Teckel Beagle Mix Ras Informatie – Een Gids Voor De Doxle Hond

teckel beagle mix

De Teckel Beagle mix is een kruising tussen twee populaire rassen: de Teckel en de Beagle. Het is ook bekend als een Doxie Beagle of een Doxle.

Dit gemengde ras kan variëren van 11 tot 32 pond in gewicht en groeien tot 15 centimeter in hoogte. De Beagle Teckel mix heeft de neiging een pittige hond te zijn met veel persoonlijkheid en een vrolijk karakter. Het is echter belangrijk te weten dat deze mix gevoelig is voor bepaalde erfelijke gezondheidsproblemen.

Vraagt u zich af of een Doxie Beagle Mix de juiste hondse metgezel voor u is? In dit artikel behandelen we alles wat je moet weten, van gezondheidsproblemen tot verzorgingsbehoeften en trainingsaanbevelingen.

Wat staat er in deze gids

Teckel Beagle Mix FAQ’s

De populairste en meest gestelde vragen van onze lezers over de Teckel Beagle mix.

Teckel Beagle Mix: Ras in een oogopslag

 • Populariteit: De Beagle staat op de 6e plaats van 193 rassen en de Teckel op de 12e plaats van 193 rassen volgens de American Kennel Club (AKC) 2019 lijst van meest populaire hondenrassen.
 • Doel: Huisdier
 • Gewicht: 16 tot 32 pond
 • Temperament: Vriendelijk, Nieuwsgierig, Levendig

Teckel Beagle Mix Rasoverzicht: Inhoud

Wat u moet weten over de Designer Dog Controverse

Ten eerste, de Teckel Beagle mix is wat bekend staat als een designer hond, wat geen nieuw concept is.

Maar de creatie van hybride honden is de laatste twintig jaar enigszins een controversieel onderwerp geworden door hun stijging in populariteit in de laatste twee decennia.

Maar is er echt een verschil tussen een straathond en een kruising?

De voorstanders van kruisingen zeggen ja. Zij zeggen dat een kruising de “ontworpen” nakomelingen zijn van twee specifiek gekozen rashonden, terwijl een mutt een onbedoeld gemengd ras is met een onbekende afkomst.

Anderen zijn het er echter niet mee eens en houden vol dat mormels en kruisingen één en hetzelfde zijn. In feite kun je hier een heel artikel over de kwestie lezen.

Maar, laten we meer leren over de Beagle Teckel mix in het bijzonder.

Geschiedenis en Oorspronkelijk Doel van de Teckel Beagle Mix

De Doxle is wat sommigen beschouwen als een “eerste generatie” kruising. En om deze reden is er heel weinig bekend over hun exacte oorsprong of wie hen gecreëerd heeft.

Maar we kunnen eigenlijk veel leren over de Teckel Beagle mix door te kijken naar de geschiedenis van de Teckel en Beagle ouders.

Laten we beginnen met de Teckel.

De geschiedenis van de teckel

De bekende Teckel, ook bekend als Doxie, is een 600 jaar oud Duits ras. En hun naam betekent “dassenhond”. Vanwege hun lange lichaam, stompe poten, en spitse snuit, was de Teckel ideaal om in de huizen van hun dassenprooien te graven en ze te verjagen voor hun meesters.

De Teckel ontwikkelde een moedige persoonlijkheid door dit vuile en gedurfde werk. En het is waarschijnlijk dat hun gedurfde intelligentie en opmerkelijke kracht is wat hen zo’n prominente hond maakte in Duitsland.

Dit ras kwam voor het eerst naar Amerika in 1870 en werd aanvankelijk gebruikt voor de jacht op konijnen. In 1885 werd de Doxie officieel erkend door de Amerikaanse Kennel Club. En het is sindsdien een favoriet gebleven onder fokkers en hondenliefhebbers,

Laten we nu meer leren over de Beagle!

De geschiedenis van de Beagle

De Beagle is een oud ras met een afkomst die zo ver teruggaat dat hun ware oorsprong nog steeds ter discussie staat. Historici zijn verbijsterd over de Beagle.

