Uw hond wegsturen voor training – Puppy School voor- en nadelen


De meeste mensen bezoeken wekelijks de puppyschool of hondentrainingslessen.

Maar het is mogelijk om uw puppy of oudere hond weg te sturen voor residentiële training met een professionele trainer.

Of dat een goed idee is of niet hangt af van uw omstandigheden en wat u uit de ervaring wilt halen.

Maar de enige manier om de juiste beslissing te nemen, is te begrijpen wat er precies bij komt kijken.

In dit artikel gaan we kijken naar de voor- en nadelen van het wegsturen van een hond voor training.

We zullen enkele belangrijke vragen stellen zoals “werkt het wegsturen van een hond voor training eigenlijk wel” en “wat kun je verwachten voor je geld”.

De aantrekkingskracht van het sturen van een puppy naar een hondenschool

Tijd is erg kort. We leiden allemaal een druk leven

Velen van ons “kopen” extra tijd, door te delegeren. Anderen betalen of overhalen om een deel van onze eigen taken uit te voeren.

Voor sommigen is het idee om een pup of oudere hond weg te sturen voor residentiële training onaanvaardbaar.

Maar voor hen die weinig vrije tijd hebben, of een hond die het moeilijk heeft, of die zich ontmoedigd voelen door het hele puppytrainingsproces, kan het heel aantrekkelijk zijn om junior een paar weken weg te sturen.

We bekijken de voor- en nadelen van het wegsturen van uw hond om te worden getraind.

Delegeren kan zinvol zijn

Het heeft geen zin dat ik drie dagen onder de motorkap van mijn auto worstel, omringd door handleidingen, als ik een monteur kan betalen om hetzelfde werk in een paar uur te doen.

Maar hoe zit het met het trainen van de hond? Is dit iets wat we kunnen, of moeten delegeren?

Wat is er immers mooier dan een onhandelbare hond naar school te brengen en een paar weken later een welgemanierde pup thuis te verwelkomen. Het kan een grote opluchting zijn.

Training traktaties 100% vleesZijn er nadelen aan het wegsturen van je hond voor training? Wat als het scenario dat je voor ogen hebt niet noodzakelijkerwijs plaatsvindt?

Het is belangrijk om te weten wat er gebeurt in hondenkampen, hoe succesvol ze zijn in het hervormen van de viervoeters die er naartoe worden gestuurd, en welke eventuele risico’s er zijn bij het toevertrouwen van je geliefde huisdier aan een totale vreemde.

Laten we beginnen met te kijken wat er gebeurt in een typische residentiële puppy school

Wat gebeurt er met mijn puppy op hondenkamp

De eerste grote verandering voor uw puppy wanneer hij in de meeste centra aankomt, is dat hij de komende weken in kennels zal doorbrengen.

Enkele trainers met een kleine vestiging kunnen hun gasten in huis houden, maar meestal zal dit niet praktisch zijn. Pensionering in kennels is dus de norm.

Het kost uw hond een paar dagen om te wennen aan de nieuwe routine van het leven in kennels, maar de meeste honden passen zich vrij snel aan.

Uw hond krijgt minstens één, mogelijk twee of drie trainingssessies per dag. Soms met dezelfde trainer, maar in een grote instelling kan hij door meer dan één persoon worden getraind.

Hij kan ook enige tijd doorbrengen in een oefenterrein, eventueel met andere honden als hij vriendelijk is.

Daarna gaat hij terug naar zijn kennel waar hij waarschijnlijk zal slapen tot etenstijd of de volgende trainingssessie.

Hoeveel kost residentiële hondentraining?

De meeste kennels voor residentiële training rekenen het gangbare tarief voor het hondenpension, en dan een toeslag voor de training.

De kosten kunnen sterk variëren, maar wees gerust, dit wordt geen goedkope regeling. Het kan oplopen tot 1000 dollar per week.

Hoe lang duurt het voordat de puppyschool mijn hond getraind heeft?

Het duurt vrij lang om een hond te trainen grondig. Enkele maanden.

Hoe lang uw hond op school moet blijven, hangt af van de definitie van “getraind”, met andere woorden, welk resultaat u en uw trainer hebben afgesproken.

En het zal afhangen van welke slechte gewoonten of problemen (indien aanwezig) uw hond momenteel heeft, en van eventuele specialistische training die hij nodig heeft.

Er zijn manieren om het proces een beetje te versnellen, maar die zijn meestal niet erg prettig voor je pup.

Als uw hond maar een paar weken weg is, is er dus een grens aan hoeveel hij zal leren. En het is belangrijk dat u uitzoekt wat u van de trainer kunt verwachten voordat u uw zuurverdiende geld uitgeeft.

Voor welke honden is residentiële training geschikt?

