huis laat zwerven, wordt u gek. Ze zullen plassen op alles wat zacht is, op dingen kauwen die hen schade zullen berokkenen, en het zal u een eeuwigheid kosten om een puppy op deze basis zindelijk te maken.

Je hebt dus een manier nodig om de puppy in een klein gebied te houden. Er zijn drie basisproducten voor puppy’s die u daarbij helpen. Kratten, hekken en hokken.

Een bench is ideaal als u zich inzet voor een vriendelijke krattraining (u kunt een nieuwe puppy niet zomaar in een bench opsluiten, ze zullen gaan janken en overstuur raken) Babyhekjes kunnen worden gebruikt om een puppy te beperken tot één kamer met wasbare vloeren. Of in een open huis kunt u voor hetzelfde doel een grote box gebruiken.

Let op: de in dit artikel opgenomen producten zijn zorgvuldig en onafhankelijk geselecteerd door het team van Happy Puppy Site. Als u besluit een aankoop te doen via een van de links met een sterretje, verdienen wij mogelijk een kleine commissie op die verkoop. Dit is zonder extra kosten voor u.

Puppyhekjes (of Babyhekjes!)

Een babyhekje kan worden gebruikt om uw puppy te beperken tot de keuken, waar u hem in de gaten kunt houden en ongelukjes gemakkelijk kunnen worden opgeruimd.

Een eenvoudig druk gemonteerd hekje kan in enkele minuten zonder gereedschap in elkaar gezet worden. Ze worden meestal geleverd in het wit, maar andere kleuren zijn steeds gemakkelijker verkrijgbaar.

Regalo Uitbreidbare Poorten

Deze uitbreidbare poorten van Regalo* doen hun werk goed.

Animal’s Favoriete Intrekbare Poort

Een intrekbaar hekje zoals dit* van Animals’ Favorite is niet zo stevig, maar verdwijnt netjes uit de weg als het niet nodig is.

Een hondenkrat

Er zijn twee soorten kratten die geschikt zijn voor puppy’s. De draadgaaskrat die opgevouwen kan worden als hij uitgegroeid is. Of de harde, harde reismand. Ik heb er graag een van elk, een gazen krat voor de keuken, zodat de pup kan kijken wat er om hem heen gebeurt. En ik gebruik een harde hondenmand voor autoritten totdat mijn puppy groot genoeg is om in mijn hoofdautokrat te gaan, en voor bezoek aan vrienden.

Basis metalen hondenkrat

Krat training? Hier is een basis metalen hondenkrat* van Carlson Pet Products.

Hardzijdige Hondenmand

Dit zijn echt handige dierendragers, het nadeel is dat ze niet opvouwbaar zijn, maar ze vormen wel een gezellig hol voor een nieuwe pup om zich veilig in te voelen. Mijn nieuwe puppies slapen naast mijn bed in zo’n drager.

Als u een lange autorit naar huis verwacht wanneer u een puppy ophaalt bij de fokker, dan is deze bench ook een veilig hol voor uw puppy tijdens de reis.

Een puppy box

Als je je puppy niet in een bench wilt trainen en je hebt een open huis, dan heb je een puppy box nodig. De meest eenvoudige en betaalbare box is dit type ook bekend als een ex-hok

Opvouwbare Oefenpen

Deze opvouwbare metalen oefenpen*.is gemakkelijk op te zetten en op te vouwen wanneer niet nodig.

Ik geef de voorkeur aan de robuustere pennen zoals deze Yintatech heavy duty pen hieronder. Hij is volledig modulair en je voegt zoveel panelen toe als je wilt. Hij heeft een deurtje, en is robuust genoeg om niet te bewegen wanneer hij door een levendige puppy wordt gestuiterd.

labrador en puppy in slaap door puppy box
Pippa’s 8 weken oude cocker pup doet een dutje bij haar oude vriendin Tess. s Nachts, of wanneer Tess een beetje rust nodig heeft, gaat de pup in de box.

Nr. 2 Kwaliteits Puppyvoeding – Waar moet je op letten?