Hun naam kan zijn afgeleid van de Gaelische term beag wat “klein” betekent. Of het komt van het Franse woord be’geule dat is een term voor het geluid dat een jachthond maakt.

De meest waarschijnlijke plaats van herkomst van de Beagle lijkt Engeland te zijn, waar het ras mogelijk al in 55 voor Christus werd gebruikt voor de jacht op konijnen.

Ze waren de beste keuze voor degenen die geen paard bezaten of konden bezitten om mee te jagen. En ze stonden bij jagers bekend als “foot hound” omdat het ras een standvastige metgezel was op de paden door hun meester op de hielen te blijven zitten.

De Beagle was ook een getalenteerde windhond met een scherpe neus, een “muzikale” blaf en een begeerlijk temperament.

Maar pas na de Burgeroorlog vond de Beagle zijn weg naar Amerika, waar ze meteen de populaire keuze waren voor konijnen- en hazenjagers. En in 1885 werd de Beagle officieel erkend door de AKC.

Leuke feiten over de teckel/beagle mix

Een teckel was de allereerste officiële Olympische mascotte! De Olympische Spelen van 1972 werden gehouden in München en een teckel genaamd Waldi was de mascotte. Het parcours van de marathon was zelfs ontworpen in de vorm van een teckel.

Het lieve Peanuts karakter, Snoopy, is waarschijnlijk de beroemdste fictieve Beagle ter wereld. Maar ongewoon voor een beagle, is Snoopy uiterlijk stil in de strip.

Teckel Beagle Mix Uiterlijk

De Teckel Beagle Mix is een unieke kruising, vooral omdat de Teckel ouder in twee maten voorkomt. Daarom kan uw Teckel Beagle kruising variëren in zowel grootte als gewicht.

Laten we eerst eens kijken naar elke rasouder.

Of ze nu standaard of miniatuur zijn, de teckelouder zal klein zijn. De standaard Doxie is slechts 8 tot 9 centimeter lang en een mini Doxie is slechts 5 tot 6 centimeter lang.

De standaard Teckel weegt ongeveer 16 tot 32 pond en een miniatuur Teckel weegt minder dan 11 pond.

Aan de andere kant, de Beagle, is typisch ongeveer 13 tot 15 inch groot en weegt ongeveer 20 tot 30 pond.

Dus, de gemiddelde grootte van een Beagle Teckel mix kan overal variëren tussen 16 en 32 pond en kan zo groot worden als 8 tot 15 inch. Een mini Teckel Beagle mix kan echter tussen de 11 en 30 pond wegen en tussen de 5 en 15 centimeter groot worden.

Vergeet niet dat wanneer je te maken hebt met een kruising van welke aard dan ook, de exacte grootte en het gewicht aan het toeval worden overgelaten.

Teckel Beagle Mix Kenmerken

Omdat de Teckel Beagle mix een kruising is, zal hun uiterlijk net als hun grootte variëren.

Natuurlijk staat de Doxie bekend om zijn lange lichaam, korte poten, lange oren en spitse snuit.

De Teckel heeft ook drie vachttypes: gladharig, langharig en ruwharig. En de vachten kunnen komen in zeven kleuren: zwart, zwart en goud, chocolade, chocolade en crème, crème, tan, en blauw.

teckel beagle mix

Aan de andere kant is de Beagle een middelgrote hond met lange, flaporen, expressieve bruine ogen en een korte, gladde vacht. En hun vacht komt ook in zeven kleurvariëteiten: citroen en wit, driekleur, chocolade-tri, wit en chocolade, oranje en wit, wit en kastanje, en rood en wit.

Lees hier meer over de witte Beagle.

Teckel Beagle Mix Temperament

Het temperament van een Beagle Teckel mix kan variëren afhankelijk van welke raszuivere ouder uw pup het meest opneemt.

Hoewel zowel de Teckel als de Beagle vriendelijke, uitgaande honden zijn, hebben ze een aantal verschillende temperamentvolle eigenschappen die de moeite waard zijn om te bekijken.

Teckel Persoonlijkheid

De achtergrond van de teckel als dassenjager maakt hem van nature moedig en dapper met een ego van een grote hond en een onbezonnenheid die hem in de problemen kan brengen met grotere dieren.

