Van puppy tot volwassen Beagle

mooie volgroeide beagle honden kijken plechtig

De volgroeide Beagle is een kleine jachthond, met een gewicht van 20 – 30 pond en een lengte van ongeveer 13 tot 15 centimeter. Het zijn vriendelijke, levendige en trouwe honden, waardoor ze een geweldig huisdier zijn voor actieve gezinnen. U kunt verwachten dat uw springerige maatje ongeveer 12,5 jaar oud wordt.

Vandaag laten we je kennismaken met het wel en wee van het bezit van een prachtige Beagle. Van temperament tot training, beweging en huiselijk leven.

Beagle Voordelen, Nadelen, Grootte, Gewicht en Groei

Beagles zijn erg populaire honden, en we krijgen er veel vragen over. Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen, met links naar de antwoorden!

Zit er een Beagle in het verschiet voor uw gezin? Of worstelt u nog met de vraag of dit het beste huisdier voor u is? In deze gids bekijken we een aantal Beagle-eigenschappen. We geven je ook informatie over hun gezondheid, levensduur en nog veel meer.

Laten we eens nader kijken naar dit prachtige ras en hoe ze in jouw levensstijl passen!

De Beagle in een oogopslag

 • Populariteit: 5e van de AKC rassen
 • Doel: Jachthond
 • Gewicht: 20 – 30 pond
 • Temperament: Vriendelijk, levendig, trouw
 • Levensduur: 12,5 jaar
Hoe lang leven beagles?

Rasoverzicht: Inhoud

Beagles zijn nu misschien populaire huisdieren, maar ze begonnen als een hard werkende jachthond.

Geschiedenis en oorspronkelijk doel van de Beagle

De traditionele rol van de Beagle is welbekend. Generaties lang gefokt om in groepen te werken en te jagen, worden ze misschien het meest geassocieerd met de vossenjacht met paarden.

Beagles houden ervan hun neus te gebruiken, en ze zijn er erg goed in. Zelfs als u niet geïnteresseerd bent in het werken met uw hond, zal deze leergierige pup echt baat hebben bij wat training in geurwerk. Beagles genieten enorm van het volgen van een spoor of het zoeken naar verborgen voorwerpen. Daarom zijn ze fantastische zoek- en reddingshonden of speurhonden voor smokkelwaar.

Hoe zien Beagles eruit?

Dit zijn stevig gebouwde, compacte honden. En ze hebben een zeer traditioneel jachthondachtig uiterlijk. Met lange oren en een trotse kop, en een lange fier gehouden staart.

beagle hond op een groen grasveld buiten

Ze hebben korte vachten die gewoonlijk driekleurig zijn, met een mengeling van tan, zwart en wit. Maar ze kunnen in allerlei andere kleuren voorkomen, waaronder blauw, wit en tan, bonte of gevlekte.

Leuke feiten

Beagles worden traditioneel geassocieerd met een driekleurenpatroon. Overwegend gekleurd in zwart, bruin en wit. Maar ze zijn er ook in andere tinten.

Lemon Beagles zijn bijzonder populair, met hun bleke tint en minder gedefinieerde patroon. Blue tick Beagles zijn een opvallend stel. Met prachtige vlekken van kleur door hun hele vacht. Voor meer feiten over de Beagle, bekijk dit artikel.

Beagle temperament

Beagles hebben over het algemeen een heerlijk temperament. Dit is grotendeels te danken aan hun fok, want ze werden geselecteerd voor groepswerk. Ze zijn fantastisch vriendelijk voor andere honden en mensen. Het zijn van nature heel sociale wezens, die graag bij je in de buurt zijn.

Het nadeel van hun sociale aard is dat ze niet graag alleen gelaten worden. Ze hebben ook veel beweging nodig, want het is een fit en energiek ras. Een flinke wandeling of een paar sprints met ze maken is een noodzaak.

Zijn Beagles ooit agressief?

Beagles zijn vriendelijke honden. Ze zijn meestal tolerant tegenover de meeste mensen en gaan goed om met hun gezinsleden. Elke hond die bang is, kan echter agressief worden.

Wij raden u aan uw puppy grondig te socialiseren vanaf het moment dat hij thuiskomt. Neem hem mee om veel mensen te ontmoeten, en laat de eerste weken veel mensen op bezoek komen. Dit zal hem helpen vreemden als normaal en positief te zien. Een zelfverzekerde hond is een vriendelijke hond.

Zijn Beagles een luidruchtig ras?

Het leven met dit ras zal waarschijnlijk niet erg rustig zijn. Zoals de meeste roedelhonden houden ze van ‘zingen’.

de beagle

Lawaai is normaal bij deze pup, maar er zijn maatregelen die u kunt nemen om het te verminderen. Het zijn heel vriendelijke honden die, zoals we hebben gezien, van gezelschap houden, maar ze hebben het klassieke jachthondengehuil tot in de puntjes beheerst.