Er zijn drie belangrijke manieren om een puppy te voeden: commercieel puppyvoer (brokken), zelfgekookt voer en rauw voer. Elke manier is prima, mits goed uitgevoerd. Verreweg de gemakkelijkste manier is met brokken. De juiste balans van voedingsstoffen vinden voor een opgroeiende pup met thuis koken is iets van een wetenschap, en rauw eten vereist veel meer aandacht voor opslag en voedselbereiding.

TOP TIP: Volg de fokker. Daarmee bedoel ik dat u uw pup precies datgene voert wat de fokker voerde voordat u hem ophaalde en geen veranderingen aanbrengt totdat de pup een week of zo bij u is. Daarna is het aan u!

Puppyvoeding kiezen

Onze favoriete puppyvoeding heeft eiwitten als eerste hoofdingrediënt, en niet te vergeten alle voedingsstoffen die puppy’s nodig hebben om te gedijen.

We hebben hier uitgebreid geschreven over het beste puppyvoer. Maar, er zijn genoeg geweldige voorbeelden die er zijn.

Hill’s Science Diet Puppyvoeding

Hill’s Science Diet puppyvoeding* is slechts één voorbeeld.

Hill’s Science Diet voer voor kleine rassen

En voor de kleinste pups is er Hill’s Science Diet puppyvoer voor kleine rassen*.

Beide bevatten DHA dat de ontwikkeling van hersenen, ogen en skelet ondersteunt, evenals antioxidanten en vitaminen om een gezond immuunsysteem in stand te houden!

Taste of the Wild Natuurvoeding

Wij zijn ook dol op Taste of the Wild Grain Free High Protein Natural Dry Dog Food*.

Het bevat veel eiwitten voor magere spierontwikkeling, evenals superfoods, antioxidanten, DHA, en kleinere, puppy-vriendelijke brokjes.

Vergeet niet dat hun brokken ook hun trainingssnoepjes zullen vormen. Het is dus belangrijk om een echt gezonde te kiezen.

Nr 3 Een harnas of halsband, en riem

U neemt uw puppy vaak mee uit voor socialisatiedoeleinden en u moet er zeker van zijn dat hij goed vastgebonden is. Zelfs als uw puppy in uw armen wordt gedragen, is een harnas een goed idee.

Het is veel gemakkelijker om een wriemelende glibberige puppy vast te houden met een tuigje om, en het helpt uw puppy te wennen aan het gevoel van het dragen ervan.

Ruffwear Front Range Harnas

Het Ruffwear Harnas is het harnas dat ik gebruik en aanbeveel. Het belemmert de hond niet in zijn bewegingen, is gemakkelijk aan en uit te doen en gemakkelijk schoon te maken. Het kan gewoon in de wasmachine en komt er weer stralend en mooi uit!

U ziet onze Labrador, Daisy, de hare dragen en onze terriër puppy Polly leren de hare te dragen, in deze video.


Het Ruffwear tuig is er in een groot aantal maten en is zeer verstelbaar met veel ruimte voor groei. Dat extra kleine harnas paste mijn terrierpup enkele maanden en elk van mijn Cocker Spanielpups enkele weken voordat ze een maat groter moesten. U kunt de beoordelingen op Amazon lezen via onderstaande link

Ruffwear front range hondentuig in oranje

De riem die ik in de video vasthoud is de Hi Kiss sterke hondenriem, ook in oranje.

Hi Kiss sterke hondenriem in oranje

Oké, dus dat zijn de essentiële zaken. Maar hoe zit het met hondenbakken en beddengoed en alle andere puppy producten die je nodig gaat hebben?

Dat komt hierna. Ik heb de puppybenodigdheden kort gehouden, omdat u het eigenlijk met alleen die drie dingen zou kunnen redden. Uw pup kan bijvoorbeeld slapen op een oud kussen of een opgevouwen handdoek en u kunt een menselijk bord of bakje gebruiken voor water.