Dit hondenras is ook een intelligente en onafhankelijke denker die hen soms wat koppig kan maken. En met een grote blaf zijn ze naar verluidt een geweldige waakhond.

Doxies staan er niet om bekend agressief te zijn en zijn een geweldige familievriend zolang ze goed gesocialiseerd en vriendelijk behandeld worden.

Nu, hoe zit het met de Beagle?

Beagle Persoonlijkheid

In tegenstelling tot de Teckel kan de vrolijke Beagle met vrijwel iedereen overweg, zowel met eigenaren als met vreemden.

Het zijn grappige honden die genieten van speeltijd en allerlei avonturen. En natuurlijk zijn ze het gelukkigst met hun mensen.

Intelligent en gretig om te behagen, de Beagle is een snelle leerling en zal graag nieuwe commando’s oppikken en voor u opscheppen.

Teckel en Beagle persoonlijkheidskenmerken

Een toekomstige eigenaar van een Teckel Beagle mix moet er rekening mee houden dat zowel de Beagle als de Teckel een jachtachtergrond hebben en van nature een hoge prooidrift kunnen hebben. Dit betekent dat ze aan de leiband moeten lopen als ze op stap zijn, omdat ze geneigd kunnen zijn kleinere dieren op te jagen tot op drukke wegen.

Beide rassen hechten zich ook nauw aan hun gezin en zijn mensgerichte honden, dus mogen ze niet te lang alleen gelaten worden, want dan kunnen ze depressief en destructief worden.

Houd in gedachten dat deskundigen een vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining met een Beagle Doxie mix aanraden, vooral omdat het teckel ouderras geneigd is gevoelig en koppig te zijn.

En vroege socialisatie vanaf de puppytijd is een geweldig hulpmiddel om de kans op ongewenst gedrag bij uw Doxie hond te verminderen!

Trainen en oefenen van uw teckel beagle mix

De Doxie Beagle komt voort uit twee actieve, speelse ouders die een zekere hoeveelheid dagelijkse beweging nodig hebben om gezond te blijven.
Aangezien deze kruising gevoelig is voor zwaarlijvigheid, moet er speciaal op worden gelet dat ze hondenvoer van hoge kwaliteit krijgen.

En beweging moet minstens twee keer per dag worden toegepast. Deskundigen bevelen minstens twee wandelingen per dag aan, evenals speeltijd in de achtertuin of in huis.

Wat de training betreft, zowel de Teckel als de Beagle zijn intelligente honden. Teckels staan echter bekend om hun onafhankelijkheid en koppigheid.

Anderzijds kan dit ook een gevoelige kruising zijn die niet goed reageert op harde correcties. En hoe dan ook, deskundigen bevelen eigenlijk een positief beloningssysteem aan dat gebruik maakt van traktaties en complimenten in plaats van schelden.

Natuurlijk zal het toepassen van vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining tijdens de puppytijd ook helpen om ongewenst gedrag bij uw Teckel Beagle mix te verminderen.

Teckel Beagle Mix Gezondheid en Verzorging

En u zou moeten overwegen om elke nieuwe pup op zijn gezondheid te laten onderzoeken. Een vroeg gezondheidsonderzoek van uw Teckel Beagle Mix kan u helpen om u voor te bereiden op eventuele erfelijke gezondheidsproblemen waarmee ze in de toekomst te maken kunnen krijgen, of deze te voorkomen.

Laten we eens kijken naar de gezondheidsproblemen van elk ouderras. Door te kijken naar de mogelijke gezondheidsproblemen tijdens de levensduur van beide ouders, is het mogelijk om een idee te krijgen van eventuele problemen die uw Doxle zou kunnen erven.

Teckel gezondheidsproblemen

Houd in gedachten dat vooral de Doxie gevoelig is voor enkele vervelende gezondheidscomplicaties vanwege hun fysieke bouw.

En terwijl de standaard teckel een gemiddelde levensduur heeft van 12 tot 16 jaar, heeft de mini teckel een lagere gemiddelde levensduur van 9 tot 14 jaar.

Wervelkolom problemen en obesitas

Deze kleine honden zijn vatbaar voor ernstige aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Daartoe behoort een tussenwervelschijfziekte die voorkomt bij ongeveer 25% van de teckels.