Hoewel sommige gewone huishonden van de training worden weggestuurd, zullen sommige honden die door doggie boot camps worden aangenomen daar zijn omdat ze een probleem hebben.

Of omdat ze speciale training nodig hebben voor een of andere sport of activiteit. Geweerhondenwerk bijvoorbeeld.

Specialistische training kan meer kosten of langer duren, en het oplossen van gedragsproblemen kan extra tijd kosten in vergelijking met basis gehoorzaamheid voor huishonden.

Dit alles moet worden overwogen omdat het van invloed is op de duur van het verblijf van uw hond, en het kan van invloed zijn op de manier waarop hij wordt behandeld en de resultaten die u kunt verwachten.

send-dog-away

Is het een goed idee om je puppy naar school te sturen?

Nu komen we bij de kern van de zaak. Is het eigenlijk wel een goed idee om je hond naar school te sturen?

Zou het beter zijn om hem thuis te houden en hem zelf te trainen, of een plaatselijke trainer bij je thuis te laten komen en je te helpen?

Wat zijn de voordelen van residentiële hondentraining

Tenzij u een zeer ervaren hondenbezitter bent, zal uw trainer waarschijnlijk meer kennis en ervaring hebben met honden dan u zelf.

Hij kan wellicht sneller en effectiever trainen dan u. En minder fouten maken. Misschien. Maar niet noodzakelijkerwijs.

Een hond in een trainingscentrum krijgt misschien meer trainingen per week dan thuis. Dat zou kunnen. Maar nogmaals, niet noodzakelijkerwijs.

Als hij dat doet, kan hij misschien sneller vooruitgang boeken…

Wat zijn de nadelen van het wegsturen van je hond om getraind te worden

Twee belangrijke nadelen van residentiële training zijn dat u niet samen met uw hond leert. En dat de trainer beperkt is door de tijd in wat hij kan bereiken.

Uw bekwaamheid als hondengeleider

Er zijn twee aspecten aan het bezitten van een gehoorzame hond, twee verschillende trainingstrajecten die plaatsvinden wanneer een hond wordt getraind door een beginnende hondeneigenaar.

  • De eerste is de reis van de hond van ongeschoolde puppy tot volwassen, gehoorzame hond.
  • De tweede is uw reis van beginnende hondeneigenaar, naar competente hondengeleider.

Het grootste probleem met het wegsturen van een hond om getraind te worden, is dat slechts één van deze reizen aan bod komt. Die van uw hond.

U zegt misschien “Ik wil geen ervaren hondengeleider zijn, ik wil gewoon een goed opgevoede hond”, maar de waarheid is, dat tenzij u leert om op zijn minst bekwaam te zijn in het omgaan met een hond, het niet uitmaakt hoe goed uw hond getraind is, u het waarschijnlijk niet gaat redden.

Wanneer je een hond wegstuurt om getraind te worden, is de reis die je moet maken, om bekwaam te worden in het beheren en hanteren van je hond, en het omgaan met onvermijdelijke gaten die van tijd tot tijd in de training verschijnen, helemaal niet aan de orde geweest.

Evenmin wordt u toegerust om de problemen die zich in de toekomst zullen voordoen, op te lossen.

Hoe grondig kan de residentiële opleiding zijn?

Het andere probleem is dat hondentraining een langdurig proces is. Er zijn geen effectieve kortere wegen.

En terwijl basis gedragingen zoals ‘zit’ en ‘af’ kinderspel zijn om aan een hond te leren. Ze zijn veel complexer om te bewijzen of betrouwbaar te maken…

We zullen zo meteen dieper ingaan op wat dat betekent.

In het kort komt het erop neer dat iedereen die zegt dat hij je hond in een paar weken getraind heeft, je niet het hele verhaal vertelt.

Het hebben van een hond grondig getraind door een professional duurt maanden en vereist diepe zakken.

Wat betekent bewijs?

Wat bedoelde ik met ‘complex om te bewijzen’? Wat is het ‘bewijzen’ waar een professionele trainer misschien geen tijd voor heeft?

Nou, om een gedrag te bewijzen, zorg je ervoor dat de hond het begrijpt is een groot aantal verschillende contexten. Dus op verschillende plaatsen, voor verschillende tijdsduur, en in aanwezigheid van verschillende afleidingen.

Een bewezen ‘zit’ bijvoorbeeld, is een zit cue (commando) die uw hond zal gehoorzamen buiten het winkelcentrum, op het strand, op een kermis, in de tuin van uw vriend – maar ook thuis in uw keuken, of in de tuin van uw professionele trainer.

Op stap met een hond in opleiding

Honden zijn niet erg goed in het toepassen van iets dat ze op de ene plaats geleerd hebben, op andere plaatsen. En dat betekent dat je er met honden op uit moet en hun training in allerlei situaties moet oefenen.