Puppy’s hebben de eerste weken helemaal geen etensbak nodig, want al hun eten moet in dit vroege stadium echt uit uw handen komen, zowel als versterking bij trainingsspelletjes als om te helpen een goede band tussen u op te bouwen.

Gelukkig is puppy winkelen erg leuk, dus je zult waarschijnlijk toch veel puppyspullen willen kopen. Er zijn veel, heel veel puppyproducten op de markt. We zullen ons concentreren op wat nuttig en nuttig is. Laten we een uitgebreide puppy checklist samenstellen.

Wat heb ik nodig voor een puppy – De checklist

Hier is uw complete nieuwe puppy boodschappenlijstje. Dit zijn de dingen die u echt moet kopen voordat uw puppy arriveert. Ze zijn niet allemaal essentieel (zie hierboven voor puppybenodigdheden), maar ze zullen uw leven een stuk eenvoudiger maken. Ik heb het merk dat ik gebruik, of het dichtstbijzijnde equivalent, tussen haakjes gezet waar dat relevant is.

 1. Hoogwaardig puppyvoer
 2. Water en voerbakken
 3. Krat (Midwest)
 4. Vetbed fleece
 5. Box (Yintatech)
 6. Puppy pads
 7. Harnas (Ruffwear)
 8. Leiband (Hi Kiss)
 9. Baby hekjes
 10. Stoere maar knusse knuffel
 11. Stoer kauwspeeltje
 12. Kauwhout
 13. Verzorgingsborstel
 14. Puppy shampoo
 15. Draadloze nageltrimmer
 16. Nieuw puppy boek

Laten we een kijkje nemen

Wat te krijgen voor een nieuwe puppy – Onze top 15 keuzes

Nr. 1 Voedsel

Begin met het voer dat uw fokker aanbeveelt en stap dan geleidelijk over op een gerenommeerd merk zoals Hills Science Diet. Maak je niet te veel zorgen over merken, vermijd heel goedkoop voer dat meestal vol zit met vulstoffen, en kijk naar wat er uit je pup komt (mooie stevige poepjes zijn waar we naar zoeken) en naar wat klanten zeggen. Taste Of The Wild en Amazon’s eigen merk Wag hebben vrij goede recensies.

Taste Of The Wild puppyvoer

No. 2 Bowls

Wij raden keramische of roestvrijstalen schalen aan, omdat deze gemakkelijk te reinigen zijn en geen bacteriën bevatten zoals plastic. Bovendien zijn keramische en roestvrijstalen hondenbakken vaatwasmachinebestendig en verkrijgbaar in honderden leuke designs! Keramische kommen zien er leuk uit en vallen niet snel om, maar zullen eerder breken als je ze laat vallen. Roestvrijstalen kommen maken veel lawaai als uw hond ze door de keuken duwt.

Mason Cash niet-kantelbak

Deze non-tip bowl van Mason Cash* is een designklassieker die verkrijgbaar is in vijf verschillende maten.

Weebo Pets Roestvrijstalen Kom

En voor wat extra flair, bekijk deze roze roestvrijstalen no-tip kom van Weebo Pets*.

No. 3 Kratten

Een opvouwbare metalen basiskrat is een grote hulp bij de zindelijkheidstraining en een veilige plaats voor uw puppy om een dutje te doen en ’s nachts te slapen.

gele labrador puppy slaapt op vetbed fleece in een bench

Daisy boetseert een basiskrat en Vetbed ‘paws’ fleece. De bench is een tweedeurs bench zoals deze van Amazon.

Nr. 4 Vetbed Fleece

Vetbed komt in een groot aantal patronen. Wij houden van het grijze potenpatroon dat Daisy in haar puppyren had.

Je zou een oude deken of handdoek kunnen gebruiken om je puppy op te laten slapen, maar die zullen ze waarschijnlijk vrij snel verscheuren. U kunt ook matten kopen zoals de onderstaande, die in uw bench passen.