Vanwege hun bijzonder korte poten (een aandoening bekend als chondrodystrofie), kunnen teckels abnormale tussenwervelschijven hebben. Deze abnormale schijven kunnen op het ruggenmerg drukken en pijn en schade veroorzaken. In het ergste geval kan dit leiden tot verlamming.

Om deze pijnlijke complicatie te helpen voorkomen, raden deskundigen veel oefeningen aan die een goede spierspanning in de rug kunnen behouden.
De Teckel is ook gevoelig voor zwaarlijvigheid die nadelig kan zijn voor een ras met rugproblemen.

U moet uw teckel of teckelkruising hoogwaardig hondenvoer geven en ze in beweging houden zodat ze geen ongezond gewicht bereiken.

En u moet ook proberen te voorkomen dat uw Teckel mix naar boven of beneden rent of van meubels afspringt.

Patellaire Luxatie

Dit is een aandoening waarbij de knieschijf uit de kom raakt.

Tekenen van patellaire luxatie zijn onder meer het optillen van de gewonde poot bij het rennen, huppelen of een paar stappen overslaan. Aangetaste honden kunnen ook hun poot opzij schoppen in een poging de knieschijf terug op zijn plaats te krijgen.

Behandelingsopties hangen over het algemeen af van de frequentie van de ontwrichtingen, waarbij in de ergste gevallen een operatie nodig is.

Heupdysplasie

Heupdysplasie is het resultaat van een structureel defect in de heupkom waardoor het gewricht niet goed in elkaar past. Het kan leiden tot artritis en kan zeer pijnlijk worden.

Typische symptomen zijn kreupelheid in het aangetaste been en moeite met opstaan vanuit een liggende positie.

Helaas is een operatie geen optie. Maar u kunt uw dierenarts raadplegen over pijnbestrijding.

Oogproblemen

Doxies zijn gevoelig voor een paar verschillende oogproblemen, waaronder glaucoom, staar en droge ogen. Deze aandoeningen kunnen leiden tot ongemak voor uw huisdier en zelfs tot blindheid.

Als u een van de volgende symptomen in de ogen van uw hond opmerkt, raadpleeg dan uw dierenarts: roodheid, jeuk, waterig, blauwachtige tint, filmend of troebel uiterlijk.

Maagbloeding

Deels te wijten aan hun diepe borstkas, zijn teckels een ras dat vatbaar is voor een opgeblazen gevoel. Een opgeblazen gevoel ontstaat wanneer de maag zich sterk uitzet met lucht en zich dan zo verdraait dat elke uitgang voor voedsel of lucht wordt afgesneden.

Dit is een uiterst pijnlijke en levensbedreigende aandoening. Symptomen zijn: ijsberen, schuimen op de mond, niet kunnen braken, rusteloosheid of onwil om te gaan liggen, en een opgezette maag.

Als u deze symptomen waarneemt, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Diabetes

Dit is een andere mogelijk erfelijke aandoening bij het Doxie ras. Veel van de symptomen lijken op die van de mens, waaronder overmatige dorst, verhoogde honger en frequent urineren.

Honden kunnen ook gewichtsverlies vertonen ondanks hun toegenomen eetlust. Het handhaven van een gezond gewicht is belangrijk voor zowel de preventie als de behandeling van deze ziekte bij honden.

Aanbevolen tests voor teckels omvatten een oftalmologische evaluatie, patella evaluatie en een hartonderzoek.

Beagle gezondheidsproblemen

De Beagle heeft een levensduur van 10 tot 15 jaar.

Net als de Teckel heeft de Beagle aanleg voor heupdysplasie, suikerziekte en staar.

Ze hebben ook een paar andere aandoeningen die specifiek zijn voor hun ras en die belangrijk zijn om te weten. En aanbevolen testen voor Beagles omvatten heup evaluatie, oogheelkundige evaluatie, en MLS DNA-tests.

Hypothyreoïdie

Dit is een aandoening waarbij de schildklier niet genoeg hormonen produceert. Deze hormonen reguleren een aantal belangrijke lichamelijke processen, waaronder de stofwisseling.