Het is dit “proefproces” dat de tijd vergt.

Hoeveel tijd u moet besteden aan het testen van verschillende aspecten van de training en in verschillende contexten, hangt af van uw hond en zijn voorkeuren voor vermaak.

Als zijn passie ligt bij het spelen met andere honden, en u moet uw hond dagelijks uitlaten in een druk openbaar park, dan zal het proofen u veel moeite kosten.

Een basisniveau van training

Wanneer u een hond wegstuurt voor training, is de kans groot dat hij slechts tot een basisniveau is getraind. Er zal meer werk te doen zijn.

Een hond die met moderne methoden is getraind, zal gelukkig en zelfverzekerd zijn.

Een hond die met moderne methodes wordt opgeleid zal gelukkig en zelfverzekerd zijn

Het is mogelijk dat er al enig bewijs is geleverd, afhankelijk van de duur van zijn afwezigheid. Maar het grootste deel van het “testen” moet u zelf doen wanneer u hem thuisbrengt.

Als u zelf de basistraining had gedaan, zou u tenminste een idee hebben hoe u de gehoorzaamheid van uw hond kunt bewijzen.

Zonder die ervaring heb je een grotere uitdaging voor de boeg.

Want de waarheid is, bewijzen is het moeilijke deel van de training.

Dat klopt, het gedeelte waar je voor betaalt, is het makkelijke gedeelte. Misschien wil je daar even over nadenken.

Het laatste, en misschien wel belangrijkste deel van deze hele kwestie, en waar de meeste mensen vooral aan moeten denken, is wat er met uw hond kan gebeuren terwijl hij weg is.

Wat zijn de risico’s van residentiële training?

Een incompetente trainer kan veel schade aanrichten. De kans op schade is veel groter als de hond uit uw zicht is.

Vergeet niet dat iedereen zich een professionele hondentrainer kan noemen. Er is een grote verscheidenheid aan vaardigheden onder degenen die tegenwoordig in de VS en elders betaald worden voor hondentraining.

Er zijn veel goede trainers, enkele absoluut briljante trainers, en enkele zeer slechte trainers. Soms wordt het pas duidelijk met welk type trainer je te maken hebt als de training aan de gang is.

Het kan moeilijk zijn om onderscheid te maken tussen trainers in een puppycursus die je zelf volgt, als je zelf onervaren bent. Het is bijna onmogelijk als je er niet bij bent om te observeren.

Als uw hond eenmaal op het terrein van de trainer is, heeft u absoluut geen controle over hoe hij behandeld wordt.

Verschillende benaderingen van training

Moderne trainingsmethoden voor honden zijn vriendelijk, humaan en erg leuk voor honden. Ze leren honden om goede keuzes te maken, en om hun baas te behagen en met hem samen te werken.

Maar de trieste waarheid is, dat niet iedereen die honden traint voor de kost, ze gebruikt.

Er zijn nog steeds veel trainers die ouderwetse krachtige en pijnlijke technieken gebruiken om honden op hun commando’s te laten reageren.

Dit betekent dat uw hond kan worden gewurgd, geëlektrocuteerd of geslagen, en dat u geen idee heeft tot u hem terugkrijgt. Als het al gebeurt.

Wat kunt u verwachten als uw hond terugkomt

Een hond die met moderne methoden is getraind, zal enthousiast zijn over trainingssessies. Hij zal bij u willen zijn en met u willen werken, thuis. Maar hij zal meer oefening nodig hebben om zich in het openbaar te gedragen.

Hij zal enthousiast reageren op de commando’s die uw trainer u heeft geleerd.

Uw trainer zal u hebben geadviseerd over hoe u uw hond kunt motiveren en belonen, en enige tijd met u hebben doorgenomen wat hij heeft gedaan en wat u van uw hond kunt verwachten in bepaalde situaties.

Hij zal ook eerlijk zijn over wat u nu moet doen.

Een hond die met pijnlijke of intimiderende methoden is getraind, zal waarschijnlijk laf en onderdanig zijn als hij voor het eerst thuiskomt.

Hij kan in het begin heel gehoorzaam zijn, maar zal al snel doorhebben dat je niet van plan bent hem tot onderdanigheid te slaan. Omdat hij niet geleerd heeft goede keuzes te maken, zal hij waarschijnlijk vrij snel terugvallen in zijn oude slechte gewoonten.

Werkt het wegsturen van uw hond voor training

Werkt residentiële training? Dat is toch de zes miljoen dollar vraag? Het antwoord is dat het kan. Maar dat er meer werk van uw kant nodig is als uw hond thuiskomt.

En uw vermogen om dit werk effectief te doen zal worden belemmerd door het feit dat u niet betrokken bent geweest bij het trainingsproces in de eerste plaats.