Ik adviseer Vetbed fleece aan nieuwe puppy-eigenaren, veel puppy’s worden verwekt en grootgebracht op Vetbed en ze lijken minder geneigd het op te kauwen dan andere soorten beddengoed. Je kunt het op een rol kopen bij grote dierenwinkels, of kant en klaar in vierkantjes gesneden om in je bench te passen bij Amazon.

Als je een kraakbed wilt kopen, koop er dan een met een afneembare, wasbare, stevige stof, hoes. En probeer te accepteren dat de pup het op een gegeven moment waarschijnlijk uit elkaar zal halen!

mijn eerste puppy bed – kauwbestendig en wasbaar

Nr. 5 box

Dit is de modulaire box van Yintatech die ik gebruik. Hij is alleen ontworpen voor gebruik binnenshuis, maar ik gebruik de mijne ook buiten en hij gaat al jaren mee.

Het is niet de goedkoopste optie, maar ik hou ervan dat hij robuust is en er goed uitziet in mijn huis.

Nr. 6 Puppy Pads

Niet iedereen heeft puppypads nodig. De belangrijkste reden waarom u ze nodig hebt, is als u uw puppy langer moet achterlaten dan hij kan volhouden zonder te plassen. Dus als je ’s nachts niet wilt opstaan om je pup mee te nemen naar de tuin bijvoorbeeld. Of als u een paar uur weg moet en de puppy in een box achterlaat…

Ik raad u ten zeerste aan uw puppy te leren naar buiten te gaan in plaats van op puppypads waar mogelijk, om te voorkomen dat u hem later moet trainen om de pads op te geven. Maar in geval van nood zijn ze zeer nuttig.

HARTZ Home Protection Lavendel Scent* is een populair merk. Deze pads houden vocht vast, wat geurtjes en lekken helpt voorkomen, en het beste is dat de urine zich niet over het pad verspreidt.

Nr. 7 Harnas

Zie de Puppy Essentials sectie hierboven voor meer informatie en video van het Ruffwear harnas.

Ruffwear front range hondentuig in oranje

Nr. 8 Leiband

De Hi Kiss touw stijl hondenriem is aantrekkelijk en zeer comfortabel in de hand. Hij is er in twee diktes. Ik gebruik de halve inch voor mijn Labradors en de derde inch voor mijn Cocker Spaniels en Terrier.

Hi Kiss touw stijl hondenriem in oranje

Nr. 9 Baby poort

Je kunt hoge hondenhekken kopen, maar een standaard babyhekje is prima voor puppy’s. Kijk goed naar de stijl van het beslag. Sommige zijn eenvoudig te monteren en worden op hun plaats gehouden met drukkussens, maar deze kunnen lichte deuken maken in zacht hout. Andere vereisen boren en schroeven om ze op hun plaats te houden.

Regalo heeft een grote verscheidenheid aan maten, dus u zou er een moeten kunnen vinden die in uw ruimte past.

Knuffel nr. 10

Ik denk dat het belangrijk is om erop te wijzen dat knuffels zelden langer dan een paar maanden meegaan, dus geef er geen kleine hypotheek aan uit. Maar het is zeker de moeite waard om ten minste één zacht speeltje voor uw puppy te kopen, want soms hebben puppy’s gewoon behoefte om te kauwen op iets zachts met wat ‘meegeven’ erin. En als u niet voor dat ‘iets’ zorgt, zal uw puppy improviseren met uw kleding.

Voor het beste resultaat introduceert u de knuffel als de pup nog heel klein is, in plaats van later als ze meer kracht in hun kaken hebben.

Kong Knots / Wilde Knots speelgoed

Ik raad Kong Knots speelgoed aan. Ik heb nog geen zacht speelgoed gevonden dat duurzamer is, en hoewel uw puppy ze uiteindelijk zal vernietigen, zou u er een paar maanden plezier van moeten hebben. Ze bevatten heel weinig vulling en hebben een aantal sterke touwen binnenin, waar puppy’s graag op bijten.

Al onze pups hebben één van deze Kong Knots Teddies (hieronder) en minstens één ander Kong Knots speeltje. Ze zijn schattig en zorgen voor mooie foto’s als uw puppy ze ronddraagt en ermee speelt.