Tekenen van hypothyreoïdie zijn gewichtstoename, lusteloosheid, inspanningsintolerantie, koude-intolerantie, haaruitval en toegenomen verharing.

De behandeling bestaat meestal uit medicatie om de hormoonspiegels van uw hond in evenwicht te brengen.

Epilepsie

Vaak kan bij hoektanden geen specifieke oorzaak voor hun aanvallen worden vastgesteld. En hun toestand wordt gewoon idiopathische epilepsie genoemd.

Tekenen kunnen variëren van kwijlen, schuimen op de mond, en een dronken gang, tot instorten, schokken, en verlies van bewustzijn.

Als u een van deze symptomen bij uw huisdier waarneemt, neem dan contact op met uw dierenarts.

Allergieën

Beagles hebben de neiging gevoelig te zijn voor allergieën en enkele van hun veel voorkomende allergenen zijn schimmel, huisstofmijt en pollen. Ze hebben ook meer kans op voedselallergieën.

Tekenen van allergieën zijn chronische jeuk, hete plekken en haaruitval.

Teckel Beagle Gezondheidsproblemen

Hoewel er geen manier is om erfelijke gezondheidsproblemen 100% te vermijden, kan een vroegtijdig gezondheidsonderzoek het risico verminderen dat uw puppy een van deze problemen ontwikkelt.

Het gebruik van een fokker die het bewijs kan leveren dat de ouders van uw pup goed zijn gescreend, is ook essentieel om de kans op erfelijke gezondheidsproblemen te beperken.

Uw pup heeft de grootste kans om aandoeningen te ontwikkelen die beide ouderrassen gemeen hebben. In het geval van de Doxle betekent dit staar, suikerziekte en heupdysplasie.

De gemiddelde levensduur van een Doxle varieert van 9 tot 16 jaar. Aan de lage kant als één van de ouders een mini teckel is.

Teckel Beagle Verzorging

Zowel de Beagle als de Doxie verharen nogal wat. Een toekomstige eigenaar van de Teckel Beagle Mix moet zich hierop voorbereiden en in gedachten houden dat de Doxie misschien niet de beste kruising is voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën.

Vergeet niet dat de Teckel Beagle mix een kruising is en de vachtverzorging zal afhangen van het type vacht dat ze erven van hun raszuivere ouders.

De kruising kan een teckelouder hebben die een van de drie vachtvariëteiten heeft, en dit kan ook van invloed zijn op hoeveel onderhoud nodig is.

Als uw Teckel Beagle mix een kruising is tussen de Beagle en de teckel met een gladde vacht, dan is de kans groot dat ze alleen wekelijks geborsteld hoeven te worden en af en toe gebaad.

Als uw kruising echter een langharige of ruwharige teckelouder heeft, kan de verzorging uitgebreider zijn.

Twee of drie keer per week borstelen kan nodig zijn voor uw langharige Teckel Beagle mix. Ook wordt handstrippen aangeraden om ervoor te zorgen dat de vacht van uw pup gezond en glanzend blijft.

En de Doxie Beagle kruising zal ook hun nagels regelmatig getrimd moeten worden om te voorkomen dat ze breken. Bovendien moeten hun lange oren regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt om te voorkomen dat vocht en wasachtige opbouw infecties veroorzaken.

Zijn Teckel Beagle mixen goede familie huisdieren?

De Doxle hond kan een geweldig gezinshuisdier zijn voor gezinnen met oudere kinderen die de noodzaak begrijpen om voorzichtig met dit ras om te gaan.

Hoewel hij niet bekend staat als een agressief ras, is de Teckel een kleine hond met een lang lichaam en kan gevoelig zijn voor verwondingen, vooral in hun rug en wervelkolom. Om deze reden zeggen Doxie fokkers dat dit geen aanbevolen ras is voor zeer jonge kinderen.

Doxie pups kunnen echter prachtige metgezellen zijn voor oudere, meer zachtaardige kinderen, zolang ze met zorg worden behandeld. Maar toch kunnen ze geen fan zijn van vreemde kinderen en agressief zijn tegen vreemde honden of andere dieren die ze niet kennen.