Als u naaste buren hebt of in een rustige woonwijk woont, kan dit op een gegeven moment problemen opleveren. Het is iets om serieus te overwegen voordat u uw puppy krijgt.

Er zijn manieren om het janken bij jachthondenrassen te verminderen, maar dat kost tijd. Evenals een absolute toewijding aan het vermijden en niet belonen van het lawaai vanaf het begin. Als u vreest dat u dit niet kunt volhouden, dan is een Beagle misschien niet de beste hond voor u.

Ben je klaar voor de uitdaging? Dan heb je een prachtige, charmante, metgezel om je huis mee te delen.

Uw Beagle trainen en oefenen

Een Beagle pup zal het instinct hebben om te jagen en te jagen, en dus zal een goede terugroeping essentieel zijn. Beagles zijn jachthonden en als zodanig gefokt om nogal geïnteresseerd te zijn in andere dieren. Gelukkig zijn ze ook zeer voedsel gemotiveerd.

beagle training

Positieve versterkingstraining met traktaties vanaf jonge leeftijd is daarom essentieel.

U moet ervoor zorgen dat het terugroepen van uw hond in elke fase wordt bewezen.

Bouw langzaam de niveaus van afleiding op waarvan u verwacht dat ze bij u terugkomen in aanwezigheid van.

Training en oefening kunnen worden gecombineerd, door ze kunstjes te leren, te apporteren en zelfs heen en weer te jagen.

Uw Beagle fit houden zal helpen om haar gezond te houden.

Beagle gezondheid en verzorging

Het zijn relatief gezonde en actieve honden, maar ze zijn niet immuun voor gezondheidsproblemen. Laten we eens kijken naar een paar aandoeningen waar je als puppy-ouder op moet letten.

Heupdysplasie

Zoals veel hondenrassen zijn Beagles vatbaar voor heupdysplasie bij honden. Hierbij is het heupgewricht niet goed gevormd, zodat het dijbeen niet goed in de kom rust.

Zorg ervoor dat beide ouders van uw pup goede heupscores hebben. Dit zal de kans verkleinen dat hij het ontwikkelt tijdens zijn groei.

Honden Epilepsie

Canine Epilepsie is een oorzaak van aanvallen bij sommige Beagles. Koop geen puppy met een familiegeschiedenis van deze aandoening.

Musladin-Lueke Syndroom (MSL)

Deze nare aandoening wordt gekenmerkt door misvormingen van de voeten en het gezicht bij Beagles. Hoewel niet alle aangetaste pups deze merkbare tekenen zullen hebben, zullen vele dat wel hebben.

Het kan resulteren in problemen met lopen en mogelijk in aanvallen op latere leeftijd. Zorg ervoor dat de ouders van uw pup DNA vrij zijn.

Steroïde Responsieve Meningitis (SRM)

SRM is een ziekte die voorkomt bij enkele hondenrassen, waaronder Beagles. Een immuunrespons veroorzaakt en ontsteking van de bloedvaten die de hersenen en het ruggenmerg bevoorraden.

Het kan pijn in hoofd en nek, lusteloosheid en koorts veroorzaken. De ouders van uw pup moeten vrij zijn van deze ziekte.

Factor VII tekort

Deze aandoening wordt gekenmerkt door problemen met de bloedstolling. De gevallen variëren van mild tot ernstig, waarbij een verhoogde stollingstijd wordt gezien bij operaties.

Uw hond wordt alleen getroffen als hij het gemuteerde gen van beide ouders krijgt. Het is een recessief gen, dus ze kunnen drager zijn zonder symptomen te vertonen. Zorg ervoor dat de ouders van uw pup duidelijk getest zijn.

Neonatale Cerebellaire Corticale Degeneratie (NCCD)

NCCD is een recenter waargenomen zorgwekkende ziekte. Dit is een genetische ziekte die de ontwikkeling van een pup vanaf de geboorte beïnvloedt.

Het is helaas niet te behandelen, en pups die aangetast blijken te zijn worden normaal gesproken geëuthanaseerd. Gelukkig bestaat hier ook een DNA-test voor.

Hoe lang leven Beagles?

Beagles leven gemiddeld 12 en een half jaar, wat voor een rashond een behoorlijk lange tijd is.

U kunt uw pup de beste kans geven om deze mijlpaal te halen door hem te kopen bij

Verzorging

Hoewel ze actieve en luidruchtige honden zijn, hebben ze niet veel speciale zorg nodig. Hun belangrijkste behoeften zijn veel beweging en een goede hoeveelheid gezelschap.

Ze zijn vrij klein van formaat en hebben een nette korte vachtlengte. U hoeft ze niet al te vaak te borstelen, tenzij ze in de rui zijn of in iets groezeligs gerold hebben! Toch is het een goed idee om ze van jongs af aan te laten wennen aan de borstel, zodat ze eraan gewend zijn.