Kong Knots Teddy speelgoed voor honden

Nr. 11 Taai kauwspeeltje

Het klassieke sterke puppy kauwspeelgoed is de puppy Kong. Kong speelgoed is geweldig, puppy’s rennen er graag mee rond in hun bek, kauwen er een beetje op, achtervolgen ze als ze eratically langs de vloer stuiteren. En zo verder.

Gele Labrador puppy met een blauwe puppy kong
Daisy leert haar puppy Kong kennen

Het moet echter gezegd worden dat een Kong niet dat aantrekkelijk als kauwspeeltje, totdat je betrokken raakt. Het echte voordeel van de Kong is dat hij kan worden gevuld met half vloeibaar voedsel en kan worden ingevroren. U kunt uw puppy dan deze ‘gevulde’ Kong geven, wat hem veel plezier zal verschaffen als hij de binnenkant oplikt.

Puppy Kong

Kong speeltjes gaan lang mee. Wij hebben er verschillende die minstens vier puppies hebben overleefd en meer dan vijf jaar oud moeten zijn.

Ik raad u aan minstens twee puppy Kongs te kopen, zodat u er een in de vriezer klaar heeft liggen voor als het nodig is. Misschien heeft uw puppy een beetje ruimte nodig om te kalmeren. Of een beetje troost terwijl u met andere dingen bezig bent. Dat is het moment om uw bevroren gevulde Kong tevoorschijn te halen.

Puppy kong kauwspeeltje

Nr. 12 houten kauwspeeltje

U moet heel voorzichtig zijn met het geven van houten speelgoed aan een puppy, want veel soorten hout splinteren en zijn niet veilig. Sommige puppy’s hunkeren echter echt naar hout om op te kauwen en als u ze dat niet geeft, zullen ze uw stoelpoten en zelfs uw plinten met kracht aanvallen. In plaats van dagelijks de strijd aan te gaan met zo’n pup, geef ik een boomwortel houtkauwspeeltje.

Boomwortel kauwspeeltje

Boomwortel kauwspeeltjes zijn niet goedkoop! Maar ze zullen de meeste puppies overleven. Ik heb er verschillende die al drie puppies overleefd hebben. Ze zijn gemaakt van een specifieke soort boomwortel die heel hard is en niet splintert. Ik heb één pup gehad die er één kapot wist te maken en als dat bij jou gebeurt, moet je het speeltje verwijderen. Maar de meeste puppies zijn niet in staat om ze te breken.

Er zijn verschillende merken, deze is van Origins.

Nr. 13 Verzorgingsborstel

Zelfs als uw puppy een korte vacht heeft en weinig verzorging nodig heeft, zijn regelmatige dagelijkse verzorgingssessies met een zachte lichaamsborstel een goed idee.

Dat komt omdat zachtjes borstelen in de richting waarin de vacht groeit, een geweldige manier is om uw hond eraan te laten wennen dat hij overal wordt vastgepakt en aangeraakt. Zo bouwt u een band op tussen u en bereidt u uw hond voor op momenten dat hij moet worden aangepakt – bijvoorbeeld bij de dierenarts.

Puppyborstel

U kunt honden- en puppyborstels kopen in veel verschillende stijlen en maten. Deze handgreepborstel van Hartz is een populaire stijl

Ik gebruik eigenlijk een zachte borstel voor paarden, met een handvatband over de rug. Zoals deze

zachte houten lichaamsborstel voor paarden

Ik vind dit de meest comfortabele stijl. Je zult waarschijnlijk moeten experimenteren om uit te vinden wat het beste bij je past.

Nr. 14 Puppy Shampoo

Er zijn veel hondenshampoos om uit te kiezen. Hoewel puppies niet regelmatig in bad hoeven, zullen er waarschijnlijk momenten zijn waarop ze in bad moeten, en het is geen slecht idee om ze aan het proces te laten wennen.