Ze zijn het best geschikt voor gezinnen die vaak thuis zijn om met hen om te gaan. Te veel alleen gelaten worden kan leiden tot destructief gedrag.

Tenslotte is dit ras misschien niet zo geschikt voor gezinnen met andere kleine huisdieren vanwege hun mogelijke hoge prooidrift.

Het redden van een Teckel Beagle Mix

Redding kan heel lonend zijn en een prachtige manier om een nieuw harig gezinslid in huis te halen.

Als extra bonus zijn reddingen vaak veel goedkoper dan de aanschaf van een pup van een fokker, en sommige zijn zelfs getraind vanuit hun vorige huis.

U kunt onze lijst van reddingen hieronder raadplegen.

Het vinden van een Teckel Beagle Mix Puppy

Het vinden van de juiste bron voor uw Beagle Teckel mix pup kan lastig zijn, vooral omdat ze gevoelig kunnen zijn voor een aantal vrij ernstige gezondheidsproblemen.

Pups uit dierenwinkels, online advertenties en puppyfabrieken hebben een veel grotere kans op gezondheidsproblemen en kunnen ook een moeilijker temperament hebben.

Om de gezondste Teckel Beagle pup te vinden, raden we je aan veel onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat je via een gerenommeerde en verantwoordelijke fokker gaat.

teckel beagle mix

Als je geïnteresseerd bent in het redden van je Teckel Beagle kruising, kun je prijzen verwachten van $50 tot $100. Schuilplaatsen dekken meestal ook de eerste dierenartsreis.

Als u uw kruising echter bij een fokker wilt kopen, betaalt u waarschijnlijk 500 tot meer dan 1000 dollar.
Als je via een fokker gaat, zorg er dan voor dat je veel vragen stelt.

En onthoud dat verantwoordelijke fokkers hun pups al op hun gezondheid hebben gecontroleerd. Dit betekent dat zij u certificaten kunnen overleggen waaruit blijkt dat hun honden zijn vrijgegeven van ernstige medische problemen en klaar zijn om met u mee naar huis te gaan.

Ongeacht waar u uw Teckel Beagle Mix pup vindt, zorg ervoor dat u uw bronnen vertrouwt en de gezondst mogelijke pup krijgt.

U kunt onze puppy zoekgids hier raadplegen.

Opvoeden van een Teckel Beagle Mix Puppy

Doxle pups zijn schattig, maar ze zijn ook een handvol en een grote verantwoordelijkheid.

Hier zijn enkele artikelen die kunnen helpen bij het trainen, voeden en verzorgen van je nieuwe harige vriend:

Teckel Beagle Mix Producten en Accessoires

Voor-en nadelen van het krijgen van een teckel beagle mix

Kun je nog steeds niet beslissen of het ras Doxle mix de juiste pup voor je is? Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van deze Beagle Doxie mix:

Nadelen:

 • Kan destructief worden als hij te veel alleen gelaten wordt.
 • Het zijn ruiers
 • Kan niet goed overweg met andere kleine dieren
 • Gevoelig voor enkele ernstige erfelijke gezondheidsproblemen

Voordelen:

 • Intelligente en vriendelijke honden
 • Goede gezinshonden voor huizen met oudere kinderen
 • Hebben een pittige, nieuwsgierige persoonlijkheid en houden van spelen.

De teckel-beagle mix vergelijken met andere rassen

De Corgi Teckel Mix

De Corgi Teckel mix, of Dorgi, kan net als de Doxle in grootte variëren en tot 30 pond wegen.

Maar omdat beide ouderrassen korte poten en een lang lichaam hebben, wordt verwacht dat de Dorgi mix zeker ook deze lichaamssamenstelling zal hebben. Helaas betekent dit wel dat de Dorgi zeer gevoelig is voor rugproblemen.

Zowel de Dorgi als de Doxle hebben een vergelijkbare levensverwachting.

Voor meer over de Dorgi klik hier

De Chihuahua Beagle Mix

De Chihuahua Beagle Mix, of Cheagle, is een ander pittig ras vol persoonlijkheid.

Vergelijkbaar met de Doxle, kan de Cheagle tot 30 pond in gewicht en 15 centimeter in hoogte bereiken. Ze kunnen echter ook vrij klein zijn met slechts 6 pond.