Ze heeft vooral gezelschap nodig in een liefdevol huis. Liefst zonder buren die het niet erg vinden dat er wat gehuild wordt!

Zijn Beagles goede familie huisdieren?

Deze pups kunnen uitstekende familie huisdieren zijn voor de juiste huizen. Huizen waar een gezinslid een groot deel van de dag thuis is, zijn ideaal. En die waar iemand altijd graag wat beweging in wil krijgen hebben de voorkeur.

Zijn Beagles goed met kinderen?

Zeer kleine kinderen zijn misschien niet compatibel met hun behoefte aan aandacht.En alle pups gaan door een kauw- en bijtfase die niet goed gaat met veel kinderspeelgoed op de vloer. Maar hun over het algemeen vrolijke temperament past uitstekend in een actief gezin.

Zolang ze een beetje lawaai niet erg vinden, of in staat zijn de kinderen niet per ongeluk aan te moedigen!

Het redden van een Beagle

Redden is een goed idee voor een gezin met voldoende tijd om aan de training te besteden. Dit zou wel eens een langere weg kunnen zijn met een volwassen hond die geleerd heeft het leuk te vinden om weg te rennen of op wild te jagen. Maar als je de tijd hebt om te geven, zullen ze je waarschijnlijk terugbetalen met een heleboel liefde. Voor veel gezinnen heeft het echter de voorkeur om met een puppy te beginnen.

Een Beagle puppy vinden

Zorg ervoor dat uw fokker de juiste gezondheidstests heeft uitgevoerd voordat u beslist of u zich aan een van hun pups verbindt. De meeste fokkers testen alleen op NCCD en MLS. Het is aan u om te beslissen of u graag het risico van Factor VII Deficiëntie loopt, of dat u wacht op een fokker die ook hierop test.

Door de vroege tekenen van NCCD is het onwaarschijnlijk dat u de gevolgen hiervan zult ondervinden, tenzij u van plan bent met uw pup te fokken als hij volwassen is. Inzicht in de mogelijke gezondheidsaandoeningen die uw pup kunnen treffen is een belangrijk deel van de verantwoordelijkheid bij het kiezen van uw nieuwe vriend.

Maar het is niet het enige deel.

Hoeveel je moet verwachten te betalen voor een Beagle pup kun je hier vinden. Kies ook een fokker die een duidelijke band heeft met de moeder van de pups. Zij moeten net zoveel vragen voor u hebben als u voor hen. En u blijvend ondersteunen, ook nadat u uw pup mee naar huis heeft genomen.

zijn beagles goede familie honden

Een Beagle puppy opvoeden

Puppies zijn erg leuk, maar ook hard werken. Gelukkig hebben we verschillende gidsen om je op weg te helpen:

U vindt deze en nog veel meer nuttige informatie in onze rubriek Puppyverzorging.

Populaire Beagle rasmengsels

Beagles zijn zeer populaire huisdieren, maar er is ook een groeiende belangstelling voor hun mixen. Een Beagle ouder, en een ouder van een ander ras. Ontdek hier enkele van de meest populaire mixen:

Als je je zuivere of gemengde ras mee naar huis hebt genomen, heb je de juiste kit nodig.

Producten en accessoires

Hier zijn enkele geweldige producten, met de hand uitgezocht voor Beagles en hun eigenaren:

Voordelen en nadelen van het nemen van een Beagle

Beagles zijn geweldige familie huisdieren, voor de juiste huizen. Maar voordat je je definitieve keuze maakt, laten we eens kijken hoe die voor- en nadelen zich stapelen.

Nadelen

 • Beagles kunnen erg luidruchtig zijn, en eerder janken dan blaffen.
 • Ze hebben veel oefening en training nodig.
 • Als ras kunnen ze angstig of destructief worden als ze te vaak alleen gelaten worden.
 • Ze hebben een hoge prooidrift.

Pros

 • Het zijn intelligente honden die goed reageren op positieve versterkingstraining.
 • Hun loyaliteit en liefde voor hun gezin maakt ze een gemakkelijke hond om een band mee te krijgen.
 • Ze zullen altijd samen tijd willen doorbrengen, en een constante metgezel zijn.
 • Dit is een vriendelijk maar niet overdreven opdringerig ras, dat goed met mensen overweg kan.

Vergelijkbare rassen

Houdt u van het ras, maar weet u niet zeker of het geschikt is voor u of uw gezin? Hier zijn enkele rassen met vergelijkbare eigenschappen die u misschien wilt overwegen:

Beagle Rasverenigingen

Hier zijn enkele Beagle reddingscentra die je misschien wilt bekijken als je op zoek bent naar een volwassene om je gezin te vervoegen:

Referenties en bronnen