Kies een shampoo die speciaal ontworpen is voor puppy’s

Nr. 15 Draadloze Nageltrimmer

Tenzij ze veel op harde grond lopen, zullen de meeste honden hun klauwen regelmatig getrimd moeten worden. Dit kan worden gedaan met een tondeuse die de nagel doorknipt. Of met een elektrische nageltrimmer. Ik geef nu de voorkeur aan deze. De vroege versies waren omslachtig en lawaaierig, maar de moderne zijn krachtig en redelijk stil.

Ik heb verschillende modellen geprobeerd en gebruik nu deze Casfuy snoerloze nagelslijper. Hij is snel op te laden en het LED-lampje is een handig extraatje.

Je kunt ontdekken hoe je een levendige, wriemelende puppy leert stil te zitten en zijn nagels te laten knippen, op mijn Puppy Parenting cursus in het Dogsnet Training center. Samen met veel andere nuttige puppy opvoeding informatie en training video’s

Nieuw Puppy Boek

Vergeet niet een exemplaar op te halen van Pippa Mattinson’s Happy Puppy Handboek. Het zal u begeleiden voor en na het krijgen van uw nieuwe puppy. Het is de nieuwe puppy boek en behandelt elk aspect van de zorg voor uw nieuwe vriend.

Verder gaan dan de lijst

Hopelijk hebben de bovenstaande lijsten u geholpen om te beslissen wat u voor uw nieuwe puppy moet kopen. Maar als u graag puppy’s koopt, zijn er nog veel meer nuttige en leuke puppyproducten om uit te kiezen.

2Pet Opvouwbare Hondenkrat

Waarom kijkt u niet eens naar een opvouwbare hondenkrat* van 2Pet?

Denk eraan dat u van de bench van uw puppy een comfortabele ruimte wilt maken waarin hij zich veilig voelt.

Bekleed de vloer van de bench met zacht beddengoed en zorg ervoor dat u uw puppy zijn favoriete speeltje aanbiedt als hij erin zit.

Leiband en halsband

Er is meer aan een halsband, riem en harnas dan alleen esthetiek.

Uw puppy is nieuw in het “dragen” van dingen, dus zoek bij het uitzoeken van een halsband naar een zachte, verstelbare halsband die zijn gevoelige nek niet irriteert.

Bedenk dat u waarschijnlijk vele halsbanden zult gebruiken naarmate uw hond groeit en ouder wordt.

Voor nu, neem degene die past bij zijn behoeften.

Blueberry Huisdier Halsbanden

Deze puppy halsbanden van Blueberry Pet* zijn een lief begin.

U wilt ook een leiband die ongeveer vier tot zes meter lang is.

Houd er rekening mee dat je eerste paar wandelingen behoorlijk interessant zullen zijn, omdat de meeste pups geen idee hebben wat een riem is of waarom die aan hen vastzit.

Blueberry Pet Duurzame Riemen

Blueberry Pet maakt ook een collectie duurzame riemen in een caleidoscoop van kleuren*, perfect voor uw puppy!

En omdat puppies klein zijn, raden we harnassen aan in plaats van de riemen aan hun halsband te bevestigen.

Puppy’s kunnen gevoelig zijn voor luchtpijpverzakking en andere verwondingen als er te veel druk op hun keel wordt uitgeoefend.

Draagbare box

Wij vinden deze draagbare box* optie van Unleashed ook leuk.

Puppy-vriendelijk Speelgoed

Puppy’s houden van spelen, dus u wilt die van u vermaken zodat hij zich niet verveelt en daardoor destructief wordt.

De American Kennel Club beveelt 5 tot 6 speeltjes aan die u kunt afwisselen, zodat uw hond altijd aan zijn poten en bezig blijft!

Pets Skinneeez Crinklers Speelgoed

Mijn pup is helemaal weg van haar Pets Skinneeez Crinklers speeltje*. De knisperende geluiden houden haar urenlang bezig!

Yotache Puppy Speelgoed Set

Wij zijn ook dol op deze puppy speelgoedset* van Yotache.