Beide mix-rassen zijn aanhankelijk en trouw, maar hebben ook de neiging een beetje hardhoofdig te zijn. Geen van beide rassen wordt aanbevolen voor huishoudens met kleine kinderen of kleine huisdieren.

Voor meer over de Cheagle klik hier

Vergelijkbare rassen

Als je geïnteresseerd bent in de Beagle Doxie mix, zijn hier enkele andere rassen die je misschien wilt overwegen:

Voor meer Beagle mix-rassen klik hier.

Voor meer Teckel mix-rassen klik hier.

Teckel Beagle Mix Rasverenigingen

Niet alle hondenrassen hebben hun eigen rasspecifieke rescue, en dit geldt vooral voor mix rassen. Maar ouderrasreddingen nemen ook vaak verwante gemengde rassen op.

Laat hieronder een reactie achter als je een redding kent die we niet hebben vermeld.

US

UK

Canada

Australië

teckel beagle mix

Samenvatting

De Beagle Doxie mix is een schattige, pittige hond. Maar ze komen met het risico van enkele gezondheidsproblemen en kunnen wat onderhoud vereisen als het gaat om verzorging en training.

Bovendien moet een toekomstige Beagle Teckel ouder zich ervan bewust zijn dat deze kruising gezinsgericht is, maar niet geschikt is voor kleine kinderen of in huishoudens met andere huisdieren.

Doxles doen het ook niet goed als ze urenlang aan hun lot worden overgelaten. Deze hond kan echter bij u passen als u een flexibel werkschema of oudere, respectvolle kinderen hebt.

U moet er ook voor zorgen dat u in staat bent om uw Teckel Beagle mix te voorzien van de juiste training, voeding, beweging en aandacht, zodat ze kunnen gedijen,

Als dat allemaal goed klinkt, dan kan deze kruising een geweldige keuze zijn!

Denk je erover om een Beagle Teckel mix pup mee naar huis te nemen? Of misschien heb je al een van deze schattige hondjes thuis. We horen het graag in de reacties hieronder.

Referenties en bronnen

 • American Kennel Club. (Accessed 2019). “Teckel.”
 • American Kennel Club. (Accessed 2019). “Beagle.”
 • Boag, A. K., et al. (2007). “Complicaties van methylprednisolonnatriumsuccinaattherapie bij teckels met chirurgisch behandelde tussenwervelschijfziekte.” Veterinaire spoedgevallen en kritische zorg.
 • Cherrone, K. L., et al. 2004. “A Retrospective Comparison of Cervical Intervertebral Disk Disease in Non-chondrodystrophic Large Dogs Versus Small Dogs.” Tijdschrift van de American Animal Hospital Association.
 • Gough, A., et al. (2018). “Breed Predispositions to Disease In Dogs and Cats.” Wiley Blackwell
 • Hecht, S., et al. (2009). “Myelography vs. Computed Tomography in the Evaluation of Acute Thoracolumbar Intervertebral Disk Extrusion in Chondrodystrophic Dogs.” Veterinaire Radiologie & Echografie.
 • Howell, T. J., et al. (2015). “Puppy Parties and Beyond: the role of early age socialization practices on adult dog behavior.” Veterinary Medicine: Research and Reports.
 • O’Neill, et al. (2013). “Longevity and Mortality of Owned Dogs In England. The Veterinary Journal.”
 • Rosenblatt, A. J. (2018). ” Scorer en modaliteitsovereenkomst voor de detectie van intervertebrale discusverkalking bij teckels.” Acta Veterinaria Scandinavica (AVS).
 • Sutter, N. B., en Ostrander, E. A. (2004). “Dog Star Rising: The Canine Genetic System.” Nature Reviews Genetics.
 • Turcsan, B., et al. (2017). “Owner Perceived Differences Between Mixed-Breed and Purebred Dogs.” PLOS One.
 • Universiteiten Federatie voor Dierenwelzijn (UFAW). (2011). “Genetische welzijnsproblemen van gezelschapsdieren.”
 • Vetstreet. (Accessed 2019). “Beagle.”
 • Vetstreet. (Accessed 2019). “Teckel.”