Voor de meeste huishonden wegen de voordelen van professionele training waarschijnlijk niet op tegen de nadelen.

Zelfs de drukste eigenaar zal er waarschijnlijk baat bij hebben om zijn hond plaatselijk te laten trainen op basis van sessies, waarbij de eigenaar ten minste aan enkele van deze sessies deelneemt.

Uitzonderingen op de regel

Er zijn een paar situaties waarin het beter kan zijn dat een hond een periode van professionele residentiële training krijgt.

Dit is gewoonlijk het geval wanneer een hond een training nodig heeft die speciale faciliteiten vereist die niet beschikbaar zijn op lokale basis.

Jachthondentraining

residentiële-honden-training

Jachthondentraining is een voorbeeld van gespecialiseerde training die apparatuur en faciliteiten vereist die u misschien moeilijk ter plaatse kunt vinden.

Geweerhonden moeten bijvoorbeeld leren om standvastig te zijn ten opzichte van wild en geweerschoten, en u hebt misschien niet de faciliteiten om dit te doen.

Maar je moet ook hier enige voorzichtigheid betrachten, voordat je je hond wegstuurt, want jachthondentraining is ook een van de laatste bastions van traditionele, op geweld gebaseerde trainingsmethoden in de VS en het VK.

Als je in de VS woont en niet wilt dat je hond met geweld apporteert of met een e-collar getraind wordt, moet je daar heel duidelijk over zijn en heel voorzichtig zijn met waar je je hond naartoe stuurt.

Elders worden op grote schaal aversieve middelen gebruikt bij de training van jachthonden, dus dit is iets wat u moet overwegen. Er zijn enkele professionele krachtloze jachthondentrainers, maar die zijn schaars.

Hoe een huishondentrainer te vinden

Als u op zoek bent naar een hondentraining, bent u in een betere positie. Veel trainers gebruiken nu moderne, effectieve en vriendelijke trainingsmethoden.

Als u besluit uw hond weg te sturen voor training, zorg er dan voor dat uw trainer lid is van een organisatie die haar leden verplicht om positieve bekrachtigingstraining te gebruiken. In de VS leidt Victoria Stillwell een netwerk van trainers voor positieve versterking. In het Verenigd Koninkrijk is de Association of Pet Dog Trainers de organisatie die u nodig hebt.

Leden van de APDT in het VK, zetten zich in voor training zonder geweld en dit biedt uw hond enige bescherming tegen ouderwetse of misbruikende methoden.

Samenvatting

Uw hond wegsturen van de training kan een verleidelijk vooruitzicht zijn. Maar u moet voorzichtig zijn en de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. In veel gevallen zullen privélessen van één op één een beter alternatief zijn.

Misschien wilt u uw hond wegsturen omdat u het idee niet leuk vindt om opgesloten te zitten in een zaal met twintig andere mensen en hun honden. Of omdat de tijden van de lessen niet in uw werkschema passen?

Als je het idee haat om met veel vreemden naar een trainingsklas te gaan, en veel mensen hebben dat, overweeg dan om een paar 1 op 1 lessen te regelen met een professionele hondentrainer.

Eén op één lessen kunnen ook geregeld worden wanneer het u uitkomt. Sommige trainers reizen naar uw huis.

Op deze manier heeft u tenminste enige controle over wat er gebeurt. En kunt u de effecten van zijn methodes op uw hond observeren.

Een hond wegsturen voor training werkt voor sommige gezinnen. Vooral als de training gespecialiseerde faciliteiten vereist (jachthondentraining bijvoorbeeld). Maar het kan leiden tot teleurstelling en zelfs schade.

U zult niet weten wat er met uw hond gebeurt, en u kunt het moeilijk vinden om uw getrainde hond te beheren wanneer hij terugkeert.

Dit is heel wat anders dan het bijwonen van een hondentrainingscursus waar u kunt observeren wat er gebeurt, en indien nodig met uw voeten kunt stemmen.

U kunt er ook achter komen dat uw hond niet zo goed getraind is als u had gehoopt, wanneer u hem eindelijk thuis krijgt.

Wees op uw hoede voor iedereen die beweert uw hond in een paar weken te kunnen trainen. Denk na over de beschikbare alternatieven en overweeg een plaatselijke puppycursus of één op één lessen met een plaatselijke trainer. En als u besluit hem naar school te sturen, kies dan een trainer die geregistreerd is bij de APDT.

Moderne hondentrainingsmethoden zijn erg leuk. Voor zowel honden als hun baasjes. Als u elke dag een paar minuten kunt vrijmaken om met uw hond te zijn, kunt u… kan hem zelf trainen.

Voor meer informatie over elk aspect van het trainen van uw hond kijk op: Hondentraining, Gehoorzaamheid, Goede Manieren En Plezier!
Ik hoop dat je het gaat proberen – en veel succes!