PetSafe Traktatiedispenser

En dit speeltje dat ook dienst doet als traktatiedispenser* van PetSafe.

Beddengoed

Puppy’s vinden het heerlijk om warm en knus te zijn tijdens dutjes en bedtijd.

Hun beddengoed moet zacht en mild zijn, maar wel tegen een stootje kunnen!

Comspart Puppy Dekens

Deze puppydekens van Comspart* zitten in een handige multipack, en kunnen steeds opnieuw gewassen worden.

Animal’s Favoriete Huisdierenbed

Dit gemakkelijk schoon te maken bed van Animals’ Favorite* is verkrijgbaar in verschillende maten, zodat u altijd de perfecte pasvorm kunt vinden.


Diep Schotel Knuffelbed

En ik weet dat mijn puppy zich als een prinsesje voelt in haar Deep Dish Cuddler bed*! Het is machinewasbaar en heeft een waterdichte bodem.

Ongeacht de bodembedekking die u kiest, raden wij u aan wat extra bodembedekking aan te schaffen om in de bench of box van uw puppy te verwisselen in geval van ongelukjes.

Borstel

Alle honden moeten op de een of andere manier geborsteld worden.

GripSoft Borstel

Een borstel met zachte haren zoals de GripSoft Bristle Brush* is perfect voor de dagelijkse borstelbeurt en om uw puppy te laten wennen aan de verzorging.

LilPals dubbelzijdige kam

Voor puppies met langer haar wilt u een metalen kam zoals deze dubbelzijdige kam* van LilPals.

Verzorgingshandschoenen zijn geweldig voor puppies die veel verharen.

Puppy Shampoo

Samen met een borstel wilt u een zachte shampoo van hoge kwaliteit.

En tot slot – een kwalitatieve nageltrimmer voor honden

Niet alleen hebben puppies scherpe, naaldachtige nagels, maar hun nagels kunnen groeien als onkruid!

Tenzij je van plan bent je hond eens per week naar de trimsalon te brengen voor een nageltrim, raden we je aan een nageltrimmer van hoge kwaliteit aan te schaffen.

Zorg ervoor dat u onderzoekt hoe kort u de nagels van uw puppy moet knippen, want te kort knippen kan bloedingen, pijn en zelfs infecties veroorzaken.

Het niet trimmen van de nagels van uw puppy kan echter leiden tot barsten en breken, wat ook kan leiden tot pijn en infectie.

Deze OmegaPet Beste Hondennagelknipper met Quick Sensor* heeft een veiligheidsbescherming waarmee u de nagels van uw pup kunt knippen zonder bang te zijn dat u te kort knipt.

Wat heb ik nodig voor een puppy?

Samen met consistentie, geduld en veel liefde heeft uw puppy dierenartsbezoeken nodig, en veel socialisatie en gehoorzaamheidstraining.

Dit alles is de sleutel tot de opvoeding van een gelukkige, gezonde en veelzijdige pup!

Zo, nu ben je klaar!

Je weet alles wat je nodig hebt voor een puppy en alles wat ze van jou nodig hebben!

Ga nu vol vertrouwen het hondenouderschap in, en geniet van je nieuwe familielid!

Denk je dat we iets gemist hebben?

Is er nog iets dat je had, of wenste te hebben, toen je je eerste pup mee naar huis nam?

Voeg je must-haves toe aan de lijst via het commentaarvak!

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als je deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Referenties

 • Kersti Seksel, Puppy Socialization Classes, Veterinary Clinics: Small Animal Practice, 1997
 • Lara Batt, et al, The Effects of Structured Sessions for Juvenile Training and Socialization on Guide Dog Success and Puppy-Raiser Participation, Journal of Veterinary Behavior, 2008.
 • Tiffani J Howell, Tammie King, Pauleen C Bennett, Puppy Parties and Beyond: the role of early age socialization practices on adult dog behavior, 2015.
 • Brian Hare, Michael Tomasello, Human-Like Social Skills in Dogs?, Trends in Cognitive Sciences, 2005.

Inhoudsopgave