Volwassen Pomeriaan Volwassen Hond

volwassen pomerans

De volwassen Pomeriaan is nog steeds een serieus klein hondje. Eentje die gemakkelijk in de kleinste schoot past. Vandaag gaan we u helpen uit te rekenen hoe groot uw Pomeriaan pup zal worden, en hoe u kunt zien wanneer hij zijn volwassen lengte en gewicht heeft bereikt.

Volwassen Pomeriaan Puppy’s

De ultieme pluizige laptop, een pasgeboren Pomeriaan puppy begint zijn leven met een ongelooflijk kleine 2-5oz. Niet veel meer dan een handvol! Kleine hondenrassen groeien relatief sneller op dan hun neven en nichten van grotere rassen.

Je kunt verwachten dat je Pomeriaan tegen de tijd dat hij een jaar oud is op volwassen hoogte is. Hoewel ze in dit stadium waarschijnlijk wat slanker en leniger zullen zijn. Als ze 18 maanden oud zijn, zullen ze waarschijnlijk hun uiteindelijke lengte bereiken, en idealiter het gewicht waarop ze de rest van hun leven zullen blijven.

Maar het leven is niet altijd zo eenvoudig, hè!

Pomerans Grootte

Tegen de tijd dat een Pomeriaan volgroeid is, zal hij niet meer dan 7 pond wegen bij een gezond gewicht. En niet groter dan 7 centimeter! Maar sommige Poms worden aanzienlijk kleiner dan dit, en dat is niet noodzakelijkerwijs een goede zaak.

volwassen pomerans

Teacup Pomeriaan volwassen maat

Een volwassen teacup Pomeriaan kan 5 centimeter lang zijn of zelfs korter als hij volwassen is, en kan minder wegen dan 5 pond. Maar zo’n klein hondje, hoewel schattig, is gewoon niet zo goed gebouwd als hun grotere broers en zussen.

Er is momenteel een echte trend om zelfs de van nature kleinste honden te miniaturiseren. En hoewel ze ongelooflijk schattig zijn, zijn ze helaas behept met gezondheidsproblemen. Zelfs de kleine gestalte van de gewone Pomeriaan gaat gepaard met gezondheidsproblemen als neveneffect van hun grootte. Inclusief losse knieschijven, en problemen die te maken hebben met de gekrompen omvang van hun schedel. Gebitsproblemen zijn schering en inslag, en zelfs vervelende neurologische problemen kunnen van tijd tot tijd de kop opsteken.

Wij zijn ervan overtuigd dat de super kleine omvang van zelfs een volwassen teacup Pomeranian geen goed voorteken is voor hun toekomstige gezondheid. Teacup fokkers worden best vermeden, en fokkers die enkel de gezondste volwassen Pomeranians gebruiken om mee te fokken zijn de beste keuze.

Volwassen Pomeriaan Gewicht

De meeste volwassen Pomeranians wegen ergens tussen de 3 en 7 pond. Maar de beste manier om te zien of uw pup over- of ondergewicht heeft, is door naar ze te kijken en aan hun ribben te voelen. Door hun pluizige vacht kan het moeilijk zijn om hun grootte te meten als ze droog zijn, dus het is het beste om dit te doen als ze nat zijn!

Van bovenaf gezien moet hun taille eerder naar binnen gaan dan hun heupen. Niet dramatisch, maar met een sierlijke curve. Als je met je handen langs hun zij gaat moet je kunnen voelen waar de ribben zitten, maar ze mogen niet uitsteken. De ribben mogen niet zichtbaar zijn voor het oog.

Als u zich zorgen maakt over het gewicht van uw hond, of als hij plotseling is afgevallen of aangekomen, laat u dan controleren door uw dierenarts. Zorg ervoor dat u eventuele gezondheidsproblemen uitsluit voordat u verder gaat met een plan voor gewichtsverlies of -toename.

Training en beweging

Fitness is een ongelooflijk belangrijk onderdeel van de verzorging van een volwassen Pomeriaan. Hoewel ze klein zijn, hebben ze toch regelmatig beweging nodig, net als een grotere hond. Houd er alleen rekening mee dat hun kleine pootjes wat harder moeten werken om bij te blijven.

Ondanks dat lichaamsbeweging belangrijk is voor de algehele gezondheid van uw hond, wordt het op het juiste gewicht houden het best bereikt door voeding.

Dieet en voeding

Het is gemakkelijk om speelgoedhondenrassen te overvoeren, omdat de porties die ze nodig hebben verhoudingsgewijs kleiner zijn dan bij de gemiddelde pup. Als uw volwassen Pom begint aan te komen, schrap dan eerst alle tussendoortjes en lekkernijen.

Als deze eenmaal zijn verdwenen en hun gewicht blijft stijgen, dan moet u hun dagelijkse portie brokken verminderen. Probeer het elke dag met een derde te verminderen, totdat u uw hond begint te zien afslanken. Als ze eenmaal op het juiste gewicht of lichaamsbouw zijn, kunt u geleidelijk elke dag een beetje voer teruggeven totdat ze op de grootte blijven die ze nodig hebben om gezond te blijven.

Hoe groot wordt mijn volwassen Pomeriaan?

Wanneer uw Pomeriaan volgroeid is, zal ze niet meer dan 7 centimeter lang en 7 pond zwaar zijn. Ze zal haar hele leven lang perfect op uw schoot passen, als ze daar tenminste wil rondhangen!

Hoewel het verleidelijk is om kleine honden zoals Pomeranians te behandelen alsof ze meer een accessoire zijn dan een grotere hond, probeer toch te onthouden dat je kleine vriend nog steeds een hond is. Mijn favoriete Pom (de toepasselijke naam Handsome) is een geweldig karakter. Briljant in apporteren en dol op samenzijn, maar hij zou het nog leuker vinden als je hem niet op je schoot zette. Of in je tas!

Gerelateerde artikelen

volwassen pomeransen